icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

aristka
27. mar 2017

@nikulka79 moje prispevky k tebe neboli o ocku ...av nick to nepochopil ,kedze sa nevyzna ,ale som poukazovala na to ,ze pristup po uraze hlavy s naslednymi symptomami nebol ok a dieta nebolo dokladne vys.podla toho co si popisovala...av rypane neries...kludne napis ako ste dopadli v ba...

nikulka79
27. mar 2017

@aristka samozrejme ze dam vediet.ja som vedela o com pisete

jameena
5. apr 2017

Hľadám odpoveď, radu, a nájdem tu len hádky a osočovanie! Aké úbohé, ale bohužiaľ pre diskusie tu také typické!:(
Tak k téme: my máme reakcie presne 7 dní po očkovaní MMR vakcínou, teploty medzi 37,8-38,5, následne znižujem Nurofenom. Trvá to druhý deň. Malá je plačlivá, slabá, znížená koncentrácia, nechutenstvo, našťastie aspoň tekutiny prijíma. Uvidíme, kedy to odznie...

sardinka336
5. apr 2017

@jameena teplota je uplne normalna reakcia....ty más aku koncentraciu a chut do jedla ked maš teplotu 38? Asi tiez na bode mrazu...o nálade ani nehovorim.
Takže nič zvlaštne.

senta_sofia
5. apr 2017

@jameena ak nemala teplotu den,noc,prip. nasledujuci den po ockovani,uz sa 7 dni zda neskoro,skor by som to pripisala nejakej viroze,ak by sa jej to tahalo aj dnes,radsej zajdi k lekarke

kaja73
5. apr 2017

@senta_sofia po MMR vznikasju reakcie neskor ako po nezivych vakcinach,,cca na 7-12 den, Kludne sa na to spytaj pediatra.

zuzula1975
5. apr 2017

Po MMR ockovani nastupuje reakcia az 7-10dni po ockovani, my sme mali na 10den horucku 38-39 trvala jeden den.

nikulka79
5. apr 2017

@jameena ak teplota neklesne po troch dnoch tak navstivte pediatra ale baby maju pravdu.po mmr nastavaju reakcie pozdejsie a mozu tam byt aj zmeny nalad.ňas sused ich mal dva tyzdne a potom.o.k.ja co by som robila na vasom mieste tak dala tiez vitaminy a horcik.ale to mate uz iste prestudovane

krokodil13
5. apr 2017

Ahoj , prve dve deti mali mierne reakcie. Syn mal teplotu 38 na 10. den a tym sa to skoncilo. Dcerka mala tiez jeden den okolo 38,1 , myslim ze to bol asi 8.den. Za pol roka pojdem aj s tretim. Dietatko je vzdy ufnukane, to je take neprijemne , ale mna osobne hreje dobry pocit (a tak to aj vysvetlujem detom), ze teraz vydrzia trochu bolesti , a potom uz nedostanu ziadne tie hnusne choroby proti ktorym sa zaockuju. Prajem pevne nervy

dobromila1111
5. apr 2017

Moji ziadne bezprostredne,akurat dnes odzneli 2 tyzdne po mmr. Obom sa spravili uzliny pri krku,usiach. No starsiemu casom zmizli,tak predpokladam,ze aj drobcovi zmiznu..

peter952
Odpoveď bola odstránená
dobromila1111
5. apr 2017

@peter952 dakujem. Verim,ze to myslis uprimne.

daduska3
6. apr 2017

@krokodil13 aj tento pán, mal pred pár rokmi rovnaký názor:

https://www.youtube.com/watch?v=Iaizhsb7dtg

Len na zamyslenie...

sassannka
6. apr 2017

@daduska3 To nemôžeš myslieť vážne 😀 Tak sa zamýšľam bod po bode:
Diabetes rovnako ako aj astma sú autoimunitné ochorenia, spúšťačom môže byť akýkoľvek podnet, akékoľvek ochorenie (napríklad aj tu na MK pred pár mesiacmi prepukla jednému dievčatku leukémia po ovčiach kiahniach, nebudeme preto všetci hovoriť, či si myslieť, že ovčie kiahne spôsobojú leukémiu).

Že v USA na konci II. sv. vojny po očkovaní proti žltej zimnici asi 30 tis. vojakov dostalo hepatitítu typu B???? Vieš si predstaviť, aké hygienické podmienky vládli počas tohto obdobia? Hepatitída B je ochorením použitím ihiel, nie očkovacej látky... To by mohol jeden lekár vedieť. Kľudne mohli dostať aj HIV...

Po celoplošnom očkovaní sa znižuje IQ a pribúda kriminalita? 😀 Ja sa musím smiať 😀

V Japonsku, odkedy uzákonili neskoršiu vakcináciu poklesol počet náhlych úmrtí novorodencov TAKMER na 0? Tak to im gratulujem, jednoznačne sa asi jedná o jedinú krajinu novorodeneckou úmrtnosťou 0, každopádne, TAKMER nulu má poväčšina vyspelých krajín... A novorodenci sa ani neočkojú, len tak mimochodom, podáva sa mi len vitamín K bezprostredne po narodení, takže žiadny súvis tam ani nemôže existovať.

Samozrejme, si laik, ľahko naletíš každej blbosti, ku ktorej sa dostaneš na internete, ale občas by nebolo na škodu venovať rovnakej energiu nie len vyhľadávaniu strašiakov, ale aj súvislostí.

daduska3
6. apr 2017

@sassannka
Ja som dala link len na zamyslenie, určite tu nemienim s tebou polemizovať o tom, kde je pravda.

Vydiskutuj si to s uvedeným pánom lekárom a vysvetli mu, že jeho dieťa je ok.

monka338
6. apr 2017

@krokodil13 také príznaky sme mali aj my a všetko je v poriadku. Dcéra je zdravá a nič jej nie je a je 2 roky po očkovaní a netrpí ani žiadnymi zápal mi stredného ucha a konečne to tu niekto vyťahuje....ze očkovanie spôsobuje zápal stredného ucha😂.....väčšiu hlúposť som áno nečítala...

sassannka
6. apr 2017

@daduska3 Prečo s ním, on sem ten odkaz nevložil. Si myslím, že každý zo zdravým rozumom sa nad tým môže len pousmiať.

daduska3
6. apr 2017

@sassannka
prepáč, ale šudia SO zdravým rozumom rozmýšľajú rovnako ako ten lekár

aristka
6. apr 2017

@daduska3 ak by mal ten pan doktor 100percentnu istotu ,ze to je z ocka ,av mu malo vydlazdit cestu a poslat odbornikov ,ktorymi sa chvali ,aby ho zastupovali na sude ...lenze dr.tu istotu nema a vies preco ,pretoze nema istotu v tom ,ze dietatko nemalo diabetes uz predtym a zrazu po troch tyzdnoch bum ,...precitaj si googl mudrosti ,nie av ,diabetes a deti a celu kliniku ....kde sa uvadza ,ze sa vo velkej miere pride na diabiabetes ,az ke dieta upadne do diabet.comy alebo ma rozvrat vnutorneho prostredia ,ma nevolnosti ,poruchy vedomia atd...a to je dlho trvajuci stav ...urcite nie tri tyzdne ....opytaj sa toho dr.preco to nepozenie na sud ...

aristka
6. apr 2017

@daduska3 a este nieco ,diabetici sa ockuju a dokonca je odporucanie proti chripke....vseobecne.

lauritka
6. apr 2017

@aristka ano, aj moja mama je diabetička a očkuje sa kazdy rok proti chripke 🙂

sassannka
6. apr 2017

😅
Vieš čo, každá matka chce pre svoje dieťa len to najlepšie v rámci svojich vedomostí. Ale rozhodnúť sa treba zvažovaním všetkých skutočností, nie len podľa jednostrannej anti-vax témy, ktorú si prečítam a napriek tomu, že sa do problematiky nerozumiem, mám pocit, že som najmúdrejšia. Každý jeden výrok konkrétne zdravotnícke videa, ktoré si preložila, bol k zasmiatiu. Čo je dôvod, prečo visí na youtube a nepublikuje ho tento odborník ďalej. Takže klapky z očí, žena, reálne si vygoogli, o čom ten pán hovorí a sama budeš musieť uznať, že sú to blbosti. Ja som sa konštruktívnu diskusiu, pre a proti, ale k veci, lebo toto boli spojitosti hrušiek z jablkami.

daduska3
6. apr 2017

@aristka poznám minimálne ďalšie jedno dieťa, ktoré takto skončilo a tak isto ti nikto nevyvráti, že to z očkovania nebolo.

A sama moja lekárka neodporúča očkovať proti chrípke.
@sassannka
Na rozdiel od teba to vzdelanie mám a naozaj ti nevenujem viac času ako tento, zjavne nemáš ani základné biochemické vedomosti.😉

sassannka
6. apr 2017

@daduska3 😀
Si ma pobavila zase. Asi je moje 9 ročné vzdelávanie a 5 ročná prax v odbore na Tvoje vedomosti podhodnotené, no 😀

daduska3
6. apr 2017

@lauritka
Veď to je v poriadku, nech sa očkuje, kľudne aj 3x ročne, veď jej v tom nikto nebráni, je to jej slobodná voľba 😉

daduska3
6. apr 2017

@sassannka
No konečne vyjadrenie, s ktorým súhlasím 👍

sassannka
6. apr 2017

@daduska3 Skúšku z biochémie som mala za C a myslím, že to bol vtedy druhý najlepší výsledok v krúžku 😀
Ale keďže si schopná uveriť, že za prenos Hepatitídy B v čase, kedy sa nepoužívali jednorazové ihly a akákoľvek sterilizácia bola vo vojnových podmienkach nepravdepodobná môže práve očkovacia vakcína, tak je jasné, že o zdravotníctve nemáš ani šajn...
Tak sa, prosím, drž radšej svojho odboru 😉

synda11
6. apr 2017

@anjelicek26 dobre som sa zasmiala....urcite to nen z ockovania no jasneee... moja dcera mala podobnu reakciu zacalo to na 10 den...preockovat ju nikdy uz nedam...a druhej dam vsetky ockovania ale toto nie...prezili sme si svoje...strach o dieta neopisatelny...moj muz mi zakazal mmr dat...cela rodina sme sa bali ci mala ostane normalna...akoze serus

daduska3
6. apr 2017

@sassannka
No vidíš, tak ja som ju mala za A 😉 a ty zmeň radšej obor, pretože narobíš viac škody ako osohu so svojimi nevedomosťami.

nikulka79
6. apr 2017

@aristka ja ako tazka astmaticka nesmiem.s dcerou sme sa dali raz zaockovat proti chripke skoncili sme v nemocnici na piaty den po ockovani.