icon

Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

nae
18. aug 2012

po 2.hexe - krátkodobá porucha spánku, po 4. hexe - nemohol dva dni chodiť kvoli bolesti nohy, do ktorej mu bola pichnutá vakcína.

suelop
Odpoveď bola odstránená
michaela80
18. aug 2012

Tretia davka v roku rozdelena nakolko po druhej mala zvysenu teplotu asi 3 dni ..po prevenari v roku sme mali 6 dni horucky nad 40 , no sestricka mi tvrdila ze po tejto vakcine teplota nemoze byt ze musela byt uz chora pred ockovanim 😠 😠 😠 😠 od vtedy uz neockujeme..MMR nemame a starsi uz nie je v 11 roku tiez preockovany na MMR ale strasia ma statocne u doktorky ze ako ohrozujem neockovanim svoje deti 😝 len sa modlim aby sme tam nemuseli ist a nemusela som to zase riesit...

anjelicek26
18. aug 2012

Mne mal maly po prvej hexe 2 dni 40 horucku a vrestal non-stop.. dalsie dve hexy sme odsunuli az na 7 a 8mesiacov. No a co sa spustilo? ROCNY kolotoc hnaciek, ktore kazdy odsuval na alergie, potravinove intolerancie, ktore ma vsetky vsetky negativne. Teraz sa postupne dostal do normalu. Ale od 8 mesiacov do dvoch rokov to bola hodne dlha a tazka cesta :( MMR uz nedostal.

sissmiss
18. aug 2012

dysfazia, celkove zaostavanie, zmena povahy, dovtedy uplne prosperujuceho a nadaneho dietata. Reakcia nastala do dvoch dni, do pmky ti napisem po ktorom ockovani to bolo, idem pozriet ockovaci nech neklamem.

stastnamamulka
18. aug 2012

Miska:od 3mes. atopicky ekzem,po kazdom dalsom ock. zhorsenie,dlhodoba liecba znizenej imunity ☹
Sara:po ock. znizeny svalovy tonus,ekzem,sledovana na neurologii ☹
Matejko:po BCG vakcine zvacsena uzlinka v podpazusi,odstranena chirurgicky v 8.mesiacoch ODVTEDY neockujeme 😉

miskovapetka
18. aug 2012

My sme po 1. a 2. davke infarix hexa a prevenar 13 nemali ziadne reakcie, a po tej prvej tetanovke tak isto nic, len trosku pliecko podrazdene, ale to je uplne normalne, mal to aj moj prvy drobec skoro 7 rokov dozadu,ale treba to cistit liehom a pred ockovanim podat nurofen baby...potom len prikladat studene obklady....no po 3. davke hexa vakciny a prevenaru 13 sme mali vysoke horucky, maly bol placlivy az do kym nesiel vecer spinkat, a akurat nam prestal tolerovat mlieko, len to mlieko asi nebolo koli ockovaniu,mal problemy uz pred tym, tak sme museli prejst spat na Bebu HA... inak sa to dalo zvladnut...a mal hnacky jeden den....a v novembri nas caka MMR vakcina...ale verim ze nic hrozne sa nestane...nas prvy maly ma v piatok 7.narodky a tiez presiel vsetkymi tymi ockovaniami a tak isto bol OK...ale kazde dieta je ine... najhorsia je mmr vakcina nakolko sa v nej podava zivy virus, dieta pri ockovani nesmie mat ani len naznak nadchy nieto byt inak chore, pretoze nasledky mozu byt pri znizenej imunite fatalne.. Deti boli očkované v taliansku podľa ich očkovacieho kalendára.

iwesska
18. aug 2012

Mojmu synovi som 3 mesiace po BCG vakcine nasla hrcu velkosti slivky nad klucnou kostou. Krvi by sa mi vtedy nik nedorezal. Boli sme odoslany na plucnu klinku kde nam potvdili zapal lymfatickych uzlin ako neziaduci ucinok po BCG vakcine...nasledovali kontroly, sona pred a po kazdej davke ockovania Hexou + Prevenarom - tieto boli sustavne odsuvane, az do doby kym sa uzlinka nezacala zmensovat. Keby k tomu nedoslo hrozilo by operativne odstranenie. Dnes ma 18 mesiacov a uzlinku stale velkosti malej ceresne. Dovolili nam sice na plucnom ockovat dalej aj MMR, ale ja nesuhlasim pokial tam ta uzlinka stale je! 😠

14petulka88
18. aug 2012

BCG - Paket lymphatickych uzlin pod pazuskou-5mesiace brane antibiotika, nasledne vyoperovanie uzlin...Po vypadnuti stehov silna infekcia ktoru este liecime... 😖

masinka
18. aug 2012

prostrednej museli na plucnom cistit pliecko po BCG vakcine, najmladsiu som uz zaockovat nenechala, inac zatial vsetky ockovania znasali v pohode, len obcas so zvysenou teplotou.
A nechcem tu propagovat ockovanie, ani sa ho zastavat, ale kedze mam viacero deti a nemam ich komu nechat, tak k lekarke chodia so mnou vsetky a po kazdom ockovani riesime sople-kasle..... chyti to vzdy u lekarky v ambulancii niektora, co akurat nie je ockovana .... keby to chytila ta co akurat bola zaockovana, tak to samozrejme budem pripisovat ockovaniu....
Ked mala mat najmladsia 2 hexu, zdala sa mi nejaka nesvoja. Lekarka ju prezrela, podla nej bola ok, ale proste materinsky instinkt nepusi a zaockovat som ju vtedy nedala .... tyzden sme mali vysoke horucky, dalsie dva tyzdne sople....ktore by sme tiez pripisovali ockovaniu, keby som sa nechala presvedcit....ockovanie sme nakoniec mali posunute o 3 mesiace .... to len tak na okraj k tomuto "statistickemu prieskumu " 😉 ...

mackos
Odpoveď bola odstránená
glowix
18. aug 2012

Ani nasa nemala po prvych dvoch ockovaniach teplotu, ani opuch na nozke iba 2 dni..Ale zacala sa budit v noci casto, ale neviem ci to mam pripisovat ockovaniu, alebo tomu ze sme nasledne skoncili v nemocke pretoze cela rodina sme dostali nejaky virus a potom aj mala...a po navrate domov to bolo este horsie s tym spankom--
Caka nas teraz tretie ockovanie infarix hexa a prevenar, ale aj ja mam z toho strach, dufam ze to dobre dopadne a MMR chcem odmietnut, uvidim ako zareaguje na to nasa doktorka..

bug_tom
Odpoveď bola odstránená
tkmama
18. aug 2012

Syn po druhej dávke hexa + prevenaru a po MMR vysoké horúčky s febrilnými kŕčmi. Takže 2x hospitalizácia.

miliharmi
18. aug 2012

Náš příběh je známý, ale pro ty, kteří ho neznají: stalo se to po první dávce Trivivaku, vakcíny proti mmr nemocem. Po neurčitých příznacích choroby jako je nechutenství, nadměrná únava, spavost, rozladěnost, následovaly už značně závažné neurologické příznaky nejistá chůze, špatná koordinace pohybů, šilhání, krutá bolest hlavičky s nauzeou až zvracením, neschopnost chodit, postavit se, sedět, postupně pak epileptické záchvaty, trvalý třes končetin, paralýza, epileptický status, bezvědomí, otok mozku a smrt. Dcera měla virovou meningoencefalitidu, o které jsem přesvědčená, že podle všech zjištěných údajů byla důsledkem tohoto očkování.

jajinka1979
18. aug 2012

Taky přidám náš příběh...syn očkován v porodnici na TBC měl 2 kg byl nedonošený, ramínko mu hnisalo dlouho, časem se to zhojilo, ale zůstaly mu několik let uzliny na krku (několik bouliček 1-2 cm) očkování v 10 týdnech , do 14 dnů byl atopik (exem se mu rozlejzal různě po těle, byl až do krve) nenapadlo, mě že by to bylo očkováním, dr. tvrdila, že měl k tomu asi dispozice z rodiny (v rodině ekzematiky ani alergiky nemáme...) dále měl horečky a byl vvelmi spavý, později do 1 roku měl i alergie a asníženou imunitu, po MMR v 16 měs.byl neustále nemocný...ve 24 měsících byl diagnostikován aspergerův syndrom ... do 16 měsíců byl strašně hodný a velmi chytrý chlapec, chytrý zůstal i s touto diagnozou, ale byl nezvladatelný, pořád měl afekty, a pořád křičel, vztekal se a já byla na práškách...do 7 let marodil, píchané uši měl na záněty 30 krát a to i když byl očkován prevenarem co dr. doporučila že určitě pomůže...bohužel škoda, že jsem si vše nezjistila dřív...dcera žádné reakce neměla, ale dr. nás donutil naočkovat 3 dávky hexy...ale 4 dávku, která je zde v čr povinná už nedám a MMR a vše ostatní odmítám...pokud neseženeme školku, kde by ji přijali neočkovanou, budem shánět soukromou nebo nějakou kde ji vezmou, očkování je u nás ta poslední možnost, kdyby ji něikde nepřijali, doufám, že se nám povede najít a OČKOVAT UŽ NEBUDEME

katrenka
18. aug 2012

Druhy syn po 1.davke Hexy+Synflorix+Rotarix - na 2.den teploty 39,5 stupnov,a na 3.den smrt.Do osudneho ockovania bol moj syncek jedno krasne zdrave usmievave babätko....Moj prvy syn a deti, ktore este budem mat uz vakciny ani len na mile neuvidia...

pectore
Odpoveď bola odstránená
curlygirl
18. aug 2012

po BCG sme chodili asi na 5 krat na prepichovanie a vytlacanie hnisu (nic strasne oproti tomu, co mali ini, "iba" mensie lozisko hnisu, ktore sa stale zmensovalo), cim sa odlozilo dalsie ockovanie... prvu hexu dostala moja dcerka na cca 5 mes., hned po ockovani som jej dala studeny obklad, takze opuch nebol, pneumokoky sme hned odmietli... po ockoani a cestou domov plac, doma po cca 4 hod. od ockovania asi hodinovy rev, to nebol plac, inak sa z toho spamatala rychlo a doteraz bez viditelnych nasledkov, snad sa nic neskor neobjavi... az na jemnu precitlivenost asi 1-2 dni po ockovani sa mi vidi doteraz ok.,, teraz ma takmer 9 mes, ale ziadne dalsie ockovania nebudu, ZIADNE

keziah
19. aug 2012

Do mesiaca po prvej hexe dostal syn jasny atopicky ekzem- pocas ockovania ho este nemal (neviem spatne presne stanovit kolko dni po ockovani sa vytvoril, bolo to uz davno, takze len na zaklade fotiek vidim, ze v 3. mesiaci pred ocko ekzem este nemal, ale v 4. mesiaci uz ano a poriadny). Ekzem sa zhorsil po kazdom dalsom preockovani. Dnes uz nikto nedokaze, ci sa spustil vdaka ockovaniu alebo nie.
MMR+Prevenar: 5 dni po ockovani syn dostal horucky 38-39 stupnov, ktore trvali asi 4-5 dni. Ked som to hlasila pediatricke, tvrdila, ze TO NEMOZE BYT Z OCKOVANIA, to ste museli chytit nejaku virozu, lebo z ockovania by to mohlo byt az od 7. dna po zaockovani.
Okrem toho je syn hypotonicky, tato diagnoza mu bola stanovena az po 2. roku zivota. Natiska sa mi podozrenie, ci synovi k hypotonii nepomohla vakcina MMR, nakolko keby bol hypotonicky uz od narodenia, tak by si to pediater predsa mal vsimnut, nie?

bebel
19. aug 2012

syn v 5,5 roku povinné preočkovanie Difteria, Tetanus, Pertusis (DTPw)

syn, aj dcéra v 1,5 roku MMR - regres v jedle,ktorý pretrváva - odvtedy rôzne prejavy autistického spektra, podozrenie na Aspergerov syndróm, alergie a znížená imunita...následné pravidelné navštevovanie Pneumo-alergo centra.

Po každom očkovaní - horúčky,nechutenstvo, hnačky.

mandarinka85
19. aug 2012

Ahojte moj maly mal prve ockovanie ked mal3tt do ramienka..pol roka mu to hnisalo avsak aj tak bol zaockavany hexou a prevenarom dvakrat..myslim ze v 2 a 4mesiaci ci ako sa to ockuje..po prvom ockovani mal maly fliacik na tvaricke(mysleli sme ze to ma suche miesto tak sme mazali)po preockovani mal asi 10x5cm flaky v oblasti ockovania a v zahyboch na rucickach...odvtedy ma stale problem s kozou chodime len po lekaroch nikto nevie co to je..hlavne ze nam predpisujeu kremiky za 16euro...az raz sme navstivili homeopaticku -ze skusime aj ine ako klasicku medicinu..podla jej zaveru ma vsetko zo zleho zaockovania kedze sa nema ockovat kym prve ockovanie do ramienka nie je uplne zahojene...a tie ekzemy a flaky su to ze sa telo zbavuje tazkych kovov a jedov...sila ze??v okoli mame pripad ked znamemu mala ochrnula pol roka po ockovani..nasli jej na mieche zaockovany virus....a dalsi pripad po ockovani -tazka reuma...rozhodli sme neockovat dalej vobec nic...

tilly
19. aug 2012

my len teploty a v 5,5 roku, co je ockovanie sme mali taku reakciu ako @bebel vyssie, opuchnute, cervene, bolestive rameno, trvalo to cca. 5 dni...

sjuzocka
19. aug 2012

Asi sa nikdy nedozviem, ci je to tak alebo onak, ci za to moze ockovanie (podla mna ano), ale pravdou je, ze prvy syn - plne ockovany - velmi casto chory (predovsetkym bronchitidy), aj 10 krat za rok, uz X krat mal antibiotika, vezie sa to s nim od jeho 5 mes., teraz bude mat 4 roky a uz mame aj z krvi potvrdene ze ma znizenu imunitu. Druhy syn, ziadne ockovania, je pravda, ze sem tam nieco od brata chyti, ale je to ovela menej casto, a trva to kratsie, doteraz nebola potrebna hospitalizacia (na rozdiel od prvorodeneho, ktory bol v nemocnici myslim ze uz 5 krat), jediny raz mal ATB.
Jednoducho vidim, ze ten prvy ockovany ma imunitu s prepacenim uplne na ho...o a druhy OK. Nehovoriac o tom, ze prvemu nasli hemofila, proti ktoremu bol ockovany a ma citlivu pokozku, sem tam ekzem. Velmi lutujem ze bol ockovany, nebyval by tak casto chory, som si tym ista. Ale zial neviem to dokazat... No som rada, ze to dopadlo "len" takto, ked citam ine reakcie... :(

luciferka080
Odpoveď bola odstránená
andrea2603
19. aug 2012

Po prvom očkovaní cca. 6 týždňov , sa nočný spánok výrazne zhoršil, dovtedy spala od 21.00 do 4.00-5.00hod., dňom očkovania sa začala budiť v noci 6-8krát. Deň - úplné zúfalstvo. Dokopy za celý deň spala 50minút, zvyšok času prerevala, nič nepomáhalo. MUDr. jednoznačne vylúčila, že za to môže očkovanie, však čo iné mohla povedať. Časom sa to lepšilo, ale do jej 1 1/2roka to bola jedna kôpka zničených nervov. Rev za všetko a za nič 😢 . Potom sme skúsili homeo a akoby mi vymenili dieťa 😵

zuzanka.j
19. aug 2012

prvy syn pred MMR vedel povedat mama, od vtedy prestal hovorit. jazycek sa mu uz konecne asi mesiac zacina rozvazovat a to uz ma 2r a 4mes! okrem toho na 9 den po tomto ockovani dostal horucky 40, trvajuce ale 3 dni a potom sa vysipal. dr tvrdila, ze je to 5 choroba, ze to urcite nieje z ockovania! to urcite...po skonceni vysipu prisla nadcha a tyzden po jej skonceni sa zas vysipal a zaroven sa mu urbilo asi 2 mesiace trvajuce ohranicene zacervenanie asi 2x1cm na pokozke mieska a nijaka mast nepomahala. pol roka bolo s nim stale nieco...

druhy syn - po BCG dlho sa hojaca ranka, HEXU dostal az ako 8,5 mesacny. druhu sme mali teraz ako 10mesacny a prestal mi jest na 3 dni uplne. odmietal polievocky a ostatne co pekne papal.stale je to bieda... teplotoval a u dr pocas ockovania velmi plakal, az sa skoro zasiel...

monikamajova
19. aug 2012

dcérka po TBC taká opuchlina o 1/2 menšia ako simmy80, ďalšie očkovanie sa odkladalo vyše 5 mesiacov ,lebo sa to nešlo zhojiť...potom v 9. mesiaci horúčky, neutíšiteľný plač až sa zadúšala..,nepokoj, - vraj to bolo normálne..bola iba kojená a jediné čo jedla bola chlorela,ktorú si sama od seba si pýtala....-takto sme fungovali týždeň..a potom konečne "sa mi vrátilo moje dieťa späť" a tak sme začali prikrmovať ...MMR už nedostala..malý nie je očkovaný vôbec

winona24
19. aug 2012

@luciferka080 asi preto,že zakladateľka je zvedavá na reakcie po očkovaní....tém (diskusií o očkovaní je tu dosť) ... a predpokladám ,že zakladateľka nechcela ,aby sa to tu zvrtlo nechceným smerom...

uff ja som si povedala,že už nebudem čítať témy o očkovaní,NÚ po očkovaní.... 😔 😔 ale prešla som si všetky a z niektorých teda ide hrôza....už len čítať je to strašné,nieto prežívať....

my sme našťastie mali "LEN" po BCG vakcíne reakciu .... zdurené uzliny a hnisajúce miesto vpichu...opakované návštevy na pľúcnom a vytláčanie hnisu ,kedy som plakala s malou .... po prečítaní vyššie uvedených príspevkov si vravím "vďaka bohu že len takáto reakcia" ... po ostatných očkovaniach žiadna reakcia ... ani len zvýšená teplota.... 😔

gizmo22
19. aug 2012

po hexe plus prevenar.. encefalopaticky neutisitelny plac, 18 mes. plac .v noci, potom denne hystericke zachvaty bez priciny :D uplne mimo minim. 30 minut..ak mal zachvat placu , imunodeficiencia potvrdena od imunologicky.. 10 mesiacov non stop ochorenie od bakterialneho po viralne... nechce sa mi to uz moc rozoberat...strasne mi je len na to pomysliet....momentalne uz stabilizovany..az na tie este obcas zachvaty ...:( :( ...zle mi je a asi nie som jedina z tohoto systemu zdravotnickeho na slovensku aj na svete.. 😢