Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
Odporúčam prečítať každý nech si urobí svoj názor...
http://bezpecneockovanie.wordpress.com/2014/01/...
Upozornujem na nie celkom šťatne preloženú túto časť príbehu:
"Vo svojich 20-tich rokoch som dostala ľudský papilomavírus (HPV) a šesť mesiacov svojho života som premýšľala, ako svojim dvom 7-ročným deťom poviem, že ich mama má rakovinu. Našťastie sa mi ju podarilo prekonať."
Pôvodny text uvádza:
"In my 20s I got precancerous HPV and spent six months of my life wondering how I was going to tell my two children under the age of 7 that Mummy might have cancer before it was safely removed."
In my 20s je skrátene in my twenties, čo znamená obdobie od 20 rokov do 30 rokov. Čiže kočka mala predrakovinové štadium niekde v období od 20 do 30 rokov.
Asi o tom neviete, ale pediater vas je povinny udat na socialke za nezaockovanie dietata. Ale ok - vase rozhodnutie..
Proti tomuto vsetkemu ste boli ockovane aj vy a je vam nieco? Nie, takze co vymyslate za hluposti, ze nedate zaockovat svoje deti?! Dalsia vec - pozrite sa na to takto- ked nedate svoje dieta zaockovat a nahodou dostane jednu z tych chorob, tak si to budete do konca zivota vycitat... A ak zaockovat date bude mensia pravdepodobnost, ze to nedostane... a ak predsa ano, tak aspon si nebudete nic vycitat - ved ste proti tomu urobili vsetko!!! Mojho synceka o mesiac tieto ockovania cakaju a urcite ho zaockovat dam. Vas pediater vam urcite nechce zle, ved keby to bolo tak nebezpecne, tak to ockovanie uplne zrusia.
@zuzanadringus proti tolkym vakcinam, ako sa ockuje dnes, sme ani nahodou neboli ockovani. Pozri si ockovaci kalendar.
takto môj nazor vobec sa nenechaj ovplyvnovat nikým rozhodni sa podla seba tu ti moze radit aj sto ludi ale nie je to ich dieta musis byt sama presvedcena o tom ci chces ockovat alebo nie .... Ja som neočkovala maly mal aj nejake zdravotne problemy ako niekolko krat sme boli hospitalizovaný a podobne ale to k tomu teraz nepatri ale mozno aj pre to sme sa reozhodli neockovat ho lebo tiez som mala strach ale nikdy nemozes vediet co sa stane a ci bolo tvoje rozhodnutie na 100% správne ja verím že moje bolo a dufam ze to nikdy nebudem lutovat mam podporu v tomto celej rodiny a dalsie deti sa tiez nechystam ....no ty sa musis rozhodnut sama
Tu sa nám napríklad uvádza, že vakcíny znižujú užívanie antibiotík o 42%, celkom potešujuca informácia. Ešte pohľadám dalej.
http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
Aj tu také čosi uvádzajú.
http://www.zdravie.sk/clanok/27671/ockovanie-de...
@kkristin A daj nám vedieť, prosím podrobne, čo si vyzistila. Dakujem.
@tin007 ja som ti odpovedala ,súvis s vírusovými inf.a sekundárne bakteríálne inf....myslím ,že zrozumiteľne a je to veľmi častý jav ,že komplikáciou vírusových ochor .je sekundárne bakter.inf....a to nehovoriac aj o iných ,komplikáciach ....plus rezistencia nie je spôsobená neočko ,vieš kedysi ,niekto očko alebo neočko neriešil ,plus bola doba ,že aj na bolesť hlavy si pac .pýtal atb ,aby sa rýchlo vyliečil,plus crp vyš.ambulantne z kavypky krvi sa nerobil ,plus v akútnej fáza choroby to nie je úplne smerodajný údaj jeho výsledok ,lebo ráno môže byť výsledok dobrý a do večera máme crp vysledok ,ktorý nám ukazuje na bakter,inf....,ale to vie len tan je z fachu a tak sa nám atb predpisovali na hocičo ,takže ten všeliek atb nám prestáva účinkovať ,čo je fakt a máme veľké rezistencie a preto akákoľvek ochrana a prevencia možná dostupná je namieste a tie rezistencia sa nám ukazujú v špitáloch pri vážnych stavoch ,takže človek ,čo s tým nerobí nevie a nestretáva sa s tým len tak....
@vroni pracuješ tam vo fachu ,keď vieš či majú alebo nemajú problém v rakúsku problém z rezistenciami ,najlepšie to vedia v špitáloch ako u nás ..lebo my s fachu vieme ,že je to celosvetový problém a odborníci búchajú na poplach ....a prečítaj si v diskusiách ako sa očkuje napr.v takom anglicku ,alebo nech mamičky napíšu čo tam žijú.....
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... niečo o rezistenciách na slovensku ....
https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&... príklad prvý ,kedy rakúsko má najväčšiu rezistenciu na atb claritromycín z roku 2011 na konci článku aj oproti slovensku,preto opakujem rezistencia je celosvetový problém ...
@aristka, ak som spravne pochopila, ide o jedno konkretne antibiotikum, nie celkovu rezistenciu. To moze suvisiet s frekvenciou toho konkretneho lieciva v danej krajine. Rezistencia na antibiotika v principe stupa vsade a je to alarmujuce, to nespochybnujem, ale drzi sa (zhruba) na rovnakej urovni v kazdej krajine a nema (minimalne priamy) suvis s percentom ockovanych. Proste sedi fakt, ze stupa rezistencia na atb ale nesedi kauzalita s poctom ockovanych.
@vroni ale veď to som napísala a napísala rezistencia je kvôli používaniu atb a mutácii ,tu ide o tom ako dokážeme predchádzať bakteriálnym inf.a tým pádom aj použitou atb ,ani my na slovensku nemáme celkovú rezistenciu ,asi myslíš na všetky atb ,ale rezistenciu určitých kmeňov a na určité atb ,čo tu bolo spomenuté a to je bohužiaľ aj v iných štátoch ....a to je aj pravda ,že napr,v štátoch ,kde je sloboda v očku je vysoká zaočkovanosť ,ono je to tak ,že jedno súvisí z druhým ,je to taký začarovaná kruh ,ale rezistencia nám robí čoraz väčší problém a preto prevencia je namieste ,veškerá dostupná.....
@adsumus Vcera som si pozrela tabulku a prebehla clanok; tabulka sama o sebe vyzera jednoznacne; ak si ockovany, tak je nizsia sanca, ze budu komplikacie (konkretne k tomu mumpsu) ak ho nahodou dostanes.
Ked vsak citas text, tak narazis napr. na vetu "the estimated complication rate for hospitalized mumps orchitis is lower in younger age groups than in older age groups", to iste pisu o "mumps meningitis and mumps pancreatitis in younger cohorts" s tym, ze ide o malu vzorku.
Potom natrafis napr. na takuto vetu: Of 15,524 confirmed mumps case-patients whose enhanced surveillance form was returned, 7,226 (47%) had a documented history of vaccination (6,312 with 1 dose and 914 with 2 doses), and 8,298 (53.4%) were unvaccinated (many of whom were born before 1988 and therefore were not eligible for MMR).
Takze 47% bolo ockovanych a napriek tomu ochoreli a 53.4% nebolo s tym, ze vela z nich ani nemala moznost sa ockovat. Upsi, tak skoro polovica mala ockovanie a napiek tomu ochorela. Co sa stalo s ucinnostou vakciny?
Ja som sa este zamyslela a pozrela na pribalovy letak Priorixu a nasla som, ze medzi caste NU (cize interval od 10 do 100) po vakcinacii patri infrekcia hornych dychacich ciest (zvycajne virusoveho povodu, ale moze sa pridruzit sekundarna bakterialna infekcia=ATB); medzi menej caste Otitis media/zapal stredneho ucha =ATB (int 100 az 1000); bronchitida (100 az 1000) niekedy bakt. Povodu=ATB
Z toho teda vychadza, ze ti, ktori boli ockovani mozno nemali komplikacie, ked ten mumps dostali, ale svoju davku ATB si vybrali prave po ockovani.
@tin007 Takže z 15,526 chorých bolo 914 zaočkovaných dvoma dávkami MMR a tebe z toho vychádza, že "Co sa stalo s ucinnostou vakciny? " ? A tabulka je naozaj jednoznačná. Ak si zaočkovaný,máš oveľa nižšie rizko komplikácii. Uvádzam z tabuľky 317 hospitalizácii u neočkovaných a 13 u zaočkovaných oboma dávakmi. Jasná správa alebo stále nie?

@kkristin a este otazka ako je mozne ze mame najvacsiu spotrebu antibiotik a najviac povinnych ockovani?? Prepac ty si vazne vystudovala medicinu????zenazaba