Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@peter952 Samozrejme, že sa schéma, ako ju poznáme dnes, rokmi vyvíjala. Dnes napríklad neočkujeme proti TBC, keďže vysoká preočkovanosť spôsobila eradikáciu tohto ochorenia v populácii a najmä dnes máme dostupné farmakologické možnosti na úspešnú liečbu bez trvalých následkov (mimochodom, ten istý biznis, ktorý dodáva vakcíny). Ale obsahovali viac pomocných látok a najmä vo vyššej koncentrácii.
Na to, že ja mám byť informačne podvýživená si ešte nevypustil žiaden rozumný argument. Absolútne neškodná nie je ani bio mrkva, ktorú si vytiahneš z vlastnej záhradky, tiež bude obsahovať stopy ťažkých kovov. Pevne však verím, že ako skúsený chemik a zarytý zástanca eliminácie ich pôsobenia si si dal poodstraňovať všetky amalgámové plomby 😉
“Neviete dokázať, že vakcíny sú bezpečné”
Ak neexistuje dostatočné vysvetlenie pre daný stav (napr. autizmus), odporcovia očkovania upodozrievajú vakcíny a bremeno dôkazu presúvajú na zástancov očkovania. Pritom dokázať negatívnu hypotézu (predložiť dôkaz o absencii niečoho – treba však pamätať, že v kontexte vedy po správnosti rozlišujeme medzi pojmami „dokázať“ a „potvrdiť“, ale laici obvykle nerozlišujú.) je z princípu takmer nemožné. Rozsiahle epidemiologické štúdie nepotvrdili príčinnú súvislosť, preto je na mieste vyvodiť záver, že súvislosť medzi autizmom a očkovaním neexistuje. Bremeno dokazovania je teraz na tom, kto súvislosť ochorenia s očkovaním naznačil. Toto sa dokázať nepodarí, pretože neexistuje žiaden dôkaz, ktorý by podporoval ich hypotézu o škodlivosti očkovania.
ty tvrdiš, že očkovanie sposobuje autizmus, čiže hod serioznu študiu ty a nevykrucaj to na nás. retoriku AV maš zmaknutu dokonale. to robia kurzy na to ?
od ortuti k hliniku 😝 http://style.hnonline.sk/vikend/511755-od-ortut...
Takze uz ste tu nie len lekarky,ale aj vystudovane chemicky? Kolko semestrov anorganickej a organickej chemie mate? 🙂 Myslim,ze kvalifikovany profesor sa o hlinniku a tazkych kovoch vyjadril...ale jeho nazor sa vam pro ocko mamickam nepaci,vsak?
hmm?? keby si viac čitala, tak zistiš, ze to su vyjadrenia odbornikov, pediatrov a ludi čo s vakcinami pracuju a nie naše, za to že ich len interpretujeme musime byt odbornici ?
a propo tazke kovy- ortut : Za pozornosť stojí, že bola financovaná antivakcinačnou skupinou z USA. Štúdia je dostupná na www.pnas.org/content/112/40/12498.abstract
@xxxxxnnnnn @prevenar zneužil môj nick a pozval ma do svojej skupiny. Vedel, že sa do skupiny nedostanem, pretože si v tom istom momente bol vedomý toho, že som tam nežiadúca osoba (už dosť dlhý čas). Źiadam adminov, aby prevenara vyzvali k tomu, aby sa mi ospravedlnil k nekorektnému komunikovaniu na Vašom diskusnom fóre, pretože cezo mňa si spropagoval svoju skupinu.
Kódex správania na stránke
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
@peter952 prestante s tym autizmom.pisala som ze su krajiny kde nie su povinne ockovania a je tam tiez kazde 2-3dieta postihnute.ak si precitate kazdy jeden letak tak sa pri kazdej jednej vakcine precitate,ze moze nastat neziaduci ucinok a co sa pri kazdej opakuje je imunitny system,takze ano vakcina moze poskodit imunitny system ale potom imunitny system ktory je poskodeny vyvolava neliecenim ochorenia
@sassannka Proti TBC sa zrušilo očkovanie nie z dôvodu, ktorý tu píšeš ale kvôli tomu, že toto očkovanie nechránilo voči pľúcnej forme TBC,ktorá tvorí 98-99% všetkých prípadov.
1971 – provedena studie účinnosti
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (1998)
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!!
http://www.healthieryou.com/tb.html
http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
@evittam to co si uviedla, je len ciastocne pravdive, aj to z antivax zdrojov, keby sa pozreme na druhu stranu mince, zrusilo sa len celoplosne ockovanie novorodencov, nadalej sa ockuju rizikove kategorie vymenovane v prilohe vyhlasky k zakonu 582/2008 Z.z., kedze sa z epidemiologickeho hladiska podarilo znizit vyskyt ochorenia v populacii na 10 zo 100tisic pripadov.
Neucinnost vakciny sa preukazala v dospelom veku pred lahsimi formami tuberkulozy, a to najma kvoli tomu, ze ockovacia latka proti tuberkuloze nevyvolava taky stav imunity, ktory by chranil pred infekciou. V tom je prave tuberkuloza specificka, existuje len postinkfekcna imunita a aj tam prichadza moznost recidivy, atd.
Vakcina chranila predovsetkym pred tzv. rozsevovymi formami tuberkulozy a tuberkuloznemu zapalu mozgovych bran, ktore su na 99,9% smrtelne. Dalsim problemom je, ze vakcina je stara 90 rokov a tym, ze TBC je stale zive ochorenie, vznikaju dalsie, multirezistentne formy tuberkulozy.
Co je spracovana Analyza epidemiologickej situacie za rok 2015, bolo 317 pripadov tuberkulozy, 53 bola mimoplucna, cize ani tam to moc nesedi na tych tvrdenych 98-99% pripadov.
Baby potrebujem radu.lekarka nam je na dovolenke a imunologicka nedviha.vypukla v skolke kde chodime na hodinu zltacka.nas hygiena nedala na zoznam ockovanych deti.deviateho maja mame vysetrenia v bratislave.otazka dat drobca zaockovat aj ked nema vytvorenu imunitu a berie stale lieky alebo riskovat ze neni nakazeny.drobcek je ockovany na Bcko to by malo podlamna aj tak chranit pred zapalom pecene alebo nie.
@nikulka79 zltacka akeho typu sa vyskytla?
@senta_sofia Zrušenie BCG presadili vaxeri doc. Brezina a Dr. Orosová.😉
@senta_sofia acko.on je ockovany na b.kamoska ma uz strasi ze to je vo skolke dlho,zastup.pediatricka ze su len dve deti a je to len dva tyzdne no a mna uz brucho boli.mam odlozenu vakcinu no lekarky co mi vedia povedat co mam robit tak su na dovolenke alebo konferencii.maly mi je od vcera placlivy a mame vkuse len eucholie alebo ako sa to vola.asi mu zasa dam magnezium.tyzden ho uz neberie mozno je to tym no mna ide......chcela by som vediet ako by reagovali mamicky co su proti ockovaniu,co by robili v mojej situacii pri diagnoze aku ma drobcek a situacii aka prebieha okolo nas.uz sa bojim ci mna brucho neboli od nakazy.chytala som klucku dvery,ktoru chytali nakazene deti.maly si dal lopticku do ust,ktoru mozno chytalo nakazene dieta a nik nas nevaroval
@evittam bavili sme o dovodoch a nebolo to ani zdaleka rozhodnutie dvoch ludi
@senta_sofia Ano a dovody boli tie,ze ta vakcina nemala vobec ucinnost,ktoru mala mat a boli vacsie NU.