Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
Zienky, ockovanie je velky mega biznis. V okoli maju mamicky dve deti, co maju trvale nasledky po ockovani. Dalsia mamicka co ma dievcatko, ma po ockovani extremny vysyp po celom tele, zapal moc. ciest pravidelny ☹, bohuzial, u nas je ockovanie povinne, sme doslovne ako ovce. Skoda len, ze je tato tema tabu. Zametena pod koberec. A ako spominate v prispevkoch, zacina sa ukazovat, ze neockovane deti maju lepsiu imunitu. Vela stastia ockovanym detom
@adrianna23 Nedá sa bohužiaľ tvrdiť, že neočkované alebo očkované deti majú lepšiu imunitu - očkovanie s tým nemá nič spoločné. Môj syn má základné očkovania - nie je už preočkovaný v 5.roku - chorý bol naposledy keď mal pol roka a kiahne skoro pred 2 rokmi - perfektný priebeh. Dcérka nie je očkovaná vôbec a ešte chorá nebola - teda až na tie kiahne - tiež super priebeh. Čiže takto sa to paušalizovať určite nedá.......😉
@peter952 Pozri sa, ja som to nepisala len na zaklade svojich dvoch deti....Nezijem niekde na lazoch kde nikto siroko-daleko nie je. Neockujeme,ale nikto nemoze tvrdit,ze ockovanie alebo neockovanie ma za nasledok zhorsenu imunitu-moj nazor. Kazdy organizmus je iny. Tak bud taky laskavy a na mna neutoc....Dakujem.
Pokial si dobre pamatam, tak moja nemala ziadnu reakciu. Uplne bezproblemov. Jedine po druhej hexe mal jednorazovo zvysenu teplotu, inak znasala ockovanie dobre a ma zaockovane aj mimo povinneho.
@adrianna23 dobry vecer.chcem tak trochu presvedcit o tom ze ockovanie a poskodenie nema na nasledok.moja dcera sa narodila s tazkou astmou este pred ockovanim.boli sme hospitalizovany po dvoch tyzdnoch narodenia.uz ked som bola tehotna tak ma pluciarka upozornila ze moje dieta bude mat alergiu a astmu pretoze ju mam aj ja.takze ak ma mamicka cakajuce babetko v rodine alergika tak dietatko to ma na 90%tiez.presla vsetkymi ockovaniami a je vporiadku.tu je skor problem ten,ze do deti pchaju co najviac vakcin,ked dietatko nema este vyvinutuimunitu a cns.nasho malickeho tiez napichali co nemala pediatricka robit,pretoze sme vsetci astmatici skor ako dovrsil dva roky.alergiu nema ale skoncili sme s diagnozou autizmus.takze aby ste nerobili zbytocne mamickam paniku vakcina len oslabuje imunitny system,cns ak su deti zaockovane skor ako po dvoch rokoch pochadzajuce s rodin s oslabenouimunitou ale nie ostatne,taktiez vakcina nesposobi ine tiez ine chorobi pokial to dieta nema v genoch
Baby citam ...ze autizmus a ine choroby...ale to je po MMR nie?
@chorucka Coraz viac muzov ma problem splodit dieta mozno prave kvoli tomu, ze v nasom detstve sa proti mumpsu neockovalo. A prave mumps moze u muzov sposobit neplodnost. Takze mozno prave kvoli tomu, ze vtedy tato vakcina nebola a vacsina deti mumps prekonala, dnes maju problem splodit deti..
@najk necitala som tu nic, len tvoj prispevok. Mumps prekonany u chlapcov v rannom veku nema nijake ucinky na plodnost. Aaaaale mumps prekonany dospelym muzom MOZE mat negativny dopad na jeho plodnost.
Tak isto ako rubeola u dievcat. Prekonana v detstve ale aj v dospelosti nema nijaky negativny dopad na zdravie zeny. AAAAALe rubeola prekonana v tehotenstve ma v kazdom pripade velmi zly koniec, co sa tyka vyvinu plodu. Bud zena potrati alebo sa narodi mrtve dieta alebo dieta postihnute. Ake vysoke ci nizke percento stastnych to zien, co aj napriek prekonanej rubeole v tehotenstve, porodili uplne zdrave deti, ti zial nepoviem, lebo neviem. Nepatrala som po tom az tak intenzivne.
@juriva mmr je to najhorsie pre dieta ktore patri do ohroozenej skupiny a je zaockovane pred druhym rokom pretoze oslabuje imu itny system a cns.nas maly zacal mat aut.crty mesiac po jej podani nepomohol ani vitamin c pred a po vakcine ale za to nemoze vakcina ale pediater,pretoze odmietla pockat s ockovanim
@najk coraz viac muzov ma problem ,pretoze ,maju vyhrievane sedadla v aute ,nosia rifle ,obtiahnute slipy ,boxerky a nehovoriac o katastrofalnej zivosprave a cakat ,ze v 40tke budu spermie kvalitne ako v 20 tke je uplny nonsens...treba nechat testes v chlade v trenkach ,rifle zmenit za nohavice priedusne ,vypnut vyhrievane sedadla v aute,zmenit zivospravu a spomenut si ,ze treba robit deti skor a nie ked nasi prarodicia ,rodiacia boli v ich veku dedkovia ..ono aj ten genofond je urcite kvalitny vo veku 40 rokov ...komplikacie mums boli aj v detskom veku ..to len av trepe ,ze nie ,co je hlupost ..nehovoriac uhluchnut z mumsu moze aj dievca ,tak isto ako zapal mozgu moze dostat aj dievca ...len semeniky nema mat ake zapalene....
@medo34 sama neviem. My zijeme v Nemecku a v myslim 2013 Nemci tiez zrusili monovakciny. Najmladsi chlapec bol v 2010 ockovany este monovakcinou. Teraz mame 18 mesacnu slecnu a ja riesim prave tu rubeolu.
MOmentalne zijeme koli muzovej praci v Saudskej Arabii. Prave som zmobilizovala par kamosov-lekarov nech mi zistia ako sa ockuje tu.
Totiz na nemeckej STIKO webpage je k tymto kombi a monovakcinam clanok. Monovakciny existuju stale, len niektore krajiny ich jednoducho prestali dovazat.
Takze ja tiez zistujem ako co.
Inak este, MMR nie je casovo obmedzene. To len na SK robia natlak. MMR mozes dat ockovat aj ovela neskor, dokonca, aby to malo vobec vyznam, staci aj tesne pred pubertou.
@peter952 dieta nie ale dospely muz ano. MOZE, nemusi.
Moj brat prekonal ako dvojrocny mumps. Vtedy sa este neockovalo. Velmi tazky priebeh. Pamätam si to ako keby to bolo vcera. Je o 7 rokov mladsi. Ale detsky organizmus sa lahsie vysporiada s chorobami. Keby mumps dostal ako dospely muz s takym piebehom ako vtedy, tak neviem neviem.
Nie, nic mu nie je, uplne zdravy tridsiatnik a PLODNY.
@peter952 pokial viem dieta ockovane mas ...vysvetli mi pojem sanitacia a prenos mumsu ...to som stradne zvedava ,co to slovo u teba znamena ,plus teba doktor mal nahlasit na urad v.zdravotnictva lebo si odmietol ocko tetanus ...to si uz robis riadnu prdel z tejto temy a to som napisala este slusne...
@anicka766
Ty si zhovorciva ak ta nieco boli ...obranne mechanizmy organizmu ti nic nehovoria ...nastuduj...inak ja mam momentalne vybrane pigmentove nevy na tvari a boli ma to ,tiez moc toho nenarozpravam ,nechce sa mi a boli ma to ...inak aj pigmentovy nevus je nadledok ockovania ,ako pri narodeni som ich nemala...
@aristka dobry je tento chalan,mna tiez uz nikto nezaockuje a na tetanus vzdy pichaju ibjekciu,ak sa stane otvorena rana,a bavyae,ked ma clovek unret,tak umre aj keby bol napichany ako emental,garantujem vsetkym,ze 99,9 percent z nas unre na kadeco ine,napr.havarky urazy a ine superchoroby,nez na nasledky toho,ze sa nedame ockovat,vacsiba z bas uz dnes zjedla nieco sladke,nezdrave a akurat si zatlkame nespravnou zivotospravou klince do rakvy,jak moja tetka,zaockovana horom spodom,xxxxkraf do roka ma sople kasle chlamydie zapaly,obezna,zd lodny kufor suvix,ved ona muuusi papat gebuziby a to uz s vekom chodi,ak mam ja nadchu ani ku mne nedojde,ze aby neochorela lebo oni su doma nachylni na to,ze vzdy chytia od kazdeho vsetko,oooook,hlavne ze je napichana aj s celou family,ale neviem k comu im to pomohlo,jaaaj k tomu,ze cierny kasel MOZNO nedostanu,ale xcipnu na raka asi a na infarkt z obezity,ci na starecky zapal pluc,tak potom ok
ja sa len niekedy tak šudujem, prečo kiahne neustupili po zavedení sanitácie, ked ine choroby ustupili, možno pretože sa proti nim na SK nikdy neočkovalo, alebo teda ten splachovací záchod nezaberá na kiahne, neviem, ešte budem uvažovať.
@sensen12 ja by som si nefandila ani kebyže som napchata zdravou stravou odhora aj dole a jedla vyživove doplnky ako lentilky, raz sa človek dostane s karcinogenom do kontaktu nevyberie si, ani pozitívne myslenie a detox od vymyslu sveta mu nepomože, bohužial. ale zato nemusí zomrieť na tetanus, či rakovinu pečene po hepatitíde, o deťoch ani nehovorím tam su tie choroby s velmi vážnym priebehom.
@aristka mumps može napádať aj dievčenske vaječníky a počas tehotenstva hrozia plodu razstepove vady a mentálne poruchy. tato simplifikovana selekcia rubeola ženy mumps muži je dosť nebezpečná aká sa tu vytvára pod taktovkou antivaxerských skolení obyvatelstva.

@chorucka oj,ja som to pochopila,ze zle davkovanue,ale ak matka,ci osoba starajuca sa o dueta s teplotou,neda nic na zrazenie teploty,tak yo je jasne,ze sa nici telo a mozog,to bezdebaty,ja ked mam 39 je mi otras,co take slabe miminko,ved teplota ho moze zabit