Od akého veku môžu deti konzumovať hranolky?
Objednali by ste 12 mesacnemu dietatu hranolky z mc donaldu? Preco ano a preco nie? A ak nie, od akeho veku by ste dovolili?
uz to tu uplne upada....
troll
@anonym_37c1dd Upokoj sa, normalne ms to zaujima.
Ano, netreba to hrotit. Ma ich kazdy den? Nie nema. Ublizia mu hranolky raz za cas ? Nie neublizia. Ja mojmu kupim obcas mc. Nechce mi nic jest a ked sme vonku alebo na cestach radsej mu dam hranolky ako mat nervozne dieta hladne.
@anonym_autor a ty si co myslis. ked ti poviem ze mu davam aj rezen a slaninu, zmeni ti to tvoj nazor?
Nedala by som 12 mesačnému dieťati hranolky z McDonaldu. Na čo?
Veď také dieťa si to nežiada, nemá z toho žiadnu extra radosť...radšej by som mu dala jesť niečo iné.
Hranolky z McDonaldu obsahujú viac ingrediencií než len zemiak + olej + soľ, ale ak to dieťaťu spraví radosť a je to občasná maškrta, tak by to nemalo nejako zvláštne prekážať (za predpokladu že ich vie bezpečne uchopiť, dať si ich do úsť a nezadusiť sa pri tom).
Ja davam mojmu synovi vsetko aj klobasku aj slaninku aj ovocie aj zeleninu 😃proste to neriesim co je doma to si da. Ma aj take aj take
@biba_18 vraj údenú arómu 😄 neviem, to som počula.
@nikpa Zemiaky: Sú základnou surovinou hranoliek.
Rastlinný olej: Používa sa zmes repkového, kukuričného a sójového oleja.
Soľ: Je hlavným dochucovadlom.
Ďalšie prísady:
Dextróza: Pridaný cukor.
Pyrofosfát sodný: Antioxidačné činidlo, ktoré pomáha udržiavať farbu zemiakov.
Pravá soľ: Používa sa na dochutenie.
ja osobne ak nemusim, by som nedala, a zase z jednej hranolky sa nezblaznim... podla mna malemu dietatu zbytocne slane.. mozno by som ich poziadala nech mi urobia neosolene (niekde som pocula, ze sa to da, spravia samostatne a neosolia ich). DOma pecene zemiaky uplne v pohode, alebo domace hranolky odkvapkane...
@anonym_autor Ak nie si trol, urcite ovladas ako matka, kedy sa dietatu zacina solit jedlo.
@nikpa Zemiaky: Sú základnou surovinou hranoliek.
Rastlinný olej: Používa sa zmes repkového, kukuričného a sójového oleja.
Soľ: Je hlavným dochucovadlom.
Ďalšie prísady:
Dextróza: Pridaný cukor.
Pyrofosfát sodný: Antioxidačné činidlo, ktoré pomáha udržiavať farbu zemiakov.
Pravá soľ: Používa sa na dochutenie.
@simca06022011 mne je to jedno, ja som sa nepýtala co v nich je.
A deťom som ich dala asi v 3 rokoch ale to už predtým jedli piesok z verejného pieskoviska a iné šmakocinky 🙈 tak hranolky mi vtedy už nepršili až také nezdravé 😅
@anonym_autor už od pol roka z mekáča, nech si pochutí
12 r.by som nedala este hranolky vobec.
vyprážané jedlá sa nepripravujú pre deti v materských školách
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
@anonym_autor moje deti nejedli hranolky z MC ani v12tich ale nech sa páči nech vám chutí
ak by to bolo len raz za rok, tak by som dala ale isto nie ze kazdy tyzden alebo nejako casto
Dala by som, raz za čas to neuškodí
@anonym_autor ak by to bola nejaká výnimočná jednorazová záležitosť, tak v tom nevidím problém, ale určite by som dieťa nekŕmila mekáčom každý týždeň a je jedno koľko má rokov.
Pri prvom dieťati som plánovala od - NIKDY. Druhé v roku skúsilo...

troll