icon

Ako reagovali pediatri na odmietnutie očkovania?

luciferkax
27. máj 2012

Čudovali sa? alebo vás zastrašovali? či len nemo prikývlli?

lauritka
30. mar 2017

🙉

figurka1985
30. mar 2017

@lauritka poviem to asi tak... ked si chora- das si liek. vyliecis sa... a ked si zdrava- uz lieky neberies nie? preco by si aj mala- zahlcovat sac chemiou, ked nemusis....
preco teda ked tak ockovanie vraj vyhubilo choroby- ako detsku obrnu- preco proti nej teraz ockuju? ved to nech ockuju aj na mor, tyfus a dalsie vyhubene choroby. a nezabudnut na prasaciu chripku, ziku, a kadejake novodobe choroby...
inak- migranti nam tu prinesu uuuuplne ine choroby, ako tie proti ktorym ockujeme... takze je to uplne jedno, ci si ockovana, ci nie...
inak- pocula som par "odbornicok" - ktore sa vystrkuju v mediach ako odbornicky na vakcinaciu, ktore tvrdia, ze za ich doterajsiu cca. 30 a viac rocnu prax nezazili ani jeden neziaduci ucinok ockovvania... takze ano- odbornici tvrdia, ze vakciny nemaju neziaduce ucinky. to zrejme pribalovy letak nikdy necitali... a uz nevravim o tom, ako sa pozerali na dieta cerstvo po ockovani, ktore sa nevie postavit na nohy, ci ma ine dozivotne problemy... ktore zase zabezpecia pracu lekarom aby mohli inkasovat peniazky... ved musia z niecoho zit, nie? a ver mi- niektori rodicia leziacich deti po ockovani- samozrejme z cistej nahody podla lekarov- - by radsej dopriali detom nejake osypky, ci mums, ktore boli kedysi upne bezne choroby, ako dozivotne nasledky po ockovani... poznam takych... :(

aristka
30. mar 2017

@figurka1985 akou chemiou ,ved zivot je jeden chemicky proces ,nase telo je jedna chemicka tovaren ,jedlo ,voda ,vzduch....tyfus sa ockuje ,neviem ci je odvazlivec ,ktory sa pri vstupe do 3krajin nezaockuje ...inak deratizacia sa preco vykonava ,aj u nas ju vykonavali neni davno ,kde je ohnisko moru ....ale to v tvojich platkoch zjavne nepisu ....inak cim sterilizuju tie deti s kene ,furt si nepovedala.

lauritka
30. mar 2017

detská obrna : Svetová zdravotnícka organizácia sa usiluje o celosvetové vykorenenie (eradikáciu) tejto choroby, podobne ako sa to podarilo u pravých kiahní. Ochorenie sa už nevyskytuje v Európe, podobná situácia je aj na oboch amerických kontinentoch. Ochorenia sa však vyskytujú v Afrike a v Ázii, preto zavlečenie choroby je celkom reálne.

aristka
30. mar 2017

@figurka1985 inak aj cholera sa ockuje ,tak isto je odporucana.

lauritka
30. mar 2017

Pred zavedením očkovania sa smrtnosť ochorenia pohybovala od 5-14% chorých a rovnako toľko chorých malo trvalé následky po prekonaní v podobe ochrnutia končatín.
od roku 1960 od zavedenia očkovania, nebol zaznamenaný vyskyt choroby.
očkovanie teda služi ako prevencia. Je rozdiel byt chory a chorý...

figurka1985
30. mar 2017

@aristka tak si daj na ranajky poharik hlinika s dajakou gebuzinou, a na ober ortut, ked su take prirodzene, ako pises, ak by si chcela- najdem este niekde teplomer ten klasicky... obetujem, aby si sa najedla 🙂 a zaockuj sa aj ty na tyfus a aj ostatne vyhubene choroby, pre istotu 🙂 nenechaj to na nahodu... ako si mozes byt taka ista, ze ziadna latka vo vakcine nemoze sposobit sterilitu?? rovnako ako si ja som ista, ze volaco tam nie je koser... myslim, ze ani jedna nepresvedcime druhu o svojej prave. ja tu ani nie som preto... a ty stracas cas- ti dopredu pisem 🙂 kludne si tu tlapkajte po pleci, ockujte. su to vase deti.... vase starosti, problemy... idem ja radsej zalahnut k muzovi :D skus aj ty - vela casu travis v ockovacich skupinach. vidis? venujes sa tu ockovaniu a svojmu presvedceniu namiesto toho, aby si prispela k zvyseniu populacnej krivky- ockovanie ako nepriamy dosledok 🙂))) ... aj takto mozno vznika ta sterilita :D 🙂 pa

senta_sofia
30. mar 2017

@figurka1985 mas trosku chybne informacie, ockovanie nevyhubilo vsetky choroby, mnohe stale existuju, akurat vdaka ockovaniu za zabranilo ich sireniu v ramci populacie a ak sa aj nahodou ojedinele vyskytnu, tak nie vo forme epidemii... Predpokladam, ze podla teba bude nezmysel aj kolektivna imunita, takze asi sem nema zmysel zachadzat.
Uz som to pisala niekolkokrat,existuje taka veda, vola sa epidemiologia, ktora sa zaobera tym, kedy,kde,preco sa urcite choroby vyskytuju a vyhodnocuju aj epidemiologicke riziko, cize keby realne nieco z tych novych chorob hrozilo,snad zareaguju.

figurka1985
30. mar 2017

@senta_sofia ku kolektivnj imunite asi tolko: https://www.dieta.sk/zaockovanost-proti-osypkam...
ja uz fakt koncim. robte ako chcete 🙂

aristka
30. mar 2017

@figurka1985 no ja plne ockovana a preockovana mam tri deti ,ty kolko ....a ked budem mat chud dam si horku cokoladu ,chlebik a kvantum inych potravin a zapijem to vodou ...ak sa budem chciet ockovat proti chripke ,na ktoru inak netrpim ,dam sa zaockovat jednou vakcinou s jednou davkou ...velke ampulkove balenie na sk dostat asi ani nie je ,kedze taky dopyt na sk nie je ....tod ohladom pridavnych latok..

senta_sofia
30. mar 2017

@figurka1985 Dieta je periodikum s antivakcinacnou orientaciou,ale dakujem. Nastastie som este nestratila schopnost overovat si informacie z viacerych zdrojov a poviem ti iba tolko, clanok pekny, ale informacie mierne vytrhnute z kontextu. Mala napoveda: zaockovanost sa da logicky merat len medzi zaockovanymi, cize miesaju hrusky s jablkami.

lauritka
30. mar 2017

"Iný ideový zdroj antivakcinačných kampaní je nelogická, ale pre neuvažujúcich ľudí atraktívna predstava, že sa očkuje preto, lebo vakcíny sú zdrojom obrovských ziskov farmaceutických firiem. Pravdou je pravý opak, nie prevencia chorôb, a ešte k tomu v prípade niektorých vakcín celoživotná, ale liečenie chorôb je zdrojom ziskov z predaja liečiv. Na jednom chronicky chorom tuberákovi alebo človeku trpiacom povedzme obrnou po poliomyelitíde môžu výrobcovia liečiv zarobiť omnoho viac ako na jednej dávke vakcíny. "

lauritka
30. mar 2017

Náboženskí lídri v severnej Nigérii totiž prišli na myšlienku, že cieľom očkovania proti poliu je, aby boli nigérijské ženy neplodné. V negramotnom zaostalom prostredí sa táto interpretácia ujala a severná Nigéria spolu s časťami Pakistanu a Afganistanu sú dnes tri posledné endemické ohniská nákazy týmto vírusom. Deti v severnej Nigérii a v častiach Pakistanu nemajú k vakcinácii prístup nie preto, že by vakcíny neboli, ale preto, že ich matky sú negramotné, zavádzané miestnymi lídrami a zdravotníkov, ktorí sa ich snažia vakcinovať, pravidelne vraždia náboženskí fanatici. Hoci je dnes 99 % sveta bez vírusu poliomyelitídy, nezaočkovaní ľudia v týchto krajinách pestujú vírus vo svojich telách, navzájom si ho odovzdávajú a príležitostne ho aj exportujú do iných krajín. Vďaka existencii ohnísk v Pakistane, Afganistane a Nigérii vypukla v roku 2013 epidémia detskej obrny v Sýrii, kde sa v dôsledku vojny rozpadol systém zdravotníctva a očkovania. WHO dnes zachraňuje situáciu, ako sa dá, a snaží sa zaočkovať na Blízkom východe okolo 20 miliónov ľudí.

lauritka
30. mar 2017

@aristka takze ta neplodnost je oblubeným tvrdenim ako čitam.. aj polio aj tetanus 😉
aj v tej Keni aj v Nigerii.. hmmm

aristka
31. mar 2017

@lauritka no a aj na slovensku ...ale ,ze by aj tu to bolo negramotnostou pochybujem...biznis alter mediciny je obrovsky ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
31. mar 2017

@peter952 nebude.lebo nastastie nie každému preskakuje a vidia vyznam ockovania a neprestanu "napichavat" tvoje oblubene slovo 😂

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
31. mar 2017

@peter952 co tu pleties chripku.
To nie je vysoko infekcna chor9ba v porovnani s osypkami. Je to nepov8nne ockovanie

figurka1985
31. mar 2017

@lauritka na chripku umiera viac ludi ako na osypky- v kazdom state...

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
31. mar 2017

@figurka1985 pretoze chripka sa vyskutuje v epidemiach a postihuje ovela vacsi pocet ludi, kdezto osypky sa vyskytuju ojedinele a zvaca v lokalnych ohniskach, kto vie preco...

lauritka
31. mar 2017

@figurka1985 ano a preco_ lebo osypky su povinne ockovanie s preto sa vyskytyju menej pripadov. Hlavne ked je zaockovanost.kde je nizsia.tam uz sa to moze sirit.na chripku sa tu ludia chvastaju.ze im nerobi nic a v pohode to zvladnu.tak nech sa paci.je to na každom zvazeni.ja sa davam ockovat aj proti chripke.
Mozno keby bola lepsia zaockovanost proti chripke.tak tu tiez neprepukaju tolke epidemie. Alebo teda clovek prekona tu chripku s lahsim prebiehom bez moznych komplikacii.

lauritka
31. mar 2017

@peter952 ty uz podozrievas kazdeho.ze skresluje cisla...

senta_sofia
31. mar 2017

@peter952 Analyza epidemiologickej situacie za rok 2015, za dalsie obdobia su zatial len ciastkove

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
31. mar 2017

@peter952 ja viem ,ze mas obrovske medzery ,ale ozrejmi si terminy epidemka a pandemia ....v ba urcite pandemia nevypukne.

zuzidlom
31. mar 2017

@figurka1985 umieraju na chripku? Kto kde? chripka nie je smrtelna. Osypky mozu byt, resp zanechat trvale poskodenie a preto sa proti nim ockuje.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená