icon

Čaká nás prvé očkovanie

pozitiva
7. jan 2014

Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne

natas4
7. jan 2014

@tin007 tak to si krasne opisala ako sa sprava antiockovacia mafia na Slovensku 😵 podsuvaju a prisposobuju si fakty tak, aby vystrasili ludi a odhovorili ich od ockovania deti..poslednym prikladom je to ako Peter Tuharsky, dalsi inzinier a clen hnutia Rizika v ockovani, pozmenil informacie o ciernom kasli v casopise Dieta, kde nasledne musel napisat svoje ospravedlnenie

katey
7. jan 2014

@natas4 v poriadku,tak sa tie knihy daju kupit myslim aj v panta rei,kde to tiez nerobia zadarmo.. Inak v dnesnom svete nikto nic nerobi zadarmo 🙂

katey
7. jan 2014

@natas4 btw neviem kolko elekova zarobi na knihe,ked stoji 3,50€.. Fakt sa jej asi vratia len naklady. A to ze Fillo ma eshop na knihy?urcite ma z toho v Ziline postavene minimalne lyziarske stredisko 😀

1177
7. jan 2014

Ani, ti, co su proti vakcinaciam a hlasaju substitucnu liecbu /homeopati, fans vitaminu c apod/ to tiez nerobia zadarmo

natas4
7. jan 2014

@katey nie je to ich jedina zarobkova cinnost ...inkasuju aj dalsie peniaze za ine "sluzby" od dovercivych ludi

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
natas4
7. jan 2014

@tanapeta nic a ty? Mimochodom nie som v kazdej teme o ockovani...je ich tu okolo 400 a ja som prispela tak cca do 10tich...ale aj keby som prispela do vsetkych, tak?

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
natas4
7. jan 2014

@tanapeta no a presne o tomto som pisala...strasis ludi a utocis nespravnym smerom...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
kkristin
7. jan 2014

@tanapeta ona ako bojuje zato aby sme si skusali na nasich detoch kolektivnu imunitu...jej deti to zvladli takze ju uz ostatne nezaujimaju....bohuzial....

zuzkaanicka
7. jan 2014

@pozitiva Ty si zodpovedna za svoje dieta, len Ty sa musis rozhodnut ... ak doverujes pediatricke, tak to s nou prekonzultuj, ta pozna aj Tvoje dieta, ma zrejme bohate skusenosti ... ak jej nedoverujes, tak si prestuduj o ockovani to, co pisu naozaj odbornici, nie gooogliaci experti 😉 ... vygooglit sa da vselico, ale kolko z toho je pravda, to je otazne 😝

norwayka
7. jan 2014

@natas4 Tak toto sa teda absolutne neda povedzt o zahranici- Norsku. Na prijatie do skolky potrebujes jediny dovod a to dosiahnutie jedneho roka zivota. Bodka. Socialka neviem co je. Ale ak niekto uznava tradicne capnutie po zadku ako OK, tak velmi rychlo spozna tu socialku.

aristka
7. jan 2014

@natas4 u pani dr.Elekovej si zabudla homeopatické očkovanie ,za ktoré si dá zaplatiť a má to byť že vraj náhrada podľa očko kalendára ,posielané poštou a dieťa ani nevidí ,čo som sa dočítala na českom koníkovi a o it pracovníkoch radšej pomlčím....je toho tu dosť...

belllinka
7. jan 2014

@natas4 Osobe ako ty by som dopriala nejaky "chrumkavy" neziaduci ucinok z ockovania.

aristka
7. jan 2014

@belllinka no ak tak praješ NU mohla by si konkretizovať akú chrumkavú jej praješ ,lebo na koňovi u av už aj homosexualita je Nu po očkovaní a to nehovorím aj celé spektrum diagnóz aj to ,že dieťatku neodchádzajú prdy je Nu po očkovaní tu na koňovi a čo tak si otvoriť knihu diagnóz všetkých a na úvod napísať ...toto je Nu po očkovaniach skoršie a aj po rokoch ....len možno traumatologické diagnózy by som vylúčila ,či možno aj fraktúru kosti pripíšeme ako Nu po očku .... 😀

zuzkaanicka
7. jan 2014

@belllinka prosim Ta, precitaj si, co si napisala a zamysli sa nad sebou 😝

1177
7. jan 2014

@belllinka taketo reakcie su fakt nevkusne

sunny170
7. jan 2014

Maly ma základne, o 2 tyzdne ideme pre tretiu dávku a klop- klop, okrem teploty do37,5 nemal žiadne vedľajšie účinky a som rada, ze je ockovany. Podotýkam, ze ma skoro rok a ani raz nebol chorý;)

digysa
7. jan 2014

@aristka Teraz som sa dobre zasmiala.....to nemyslis vazne, ze NU z ockovania je homosexualita?? 😀 😀 😀 Ako beriem vsetko, ale toto teda je vtip roka... 😎

mylittleone
7. jan 2014

@pozitiva my sme tiež nedávno absolvovali druhé povinné očkovanie pri druhom dieťati a malá to zvládla v pohode, bez akýchkoľvek nežiadúcich účinkov - názor väčšiny odborníkov je ten že očkovanie nemôže spôsobiť chorobu ktorú v dieťa v sebe nemá geneticky uloženú, môže ju "len" spustiť /napr. cukrovka a pod./ a jasné že každý má obavy /aj ja som mala/ ale snažím sa na to pozerať triezvo, veď milióny ľudí na svete sú denne očkovaní, aj my sme boli...tých rôznych "prípadov" je určite menej ako detí ktoré ak sú zdravé zvládnu očkovanie bez nejakých väčších komplikácií...tak držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

emma187
7. jan 2014

@pozitiva viem sa presne vzit do tvojej koze, sama som to iste prezivala...tu ale pomoc nenajdes, kazdy ma na to svoj nazor ...je to tvoje dieta, pocuvaj svoj materinsky instinkt a nerob to co nechces robit...ja som sa rozhodovala velmi dlho, dlho som to odkladala, velmi vela som si o tom nastudovala a nakoniec som sa rozhodla tak ako som to citila a verim, ze som urobila dobre

natas4
7. jan 2014

@kkristin nie, ja bojujem za to, aby boli chranene deti, ktore sa zo zdravotnych dovodov ockovat nemozu...Vas, rodicov co neockuju svoje deti nezaujimaju ine deti...

natas4
7. jan 2014

@digysa nie, to myslia vazne a neockujuci si to myslia, ze ockovanie sposobuje homosexualitu ...pred nedavnom tu davali do obehu o tom traktat 😀

natas4
7. jan 2014

@belllinka dakujem, ze ukazujes aky postoj maju ti co neockuju....viac k tebe nemam co dodat

katka0905
7. jan 2014

@natas4 velmi odvazne obvinenie, ze nas, neockujucich rodicov, nezaujimaju ine deti. To iste by som ja mohla povedat o vas, ockujucich, ale nemam na to pravo, lebo to nemam odkial vediet.

katka0905
7. jan 2014

@natas4 este ma celkom zaujala tvoja rada v uvode, ze treba sa poradit s odbornikmi. Ty zrejme nemas v okoli takychto lekarov, ale myslim, ze tento nie je vyznamna vynimka - sukromne (mimo ambulancie) mi poradil neockovat, on tiez nedal ockovat svoje dve dcery.

natas4
7. jan 2014

@katka0905 pozri sa prosim ta na aky prispevok som reagovala a co ta osoba napisala mne...kkristin 14.53
Ja naozaj nehadzem vsetkych do jedneho vreca, ale osocovat sa nenecham...mam medzi priatelmi aj ludi co svoje deti neockuju, a dokazem sa s nimi normalne porozpravat, bez urazok, aj ked mame na ockovanie kazdy iny nazor

squishy
7. jan 2014

@pozitiva - kazda otazka ohladom ockovania / neockovania spusti takuto diskusiu. Na Tvojom mieste uzavriem celu diskusiu a prestudujem si o tom sama. Porad sa s pediatrickou. Zavolaj si na RUVZ, vyziadaj si materialy. Urcite si prestuduj aj choroby, voci ktorym chces ockovat, ich priebeh, liecbu, percento vyskytu, aka je vobec sanca, ze sa Tvoje dieta danou chorobu nakazi a pod. Precitaj si info z oboch stran. Sadni si nad tym s priatelom a spolu sa rozhodnite.
Taketo diskusie Teba aj diskutujucich akurat oberaju o cas a zvysuju krvny tlak ;)

natas4
7. jan 2014

@katka0905 ano radila som sa s odbornikmi - aj s pediatrickou, s mojou obvodnou lekarkou, s kamaratom, ktory je imunolog, a dalsimi dvoma znamymi, ktori maju medicinske vzdelanie....kazdy jeden z nich mi poradil ockovat