icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

senta_sofia
11. apr 2017

@kaja73 ty mas asi fakt stastie 😀 ja neska co som preklikala noviny,nikto to nemal ako spravu a to som klikla aj cesky bulvar a aj stranku ceskej televizie a zapate mam Radio Slovensko, teraz bezi obednajsi zurnal a teda ani zmienka. Na fb mi to zobrazilo len od lovcov sarlatanov. Cize nie,nevidim to.

kaja73
11. apr 2017

@senta_sofia noviny necitam,tam neviem aka je situacia,ale radia a Tv idu prvu ligu...ze ta to obislo si mala statsie ty🙂 ked uz moji takmer 80 r rodicia zistuju co sa deje tak to uz je o inom..mama sleduje len TV...nastasite oni obaja maju osypky krasne za sebou v pohode a bez nasldekov aj ich surodenci a pred tym aj ich rodicia a stari rodicia..tak nechapu tu paniku..slovo panika pozili oni sami..ze preco ta panika..ved to sme mali vsetci..

sardinka336
11. apr 2017

Prva liga? Kde? Ktore radio? Uz som preladila dnes Expres, EU2, Fun, ....Viva, nikde ani zmienka, moj Fb nikde nič...česke portaly Idnes, Blesk...NIČ...ani zmienka na hlavných strankach...štastie sme tu mali asi viacerí.

lauritka
11. apr 2017

😉
"Miroslav Sklenar to Zuzana Rogo-lekenova. Ty vies tak co je kolektivna imunita asi ako ja viem o chirurgii mozgu, tj tak maximalne z youtube a dalsich "expertov a expertiek" z modreho konika. Skus pre zmenu pocuvat obornikov a virologov co sa venuju a studuju danu temu cely zivot !!! Kolektivna imunita chrani ludi celkovo celu spolocnost, to je aj tych ktori su intolerantni voci ockovaniu ale hlavne deti ktore sa ockuju az od urciteho veku. pozri si statistiky aka bola umrtnost novorodencov pred zavedenim povinneho ockovania a pozri si aka bola po zavedeni. Ta umrtnost klesla prave koli kolektivnej imunite, tj ze chorych bolo tak mizerne malo ze sanca ze sa este nezaockovany novorodenec stretne s nejakym chorym bola uplne miziva. Dalsia vec, neviem kde si sa docitala taku mudrost ze "zaockovany clovek je uplne imunny tak preco ochorie ?"... BLBOST !!! Faktom je ze ked sa zaockujes tak ti to len znizuje riziko ze sa nakazis, tj ked na teba kychne chory clovek tak je miziva sanca ze ochories, ale ak na teba budu kychat z kazdej strany (pri narusenej kolektivnej imunite) tak ta sanca ze ochories aj ty, hoci si zaockovana, je uz pomerne vysoka. Teraz sa bavime o relativne "neskodnych" osypkach ale na rade su dalsie choroby ktore vy anti-vaxxeri svojou hlupostou a silnym syndromom neomylnosti privadzate naspat.. Cierny kasel, tetanus, detska obrna, zaskrt... to su fajnovky ktore by si naozaj nechcela aby tvoje decko dostalo svojou hlupostou.. A o co je horsie, svojim rozhodnutim ohrozujes ostatnych, nie len svoje dieta... Preto je ockovanie povinne !!! Zacnite pouzivat uz konecne mozog a neverte kazdej hluposti ktora sa na internete objavi.. "

lauritka
11. apr 2017

MK známy aj na FB lol 😝

senta_sofia
11. apr 2017

@kaja73 @sardinka336 potom si z toho asi Narkoza a Hnoj robia prostriedok na zvysovanie sledovanosti, aj ked tie informuju na urovni bulvaru, cize ma to vlastne ani neprekvapuje. Ale mam znamych aj v CR a ked som sa pytala, tak reakcia bola taka, " jo, pry neco v Ostrave je", ale ze by to niekto tam riesil, tak naozaj neviem, co si mam mysliet 😉

rica1
11. apr 2017

@jvlo dieta musi byt pri ockovani uplne zdrave a ano ani z okolia ani od znamych este nik nemal neziaduci ucinok ale verim ze neziaduci ucinok mavaju deti ale vidis napriek tomu ja by som kludne nespavala keby som nemala deti zaockovane ja verim lekarom nie sarlatanom

vlafoj
11. apr 2017

My sme boli cca pred 2 tyzdnami na MMR ockovani a po 3 dnoch od ockovania mal maly sople, skaredy kasel a teplotu. Trvalo to cca tyzden.

kaja73
11. apr 2017

@senta_sofia neviem ci mam spravne info,ale asi sa bude menit vakcina prida sa aj povinne ocko na kiahne k MMR..teda neviem ci nevyprazdnuju sklady..ved skoda vakciny..ale to je taka nepotvrdena info..niekedy v lete by to mali menit..teda vraj..a za 15r bude strasiak aj z kiahni ak to takto bude..vid USA kde kiahne popisuju ako smrtelnu chorbu uz dnes..maju to v povinnom ocko..

senta_sofia
11. apr 2017

@kaja73 neviem, ved taka vakcina existuje, bez kiahni je Priorix, s kiahnami Priorix-Tetra a uz to tak je dlho a zmenu legislativy som nepostrehla. V CR je peticia za dobrovolnost tej povinnej,cize tam by som skor ocakavala hysteriu a nie je. A co mam info ja, je skor problem s nedostatkom vakcin,lebo klasika je lepsie vyviezt lieky von a zarobit, ako drzat to pre ludi tu. Cize skor dalsie bububu.

monro
11. apr 2017

@lauritka ja len k tomuto "Teraz sa bavime o relativne "neskodnych" osypkach ale na rade su dalsie choroby ktore vy anti-vaxxeri svojou hlupostou a silnym syndromom neomylnosti privadzate naspat.. Cierny kasel, tetanus, detska obrna, zaskrt... " tetanus urcite neprivadzaju naspat...ten sa predsa z cloveka na cloveka neprenasa....to len na okraj.

lauritka
11. apr 2017

@monro ano to viem.chlapec to zhrnul cele.kazdopadne pointa je v tom.ze ked sá prestane ockovat.choroby sa rozsiria.

jvlo
11. apr 2017

@rica1 ja neverim lekarom ani sarlatanom, verim sama sebe..... lekarom som verila a ako to dopadlo.....moju dceru to stalo zdravie a mna s manzelom pol zivota, kym sme ju dostali tam kde je dnes....

monka338
11. apr 2017

@evittam netrep sprostosti....ved keď sú všetci očkovaní tak choroba nemá ako prepuknut a ak je par prípadov tak v je to niečo úplne iné..

jvlo
11. apr 2017

@lauritka prosím ťa, to, že ak niekto zaočkovaný ochorie,tak bude mať lepší priebeh aj niekto dokázal? Dáka publikovaná štúdia?

lauritka
11. apr 2017

@jvlo spytaj sa na to lekara 🙂

celasapremenim
11. apr 2017

@rica1 nijak nepodcenujem osypky, nie je to jednoduche ochorenie, myslim, ze je trosku tazsie ako kiahne, ale aj to je relativne
podla toho kto ochorie, v akom veku a podla sposobu liecby

jvlo
11. apr 2017

@lauritka on nic take nema, ty si to tu v správe vyssie písala, tak som myslela, že je to aj dokázané, nie len výmysel.....lebo to vyzerá ako ospravedlnenie zlyhavania vakcín.....

senta_sofia
11. apr 2017

@jvlo ja tu stale citam o zlyhavani vakcin, mas nejaku statistiku k tomu, ktore a v com tak zlyhavaju?
Mumps viem, tym sa ani nikto netaji,ze po jednej davke vakciny su protilatky tak 80%, cierny kasel takisto a pneumokoky, aj ked tu asi o zlyhavani hovorit nemozno,ked ta vakcina pokryva len par najcastejsich povodcov pneumokokovych ingekcii.

lauritka
11. apr 2017

@jvlo nerozumiem, vakciny zlyhavaju ??? ako to mysliš? ja som myslela, že zlyhava ludsky faktor...
@jvlo tak lekar by mal vediet vysvetlit, aky je rozdiel v tom ked ochorie očko a neočko.. pri neočkovanych je cca 90% percentna šanca , že to schytaju. na to su štatistiky na ecdc.eu europsky urad pre prevenciu a kontrolu infek. chorob.. kde si to mozes porovnat.
Ak uz telo dostalo do seba protilatky očkovanim, tak by malo aj na danu chorobu zareagovat skor ako telo, ktore sa s touto chorobou vobec nestretlo./ kedze vakcina je vlastne tento oslabeny virus/
a povacsine su najviac ohrozenou skupinou male deti, aj podla tych štatistik chorobnosti,. deti do jedneho roka . a uplne najviac pripadov bolo u deti medzi 1-4 rokmi

lauritka
11. apr 2017

@jvlo ale podstata je taká, že očkovanie ma byt prevenciou, aby sme tieto choroby ani riešit nemuseli. proste aby tu vobec neboli.

celasapremenim
11. apr 2017

@lauritka nezijeme v hermeticky uzavretej krabici, takze stale to tu bude, nakazia sa aj ockovane deti

senta_sofia
11. apr 2017

@celasapremenim kde beries tu istotu, ze sa nakazia?

rica1
11. apr 2017

@celasapremenim no aby ochorelo moje 5mesacne tak to by som veru nezvladla

lauritka
11. apr 2017

@celasapremenim
Between 1 March 2016 and 28 February 2017, 30 EU/EEA Member States reported 5 881 cases of measles. Twenty-nine Member States reported consistently throughout the 12-month period . 5881 priipadov v EU za rok.
Of all cases with known vaccination status (5 520), 88% were unvaccinated, 8% were vaccinated with one dose, 3% were vaccinated with two or more doses, 1% were vaccinated with an unknown number of doses. Of all cases, 6% had an unknown vaccination status.
-
http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics/measles/e...

lauritka
11. apr 2017

na boku si kukni tabulky, počet nakazenych v EU za tie posledne roky. a čo je napisane pri Slovensku- 0 ... / Rumunsko malo v roku 2015 len 7 pripadov../ teraz ich ma cez 4000...
a potom treba polemizovat o tom, prečo to tak je...

kaja73
11. apr 2017

@senta_sofia viem ze existuje,ale nie je povinna a to sa mozno zmeni..bude povinna a MMR stiahnu.Ale to sa este len ukaze casom ci je to pravda.

jvlo
11. apr 2017

@lauritka
@senta_sofia a co sa deje ked ochorie ockovany? Vakcina ho neochranila. Lepsi priebeh u ockovanych je len zboznym prianim, kedze studie ocko vs. neocko su vraj neeticke... pre mna su predpoklady nedostatocnym dovodom zaockovat moje deti

adsumus
11. apr 2017

@jvlo imunitný system očkovaneho sa už stretol s antigenom, pozná ho a preto je schopný rýchlejšie vytvoriť protilátky a zničiť virus skor ako virus zničí orgány, preto som očkovala seba aj svoje dieťa, žiadna hypoteza, fakt. pre mna je antivax hypotezy o tom, že je nepodstatne či máš protilátky uplny blud. ak by to chceli dokázať, dokážu, je to jednoduche, nechaju ochorieť neočkovaných a očkovaných, napríklad ovce ale možno to už aj robia...

senta_sofia
11. apr 2017

@jvlo ja som sa pytala,ktore vakciny a v com zlyhavaju, zrejme to mas nastudovane,kedze uvadzas, ze predpoklady nie su dostatocnym dovodom na ockovanie tvojich deti?