Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@evittam ja len v suvislosti s tym uryvkom,co si sem skopirovala, tych dovodov bolo podstatne viac, tak som len doplnila info
@nikulka79 este by si si to mohla skusit overit cez Regionalny urad verejneho zdravotnictva, ci bolo nieco hlasene a hlavne potvrdene a kedy. Inkubacna doba je tuto dlhsia, zo dna na den by sa to neprejavilo ani tebe. A otazna je aj ucinnost vakciny v takomto pripade.
@senta_sofia dakujem.v pondelok robi lekarka.nebolo to skor nahlasene no tej znamej uz pred mesiacom dcera vravela ze je na skole zltacka
@nikulka79 ja moc neuznavam tieto informacie "jedna pani povedala", ak by to skutocne bolo, mali mat jasne vycapeny oznam a ak by to bolo pred mesiacom ozaj, uz by sa to mozno u vas aj prejavilo, ak by to chytil, preto by som si to urcite overila, hlavne ked u vas to zlozite co sa zdravotneho stavu tyka. Urcite pockaj na jeho lekarku a pytaj sa hlavne na to, ze ci ma vyznam aplikovat vakcinu, ked uz je mozno v inkubacnej dobe.
Morava hlasi osypky tak sa mozno aj mame na co tesit....
Úžasné,už aj Morava..... ďakujem všetkým rodičom, ktorí nedali deti očkovať proti osypkach za to ,že ich tu opäť mame a ohrozujete a riskujete život môjho malého bábätka. Ďakujem a snáď sa na seba dokáže v kľude v zrkadle pozerať.... Myslite si co chcete....
@evittam ona tým myslí že má strach o svoje dieťa.viem čo to je mi prežívame žltačkou infekciu tu a modlím sa aby sme boli o.k.su deti ktoré nemôžu byť zaočkované kvôli tomu že majú poškodenú imunitu a deti ktoré nedali rodičia zaočkované.nikoho to s týchto rodičov nezaujíma že dajú dieťa do škôlky soplave alebo ukaslane.mojho syna môže taký vírus zabyť.este šťastie že chodíme len do triedy na hodinku kde sme sami.ale koľko a akých vírusov sa tam nachádza nevie nik.do škôlky prišlo len jedno dieťa so žltačkou a už je tu nakazené celé okolie.chvala Bohu krv je o.k a šťastie že sme necestovali autobusom ale aj tak ešte mesiac strachu.o Tom to je a o Tom píše mamicka
ale ano, za rozširovanie moze prave nizsia zaočkovanost. ktoru si sposobuju ludia sami, že sa tu vracaju vo vacsej miere infekčne ochorenia. lebo veria roznym pseudoodbornikom. uz mohlo byt toto ochorenie eliminovane davno a nemuselo sa proti tomu vobec očkovat... bolo to blizko. tak ako prave kiahne. trend je aký je, tak sa pripravte na karanteny .
@monka338 v roku 2014 tam bola vacsia epidemia ale sa o nej nehovorilo..vies si to dohaldat na googli...vtedy nehralo do kariet ze je preockovanost v spravnych cislach,tak sa mlcalo ..teraz je zrazu epidemia s 20 ludmi,vtedy to niekolkkonasobne viac ludi..ale poklesla ockovanost o cca 1 percento..tak to mame na koho hodit.
@monka338 http://www.khsusti.cz/php/kousky/aktual/2014031... keby sa ti nechcelo vyhladavat..a ochoreli dospely ockovani 1 davkou..teda vsetci co sme narodeni v dobe ked sa ockovalo len raz/do roku cca 1980 to bolo/ sme vlastne mozní prenasaci..nie len deti neockovane pre rozhodnutie rodicov..tych je ozaj malinko--viac je nas dospelych..vsetci co mame nad cca 37 rokov mozeme ochorie a sirit chorobu..a samozrejem aj ockovani 2 davkami..ani tam nie je nic zarucene..a je tu aj skupina narodena do roku 1969 co nebola ockovana nikdy..aj tych je velmi vela..slepa nenavist je zla..
@monka338 ja mam tirz doma male babetko a od novembra bol stale chory kasle sople a dva tyzdne po tom ako to skoncilo sme ho dali zaockovat este len prvou vakcinou lebo mal odklad koli chorobe a ziadna reakcia zvladol to na 1tku ale tych osypok sa velmi bojim kedze na to ockovany nie je zatial
V CR 2014 bolo 220 laboratorne potvrdenych pripadov osypok/spalnicky.
Chori boli: "Nejčastěji se spalničky vyskytovaly u osob narozených v letech 1970–1980, ale spalničky se vyskytly i u neočkovaných nejmenších dětí, celkem 32 onemocnění. Ojediněle došlo k onemocnění řádně očkovaných dětí a mladistvých. "
Da sa niekde najst graf,aka bola mortalita na osypky pred plosnym zavedenim na osypky? Pripadne pocetnost trvalych nasledkov voci poctu chorych na osypky? Nehnevajte sa na mna,ale 20 ludi nie je epidemia. To by sme mali epidemiu chripky celorocne. Viete o tom,ze kiahne v usa povazuju za smrtelne ochorenie? Moja dcera ma kiahne za sebou a teda chripku zvlada horsie....
@jvlo popis kiahni v USA je horsi ako popis osypok u nas..na co je povinne ockovanie to sa stave nebezpecne..krasne to vidne na straseni ludi s kiahnami v USA..vsetko sa totiz moze skomplikovat a skoncit zle..aj obyc.nadcha..zalezi na tom ako je to ludom podane..ci vznikne panika...media su v tometo nezastupitelen..vyvolat paniku je najlhsia vec na svete..ak sa pouziju media a spravn sa to zabali.
@kaja73 moje tety a ujovia, 7 deti, mali kiahne, osypky aj mumps, aj ruzienku, vsetci, v detskom veku...maju uz dospele deti, vsetci :D aj ti chlapi s prekonanym mumpsom a su ok, osypky v tom case prekonali aj takmer vsetky deti z dediny, chodili do jednej skoly vsetci a nie je to mala dedina, nikto tam neumrel, ani vo vedlajsom okresnom meste neumrelo ziadne dieta a to mali tie osypky aj ich mladsi surodenci doma potom
ja som v detskom veku nemala ziadnu detsku chorobu, kiahne som si prezila s dcerkou a synom ako dospela
@kaja73 suhlasim s tebou vo vsetkom, s jednou vyhradou, ktora sa vsak netyka teba 😉 aj v 2014 o tom media informovali, v com ja osobne vidim rozdiel je ten, ze odkedy sa vyskytlo tych par pripadov v Rumunsku, tak posmesne reakcie padaju predovsetkym zo strany odporcov ockovania, ktori sa tymto snazia spochybnit vyznam kolektivnej imunity a vyznamu ockovania ako takeho a krasne to vidiet tu na forach, ked si prebehnes prispevky, kto tu postuje komenty typu - klesla nam zaockovanost, preco to tu este nevypuklo, zaockovanost je len 60% a stale to tu nemame a podobne, takze podla mna sa ten problem umelo vytvara presne z opacnej strany a je to uz na zamyslenie pre kazdeho, co sa tym sleduje. Ako si napisala aj ty, medzi zaockovanostou v 2014 a teraz je minimalny rozdiel. Lebo podla normalny clovek si to precita/vypocuje v mediach len ako informaciu, taku istu, ako Sagan pochodil na pretekoch, bez toho, aby potreboval z toho robit nejake zavery.
@celasapremenim v rumunsku boli aj obete osypok
@celasapremenim namiesto info o tom co robit pri ospykach sa ludia strasia..zakdlad je co najmenej zrazat teplotu..potlacenim horucky sa problem posuva-potlaca dovnutra tela..telo musi vyhoruckovat a poriadne sa vysypat..potreben je aj vela A vitaminu..presne toto sa ale nerobi..zraza sa horuca a A vit sa nedodava..pootk su komplikacie a aj umrtia..nepodcenujem chorby ziadneu..ani nadchu..ale tato panika je ozaj cielena..oslabeni a nespravne liecni ludia budu umierat aj na sopel.
@senta_sofia mozno informovali.neviem nepocula som vtedy o tom,ale dnes o tomto nepocul len hluchy..to je rozdiel..miera paniky aka sa vyvolava dnes-mediami,nie na forach mam na mysli... je ovela vacsia dnes...aj ked je tych chorb cca rovnako..stupa to a klesa kazdy rok inak..na forach je to vzdy o drzku...to dako neriesim...ale media s nami tocia ako oni chcu a terza tocia aby sme prepadli panike..tak neocko zas tocia inu...a slepa nenavist vznika..asi je to teraz cielom.
@senta_sofia pekne napisane👏
Az dovtedy sa tu bude vsetko zpochybnovat kym sa dakemu dietatu ci uz vasmu alebo z okolia nieco nestane potom zas budu vsetci inak mudri ludstvo sa samo odrovna jeho sprostostou a tym ze veria ze za vsetko mozu iluminati a podobne...
@kaja73 neviem, ja nemam ten pocit, zvelicuje sa to tu na forach, media to podla mna odprezentovali len ako tlacovu spravu, sledujem len printove,tv nie,verim,ze komercne su schopne spravit z toho halo, rovnako ako na nete uz potom portaly ako dieta,najmama a podobne. Ale tak je to scasti aj o vnimani toho,kto to cita,do akej miery si mysli,ze sa ho to tyka a tam uz je to riziko manipulacie velke.
@senta_sofia sedim v praci ma zapnute radio a od rana uz 4 krat odznela info o epidemii a potrebe doockovania..vcera v spravach na vacsine stanic to iste a aj dni pred tym...toto tu fakt nebolo...a vyskakuje to mna na FB od roznych ludi co uz panike podlahli a nadavaju na rodicov necoko deti,pricom mozno sami nadavajuci nemaju dve davky ocko a ich rodica urcte nemaju asi zaidne ockovanie.. ..proste pomaly z toaletaku vysocia osypky..a nenavist sa siri voci necko rodicom..smer je jendoznacny...fakt to nevidis? Mk vobec neriesim..tu je ina parta..anit- pro vax v akcii stale..

@senta_sofia Jasne,ze nie na rozhodnuti len dvoch ludi. Ale ty si tu zase vytahovala "antivax".