Ako často merať teplotu bábu po očkovaní do nožičky?
Ako často treba merat teplotu 3 mes.bábu po štepení do stehien ?Každú hodku , alebo ako často ? Je pravidlo že dostane horúčku ? Dokt.povedala že nedostane .A kamarátka povedala že jej malá dostala horúčku. 😒 dakujem za odpovede 😉
teplotku nemusí ale može dostat..... na stehienka prilož obklad s trošinkou alpy a ak je nervozny možeš mu dat aj čípku... teplotku nemusíš merat ak sa ti nezdá horký....rizikové su prvé tri dni... potom je už OK...
Teplotu netreba merat pokial je babatko pokojne, neni uplakane viac ako zvycajne a ak nema teple cielko, ak sa bude nieco diat urcite to zistis aj bez neustaleho merania teploty 😉
nám sestrička hneď po očkovaní kázala dať Panadol.baby a samozrejme studené obklady.....malá to nemala ani opuchnuté, a ani raz nemala teplotu..vždy som jej len čielko skúšala rukou....myslím, že je úplne zbytočne po každé merať teplomerom...
moj syn mal po niekolkych hodinach od ockovania teplotu, nebol nepokojny, nemrncal, len bol cely horuci....pockala by som na reakciu, ak by malo babo teple celo,zmerala by som,podla vysledku dala sirup/cipok.nam teploty vyskocili az neskoro vecer,takze pre istotu kontrolovat aspon rukou
ked bude mat teplotu urcite to spoznas aj rukou na cielko je zbytocne babo drazdit meranim moja mala teplota po vsetkych ockovaniach len raz ale dokina mi kazala po kazdom ockovani dat hned pol cipky panadolu a vecer druhu tak sme to vsetko prezili
ja som merala len ked som mala pocit, ze su deti horuce. neboj sa to poznas na dotyk, ze nieco nie je v poriadku, ze je nejake velmi horuce, alebo uz teplejsie ako inokedy. pravidelne intervaly by som vynechala, naco ho zbytocne stresovat. a teplotu ani nemusi dostat. 😉
...u kazdeho babatka je otazka horuckovania individualna, ako tu uz kocky pisali.... niektore babatka su viac "horuckove" typy ako ine - napr. moja starsia dcerka (4r.) od babatka vzdy mala vysoke horucky - vyse 39 a urcite mi horuckovala aj po kazdom z ockovani, aj ked som jej automaticky dala vzdy po ockovani doma Panadol (alebo Nurofen)...tiez ma to vyplasilo, ked mala horucku prvykrat 😲 aj zabaly som jej davala (ale v tej panike aj zle, az potom neskor som sa dozvedela, ze koncatiny - teda nozicky a rucky sa nesmu balit, len okolo hrudnicka, resp. trupu...)... no a zas mladsia (2r.) nemava tak casto a take vysoke horucky....
Urcite netreba merat kazdu hodinu, ale kontrola priebezna je urcite na mieste... po Panadole alebo Nurofene by mala klesnut horucka relativne rychlo (do cca pol hodky, +,-....) Na Panadole je napisane, ze nepodavat castejsie ako tusim 6 hodin.... no a raz na pohotovosti mi jedna doktorka vysvetlila, ako mozem malej podat liek od hoprucky, ak este medzitym neuplynulo 6 hodin a stale neklesa horucka - jednoducho prestriedat s inou radou - t.j. Panadol je rada Paracetamolova a napr. Nurofen je ina rada - Brufenova resp.Ibuprofenova /odbornicky na farmakologiu mi iste moje laicke vysvetlenie odpustia/.... takze je mozne aj toto (po 3-4 hodinach ak stale neklesa horucka skusit dat liek inej rady).... inak po case (rokoch) som sa naucila odhadnut/kontrolovat teplotu/horucku deti mojimi ustami prilozenymi na cielko 😉
kocky aj nas dnes ockovali a kazali dat po prichode domov zimny obklad a cipok do zadocku zatial je maly OK ani teplota neni uvidime v noci 😉
my mávame teplotu vždy, Dávam čípok hneď po očkovaní.
Ale to náš prípad. Inak ako písali kočky.
Mojho maleho tiez vcera ockovali, nemal teplotu, ale celu noc sme nespali, lebo mrnkal, bol nepokojny, papal si rucicky, stale sa chcel nosit na rukach....dnes je uplne normalny ako vzdy....
netreba merať každú hodinu. pri tomto očkovaní môže bábo dostať horúčku a nemusí dostať horúčku. mi sme si všetky očkovania pretrpeli s horúčkami.
@sarlotka27 dávaj malému studené obklady na nohy kam dostal očkovanie. ak bude nekľudný alebo bude mať horúce čelo tak mu zmeraj teplotu. ja som dávala nurofen sirup
@sarlotka27 akurat sme tydzen po ockovani....nestresuj sa,nemusi mat teplotu,moja vsak mala 37,8.....nemusis merat 100x,ked ma daj jej nurofen 2,5ml a bude ok.....na miesto vpichu daj chladivy obklad neboj nic to nieje 😉
Netreba merať každú chvíľu, to poznáš na dotyk, že dieťatko je horúce. A po očkovaní sa podľa mňa nedá zaškatuľkovať, či dostane alebo nedostane horúčku. Je to rôzne, je to reakcia organizmu a tá sa odhadnúť nedá..
Ja osobne by som lieky "iba tak pre istotu" nikdy nedávala. Do 38 teplotu neriešim, ak vystúpi vyššie dám čípky Paralen. Ak nezaberie do 4 hodín, dávam sirup Nurofen. Presne tak ako písala happygirl, po troch hodinách sa môže striedať paracetamol s brufenom.
Ako pise Veronika, treba pockat na reakciu organizmu, tiez by som nedavala lieky iba pre istotu. Syn mal po prvom ockovani horucku, po druhom preockovani uz nie. Ale bol kludny, skor taky spavy. Dcerka zase bola nervozna, ale bez teploty, iba taku zvysenu - 37,7. Nedavala som jej nic. Iba viacej kojila, aby mala viac tekutiny. Na druhy den bola v pohode. A na nozicku - ak opuchne, dat studenu octanovu mast, tak radi moja dr.
ja zasa naopak - ihneď po očkovaní som na vpichy priložila kocku ľadu a doma na večer som dala nurofen čípku, bez ohľadu na teplotu - tak mi poradila doktorka, vraj to pôsobí aj protizápalovo a proti bolesti - nemali sme žiaden problém ani začervenanie, ani opuch, ani nervozita - to som urobila pri oboch deťoch 😉
Ahojte u nas ked sme boli na to ockovanie hned kolo sestricky sme dali studene obklady na nozicky prisli domov dali sirup paralen a na noc tiez ten sirupcek je od bolesti aj proti teplote ta sa moze trosku zvysit ale ked das bud sirupcek alebo cipok mala by raz dva klesnut. obklady sme davali 1den a v ten den sa nesmie babetko kupat. bude podrazdene a nozicky bolia po tomto ockovani. este Vas caka 2krat preockovanie.drzim palce.
veď keď vidíš že má teplotu tak odmeraj , zasa celý deň merať teplotu každú hodinu to je smiešne...veď predsa vidíš že má teplotu.....a tá vstúpi hlavne večer...aa nemusí vôbec vystúpiť......
čudná otázka
Nasa lekarka hovorila, ze lieky na znizovanie teploty mam davat az od cca 38,0-38,3 (po odpocitani 0,5 pri merani v ritke).
Vysvetlenie bolo nieco v zmysle, ze teplota signalizuje reakciu organizmu na ockovaciu latku, ked sa tvoria protilatky a tuto reakciu nie je ziaduce potlacovat.
@samasa alpa neposkodi?
@luciamichael ty jo 😂😂 malý má 6 rokov a ok. Ale Teda nenechávala som to tam 3 hodiny 😉😉😉

My sme sa boli ockovat minuli utorok a moj drobec vecer dostal vysoke horucky 38,6 ale to naozaj zavisi ako zareaguje organizmus, takze pokial nebude drobec horuci na hlavicke alebo moc uplakany tak netreba merat tepotu. Ak by nahodou dostal vysoke teploty tak mu treba dat vlazne zabali najlepsie 3x15 minut a detsky cipok Nurofen do zadocku. U nas to zabralo. Ak by ste mali otazky rada odpoviem.