icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 nie nepomožem, mna to nezaujíma, mna zaujíma aby moje dieťa zbytočne neochorelo na ospyky s važnymi náseldkami, ty ked maš potrebu pitvať tuná vzorce, pitvaj tebe je akakolvek odpoved jedine dovodom na vysmech. a dalšie dotieranie

adsumus
1. máj 2017

@peter952 a ako sa určuje reprodukčne čislo máš priamo v tom linku, len sa stačí preklikať, je to na základe reálnych epidemii

http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.asp...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 tie otázky vytváraš umelo, máš tam všetko jasne vysvetlene.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tinushka13
1. máj 2017

@peter952 tebe o co ide?

Niekto ma potrebu hrat s na mudreho.

adsumus
1. máj 2017

@peter952 prečo sa pýtaš už som ti dala link, tam je presne uvedené ako sa určil ten koeficient, tak si ho naštuduj, ja ti tu nebudem prekladať vedecké studie. alebo sa pýtaj miesto toho aby si si naštudoval stále dokola, ako chceš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
1. máj 2017

@peter952 ano si na tolko zodpovedny ze vidis iba svoje jedno dieta ale..ostatne z inych socialnych vrstiev s ochoreniami imunity onko pacientov uz nevidis vsak co to je par obeti....ved z cudzieho krv netecie

adsumus
1. máj 2017

@peter952 máš to v linkoch, ktoré som ti dala, stanovili to na základe epidemii pred začatím očkovania a po zavedení očkovania, je to tam všetko napísane. ked nečítaš tak nečítaš ale potom sa nepýtaj dookola, to iste, ked ignoruješ odpovede.

tinushka13
1. máj 2017

@peter952 a tym chces povedat ze my niesme? aj ja som zodpovedný rodič a taktiež mi ide o zdravie môjho dieťa a nepotrbujem sa na nič hrať. Máš pocit, že tu na MK nájdeš odborníka? na takéto otázky si hľadaj patričné fôra a štúdia. vo väčšine sú tu rodičia , ktorý nemajú tušenia ani o nejakých vzorcoch. každý sa rozhoduje sám. na základe svojho úsudku a toho čo si naštuduje. Mne osobne tvoje otázky prídu už NAD a zbytočné ich smerovať tu. skúš odbornejšie portály alebo literatúru.

tinushka13
1. máj 2017

@adsumus Nemám ten pocit že pánovi Petrovi ide o odpovede. Pretože ak je tk sčítaný, tak toto všetko má už iste naštudované. zjavne sa vie pohybovať po internete a vie si to vyhľadať aj sám. skôr tu vldne potreba dookola dopytovať to isté ...

sykorkauhliarka
1. máj 2017

@tinushka13 peter ma svoje zdroje a tie ine sa mu zdaju byt nedoverihodne ...iba rype to by videl aj slepy....vsak ked tak moc chce nech sa spyta pana ing zo sloboda v ockovani( ten vie viac ako vedci)....ten mu zrata kolko studia mu to trvalo a da si poslat na ucet dobrovolny prispevok :D

adsumus
1. máj 2017

@tinushka13 no tak o tom nepochybujem a čudujem sa čo robí administrácia, už upozornovali as i trikrát, že prispievatelia, ktorí kdesi čosi na internete naštudovali, tu nie su vítaní a tento tu bude dookola blokovať normálne diskusie v každej jednej očkovacej teme a večer dojde druhý a dá zas nejaku peknu žabičku aby sa vysmial očko rodičovi a urobil si reklamu na tu svoju slávnu skupinu, podla jeho vyjadrenia dokonca medicínsku, skoro som odpadla, ale nevadí.

aristka
1. máj 2017

@tinushka13 no tak je scitany ,ze ani nevedel ,ze clostridie tetani su aj v konskych hovienkach...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 tie kooficienty sa určovali podla epidemii v čase pred aj po zavedeni očkovania, uvedom sa.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 kde sa všade uvádza??? vypočítavali to podla toho aka bola miera ochorenia u očkovanej populácie a potom porovnávali s časom pred očkovaním, ty čítaj poriadne, dlhšie a otváraj odkazy.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 zdroj dva moj pekný uvádza koeficient z epidemii pred zavedením očkovania. ešte kolkokrát toto dáme dookola. je toto možné vobec?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 ten koeficient sa určil po prvé z čias ked sa neočkovalo a potom z čias ked sa očkovalo, je medzi nimi rozdiel pred očkoavním to bolo 12-18 v čase očkovania 1,2 v čase tri týždne po vypuknutí epidemie. znamená, že vírus je po zavedeni očkovania menej virulentný. čo sa dá aj predpokladať, kedže sa nemá ako moc šíriť. teraz tie kiahne prečo nevymizli aj ked sa zvýšila hygiena a tak dalej?

adsumus
1. máj 2017

@peter952 inak zaznamenávam obrovsky skok oproti petrovi, ktorý si myslel, že vypary z kanalizácie dezinfikuju ovzdušie.😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. máj 2017

@peter952 použili 12 pred zavedním očkovania ale po zavedení očkovanie je toto číslo len mierne nižšie 6.2–9.5.

For a R0=11–18, the vaccination coverage required to prevent measles outbreaks is 96–99% [3].

peter952
Odpoveď bola odstránená