Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
Ani, ti, co su proti vakcinaciam a hlasaju substitucnu liecbu /homeopati, fans vitaminu c apod/ to tiez nerobia zadarmo
@pozitiva Ty si zodpovedna za svoje dieta, len Ty sa musis rozhodnut ... ak doverujes pediatricke, tak to s nou prekonzultuj, ta pozna aj Tvoje dieta, ma zrejme bohate skusenosti ... ak jej nedoverujes, tak si prestuduj o ockovani to, co pisu naozaj odbornici, nie gooogliaci experti 😉 ... vygooglit sa da vselico, ale kolko z toho je pravda, to je otazne 😝
@belllinka no ak tak praješ NU mohla by si konkretizovať akú chrumkavú jej praješ ,lebo na koňovi u av už aj homosexualita je Nu po očkovaní a to nehovorím aj celé spektrum diagnóz aj to ,že dieťatku neodchádzajú prdy je Nu po očkovaní tu na koňovi a čo tak si otvoriť knihu diagnóz všetkých a na úvod napísať ...toto je Nu po očkovaniach skoršie a aj po rokoch ....len možno traumatologické diagnózy by som vylúčila ,či možno aj fraktúru kosti pripíšeme ako Nu po očku .... 😀
@belllinka prosim Ta, precitaj si, co si napisala a zamysli sa nad sebou 😝
Maly ma základne, o 2 tyzdne ideme pre tretiu dávku a klop- klop, okrem teploty do37,5 nemal žiadne vedľajšie účinky a som rada, ze je ockovany. Podotýkam, ze ma skoro rok a ani raz nebol chorý;)
@pozitiva my sme tiež nedávno absolvovali druhé povinné očkovanie pri druhom dieťati a malá to zvládla v pohode, bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov - názor väčšiny odborníkov je ten že očkovanie nemôže spôsobiť chorobu ktorú v dieťa v sebe nemá geneticky uloženú, môže ju "len" spustiť /napr. cukrovka a pod./ a jasné že každý má obavy /aj ja som mala/ ale snažím sa na to pozerať triezvo, veď milióny ľudí na svete sú denne očkovaní, aj my sme boli...tých rôznych "prípadov" je určite menej ako detí ktoré ak sú zdravé zvládnu očkovanie bez nejakých väčších komplikácií...tak držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂
@pozitiva viem sa presne vzit do tvojej koze, sama som to iste prezivala...tu ale pomoc nenajdes, kazdy ma na to svoj nazor ...je to tvoje dieta, pocuvaj svoj materinsky instinkt a nerob to co nechces robit...ja som sa rozhodovala velmi dlho, dlho som to odkladala, velmi vela som si o tom nastudovala a nakoniec som sa rozhodla tak ako som to citila a verim, ze som urobila dobre
@katka0905 pozri sa prosim ta na aky prispevok som reagovala a co ta osoba napisala mne...kkristin 14.53
Ja naozaj nehadzem vsetkych do jedneho vreca, ale osocovat sa nenecham...mam medzi priatelmi aj ludi co svoje deti neockuju, a dokazem sa s nimi normalne porozpravat, bez urazok, aj ked mame na ockovanie kazdy iny nazor
@pozitiva - kazda otazka ohladom ockovania / neockovania spusti takuto diskusiu. Na Tvojom mieste uzavriem celu diskusiu a prestudujem si o tom sama. Porad sa s pediatrickou. Zavolaj si na RUVZ, vyziadaj si materialy. Urcite si prestuduj aj choroby, voci ktorym chces ockovat, ich priebeh, liecbu, percento vyskytu, aka je vobec sanca, ze sa Tvoje dieta danou chorobu nakazi a pod. Precitaj si info z oboch stran. Sadni si nad tym s priatelom a spolu sa rozhodnite.
Taketo diskusie Teba aj diskutujucich akurat oberaju o cas a zvysuju krvny tlak ;)

@tin007 tak to si krasne opisala ako sa sprava antiockovacia mafia na Slovensku 😵 podsuvaju a prisposobuju si fakty tak, aby vystrasili ludi a odhovorili ich od ockovania deti..poslednym prikladom je to ako Peter Tuharsky, dalsi inzinier a clen hnutia Rizika v ockovani, pozmenil informacie o ciernom kasli v casopise Dieta, kde nasledne musel napisat svoje ospravedlnenie