Chcete sa očkovať proti Covid-19?
Aký mate na toto nazor? Videla som na internete uz vselijake videa ako to sfalšovali ,aby to vyzeralo že im to tam akože pichli. Potom aj vselijake hoaxy. Potom jednej sestricke to tam vraj naozaj pichli a po 17 minutach odpadla. Uz neviem co je pravda a potom sa clovek nema bať...
A nie je vam aj trochu čudne,že zrazu pred očkovanim maju zrazu politici koronu? Zevraj ked mate koronu tak 90 dni vam nemozu pichnut tu vakcinu. Nie je to zvlaštne?
Bojim sa dat ist ockovat ak to bude zase dobrovolne nasilu... je to velmi narychlo vyvynuté..a bohvie ako vela z nas bude na to reagovat
@eluveitie31 naozaj? A ked ta budu musiet napojit na plucnu ventilaciu aj potom budes hrdinka?
@vamajka netrep, nebudem. Nebojím sa korony, očkovania ano. A snáď ešte tú voľbu mám - čoho sa môžem báť. To mi nikto nebude diktovať.
myslím že Krčméry toho zažil a videl dost , ak to odporuča vie prečo , nie je typ čo by tliachal alebo menil názor
dufam že budu mat politici rozum a nechaju to na dobrovolnosti a bezplatne čiže kompelt to zaplatí štát
očkovat sa už začalo v USA aj v Britanii kde ako nežiaduce učinky beru velmi važne , aj sa nahlasuju a sleduju, nehovoriac že tam sa iné prachy odškodné platí , keby bol nejaky problém nepustia ju a štaty nenakupia, to je posledné čo sa im chce platit prachy
v usa žaluju aj za zle prdnuty prd pomaličky
kto sa chce nech sa dá, ja si myslím že po jari čo tu bude vela ludi zmení názor a pôjde sa dat očkovat , už teraz mám 70 mrtvych potvrdených a to nemame tak ako inde že stačí že mal kovid a už je v štatistikách to by sme mali iné čísla
a ani tento lockdown nam nejak nepomôže , ide dole kopcom , podla mna po marci vela ludi to zoberie inak
pravda je že vakcina pripravi organizmus na tento virus, lahšie ho zvládne , kto mal a mal bezprizankovo je na tom dobre ale ten zvyšok viete neviete ? necháte tu deti samé ? ale budete hrdé ?
@vamajka všetci si myslia že to len napoja na plucnu ventilaciu
len škoda že nikde nevysvetlia že to nie je také jednoduché nehovoriac o tom liekovom koktejli čo do teba daju aby organizmus to zvladal a zvladal sa aj prebrat
neviem prečo im nepovedia pravdu, lebo sa mi zda že to dost sa zlahčuje však napoja a je to
už sice je liek na kovid ale zatial ho testuju len na fredkách , tažko povedat kedy ho daju do obehu ale aspon to ale to je pol rok kym bude pre ludi
Áno, áno, prosím čo najskôr.. ak by sa dalo, tak si aj štedro zaplatím, len aby som bol čo najskôr zaočkovaný.
PS: Len nie tou ruskou vakcínou, kde sa nejakých spoľahlivých dát o výskume nedopátrate...
@mogaa toto mne vysvetlovať nemusíš. Ja som reagovala na teba na tú naivnú myšlienku, že farmafirmy nesú zodpovednosť za ľudí, ktorí sa dajú ich vakcínou očkovať. Kdeže. Zodpovednosť nemajú žiadnu, A ohľadne očkovania ja budem len rada, keď sa dáš aj ty a väčšina slovákov zaočkovať. Ochránite mňa a moju rodinu
Ajajaj tipujem že ti čo písali” nebojím sa korony “ ju ešte ani nemali. Áni ta nie je bez následkov . Koľko ľudí ju malo , hoc aj bez príznakov ale problémy majú teraz oveľa horsie s niečom iným . Ten virus v tebe ostane , a predstav si že ho máš dostať dva krát do roka koľko už len ten organizmus vydrží . Napr kamoska mlada baba po korone jej zistili tachykardiu, doteraz nemala so srdcom žiadne problémy . Ďalšej kamoske 28r, našli na plucach po korone akési fľaky ( nefajciarka) kolegyne sa zhoršil po korone zrak. Atd. Atd .. asi to náhoda nebude či? A predstavte si že zakaždým keď ju dostanete Vám dosere niečo iné . A koľko ľudí prvý raz mali fajn priebeh a umreli až nadruhy krát . Tak si same zvážte čo je horsie či korona alebo vakcína 😉 kks zrazu vsetcia aký odborníci na vakcíny . Infekcie vedu atd 😆
No neviem ci vakcina bude mat vyznam,kedze dnes prisla info z Velkej Britanie,ze sa objavila nova mutacia corony
@eluveitie31 a prečo by si sa išla dobrovolne nakaziť? 🙈 veď vakcinácia bude dobrovolná...okrem toho ak aj budeš pozitívna, protilátky si telo vytvorí cca na 3mesiace a nikde nie je písané že sa nemôžeš nakaziť aj opakovane a skôr ako za tie 3mesiace.....veľa ľudí si nevytvorí protilátky vôbec a prekonali koronu iným obranným mechanizmom....ak má niekto 20-30rokov a nemá žiadne ochorenie tak pre neho je očkovanie zbytočné, lebo na 99% koronu zvládne bez akýchkoľvek problémov....ale po určitom veku tam to riziko že bude mať ťažší priebeh je , kúsok od nás zomrel na koronu inak zdravý chlap s ťažkým priebehom korony, mal niečo po 50-tke , čiže relatívne stredný vek....aj tu na MK bolo xy príspevkov že kočky 30-40rokov mali nie práve najľahší priebeh a rovnako je tam riziko že ti na niekoľko mesiacov(prípadne na trvalo)odíde čuch, moja známa (30-tnička ) do teraz behá po lekároch čo jej korona rozhádzala krvný obraz a nevedia jej dať do poriadku krv(už nejaké 3mesiace po korone), stále jej dávajú ATB lebo má vysoké zápalové parametre a nijako sa jej výsledky nelepšia....ono je to nový vírus a je isté len že každý môže mať iné príznaky, uplne iný priebeh a že môžu ostať aj trvalé následky(či na plúcach, na srdci či inom orgáne).....ale ak by som mala menej ako 30 tak by som očkovanie asi nezvažovala😉
@falbala132 citala si zle, respektive nie s porozumenim. mRNA vakciny nevstupuju do nasej DNA. Na rozdiel od mnohych inych vakcin, neobsahuju taketo vakciny ani oslabeny, ani neaktivny patogen. Su novym typom vakcin a zrejme smerom, ktorym sa budu vakciny buducnosti uberat. Taketo vakciny davaju nasmu telu instrukciu pre vyrobu proteinu virusu. Nase telo by sa tak malo naucit podla tejto predlohy rozpoznat virus a bojovat proti nemu. Clovek si vytvori protilatky. A co sa tyka ockovania - ano, aj ja mam pred nim respekt, sama som mala reakciu na preockovanie na tetanus a zaskrt. Ale pri korone sa skor priklanam k tomu, ze sa dam zaockovat, aj ked je to novy typ vakcin. Ockovanie prispelo k tomu, ze vsetci zijeme vo svete, kde nam deti neumieraju ako na beziacom pase. Nie je jedinym dovodom, ale prispelo k tomu.
💉
@eluveitie31 nikto ta na ockovanie neposiela len netrep, ze sa das dobrovolne nakazit. Vidno, ze nevies co moze COVID s tebou spravit. Milujem takych hrdinou
Krajčí povedal, že sa s ruskou vakcínou s názvom Sputnik v našej krajine aktuálne nepočíta. Infektológ Vladimír Krčméry tvrdí, že by sa nemal problém zaočkovať ani ruským Sputnikom.
Tolko ku kydaniu na rusku vakcinu
Doma sme mali koronu skoro všetci. Viem čo to vie s človekom urobiť. Myslim, ze ked dojčim tak sa očkovať nesmiem, škoda. Naši pojdu. Ja som očkovana aj na hepatitídy a samozrejme k tomu vsetko povinne. Nebojim sa tejto vakcíny, a ked bude moznost tak pojdem. Viac ma desia neziaduce ucinky liekov ktore berieme pravidelnejšie ,staci čítať príbalove letaky.
Ja som síce v prvej línii, ale nedám sa očkovať, tak ako aj moji poniektorí (väčšina) kolegovia... Nezomyslam ani nad tým, zeby som deti dala zaočkovať... Ale verte, že v budúcnosti sa to bude "dobrovoľne musieť", lebo nás do toho zatlačia okolnosti ako prijatie dieťaťa do Škôlky, prechod cez hranice, pohovor do prace atď. Atď..
@skjatqo To nie je o kydaní na ruskú vakcínu, to je o tom, že neprešla rovnakým testovaním a schvaľovaním ako povedzme doteraz jediná schválená vakcína. Zverejnilo sa o nej málo informácií a aj to, čo sa zverejnilo, malo veľmi veľmi podozriví výsledky, odborníci napríklad upozorňovali, že vyzerajú skôr ako keby ich niekto vymyslel. Dokonca ani Putin sa ňou doteraz nedal zaočkovať. Ak bude schválená so všetkým, čo k tomu patrí, nebudem mať ani ja problém sa s ňou zaočkovať. Určite to takto myslel aj Krčméry a neočkoval by sa ňou ešte teraz...
@marseillefan ruské vakciny ani u nás nebudu, to by musela povolit EU, a ano sa dost vyhradili voči nej, ano madari ju nakupili ale už mali pokec atd že ak ju použiju porušia schému, je dôležité čim aby to malo efekt
ostatlo ticho či ju nakoniec madari nakupili alebo nie
@sasa1310 no ťažko ťa niekto ochráni ak sa neochrániš sama...tým že očkovanie bude dobrovolné tak kolektívna imunita nebude, to by sa muselo dať začkovať minimálne 65-80% všetkých ľudí čo je nereálne, keďže sa nebudú očkovať deti, tehotné a ani ľudia s autoimunitným ochorením......takže očkovanie potencionálne ochráni len toho kto sa nechá zaočkovať, ale na kolektívnu imunitu to nebude.....
Ja pojdem urcite aj cela moja rodina, teda zatial okrem deti. Tie sa vraj v prvom polroku 2021 nebudu ockovat v ziadnej krajine. Tak isto nebudu ockovat zatial ani tehotne zeny.
@november1111 presne preto je na vsetkom napisane, ze sa neodporuca tehotnym zenam. Nie preto, ze by im to vzdy ublizilo, ale preto, ze to nikto nebude pre istotu na nich skusat. Ja sa zaocakovat dam, ale samozrejme nie tehotna - pre istotu. Ale kym sa dostane vakcina k beznym ludom, tak uz tehotna nebudem
@sara07 to je presne to, o čom som hovoril.. maďari boli kritizovaní nie preto, že vakcína je ruská, ale preto, že nie je schválená. Ak bude taká neschválená vakcína aplikovaná na obyvateľov a prejavia sa negatívne vedľajšie účinky (o ktorých sa nevie, lebo sa dôkladne neotestovala), ohrozilo by to očkovací proces v celej EU (ľudia by neverili ani overeným vakcínam a mysleli by si, že aj tie by im mohli škodiť).

k comu su dobre taketo temy zakladat? P. Krcmery odporuca sa dat ist zaockovat a to je jediny clovek ktoremu doverujem