Ako zaočkovať deti na dovolenku?
chcem sa spytat na ockovanie pre deti do turecka,prip.ine arab.krajiny....ideme uz v pondelok,teda mame na to dva dni aby doktorka zaockovala,ak na nieco treba.
mam 20mes.a 4rocne dieta,starsia je ockov.na hepatit.A
dakujem vopred za rady
Do Turecka netreba nic navyse 😉
http://www.vakciny.net/CIZINA/DESTINACE/turecko... na google najdes vsetko
no myslis si osobne dva dni pred odjazdom uz nic
myslim si , ze je uz neskoro na ockovanie-ani protlatky sa tak rychlo nevytvoria a aj riskujes horucky po ockovani,plus ine vedlajsie ucinyky-to ma kazda vakcina-a z dovolenky nemusi byt nic.
Plus oslabena imunita par dni po ockovani-co je tiez pomerne caste- a este schytate aj daky virusovy bonus navyse.
A co sa tyka toho co ockovat,to by ti mala poradit hlavne tvoja Dr,ale nie takto na poslednu chvilu.
Aj keby som chcel dieťa očkovať pred cestou na dovolenku (čo nechcem), tak nedopustil by som očkovanie menej než mesiac pred odchodom. Nežiaduce účinky môžu nastať s časovým odstupom a môžu byť vážne a lekári ich nevedia identifikovať ani liečiť. Nechcel by som skončiť v zahraničí s dieťaťom v nemocnici kvôli nejakým záhadným ťažkostiam.
no 2 dni pred cestou uz asi tazko a v tychto horucavach to tiez nie je asi najvhodnejsie
dosť skoro to riešiš 😲
my sme boli v turecku pred 3mi rokmi s 15 mesačnou a žiadne očkovania neboli potrebné. zvládli sme všetko bez problémov len posledný den odchodu dostala horúčku, asi od slnka
v dnešnej dobe každý uvažuje, ako sa vyhnúť zbytočným očkovaniam pre ich riziká a ty naopak... nejdeš do krajiny s výskytom malárie alebo podobným vecí, a keby aj, tak si si spomenula neskoro...
Očkovanie navyše netreba, okrem toho, očkovať dieťa pár dni pred dovolenkou by bola riadna blbosť
omg
boze moj...niektore fakt neviete normalne odpovedat tak sem naco prispievate...stacilo zakladatelke napisat ze netreba ockovat a hotovo a nie to komentovat ... 😒
..uz je neskoro mysliet na ockovania....a tak ako bolo vyssie pisane, do tychto krajin ani nic extra netreba...
aaaa neodpustim si, ale musim poznamenat, ze niektore reagujete, akoby ste spadli z jahody, vsak ano ...

super, si na dobrej ceste skalicit si deti ockovanim.... ale na to si sa nepytala, co ja viem turecko nevyzaduje niake ockovanie,,, a inac super napad dat deti ockovat par dni pred dovolenkou,, mna by to nenapadlo, co keby na tej dovolenke dostali horucku, vyrazky, alebo nieco ine z neziaducich ucinkovni po ockovani, ????