Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
Este co sa tyka sudu v cechach ak sa to tyka toho chlapceka s obrnou tak sud nevyhrali a lekara co im podpisal papiere ze je to sposobene ockovanie zobrali mu licenciu.
@nikulka79 Ty ale pises pekne hluposti.
Pokutu zaplatis a vobec nic nemusis a nie este dat dieta ockovat. Zdravotnu starostlivost ma dieta normalnu. Co sa tyka potvrdenia do skolky,ze je zdrave a preco by nemohlo byt,lebo nie je ockovane?!? 😀😀😀 Jedine co tam lekar pise je ockovaci status. To je vsetko.
@lauritka co mam skusenost, ak lekar nahlasi odmietnutie ockovania,lebo mnohi to proste risknu, tak potom si Regionalne urady zdravotnictva prrdvolavaju zakonnych zastupcov dietata na prejednanie priestupku na useku verejneho zdravia, ak sa preukaze, ze bol spachany, ulozia pokutu. Osobne som sa nestretla s tym,ze by bola niekomu ulozena povinnost podrobit sa ockovaniu, ani ze by sa do toho zaplietla "socialka", hoci v zakone by na to priestor bol.
@nikulka79 tie pripady kamaratok,co ai spominala,boli na Slovensku,ci v Rakusku?
@evittam prihlasila ste uz vase dieta do skolskeho zariadenia?ja som obe!musi lekar podpisat ci dieta nema infekcne ochorenie no to nepoznam lekara,ktory by to podpisal ked neni voci tym chorobam zaockovane a co sa tyka sudov,socialky a policie tak s tymi zenami sa stretavam ked som doma v centre.takze pisem zo skusenosti.neviem s kade ste ale tu na strednom slovensku je to tak
Tak asi len u nas ale to tak je
@nikulka79 Ani policia a ani socialka nema pravo ta dotiahnut k lekarovi proti tvojej voli.
Co sa tyka skolok-tam ide len o to aby tam bol ockovaci status(to plati uz dlho,len sa to viac zacalo riesit min.rok kvoli tomu,ze klesa pocet ockujucich) a tym to konci. Je to len informacia.
Co sa tyka tych infekcnych ochoreni co spominas-tie mozu mat aj tvoje ockovane deti a tiez ak ich budu mat,tak im lekar nepotvrdi,ze su zdrave.
@evittam tak zase aby sme boli presni,ak uz by sa riesilo nieco take ako zanedbanie starostlivosti, tak mozne to je, policia si privolava potom vzdy niekoho zo socialky,kto haji zaujem dietata,cize az take nerealne to nie je,samozrejme,bolo by vhodne vediet presnejsie okolnosti
@senta_sofia Tak to ano. Ale urcite nie za normalnych okolnosti, v normalnej rodine.😉 Zbytocne tu vypisuje taketo nepresnosti. Co je to vlastne za "centrum"...
Lebo moje skusenosti a znalosti co sa tohto tyka som uz napisala...
Tieto debaty sú podľa mňa zbytočne, každý si aj tak urobí podľa seba. Pozná niekto z Vás dieťa, o ktorom vie, a videl tu zmenu, ze malo zdravotné následky po očkovaní? Ja takého nikoho nepoznám. Bez ohľadu na články a to co sa píše. Zažili ste? Viete to zhodnotiť?
@evittam je to bansko bystricky kraj a nie zilinsky,policia,socialka a sud bolo vsetko na odporucenie pediatricky,trochmamiciek vam mozem napisat ako sa vola pediater do spravy aby to nebolo sirenie no mna by zaujimalo tiez ako sa vola vas pediater,ktory vam podpisal papiere do skolskeho zariadenia?
@evittam moze aj pediater podat trestne oznamenie, to,ze to nerobia,je vec druha
@senta_sofia a o com som pisala?
@nikulka79 ja teba chapem, snazim sa to vysvetlit jej,kedze to spochybnuje
@nikulka79 Pediatricka zalovala matky na sude,ze nedali ockovat? Ufffff.
No zaujimat ta to moze, neviem preco by som ti to mala pisat?! A nasa pediatricka je skvela, akurat je za ockovanie (dokonca o tom prednasa), ale respektuje nase rozhodnutie a aj nas nahlasila. Neboj, nemusis sa angazovat. Aj pokutu sme si zaplatili.
A to co pises muselo mat nejaky dovod, nielen to neockovanie. Proste tomu neverim....Nakolko poznam dost ludi co neockuju z celeho SVK a toto pocujem prvykrat.
@alyn ja tvrdim stale,ze najma tu na forach su len deti domnele poskodene ockovanim alebo skor rodicia,co si to myslia 😉
@senta_sofia A kvoli comu by si pediater robil taketo problemy a podaval trestne oznamenia ked staci podat hlasenie na RUVZ. No, ale "aktivny "blbec" je horsi ako triedny nepriatel".
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť. Názov diskusie znie "Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie? ". Tak poprosím žiadne urážky, žiaden výsmech a presviedčanie. Len odpovede tých mamičiek, resp. oteckov, ktorých deti mali reakcie. Nie odpovede tých, ktorí si naštudovali štatistiky.
MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú. Prosím tých, ktorí sú presvedčení o tom, že majú pravdu, nech si vypočujú názor ostatných a nech ho príjmu.
Používatelia, ktorí nedodržiavajú pravidlá a zneužívajú toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení ☹
A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.
Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu. I keď nesúhlasíte s názormi iných, verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne.
Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”
Prajem príjemné diskutovanie,
Ďakujem
Adminka fóra
PS:
Kódex správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
@senta_sofia dakujem.inac to centrum je autisticke a tiez mame v meste centrum pre mamicky kde sa deti chodia hrat vola sa gombikovo,no a od menovanej pani mi sprava neprisla s menom pediatra-ktory im taketo potvrdenie podpisal.ved riskuje o stratu licencie a som zvedava mohla by potom napisat ako jej deticky prekonali trebarz ovcie kiahne,mums.ja si pamatam ze to bolo dost tazke pre mna a po kiahnach mam aj spomienku
@nikulka79 A este raz na zaklade coho by mi akoze pediatricka nemala podpisat papiere do skolskeho a predskolskeho zariadenia?! Moje deti su zdrave-nic im nechyba, cize napisala len to co mala napisat. A je to len jeden papier kde sa len napise ci je sposobile navstevovat predskol.zariadenie a dopise este ockovaci status, to je vsetko. V ZS nikoho nezaujima ci je alebo nie je dieta ockovane.
Ty mas skusenost pravdepodobne s jednou aktivnou pediatrickou za ockovanie co nema od dobroty co robit a podava trestne oznamenia na rodicov svojich pacientov. By som sa jej podakovala.

@lauritka nie neni.zaplatite pokutu a musite dat zaockovat,ak sa stastim aj tak ockovaniu vyhnete tak len na nejaky cas.mate preventivky a tiez ked dieta budete chciet dat do skolky potrebujete papier od lekara ze dieta je zdrave inac vam ho nezoberu.ak by vam lekar polemicky-potvrdenie podpisal co pochybujem lebo by riskoval zamestnanie tak je 100%riziko nakazenia dietata a tym ze nema voci chorobe protilatky tak by to nezvladlo.dcera v skolke dostala sarlach trval len dva dni,v skole ovcie kiahne,ruzienky,mums...nebola zaockovana na rota virus mali sme ho 3krat do roka a to bolo utrpenie.syn behal dva dni bez plienky dcera sa liecila dva tyzdne zo zodratov ritou.maly ked mal rok a pol bol zaockovany mmr. V tom case na cierny kasel zomrelo pol rocne dieta v nemocnici a dalsie dva zaockovane to prezili