icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

adsumus
20. mar 2017

@teegreen a kolko berieš od toho lekára že mu poradíš ako dalej lebo chemoška nezabrala, či radíš len tak z dobrej vole?

senta_sofia
20. mar 2017

@teegreen och, beriem spat, az toto bude moj posledny prispevok, vedela som, ze sa ozves, ty si totiz nenechas ujst ziadnu diskusiu o ockovani a ozves sa vzdy, ked sa niekto ozve proti tvojim antiockovacim kamosom... Chcela som sa ta totiz opytat, cim prinosnym si prispela k teme ockovanie/neockovanie ty? Lebo ja som teda nasla len kadejake hejterske prispevky alebo pritakavanie, ziaden tvoj vlastny nazor, ktory by ma tak strasne zaujimal, lebo je to ocividne tiez tvoje hobby, inak si neviem vysvetlit tvoj zaujem o tieto temy. Napr. v teme moje dieta prestalo chodit si vyslovila nazor, ze isto z ockovania, hoci mamicka tam o tyzden napisala, ze to bola nejaka virusova infekcia, par infuziek, ibalgin a dieta zase chodilo, ale jasne, uz ste aj s prevenarom boli tam, ockovanie v 5. rokoch zivota, len si sa vysmiala a utocila na kazdeho, kto mal mierne odlisny nazor, ako ockovat. Mas mi ako dokazat, ze nemam pravdu v tom, co pisem? Aky je rozdiel medzi tym, ked peter tvrdi, ze farmamafia plati ockovacov a ked ja tvrdim, ze plati opak? Ja som automaticky chory clovek, ci ako si ma oznacila a unho je to v pohode, lebo je to proti ockovaniu? Hej, takto to tu funguje? Antiockovaci sem mozu postovat co chcu a ti, co tvrdia opak alebo ziadaju vysvetlenie, tym sa budeme vysmievat? Akoze, uprimne mi je to asi jedno, citaj si dalej badatelnet, skoda, ze si nezaregistrovala, ze je jednou zo stranok uvadzanych v sieti hoaxov a dufaj, ze ti 31 bylin od justu a tvoji znami lekari pomozu, ked sa nahodou preukaze, ze niekto z tvojich antiockovacich kamosov sa trosku sekol.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. mar 2017

@peter952 ale kde trend nebol klesajuci, klesať to začalo až po očkovaní, máš tu dokazy, ale popíš radšej o farmafirmách a o tom kto tu bude alebo nebude a poprosím ťa ešte raz, sme matky tak sa ukludni a prestan nas tu obvinovať falošne. to su len tvoje paranoje, že sme famrafirmy, ešte aj v tom klameš.

aristka
20. mar 2017

@peter952 ja som ti nic o plateni nepisala ..kto by tebe platil ,ved by ti nedali robit ani hovorcu av a dovolim si povedat ,aj keby si to chcel robit zadarmo.

gin124
20. mar 2017

@vevesh

* 99% obriezka chlapcov na 3-5den po porode*

To je přemrštěné číslo. Je to něco přes 50%, a hodně rozdílné dle konkrétní oblasti.

kimi203
20. mar 2017

@senta_sofia
https://www.google.sk/url?sa=t&source=web&rct=j...

Toto vydal slovenský ústav pre kontrolu liečiv v 2014 (žiadne antiockovacie hnutie ;)) a píše tam, že hematoencefalicka bariéra nie je v prvých mesiacoch života dostatočne vyvinutá...

senta_sofia
20. mar 2017

@kimi203 len ty si pisala,ze nie je pritomna od narodenia... To je trosku rozdiel

adsumus
21. mar 2017

@kimi203 skus aj zdroje zo zahraničia pred rokom 2010 vedci verili, že bariera je nevyvinnutá, potom sa dokázalo, že je plne vyvinuta ešte pred narodením.

Prior to 2010, scientists believed that the blood-brain barrier did not develop until after birth, based on the belief that astrocytes did not develop until after birth. Researchers at Stanford University and the University of California, San Francisco, discovered in 2010 that pericytes, not astrocytes, are required for blood-brain barrier development and that pericytes are present in the fetal brain. The research proves that your infant’s blood-brain barrier is fully developed well before birth.

http://www.livestrong.com/article/307566-infant...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenkamaxim
21. mar 2017

Tak ja napisem iba k teme,my sme toto ockovanie mali bez reakcie,ziadna teplota ani vysyp ani ine komplikacie,za co som neskutocne rada,lebo poslednu davku hexa zvladal zle, s teplotami a vracanim.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenkamaxim
21. mar 2017

@peter952 ja sa nepytam na nikoho nazor. Pisem iba k teme ako som hned uviedla a odpovedam iba na otazku,ktora bola povodne polozena. A teda: Ake ste mali reakcie na MMR ockovanie. Pisem skusenost pre mamicky,ktore vyhladaju tuto temu aby vedeli odpoved na kladenu otazku.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
21. mar 2017

@peter952 osypky, ako aj dalsie infekcne choroby, podliehaju hlaseniu, vygoogli si ako vypada a zistis,ze je tam aj udaj o ockovani, logicky v naslednej statistike nebudu taki,co napr. lekara nenavstivili... A co si tym prispevkom chcel vlastne povedat?

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
21. mar 2017

@peter952 tebe statistiky moc nehovoria a tak isto povinnost hladit inf.ochor...

peter952
Odpoveď bola odstránená
chorucka
21. mar 2017

@peter952 K tomu tetanu ja poznam vela ludi co niesu preockovani tetanom lebo 1. nevedia alebo nepamataju kedy boli naposledy ock. a nechodia casto k dr. a dr. nikdy neupozornil ze ich treba preockovat 2. Dr sama povedala ze ked aj sa nepreockuje a bol by uraz s podozrenim na vznik tetanu tak sa vtedy poda tetanovka a ujo tak raz bol a nic sa nestalo nik ho nehlasil ze nebol preockovany a pri osetreni rany mu dali aj tetanovku a

evittam
21. mar 2017

@chorucka Dospelych neockovanych ani nikto nikam nenahlasuje.😉

chorucka
21. mar 2017

@evittam Ja viem len tuto pan sa neviem ci stazoval alebo chvalil ze ho dr nenahlasila ze odmietol ock. proti tetanu Tak som chcela ze aby vedel ze nie je sam kto nie je ock. a kto nie je nahlaseny

kvieta
21. mar 2017

@senta_sofia Olej z 31 bylín z Justu a aj ostatné produkty sú skvelé, nedám na ne dopustiť, dcére pomohli z ekzému, riešim nimi bežné choroby, ale aj prevenciu. Ale pri tak vážnych infekčných ochoreniach, proti ktorým sa očkuje, by Just nepomohol. Práve toto mnoho ľudí nechápe, kde je hranica a hazardujú so zdravím svojich detí.

adsumus
21. mar 2017

@peter952 ale dá, pretože ja som matka a možem to kedykolvek dokázať a to, že ty si paranoidný a vidíš za každým kto očkuje aj ked ma do detailov nastudovanu antivax retoriku na tom nič nezmení.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
21. mar 2017

@peter952 takze ty si hazardoval -la zo svojim dietatom a teraz sa snazis odskriepit ten hriech ,aby ti bolo odpustene ....amen...