Čaká nás prvé očkovanie
Ahojte mamičky.
Keď čítam Vaše príspevky o očkovaní a mám husiu kožu .Mám pred sebou ťažké rozhodnutie.Mám krásnu malú dcéru a mám ísť s nou na prvé očkovanie(Diftéria,tetanus,detská obrna,vírusová hepatitída B ...atď.)No neviem sa rozhodnúť .Môj priateľ je zásadne proti .Bojím sa že keď ju nezaočkujem môže dostať jednu z chorob a tiež ju nezoberú do škôlky.Chcela by som Vás poprosiť o radu ,pomoc.Ako ste to vyriešili Vy alebo ak ste nedali očkovať deti aké sú ich zdravotné stavy nestalo sa že by boli choré(čierny kašeľ alebo záškrt,detská obrna sú to choroby ,ktoré sa nedajú liečiť ako ma strašia) ?Ďakujem veľmi pekne
@zuzanadringus Môžem sa opýtať odkiaľ máš túto informáciu, citujem: "pediater vas je povinny udat na socialke za nezaockovanie dietata". Lebo skôr než mamičky vystrašíš takouto vetou, mala by si si príslušnú problematiku naštudovať. 😠
@sanym nastuduj si ju skor ty... alebo sa opytaj svojej pediatricky.... asi preco sa tie ockovania volaju povinne?
@zuzanadringus ja mám problematiku naštudovanú, ale ty zjavne nemáš ani potuchy o čom píšeš. Opakujem, zverejni zdroj na základe ktorého píšeš: "pediater vas je povinny udat na socialke za nezaockovanie dietata".
@zuzanadringus Keby si nevedela kde hľadať, nech sa páči, študuj:
Právna úprava povinného očkovania je zakotvená v zákone č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý v ustanovení § 12 ods. 1 definuje Opatrenia na predchádzanie ochoreniam. Rozsah povinného očkovania je ďalej bližšie upravený vo Vyhláške Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 585/2008 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prevencii a kontrole prenosných ochorení.
Ak nájdeš niečo o povinnosti pediatrov "udať" rodiča za neočkovanie "sociálke", sem s tým, rada sa poučím.
Ooo vsevediaca, dakujem za info. A este jedna otazka na teba, ty mas svoje deticky zaockovane?
@zuzanadringus ešte by som odporučila naštudovať pojmy Úrad verejného zdravotníctva a Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, keby sa ti náhodou plietli. 🙂
@zuzanadringus Svoje deti nemám očkované, teda jedno čiastočne, bohužiaľ. Lekár "udáva" na Regionálny úrad zdravotníctva, a nie na sociálku.
@zuzanadringus Zakon je viac ako to, co povie tvoj pediater. V tom, co tvrdis ty sa mylis a zbytocne tu "skaces".
Abbey1 prepac, to nepatrilo tebe ale sanym
@tin007 ja tu neskacem, len som povedala svoj nazor... si to zle pochopila...
@zuzanadringus No tak potom pardon, lebo mne vyraz "Ooo vsevediaca" neznie ako vyjadrenie nazoru, ale ak takto normalne vyjadrujes svoj nazor...
@zuzanadringus je veľký rozdiel napísať svoj názor a napísať "pediater vas je povinny udat na socialke za nezaockovanie dietata". Keď si to chcela prezentovať ako svoj názor, mala si vetu začať "Myslím si..."
A vševediaca zďaleka nie som, aj keď vzhľadom na tvoj a môj vek mám nepochybne viac skúseností, len nemám rada keď sa niekto vyjadruje k niečomu o čom nemá žiadne alebo takmer žiadne znalosti. Toľko. 🙂
Netuším síce prečo ťa to zaujíma, ale moje deti sú plne očkované, doplatili na to bohužiaľ zdravím a ďalšie preočkovania sa chystám odmietnuť.
@tin007 áno presne tak ho normálne vyjadrujem, takže nechci vedieť ako ho vyjadrím, keď budem vyskakovať :D
@adsumus sranda, ze len ty nesmies vytrhavat cisla z kontextu...
Nevytrhaj z kontextu celej vety iba jedno cislo, ktore sa ti paci; okrem tych 914 s dvomi dávkami tam bolo aj "6,312 with 1 dose"; to uz nevyzera tak lubivo, co?
odpoved : "Our analysis suggests that the adjusted odds of being hospitalized with mumps are reduced ≈50% in those with a history of at least 1 mumps vaccination."
cislo 6312 by vyzeralo zle, keby pomer ocko/neocko pacientov bolo cca 1:1, ale vieme, ze ocko pac. je x nasobne viac ako neocko, takze percentualne vyskyt choroby u neocko je x krat vyssi ako u ocko.
@sanym Máš pravdu - odmietni .... čavko kakavko :D
@zuzanadringus smutne 😔
@tin007 len sa nerozplač 😀
@zuzanadringus Kvôli tebe urcite plakat nebudem, svojim prejavom nestojis za to. A uz mi, prosim nepis.
@tin007 Tak nepíš, že je to smutné :D Nič neboj už nenapíšem...
Tuná si treba prečítať, článoček, v ktorom sa uvádza, že lekár je povnný oznámiť každé odmietnutie, posunutie očko na príslušný RUVZ, je tam aj vyhláška.
http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf...
@zuhana2 To je klasika v našich diskusiach, čo robím ja, popripisujem iným. Napr. že nemajú naštudované, vytrhávajú veci z kontextu a tak dalej a tak dalej. Taký náš folklor...koníkovský, už pomaly, ale isto. Čo sa mumpsu týka, mne ako matke k spokojnosti stačí, že zaočkovaní 2 dávkami mmr išli do nemocky v počte "len" 13, zatiaľ čo nezaočkovaní poputovali v počte 317. Už som raz bola s dcerkou na infuzkach a dakujem pekne, aj preto som ju radšej zaočkovala.
@kkristin Tak a Ty potom prečo reaguješ? :D Nereaguj a bude kľud 🙂
@zuzanadringus aby ti to aspoň niekto povedal. Pekný detský deň prajem.
@adsumus Ešte k tomu mumpsu - mne to ako matke práveže k spokojnosti nestačí. Zástancovia očkovania tvrdia, že očkovanie chráni pred chorobou, potom keď sa zistí, že na tú-ktorú chorobu ochorejú aj očkovaní, argumentuje sa tým, že ich očkovanie ochráni pred ťažkým priebehom. Potom je tu ale otázka, prečo boli hospitalizovaní aj očkovaní, aj keď "len" 13-ti? Neviem akú skúsenosť majú ostatní rodičia, ale nám pred očkovaním MMR pediater ani náhodou nespomenul, že napriek očkovaniu môžu naše deti ochorieť na niektorú z chorôb proti ktorým sa očkuje a prípadne mať aj komplikácie ktoré budú vyžadovať hospitalizáciu.

@desszi moja mama chcela ist volakedy k nemu robit 🙂 ,pre mna ma ten clovek velku charizmu,i ked ho nepoznam,ale podla mna je velka kapacita 🙂