icon

Ako zaočkovať deti na dovolenku?

jkorculka
27. jún 2012

chcem sa spytat na ockovanie pre deti do turecka,prip.ine arab.krajiny....ideme uz v pondelok,teda mame na to dva dni aby doktorka zaockovala,ak na nieco treba.
mam 20mes.a 4rocne dieta,starsia je ockov.na hepatit.A
dakujem vopred za rady

zigzag
27. jún 2012

super, si na dobrej ceste skalicit si deti ockovanim.... ale na to si sa nepytala, co ja viem turecko nevyzaduje niake ockovanie,,, a inac super napad dat deti ockovat par dni pred dovolenkou,, mna by to nenapadlo, co keby na tej dovolenke dostali horucku, vyrazky, alebo nieco ine z neziaducich ucinkovni po ockovani, ????

zeleny_cajik
27. jún 2012

Do Turecka netreba nic navyse 😉

titkovamiriam
27. jún 2012

http://www.vakciny.net/CIZINA/DESTINACE/turecko... na google najdes vsetko
no myslis si osobne dva dni pred odjazdom uz nic

lulu19
27. jún 2012

@zigzag milujem taketo odpovede .skalicit deti
@jkorculka prepac tebe poradit neviem len ma vytocila ta odppoved

kaja73
27. jún 2012

myslim si , ze je uz neskoro na ockovanie-ani protlatky sa tak rychlo nevytvoria a aj riskujes horucky po ockovani,plus ine vedlajsie ucinyky-to ma kazda vakcina-a z dovolenky nemusi byt nic.
Plus oslabena imunita par dni po ockovani-co je tiez pomerne caste- a este schytate aj daky virusovy bonus navyse.

A co sa tyka toho co ockovat,to by ti mala poradit hlavne tvoja Dr,ale nie takto na poslednu chvilu.

ani3012
27. jún 2012

aj keby bolo nejaké povinné alebo by som nejaké chcela dať,určite by som to neriešila v tak krátkom čase
inak súhlasím s @zigzag

petot
27. jún 2012

Aj keby som chcel dieťa očkovať pred cestou na dovolenku (čo nechcem), tak nedopustil by som očkovanie menej než mesiac pred odchodom. Nežiaduce účinky môžu nastať s časovým odstupom a môžu byť vážne a lekári ich nevedia identifikovať ani liečiť. Nechcel by som skončiť v zahraničí s dieťaťom v nemocnici kvôli nejakým záhadným ťažkostiam.

cicimon
27. jún 2012

no 2 dni pred cestou uz asi tazko a v tychto horucavach to tiez nie je asi najvhodnejsie

poleva
27. jún 2012

dosť skoro to riešiš 😲

duracelko
27. jún 2012

my sme boli v turecku pred 3mi rokmi s 15 mesačnou a žiadne očkovania neboli potrebné. zvládli sme všetko bez problémov len posledný den odchodu dostala horúčku, asi od slnka

sissy27
27. jún 2012

v dnešnej dobe každý uvažuje, ako sa vyhnúť zbytočným očkovaniam pre ich riziká a ty naopak... nejdeš do krajiny s výskytom malárie alebo podobným vecí, a keby aj, tak si si spomenula neskoro...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
luciferkax
28. jún 2012

Očkovanie navyše netreba, okrem toho, očkovať dieťa pár dni pred dovolenkou by bola riadna blbosť

lucrezia
Odpoveď bola odstránená
gubcikova
9. júl 2012

omg

mata1001
9. júl 2012

boze moj...niektore fakt neviete normalne odpovedat tak sem naco prispievate...stacilo zakladatelke napisat ze netreba ockovat a hotovo a nie to komentovat ... 😒

adelaine
9. júl 2012

..uz je neskoro mysliet na ockovania....a tak ako bolo vyssie pisane, do tychto krajin ani nic extra netreba...

aaaa neodpustim si, ale musim poznamenat, ze niektore reagujete, akoby ste spadli z jahody, vsak ano ...