Ako reagovali pediatri na odmietnutie očkovania?
Čudovali sa? alebo vás zastrašovali? či len nemo prikývlli?
"The anti-vaccination movement endangers the health of an entire generation of
children. Its potential to negatively influence national economies is evident, and it threatens a 150-year old public health success story. "
význam vakcín v záchrane životov a znižovani umrtnosti vo svete. http://www.aimspress.com/fileOther/PDF/aimsph/p...
To sa už ani čítať nedá 🙂 hotová "vojna" očko vs. neočko 😀
@peter952 keď niekoho presviedčam / čo tieto príspevky signalizujú/ to znamená, že vnútorne som o tej ktorej tématike sám nie presvedčený!!! takže povedať svoj názor je v pohode, ale silou mocou ho pretláčať...škoda času...ušteríš si nervy...
Ja už nevysvetľujem...poviem svoje dôvody a pokiaľ dotyčný začne rýpať a poučovať...bla bla...konverzácia pre mňa skončila...alebo sa rovno opýtam či je ochotný si vypočuť moje dôvody bez akýchkoľvek poučovaní
@peter952 🙄 tak je povinné a čo...stále viac rodičov očkovať nedáva svoje deti...lož má krátke nohy alebo, že pravda si cestu nájde k tomu kto je na ňu pripravený...
@peter952 a už ti prišla?
@peter952 :D v tom,ze idem dohodnut MMRV? :D mozem sem postnut jeho ockovaci preukaz,ked bude hotovo :D pripadne dcerkin,ze je ockovana a este aj proti tym vyhoratym ovcim kiahniam,kedze popri nas detoch na ne kedysi ochorel aj moj otec a teda stacilo mi. Ale mas pravdu,kecam,dcerka je zdrava ako ryba 🙂 zatial prezila jeden kiahnovy vecierok vecierok,aj ked to bol skor piknik teda
@hankaop O com svedci jeden "prezity kiahnovy piknik"? O nicom. Moj syn (neockovany proti kiahnam) ich prezil omnoho viac. Kym dostal kiahne tak minimalne 10 inych prilezitosti ich dostat a nic-"zazrak" podla teba? A ked ich konecne dostal tak mali aj s dcerkou perfektny priebeh bez teplot do 10dni boli v poriadku. Kamaratka chodila pravidelne na taketo vecierky-a nic, ze by tiez "zazrak"? Ci ak by boli tieto deti co pri viacnasobnom styku s kiahnami chorobu nedostali ockovane tak to pripises ockovaniu.....samozrejme ako inak.
Jasne,ze kazdy organizmus je iny a inak zvlada chorobu ale to uz nezalezi od ockovania alebo neockovania.
@evittam :D aby ste nahodou nepraskli pred tym monitorom. Pisete blbosti,ovcie kiahne je vysoko nakazlive ochorenie,po ktoreho prekonani ziskavate imunitu. Ziadnyh 10 krat mohol dostat a nedostal. Pri prvej prilezitosti dostal kiahne, v zdravi zvladol a dalsie kiahnove vecierky uz mu mozu byt ukradnute. V poriadku. A? Nic viac k tomu nemate? Ja som kiahne sama prezila rovnako dobre,aj moji bratia,akurat jednemu sa objavil pasovy opar minuly rok. Ano,to je z toho,ze ste v detstve prekonali ovcie kiahne,virus zostava v tele a pri oslabeni organizmu sa moze prejavit oparom. Neprijemne,ale su aj horsie veci.
Ste nudna,chyba mi Peter952
@hankaop Ja a prasknut? A z koho-nebodaj z teba?! Fakt vtipne.
Ja napisem pravdu a uz som zase osocena,ze klamem a vymyslam si.
Nie, predstav si (a citaj pomaly,aby si pochopila) -moj syn nedostal kiahne pri prvej prilezitosti. Chodil do jasli, skolky, uz do skoly. Kazdeho pol roka mali minimalne raz kiahne-tak si to vypocitaj,lahka matematika. Doniesol ich az zo skoly. To je vsetko. Ja nemam preco zavadzat. Pisem skusenosti a to,ze sa to niekomu nepaci je jeho problem.
@evittam škoda aj reagovať na takých ľudí čo za každou pravdou, ktorá nie je v ich rozsahu chápania je klamstvo, výmysel, blbosť...škoda sa s nimi púšťať do hlbšej konverzácie bo stiahnu človeka na svoju úroveň a tam ho preštia pretože sú ( na tej svojej úrovni) skúsenejší...
@evittam vies,len to,ze je niekde oznam,ze su kiahne,neznamena automaticky, ze mal aj prilezitost, ked sa pozries na to,kedy je clovek s kiahnami infekcny a zvacsa decko s vysypom uz do kolektivu nejde, ale ano,ako vzdy mas pravdu. To ako ked je na dverach oznam,ze v skole su vsi a sme vsetci happy,ze ich nemame...
@senta_sofia Nie, nemám vždy pravdu - nepodsúvaj mi čo nepíšem. Píšem skúsenosti - ja neviem prečo to tu niekto nemôže normálne pochopiť. Tak keď ich bolo v triede 20 a 10 mali kiahne - tak asi s nimi nebol v kontakte len preto lebo to bolo napísané na dverách. Ja neviem prečo sa tu snažíš z niekoho urobiť blbého len preto lebo si myslíš, že len na základe nejakého oznamu som vedela, že má niekto tú chorobu....A človek-dieťa nakazený kiahňami je infekčný a prenášač už dva dni pred výsypom a potom nejaké dva po výsype.....Alebo teda pre niektorých možno kým nemá zo všetkých vodnatých pľuzgierov chrasty. Kto neverí nech neverí - ako som už písala - kamarátka chodila pravidelne na "kiahňové párty" - nič z toho roky.......Ja neviem čo je na tom také neuveriteľné.....Teraz mali v škole "ruky-nohy-ústa" - 2/3 triedy doma - syn vôbec nič....a to chodil s infekčnými deťmi do triedy, družiny - každodenný kontakt - neostalo samozrejme doma hneď naraz 2/3 triedy...A? Zase asi klamem.
No nič - fakt škoda reči - ako napísala @rik01lulaka .
Prajem každému také zdravé deti ako mám ja. Pekný deň všetkým.
@evittam nikto netvrdi, ze klames, to si zase vztahujes na seba nieco, co nikto nepovedal, ale uz som si zvykla...
Ako vies, kolko z tych 10, co mali kiahne, bolo 100% infekcnych v case, ked s nimi prislo do styku tvoje dieta? o toto tu ide, netvrdim, ze si si to vyhodnotila na zaklade oznamu na dverach. Ak by si tvoje dieta vymienalo jazyckove so 100% infekcnym dietatom, tak by to bola ina rec. A kiahnove party su o tom istom, polka deti ani nemusi byt infekcna. To iste ruky-nohy-usta, to iste sople, to iste hocico, co sa v kolektive vyskytne. Tu nejde o to, ze niekto to nedokaze pochopit, tu ide o uhol pohladu.
Na druhej strane, ano, je to scasti zalezitost imunitnej odpovede organizmu. Ale nemusi to automaticky znamenat, ze ta imunita je dobra alebo zla. Ja poznam dieta s totalne zlymi imunologickymi vysledkami, nemohlo byt ani ockovane kvoli tomu a kiahne od surodenca, s ktorym denno denne olizovali tu istu flasu nedostalo. Cim to vysvetlis? Nahoda? Skus si nieco nastudovat o imunitnej odpovedi organizmu, tam najdes aj odpoved na to, preco napriklad tou zivou vakcinou neockuju mensie deti, ze ich imunitny system jednoducho nie je stavany na to, aby na tie antigeny reagoval a vela dalsich veci.
Ale ano, som len jednou z tych, ktorych rozsah chapania nepripusta to, co si napisala. Som si toho plne vedoma.
@senta_sofia Ok tvoj uhol pohľadu. Ja vo veľa veciach s tebou súhlasím. Ja som len reagovala na príspevok inej osoby, ktorá z kiahní išla robiť smrteľnú chorobu a že len očkovanie jej dieťa zachránilo pred nákazou na jednom "kiahňovom pikniku" - a už ma pozná, pozná moje deti a veľmi dobre vie ako sa nakazili-celé zle. Len o toto išlo. A áno máš súhlasím s tebou. Ale sú proste deti, ktoré len tak ľahko neochorejú - dovolím si tvrdiť, že sú to tie moje-vidím to dennodenne. Ako som už písala viackrát - syn bol chorý naposledy keď mal polroka (až na tie kiahne-a to bol aj v styku párkrát s deťmi čo sa fakt "mojkali" a podobne - druhé to dostali-on nie-čiže to dieťa čo to prenieslo infekčné byť muselo, či.....), dcérka ešte nebola chorá vôbec-tiež až na tie kiahne a obaja perfektný priebeh. Takže ja len podávam informácie a skúsenosti,ktoré mám. Nemám prečo klamať, zavádzať a podobne. Na to nemám ani čas a ani dôvod.😉
@evittam kde som z kiahni spravila smrtelnu chorobu? Citanie s porozumenim vam moc nejde,vsak?
Tak citajte pomaly: ja aj moji bratia sme ich prekonali uplne v pohode ako deti,sotva teplota. Ja iba tvrdim,aj to bolo v konverzacii s petrom kvoli MMR,ze je to choroba,proti ktorej je jedno moje dieta ockovane a druhe bude, a to vakcinou MMRV. Na ktoru prve dieta reakciu nemalo ziadnu,ani teplotu,druhe dufam tiez nebude mat.
@hankaop Ja čítať viem. Ty si ma obvinila, že píšem blbosti len na základe toho čomu ty neveríš. Ty vieš lepšie ako ja kde a kedy sa môj syn nakazil a prečo......Na čo vôbec slušne s tebou konverzovať?! To je všetko k tvojej osobe. Viac sa nemienim vyjadrovať- už som k tomu napísala akurát dosť - a len pravdu a osobné skúsenosti.