Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@endysa aj ked je moj drobcek chory je to najkrajsie babo na svete.kazda lekarka si ho chce polulkat a s nim je kazdy den iny.niekto sa asi na mna tam hore hnevamozno je to skuska,mozno je to trest za to ze ked moj otec zomrel ja som pomahala inym no jedno viem,ze sa mam koli komu vratit domov a ze je niekto kto ma potrebuje a sa na mna tesi..dceru mam uz velku a s manzelom nas drobcek vracia do cias ked dcera bola v drobcekovom veku
@peter952 nehnevaj sa, ale musím reagovať... Už viackrát som zahliadla tvoje príspevky... Keď niekto od teba pýta nejaké dôkazy, výskumy, tak tvrdíš, že to nie je možné, lebo neexistuje vzorka aspoň 100 000 neočkovaných, aby ich bolo možné skúmať, ale predkladáš tu "výskumy", ktoré porovnávajú očkovaných a neočkovaných (podľa mňa neporovnateľnú vzorku, keďže obe skupiny majú úplne inak početné základne).
Napr. aj percentuálny graf, ktorý si tu naposledy pridal - vyzerá v prospech neočkovaných, ale stačí sa s ním matematicky pohrať, využiť tie isté čísla a ten graf bude vyzerať úplne inak... 😉
Očkovanie/neočkovanie je téma, na ktorú sa dá večne diskutovať, ale naozaj diskutovať. Ešte raz, nehnevaj sa, ale ty nediskutuješ, ty útočíš, zavádzaš, presadzuješ si svoje a inú pravdu neberieš.
@stastenka42 Ved ja som nerobila paniku, len som volala dr, skonzultovat reakciu, ci s tym mam nieco robit, alebo cakat, pripadne ci to chce vidiet, podla mna uplne bezna reakcia.
A poucenie u dr? Vacsina lekarov pouci tak, ze MMR sa dobre znasa, spomenu maximalne teplotu a zacervenanie v mieste vpichu. Taka skusenost moja a mojich znamych, esteze sa da stiahnut pribalovy letak na internete.
@peter952 iná pravda? Napr. tá, že autizmus nespôsobuje LEN očkovanie, napr. tá, že nie za všetky choroby a zdravotné problémy môže LEN očkovanie, napr. tá, že nie každý očkujúci lekár je platený "farmamafiou", ako to ty nazývaš...
A teraz si ťa dovolím citovať:
"co sa tyka studii. Tak farmabiznis vo vacsine pripadov financuje vyskumy..."
"Co sa tyka studii (ak to tak mozme nazvat) skor su to anonymne dotazniky..." (Mimochodom, všetci vieme, ako sa vypĺňajú anonýmne dotazníky. 😉 )
Zamotávaš sa sám do svojich myšlienok...
Ale v jednom ti dávam za pravdu. Nech sa páči, nech sa toho niekto ujme. A áno, nezávislé. Mimochodom, prečo sa nenájde sponzor z nie "farmabiznisu"? Prečo by nemala mať záujem opačná strana? A mimochodom, ak "farmabiznis" nemá záujem o výskum, tak prečo tvrdíš, že väčšinu výskumov robí "farmabiznis"? Toto sú len rečnické otázky a neočakávam od teba odpoveď, takže sa nemusíš namáhať, pretože tvoju odpoveď poznám... To len tak na zamyslenie. 🙂
@peter952 taku tabulku ti viem aj ja nakreslit....
@endysa ved sa tu natahuju stale ty isty.aky to ma zmysel,niezeby sa snazili mamickam pomoct,poradit.pisala som aj petrovi,ze preco radsej nezbiera mamicky ktore to mozu dokazat ,ze to maju na papiery ze dieta bolo poskodene vakcinou.ja pred ockovanim som si chcela zistit ohladom ockovania nieco a natrafila som na tuto stranku.nedalo sa to citat co sa tu okolo toho pisalo tak som hladala dalej,no skoda ze som nenasla co teraz viem,ako postupovat pred zaockovanim.vela krat som to tu pisala,mozno si to nejaka mamicka precita ale to pochybujem skor lebo je tu viacej urivkov s natahovanim anti a ockovacom…je mi luto,ze adminka to takto nechava,kazia tym len stranku,kde by naozaj mamicka mohla najst to co hlada.
Dakujem za srdiecko,nie niesom mama ako by som mala byt.mala by som byt pri svojom drobcekovi.no nemozem pretoze nas stat nam mamickam nedava moznost fin.zabezpecit rodinu s chorym clenom.
@peter952 ak bude suhlasit mamicka neockovaneho autistu,mamicka s downovim a rett.symtomom tak ti napisem ale musis komunikovat v nemcine ci vedia anglicky to uz neviem tak to necham na teba,ale tu kde ja pracujem je vela pacietov-pubertakov,ktory niesu zaockovany a su postihnuty.netreba davat za vinu vsetko na vakcinu.je pravda ze kazda je virus ale ma aj protilatky no to mate nastudovane.len jedno dohadovo moze byt s tou ortutou.mne ked zistili nador na mozgu tak mi neurochirurg co ma mal operovat ale miesto toho poslal s tabl.na baze chemo.povedal ze kazdy druhy clovek ma nador na mozgu len o tom nevie no ja som mala ine vakciny ako moje dieta
@gab1sol A ina pravda.....? Ze Autizmus nesposobuje LEN vakcina, Ale zatial kazda matka autistu hlasi regres po MMR. Kratkodoby Aj dlhodoby. Nikdy si sa nezamyslela nad tym, Preco ADhd deti pribuda, dyslektikov, oneskorenie vo vyvine reci, Co je Dnes v skolkach pomerne casty jav....? A nie je to len zlepsenou diagnostikou. Tak isto autistov....? A Mozno by Ten regres Ani nikdy nenastal bez vakciny, ktohovie. Nieco, Co je hlboko v genoch, by sa Ani nespustilo.
Nuz ale.....coskoro sa budu Aj kiahne povazovat za smrtelnu chorobu, k osypkam pridaju Aj tie....Tak to som zvedava na tu reakciu😉
@charlie1980 autistov a deti s ADHD a roznymi "dys" by som rozhodne do jedneho vreca nehadzala. Volakedy boli jednotkari,dvojkari,trojkari,stvorkari,neska su jednotkari, maximalne dvojkari, vsetko ostatne su deti so specifickymi poruchami ucenia, nevychovanost sa zamiena s hyperaktivitou a podobne. Cest vynimkam. Je to novodoby mor,mat diagnozu na vsetko, lepsie ako priznat si,ze kazde dieta nemusi byt zrovna genius.
baby,mna by zaujimala jedna vec
napr.ja som dala vsetky povinne ockovania obom detom,so strachom...ale dala
a co tak napr. situacia.....rodicia,kt.povinne ockovania dali....chcu mat v skolke deti,kt.ich maju
lebo...kadeco deti od kadekoho dostane,jasne,nemusia iba v skolke,ale ked ja uz do "rizika"idem a deti zaockovat dam,preco potom aj v skolke nevyzadovat,aby ostatne deti tieto ockovania mali?
@terezka1947 Suhlasim s tym, aby moje neockovane dieta nenavstevovalo skolku. Pretoze ak bude neautisticke, tak to bude malina oproti prvemu, ktoremu musim vysvetlit kazdy pojem a sloveso, kym pochopi.
Zvlastne povazujem len to, ze o rok pri povinnej skolskej dochadzke to uz nikoho netankuje.
@charlie1980 ale zaujima aj toto,nie iba skolka.....veruze zaujima
kazda mama sa boji o svoje dieta
jedna ho kvoli tomu strachu zaockovat da,druha zase kvoli tomu istemu strachu ho zaockovat neda
ale ja sa tak pytam
preco by som mala "riskovat"2x
raz so strachom trpla pred,pocas,po ockovani a potom este pocas skol?
chapes?
ja chapem tvoj strach....a ani neriesim,co a ako si urobila,bala si sa..nedala si
ja som sa bala,dala som
ale tato moja otazak ma zamestnava,ked tak pocuvam,co vsetko sa teoreticky moze dostat na Slovensko
a tak teoreticky sa moze stat vsetko,aj u ockovanych,aj neockovanych
takze sa tak treba zamysliet a chapat sa obe strany
@senta_sofia Neviem presne, na co si mierila....ale.....opytam sa inak. Mala si Uz pred sebou autisticky sa vyvijajuce dieta (ok, osobitna kapitola), ADhd dieta, dyslekticke dieta, dieta s narusenou komunikacnou schopnostou, ktore by si dlhodobo sledovala resp.jeho vyvoj...?
Cize....netvrdim, Ze niekedy sa nejedna len o hyperaktivitu prip. nevychovanost. Ale ich narast sa zvysuje.
BTW. Moj muz si do 3.rokov myslel, Ze Moj syn ma "len" tazko egoisticku povahu. A hla, ja som vedela, Ze tomu Tak nie je, pretoze jeho vyvoj do 2r. som videla iba ja (nie je bio). Cize, Aj takto sa da vnimat diagnoza. Naopak, Ze dietatu vlastne nic nie je.
@charlie1980 mierila som na to,ze autisti sa potykaju s trosku inymi problemami a pridruzenymi ochoreniami... a priznam sa, ze ma prekvapuje, kedze mas doma autika, ze ho ides davat do jednej roviny s detmi, ktorym by sa stacilo trosku viac povenovat a mozno by ani tie "strasne" diagnozy nemali. A nie, nemala som moznost dlhodobo sledovat vyvoj takychto deti a navyse prave dys sa prejavia az v skole,cize asi to tazko zrovnavat s niecim, co sa moze prejavit uz skor.
A to,co si uviedla, ze skonstatoval tvoj manzel na syna s tou egoistickou povahou, scasti vystihuje pristup,aky bol k takymto detom, ked sa nevedelo presne onalepkovat diagnozou. A aj s tym suvisi ten narast, lebo dnes uz nalepka je. A nepopieram, ze tie predtym neonalepkovane deti problemy nemali. Snad sa uz chapeme.
@senta_sofia Nie, nestaci. Pretoze jedno Adhd dieta jednoducho inak nevie a pokial je to pre rodica v poriadku, nevie, akym sposobom sa mu venovat efektivne. Pretoze Adhd je neurologicka porucha, dieta pouziva neologizmy, preto je tazko v utlom veku niekedy tazke autistu a adhd rozlisit. Cize tam akekolvek venovanie sa dietatu nepomoze, az ked je rodic oboznameny, akym sposobom. Citala som aj matku tazkej autistky, ktora si do 3r nic nevsimla. Toto su jednoducho neurologicke poruchy, pri krorych naozaj nestaci "iba sa viac venovat", ale treba vediet ako.
A nie, dys sa prejavuje uz skor. Ale tieto deti zrejme nepochopili prirodzene to, co zdrave uz davno. A rodicovi to moze uniknut, mozno to ani vidiet nechce.
@senta_sofia No achvalne ! Spomenula som si 😀 Minule mamicka nahmevane pisala na plochu, lebo jej dieta dostalo odklad, lebo ma vraj vlastnu rec. V 5r, prosim pekne, pre nu to bolo v poriadku a ani nechapala, preco.
@charlie1980 myslim,ze ten zaver vystihuje vela... rodicovi moze uniknut alebo to vidiet ani nechce. To je to, co som naznacovala vyssie. Kym jeden to berie ako nieco "prirodzene", ze to mozno pripise povahe dietata, druhy v tom moze hladat iny zadrhel. A teraz kto je horsi alebo lepsi? Kazdopadne,diagnostika je dnes uplne niekde inde. Mam v okoli pripady vo velmi blizkej rodine,co by v zmysle dnesnych kriterii boli istotne niecim onalepkovani, 20 rokov dozadu sa viacmenej skonstatovalo,ze z toho vyrastu 😉
Ale je mi jasne, ze ty mas na to iny pohlad,kedze je to realnou sucastou tvojho zivota a ja ti to ani nezazlievam.
@charlie1980 nejako si zaspala dobu...v zapadnych statoch bezne ockuju mmr+kiahne a ani ich nepoznaju....a aj na slovensku si mozes priplatit za to ockovanie....ak chces zistit tu uzasnu reak iu tak najdi mamku ktore dala ockovat touto vakcinou...pretoze existuje aj sa pouziva ;)
@senta_sofia mas pravdu neraz nam stari ucitelia na zs vraveli ze dnes su decka dys a pred tym to boli iba hlupaci