icon

Od akého veku je bezpečné jazdiť na elektrokolobežke?

20. apr 2025

Od akeho veku by ste dovolili dietatu na nej jazdit?

maranco
20. apr 2025

Na akých miestach bude jazdiť?

mamamasama
20. apr 2025

Náš má od 5 rokov

luliu
20. apr 2025

Nedovolila by som

koniarova
20. apr 2025

Až na druhom stupni ZŠ.

kiki68
20. apr 2025

Ale ved to je myslim od 16 rokov tie elektricke. Aspon co viem

dizzy1822
20. apr 2025

Elektricka kolobezka je od 15 rokov. Preco sa pytate také otázky? Riadte sa zakonom. Normalne sa mi rozum zastavuje ake male deti chodia na kolobežkách a ze im to rodičia dovolia a neboja sa. Raz na kolobežke isiel chlapec mohol mat 8 rokov a viezol 6 ročného kamarata. Zastala som lebo som presne vedela co sa stane. Spadli mi pred auto lebo chlapec neudrzal kolobežku ked zabacal a ani sa nevedel pozrieť ci nejde auto. Druhý chlapec. 9 rokov. Nedal mi prednosť v kruhovom objazde. Vyletel z vedlajsej rovno predo mna. Chvala bohu ze predvidam. Zastavila som a opytala som sa ho ze ci sa zblaznil. Keby je tam niekto iny tak ho asi zrazí. Ja by som to nedovolila ani dospelym ľuďom ktorí nemajú vodičák lebo nepoznajú daj prednosť v jazde a myslia si ze su vsade na hlavnej. Minule mi zo zákruty vyleteli dvaja chalani do proti smeru mohli mat okolo 13 rokov. Naozaj chcete riskovať ze sa vášmu dieťaťu nič nestane lebo on vam povie ze si bude dávať pozor? Vy neviete co to dieťa robí ked je same. Aj tu u nas na ulici mi vybehol 12 ročný chlapec lebo letel jak sprostí a nepozná ani co znamena tabula bez znaciek a pravidlo pravej ruky. Áno stat sa to môže aj na bicykli ale na elektrickej kolobezke je to horsie . Budete mat problémy vy ako rodicia. Malé deti na tom nesmú jazdiť. Ja sa normalne cudujem niektorym rodičom ze ich asi mrzí ze ich dieťa žije a je zdravé. Môj starší syn pozna značky a stačí ze ma obyčajnu kolobezku a ked si mysli ze ho nevidím chodí ako tela po ceste. Urcite by som mu kolobežku nekupila a to ma 10 rokov. Prečo sa riadite inými ženami? Riadte sa zakonom

janai1
20. apr 2025

@kiki68
@dizzy1822 tieto sú napr. určené pre deti od 4 do 8 rokov. Takže ich predajom porušujú zákon?

mamamasama
20. apr 2025

@janai1 Súhlasím. My máme Cariboo Easy go. Tá je tuším od 3 rokov. Má 3 kolieska. Ale celkom vtipné tieto komentáre 😁 Dieťa do 10 rokov má byť na bicykli/kolobežke v sprievode dospelého. Od 10 rokov má byť oboznámené s cestnou premávkou tak, ako aj cyklisti. Malo by sa zdržiavať na chodníkoch/cyklochodníkoch. Dodržiavať rýchlosť chôdze. Každá matka si vie vychovať svoje dieťa po svojom. Buď je zodpovedné, alebo nie.

euka210
20. apr 2025

Netreba im, maju bicykle.

lesiiaoldi
20. apr 2025

Neuznávam

lenka2232
20. apr 2025

Zakazala by som to,chodia na nich ako trafeni,ci uz deti alebo dospeli

dizzy1822
21. apr 2025

@mamamasama presne o tomto píšem
A ďalšia vec elektrokolobezka sa smie používať od 15 rokov. Je mi jedno čo píše vyrobca len aby mali svoj biznis. Ako moze niekto pustit dieta na elektro keď nepozna ani dopravné značky? Ak je to v sprievode rodica ok ale nie same do 15 rokov. A nejde len o zakon ale aj o bezpečnosť. Som zvedava co potom poviete ked sa dieťaťu nieco stane . Ci aj vtedy si priznate vinu vy alebo budete nahanat vodiča

dizzy1822
21. apr 2025

Teraz ma dieta od 3 rokov potom bude chciet od 8 rokov a potom bude chciet od 12 rokov. Potom vam bude behat same kade tade ved maminka ja naozaj budem len tuto pri baraku. A potom vam dieta niekto zrazí. Takto to začína. Mam dve deti a starší ma 10 rokov a viem o com hovorim. Ako ked obe deti mali freestyle kolobezky a zrazu chcú väčšie lebo hentie su im malé. A oni chcu vacsi bicykel lebo tento im je malý aj jed nie je lebo maju čisto nové. Viem o com hovorim. Sú to vaše deti ale potom nepiste na právnické stránky ako vysudit peniaze ze vam niekto zrazil dieťa. Treba najskôr rozmýšľať a nie konať lebo bude neskoro. Ja som šofér a som aj cyklista a som aj chodec. A vidim ako ti rodicia vychovavaju tie deti ked sa po ceste vozia dvaja na kolobezke a nemaju 15 . Po cestnej komunikacii smie chodit az od 15 rokov na elektrokolobezke

letfenixa
21. apr 2025

@mamamasama často sú ti rôzne komentáre smiešne. Realita je, že zatiaľ čo pri jazde na bicykli má dieťa helmu a bežne doprovod dospelého vo veku do 10 rokov, na elektrokolobežke jazdia deti bez helmy, bez doprovodu dospelého a často dvaja. Ak spadnú pod auto, vinný je vždy vodič.

dizzy1822
21. apr 2025

@letfenixa a navyše ta kolobezka od 4-8 rokov ide 8km za hodinu. Nech si robia co chcu potom nech si netrieskaju hlavu a nech nenapadaju vodica ked im dieta vleti pod auto

mamamasama
21. apr 2025

@letfenixa ty púšťaš svoje dieťa na kolobežku bez helmy? Chyba je v rodičoch, nie v kolobežkách ✌🏻A áno. Na MK sú fakt smiešne témy. Ja sa tu chodím zasmiať. Vôbec sa nedivím, že to na Slovensku vyzerá tak, ako vyzerá, keď väčšina ľudí nemá základné vedomosti. 😬

mk1111111111
21. apr 2025

Vcera hovorila pani z nemocnice- s Tribulom na horach, ze nie motorkari su darcovia organov, lebo ti tie organy zvacsa roztriestia a nic z nich nie je, ale vysostne vedu kolobezkari. Tiez mam skusenost s takym dietkom, zlomena podocnicova kost, dietko cca 8 rokov, vsak co, nech sa povozi, ze nevie zhodnotit riziko, to nie je pre rodica podstatne.

zuzanockamt
21. apr 2025

Od 15 rokov, mladšie dieťa na nej nemá čo robiť.

letfenixa
21. apr 2025

@mamamasama nie, nepúšťam, nie som chybný rodič.
Tvoj smiech je možno lepší ako môj udes nad národom, ale žijem tu a snažím sa, aby bol život lepší, nie horší.

kiki68
21. apr 2025

No ja co viem, tak tam musi byt nejaka zodpovednost a to nie je sranda pri prave elektrokolobezke. Musi to dieta zvladnut dopravnu situaciu a nestratit rovnovahu. Kamos mal nehodu v AT a teda tam povedali, ze od 16 rokov , mala by byt helma a tiez riesia pri nehode, ci ma clovek vodicak. Dieta som tu v AT pod 14 rokov na elektrokolobezke nevidela teda. Ale na SK to asi obmedzene nemate.

vevesh
21. apr 2025

Od kedy ma dieta vodicak podla mojho usudku a zazitkov.🤐 A teda vazne, normalne by som dala povinne nejaky "mini-vodicak" ci skolenie na toto zo zakona, lebo vela 15r. nema sajnu o znackach, pravo prednosti ci brzdiacej drahe a kedy sa vobec nachadza na cestnej komunikacii a ze napriklad na zebre na kolobezke nema prednost, ak ju pred sebou netlaci....🙄🙄🙄

mariska1989
21. apr 2025

Co tak dodržiavať zákon. Od 15 . Mohe deti majú normálnu nech si pekné šľapu, pohyb treba a nie aby len sa postavili a šlo to miesto nich

letfenixa
21. apr 2025

@kiki68 sú na to predpisy, ale väčšina na ne zvysoka kašle. Videla som rodičov na elektrokolobežke, ako tam vozia deti do škôlky!

maryetta
21. apr 2025

Normalne by som tam dala limit 18rokov.
Lebo co som uz parkrat zazila to je ozaj nebezpecne. Ked ublizi sebe -nech. Ked to niekto toleruje ale....

lila246
21. apr 2025

sestra mala cca 10 rokov dozadu elektriicku kolobezku, vyhrali sme ju v sutazi, sestra mala vtedy cca 4 az 6 rokov a vozila sa po sidlisku, nikto s tym problem nemal, samozrejme sme davali pozor. chodila len po chodnikoch, tak ako ostatne deti na bicykli alebo kolieskovych korculiach