Tipy na dopravný prostriedok pre dieťa v zime
Dobrý večer,
viem, že mnohé ma tu ukameňujete za môj dotaz. Chcela by som sa spýtať, či nemáte nejaký tip na krátky presun 3 a pol ročného dieťaťa. Jedná sa mi o to, že syn začal chodiť do škôlky, škôlku máme od domu 10-15 minút peši a v týchto zimách štartovať auto na takú krátku vzdialenosť nie je zrovna ideálne. Kočík nemáme od kedy začal syn chodiť a neviem čo pre takéto veľké dieťa by bolo vhodné na rýchli, krátky presun. Keby nebola zima jasné, že ideme peši ;), ale s jeho tempom a v takejto zime je to fakt ako túra v tatrách 😃
Ďakujem
Ved pesi, nie? Tiez sme takto mali skolku (cca 10 min) a momentalne aj skolu (tu mame trochu dalej, cca 15 min) a chodili/chodime pesi. Ak velmi leje, pripadne to fakt nestihame, tak ideme autom, ale to je naozaj vynimocne. Ked bola velka zima, na cestu do skolky som synovi navliekla na teplaky oteplovacky a sli sme.
Typov na presun si uz dostala dost. Najvyssi cas, aby ti dieta prestalo diktovat co ono chce a zacalo respektovat pravidla. Proste by sme sli skor. Aj 100x by som ho popohnala, bolo by to stale lepsie a lepsie. Ved ber to ako dobru sancu sa vo vychove niekde posunut. Ale chapem, ze pohodlie je pohodlie.
@kittyna5 Teplovodné kúrenie je vhodné pre osobné vozidlá a ako napovedá označenie, je napojené na chladiaci okruh motora. Systém je poháňaný palivom z nádrže vozidla. Obehové čerpadlo tlačí chladiacu kvapalinu uzavretým okruhom: cez nezávislé kúrenie, kde sa ohrieva, následne do výmenníka tepla vozidla, do motora a späť do telesa nezávislého kúrenia. Teplo sa vháňa aj do interiéru štandardnými kabínovými ventilátormi.
Moja dcéra má 3r8m, čiže cca podobný vek. Škôlk tiež tak 15 minut chôdze. Chodíme peši, dnes ráno bolo - 9 ale to nepovažujem za prekážku, keď prší, tak ju dám do golfáča a prebehnem to za 5-7 minút. Máme kočík len na také núdzové stavy a na dovolenky. Pozri Topmark fenn, za mňa je fajn mať také dačo v zálohe.
@kittyna5 ak je sneh, tak sane/boby a ak nie, kolobezka s 3 kolesami. 3,5 ročne dieta je už dosť veľké a teda aj riadenie na kolobezke na dostatočne vysoko. Keď sa mojej nechce odrážať samej, tak ju držím za riadidla a ťahám…hlavne cestou domov, keďže to mame mierne hore kopcom a keď už nevládze, tak ju potiahnem…
My chodíme pešo 🤷🏻♀️ a potom idem do práce na MHD.
Počas dňa aj tak idú von a sú tam určite dlhšie ako 15 minút. Keď budete svižne kráčať, určite nezamrzne 😉
A do sedacky keby si si ho dala na svoj bicykel?
@madeincssr porusovanie bezpecnostnych predpisov + ak sa niekde vysypu, prizabije si dieta... toto fakt nemoze radit nikto pricetny
@princezna_bosorka mas pravdu. Z bicykla s certifikovanou detskou sedackou iduc popri autach je to bezpecnejsie a bez porusovania predpisov. A z neho sa predsa neda vysypat.

Tak to je naozaj problém 10_15 min pešej chôdze dostať dieťa do škôlky. Z nášho vchodu o 7,15 3 rodiny nosia deti do škôlky pekne
po svojich a zo skôlky tak isto. Zimu, leto. A autá im stoja pred barákom. Deti sa nesťažujú na pohyb a rodičia na choroby.