icon

Chcete sa očkovať proti Covid-19?

20. dec 2020

Aký mate na toto nazor? Videla som na internete uz vselijake videa ako to sfalšovali ,aby to vyzeralo že im to tam akože pichli. Potom aj vselijake hoaxy. Potom jednej sestricke to tam vraj naozaj pichli a po 17 minutach odpadla. Uz neviem co je pravda a potom sa clovek nema bať...

A nie je vam aj trochu čudne,že zrazu pred očkovanim maju zrazu politici koronu? Zevraj ked mate koronu tak 90 dni vam nemozu pichnut tu vakcinu. Nie je to zvlaštne?
Bojim sa dat ist ockovat ak to bude zase dobrovolne nasilu... je to velmi narychlo vyvynuté..a bohvie ako vela z nas bude na to reagovat

Strana
z4
carambolo
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
20. dec 2020

Zdroj odpadnutej sestricky? Uz tu bola vcera taka nezmyselna debata, je nutna dalsia plna konspiracii? "Jednej sestricke to tam vraj naozaj pichli a odpadla" ...tak vraj odpadla ci naozaj odpadla? Politici nemozu chytit koronu? Su ludia, mozu...atd..

falbala132
20. dec 2020

no ja som citala ze okrem tej ruskej to nie su standardne vakciny, ale menia RNA. takze ja osobne si asi vyberiem mensie zlo. radsej chytim koronu ako ockovanie. aspon zatial, kym to nie je poriadne odskusane.

sisa_s
20. dec 2020

@falbala132 menia RNA? Clovek ma DNA

sisa_s
20. dec 2020

Vcera na TA3 boli odbornici, riesili hodinu ci dve vakcinaciu, pozrite si to a nekonspirujte, ked nemate ziadne info

deti95060810
20. dec 2020

syn vymýšľa že sa ideme dať....🙄

kittykat22
20. dec 2020

@falbala132 podla teba je vakcina z ruska najlepsia? Ved Rusko ma level zdravotnictva ala Bangladez, a ty si myslis, ze vytvoria nieco svetoborne? Odkial idu vsetky drahe lieky - z USA pripradne zo Svajcu alebo z Nemecka. Preco by si verila ruskej vakcine? Kolko liekov z Ruska u nas zachranuje denne zivoty? Neblazni.

nelca0510
20. dec 2020

@sisa_s človek má DNA, ktorá je nositelkou genetickej informácie, ale aj RNA

monikamarmon
20. dec 2020

@kittykat22 Rusko má zdravotníctvo ako v Bangladezi? Fuha.. To máš z kade túto info 😃 Rusko je neskutočne veľká krajina a áno, je tam dosť chudobnych krajov, tam je zdravotníctvo dávno za opicami ale inak je to úplný opak. Skôr ide o to ze Rusko ako narod nepotrebuje ukazovať svetu aj to co nemá... Ako rada robí USA a pod. Takže pozor už dosť toho svetoborneho vytvorili si myslím, skus si dačo ontom zistiť. Myslíš si že vakcíny ktorími boli očkovane staršie generácie boli odkiaľ? ci nebodaj z Nemecka alebo z USA.

matapo
20. dec 2020

@kittykat22 ...ja som teda neni prosusky orientovana, ale teda viem, ze rusky vyvoj je spickovy a to vo viacerych oblastiach. Naivna predstava ze odtial nic dobre nemoze prist a uroven a la Bangladez 😉. Problem je vsak to, ze nas trh je kontrolovany a ruske lieky k nam uz len z pincipu nemozu prist, lebo EU ani USA nebudu podporovat rusky trh kt. sa snazia uz roky okuce potopit. To by sli proti sebe. Farmacia je jeden z najvacsich biznisov na svete.

kittykat22
20. dec 2020

@monikamarmon bola som v rusku a mam kamaratky rusky, takze mimo niesom. Rusko je krajina ktora klame az to svisti. Vies ze tam funguje komunizmus a totalita ze ano? Vies ako to bolo u nas ked tu bol komunizmus a totalita? Alebo sa malo rozpravas s rodicmi, alebo si sa malo ucila, ze by si nevedela, co za proces v totalitnom rezime vedie k zverejneniu sprav a informacii. K tym liekom. Odkial si myslis ze su vsetky lieky na rakovinu, protonove centra alebo biologicka liecba? Napis mi prosim ktore vakciny boli vytvorene v Rusku a ktorymi sa ockuje dodnes.

tinqua
20. dec 2020

Pôjdem sa dať očkovať. Keď vidíš konšpiračné príspevky treba si ich overiť. V drvivej väčšine ti ich priemerný užívateľ Google vyvráti za minútu hľadania. Politici ochoreli lebo sú ľudia, vôbec nie je také ťažké covid dostať. Vakcina nebola vyvinuta nestandardne, mali dobrý základ z vyvojov na mers a sars. Čo bolo neštandardné bolo preskocenie zopár byrokratických protokolov a skrátenie rozhodovacej doby. Keď je svet tam kde je príde mi scestné bojovať proti jedinej možnosti. A áno bude to dobrovolne, môžeš sa dobrovoľne rozhodnúť či chces fungovať aspoň čiastočne ako predtým alebo sa smutne pozerať za lietadlom s odlietavajucimi dovolenkarmi, pretože ak by aj naša vláda bola benevolentna, tak tie zahraničné nebudú...a to je len jeden príklad.

kittykat22
20. dec 2020

@matapo roky rokuce potopit rusko 😀 jasne. A kedze 3/4 krajiny je udrzovana v chudobe a blbosti, nemocnice v zufalom stave, kde asi tie lieky testuju 😅 Rusko ma tak jedine skvelu propagandu o svojej dokonalosti.

kittykat22
20. dec 2020

Dievcata tu je Vase skvele ruske zdravotnictvo

https://www.youtube.com/watch?v=U4BflyJOlYQ
mogaa
20. dec 2020

na Slovensku bude 25očkovacích miest kde sa bude dať zaočkovať, každý po očkovaní musí ostať ešte v nejakej "čakárni" aby bol pod dohľadom lekára ak sa u neho prejaví nejaký nežiaduci účinok.....boli prípady alergie že vznikol anafilaktický šok, preto musíš ostať 20-30min.pod dohľadom lekára.....a ano zaočkovať sa dám -a úprimne je mi jedno či dostanem ruský alebo americký čip😀kým sa u nás začne očkovať, budú inde zaočkované miliony ľudí, žiadna firma na svete si nevezne na zodpovednosť že miliony ľudí bude očkovať nebezpečnou vakcínou

mogaa
20. dec 2020

a EU objednávala vakcín od rôznych firiem ale nie tú vakcínu z Ruska.....takže Sputnikom sa na Slovensku očkovať nebude, inak každý si môže počkať na tú "svoju"vakcínu, čiže od firmy od ktorej bude chcieť, tie prvé od Pfizer a Moderny sú na báze RNA vakcín , ostatné majú byť vyrobené klasickou metódou (časť mŕveho vírusu voči ktorému si telo vytvorí protilátky) - ako prvá z nich má byť z Astra Zeneca

loginexistuje
20. dec 2020

po tom ako k nam cez vianoce pride na Slovensko nova mutacia korony (o 70 % rychlejsie sirenie) sa chcem dat zaockovat co najskor

eluveitie31
20. dec 2020

Krčméry tvrdí, že sa nesmie robiť klinikcá štúdia na deťoch do 18 rokov, preto nebudú očkované. Čiže jasnejšie už ani nemohol povedať, že celé je to klinické testovanie a ja radšej skapem od hladu, ako by na mne niekto mal robiť výskum s totálne neistým koncom.

mogaa
20. dec 2020

@loginexistuje no ak nie si zdravotník tak to nestíhaš😉bežní ľudia možno na jar....

loginexistuje
20. dec 2020

@mogaa som v druhej skupine 😉

sasa1310
20. dec 2020

@mogaa firma nemá zodpovednosť za ľudí, ktorí sa dajú zaočkovať ich vakcínou. Takže jej to je úplne jedno čo s nimi bude. Zodpovedná si v prvom rade sama za seba ty. A nevysúdiš nič, aj keby ti po očkovaní niekto z rodiny umrel. Bohužiaľ je to tak.

mogaa
20. dec 2020

@loginexistuje tak to možno koncom januára alebo v priebehu februára:wink

mogaa
20. dec 2020

@sasa1310 no to že zomriem po podaní vakcíny je oveľa menšie riziko ako že zomriem na koronu😉všetky lieky majú nežiaduce účinky a napriek tomu ak ich raz potrebujem tak ich beriem......pri vakcíne sa každý môže rozhodnúť či podstúpi riziko že bude potencionálne chránený pred koronou(nie je tam 100%účinnosť)a bud emať nežiaduci účinok alebo bude riskovať ťažký stav pri korone kde sa môže nakaziť ak opakovane a nikdy nikto nevie aký bude mať priebeh(to záleží od imunity v danom momente, od toho akú mutáciu schytáš a aké množstvo schytáš)

vroni
20. dec 2020

Kým budem mat akúkoľvek možnosť očkovaniu sa vyhnúť, tak sa mu vyhnem.

tinqua
20. dec 2020

@anjelik43 dobre a keď si prečítaš články ďalej na túto tému zistíš, že svet z toho vôbec nerobí taký boom ako tento článok, samotná sestra je úplne v poriadku a chápe prečo sa jej urobilo nevoľno... pretože toto je častá reakcia na xy ďalších vakcín, kopec ľudí odpadne už len z toho keď mu berú krv

eluveitie31
20. dec 2020

@mogaa A ja rozmýšľam, že sa pôjdem dobrovoľne nakaziť radšej koronou, nech mám pokoj od očkovania a vakcínu venujem iným.

martinka13
20. dec 2020

Áno.

nika82
20. dec 2020

@anjelik43 hlavne ze po prebrati z akoze odpadnutia sa vyjadrila ze takto reaguje vzdy aj pri najmensej bolesti

Strana
z4