icon

Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?

zuzkat1
6. apr 2011

Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?

sova76
16. máj 2016

@adsumus Vieš čomu nerozumiem? Že niekto si tu myslí, že očkovanie niekto zaviedol ako hurá projekt. To je sila...

adsumus
16. máj 2016

@sova76 hej mnohí si to myslia, prečítaju 6 kníh od elekovej a iných alternatívcov a koniec, dalej necestuju, nič viac ich nezaujíma. divné.

sova76
16. máj 2016

@adsumus Aj s dedičnosťou chorôb... raz keď sú dedičné, sú dedičné. A buď... alebo... U nás napríklad sme podedili 3 dievčatá zo strany otcovej mamy nejaký problém, ktorý sa vyskytoval u jej brata. A určite to máme všetky tri z očkovania... /on teda rozhodne očkovaný nebol/. Ale to sa stáva takmer vo všetkých odboroch, aj u nás... že si laici preštudujú jednu alebo dve knihy od "alternatívcov" a sú na koni... a celá spoločnosť je proti nim... Akosi to pre mňa nie sú dostatočné dôkazy. Pritom netvrdím, že očkovanie nemôže mať aj nejaké nežiadúce účinky... no ako všetko. Ja neznesiem poriadne ani Atb, po takmer všetkom sa vyhádžem alebo mám problémy iné... Ale asi mi toho zlatého stafylokoka mali vyháňať z tela nejakým očaďovaním ako to robili v minulosti... To by mi isto pomohlo, určite by zdupkal... Škoda reči.

adsumus
16. máj 2016

@sova76 no my máme autoimunitné ochorenie v rodine a prababka už mala prejavy po 20 (neočkovaná), babka po 40 (predpokladám, že očkovana maximálne proti tetanu a mamina po 60 (očkovana od malička). Najlepšie je na tom mamina, čo sa prejavov choroby týka, u mna to teda vychádza po 80, tak potom napíšem a či vobec, ak teda požijem. 😀 podla mna aj tie genetické choroby môžu spušťat rozne ochorenia, ale ak sa im človek vyhne, trebárs očkovaním, tak sa nič nedeje. Ale to ťažko vysvetlíš niektorým, čo maju zafixovane myslenie v jednom bode.

sova76
16. máj 2016

@adsumus U nás sa prejavilo v puberte, on či tým trpel od narodenia alebo detstva, neviem povedať. Ale napríklad reuma zo strany maminej mamy, resp. trpela ňou mamina stará mama. Takže... u sesternice sa prevalila vo veľmi ťažkom štádiu hneď po tridsiatke, u mňa vo veľmi ľahkom pred štyridsiatkou a u mojej maminy teraz tesne pred sedemdesiatkou, ale na úrovni sestrenice. Že sa z tých najhorších príznakov dostávajú tri mesiace. A hľadaj príčinu autoimunitných ochorení... Určite očkovanie.

adsumus
16. máj 2016

@sova76 ale ja si nemyslím, že celá spoločnosť je proti vedcom a lekárom, len takí paranoidní konšpirátori, čo za všetkým niečo hladaju, teraz je to sučasť moderneho myslenia.

sova76
16. máj 2016

@adsumus Áno... aj u nás je to tak. A pri tom často ide o vytrhávanie informácií z kontextu. Raz som bola na odbornom kolokviu v nemenovanej organizácii a tam sa môj starší kolega neskutočne naštval na jeden taký alternatívny príspevok, v ktorom boli použité nejaké info z jeho knihy, avšak vytrhnuté z kontextu... a poviem ti, znelo to pre laika presvedčivo.

adsumus
16. máj 2016

@sova76 tak ono to su teraz novinky pre nás, internet, ludia veria písanemu slovu, prežitok z minulosti, "co je psáno, to je dáno", spoločnosť sa musí popasovať pri triedení informácii a odhalovaní vyšinutých jedincov za počítačmi, ono iné je to tvárou v tvár, tam je jasné po pár vetách, že človek je nedoveryhodný, bohužial, pri písani je to oveľa ťažšie identifikovať.

evittam
16. máj 2016

Jasné a tí "vyšinutí jedinci" sú len tí, ktorí majú iný názor než ostatní. 😀 😀 😀

adsumus
16. máj 2016

@evittam žiadala si aby som na teba nereagovala, neviem prečo teraz reaguješ ty na mna. 😕 aj prevenar ma o to žiadal a furt mi vypisuje, nechápem. či vy chcete aby ja som nemohla na vás reagovať a vy na mna ano?

sova76
16. máj 2016

@evittam Tu nejde o iný názor, u nás nie sú názory jednotné /a kde v demokracii sú?/. Hovorím o zneužívaní info, ku ktorým dochádza, o zavádzaní... nejde mi o žiadnu doktrínu. To by som šla sama proti sebe. Myslím, že nás je tu viac, ktoré sú zvyknuté presadzovať na vedeckej pôde svoje názory. A o to ide, že skutočne nám nestačí prečítať si informácie, ktoré nemajú vedecký základ, ale sú len akýmisi hypotézami.

evittam
16. máj 2016

@adsumus Ja ti vôbec nevypisujem, len reagujem. Keby som ti chcela "vypisovať" tak ťa označím.

katka1981
16. máj 2016

Baby klud, ved je to kazdeho osobny nazor. Toto je na tejto teme najnechutnejsie. Ved niekomu chuti tlste maso a druhy ho zboznuje a budem po tom druhom hukat, ze aky je fajnovy, ze ho nezje ked ja ho zboznujem a ten druhy zas bude hovorit, ze som nechutna, lebo si na tom sadle pochuntavam? K nicomu to nevedie, ved je to na kazdom nech sa rozhodne akokolvek. Pokial mi do ksichtu nefuka dym z cigariet, tak som kludna. Jedno je iste, ze ockovanie nestoji za vsetkym zlom, vacsinou to byva uz ta posledna spicka. A aj nemusi byt. Niekto dostane rakovinu a cely zivot sa stravuje zdravo, aspon si to mysli. A potom poznam hulicov a ziju 85 rokov a su v plnom zdravi. Mier.

adsumus
16. máj 2016

@katka1981 a podla teba kto tu na koho huka? ináč ja poznám huličov a maju poškodene deti.

adsumus
16. máj 2016

@evittam poprosím ťa, ak reaguješ na mna aby si ma označovala, dakujem.

katka1981
16. máj 2016

@adsumus, myslim to vseobecne. Ja nepoznam ziadneho hulica, kt. ma poskodene dieta. Ale sesternica potratila, myslela si ze kvoli fajceniu, neviem. Ale tak je kopec mamin, kt. sa narodi poskodene dieta a nefajcili, nepili.....

sova76
16. máj 2016

@katka1981 Stačí, keď sa premiešajú nevhodné gény a je problém. Pravidelne študujem matriky a v malých obciach je pomiešaný každý s každým a nie raz,takisto šľachta. Tak čo z toho môže vzniknúť? Géniovia? Veď pozri na Habsburgovcov alebo aj iné známe šľachtické roky, koľko tam bolo postihnutých.... a môžeš povedať, že z očkovania? Viem, že teraz zľahčujem, ale dôležité rozhodnutia vyžadujú dôležité kroky. Čiže aj dôsledky fajčenia. Nemôžeš s istotou povedať, že niečo dieťa nezdedilo aj dve generácie dozadu a fajčenie v tom nemusí hrať žiadnu úlohu. Ale sú to všetko len hypotézy.

katka1981
16. máj 2016

@sova76, jednoznacne, genetika ludstva ale aj u zvierat je cim dalej horsia, a lepsie to nebude. My sice urcite pribuzni nie sme, ale vsetci sme z Adama a Evy nie? Ale niekedy staci chripk alebo ockovanie, alebo naval stresu a hned je dalsia choroba navyse.

sova76
16. máj 2016

@katka1981 Pozri... život sa vyvíjal pravdepodobne niekde v oblasti Afriky, odtiaľ sa zrejme rozšíril... sú to vedecké uznávané tvrdenia... oddreté terénnymi výskumami nielen paleoarcheológov či paleoantropológov..., ale zároveň vedcami ďalších rôznych prírodovedných odborov... a všetky tvrdenia musia súladiť. Inak je "výsledok" spochybniteľný. Každý jeden vedec takéhoto odboru má svoju úzku špecializáciu. To isté je aj v medicíne. Detský lekár alebo alergológ ti ťažko stopercentne stanoví neurologickú diagnózu. Od lekára s inou atestáciou je to len hypotéza. Na stanovenie neurologickej diagnózy je potrebná atestácia z neurológie. A normálni lekári si nekafrú do odborov. Preto je to celé nedôveryhodné.

katka1981
16. máj 2016

@sova76, ja ti vobec nerozumiem teraz 🙂 Aky neurologicky nalez?

sova76
16. máj 2016

@katka1981 To som len uviedla ako príklad... že neurologický nález ti potvrdí len neurológ 🙂 Chcem tým povedať len to, že je dôležité správne sa rozhodnúť. Aby človek niečo v budúcnosti neľutoval. Zo zvedavosti som sa pýtala kamarátky, je doktorka farmácie, na tieto neočkovania detí a vravela, že je to strašný nerozum. Tým, že mám už dospelého syna, tak akosi som očkovaniu/neočkovaniu nevenovala pozornosť, ale keď vidím ako sú tu niektorí užívatelia schopní klamať len preto, aby presadili svoj názor, tak je mi ľúto tých, čo sa nechajú zblbnúť. Na takéto rozhodnutie skutočne nestačí prečítať pár knižiek, ktoré majú navyše nedobré recenzie.

katka1981
16. máj 2016

@sova76, uplne s tebou suhlasim!!!!!!!!!!! Presne tak!

bibistec
16. máj 2016

@sova76 hm a potom skús sa opýtať ďalších lekárov aký majú názor na očkovanie/neočkovanie lebo v mojom okolí čo lekár to iný názor od úplných zástancov očkovania po úplných odporcov a to sú aj uznávaní lekári čiže tiež nemajú rovnaký názor ako sa potom môže rodič správne rozhodnúť?

katka1981
16. máj 2016

@bibistec, ved o tom to je. Nie je to jednoduche. Ale to mas vsade, v kazdom odvetvi, nielen v medicine. Nic nie je ciernobiele, aj ked tuniektori z ockovania toto robia. Jedny za, jedny proti a normalne vojna tu je. Pritom pravda je niekde uprostred.

sova76
16. máj 2016

@bibistec Ich povinnosťou je poradiť rodičom bez ohľadu na vlastný názor v tomto prípade. Hlavne preto, že sú tu nejaké zákony a aby tých rodičov neblbli, kým niečo nie je stopercentne preukázané. Ďalšia vec je, aké to môže mať všetko dôsledky, také alebo onaké rozhodnutie.

adsumus
16. máj 2016

@katka1981 bolo by dobre ak by si uviedla ktorí to lekári su proti očkovaniu, aby si rodičia mohli utvoriť objektívny názor

katka1981
16. máj 2016

@adsumus, ja? A preco ja? Propagujem snad neockovavie, alebo ockovanie? Ja mam v pazi kto si co robi, mne lezie cela tato tema na koni na nervy. Ja zvazujem neockovat dalej moje dieta lebo ma celiakiu a ja aj muz sme alergici atd. nebudem dalej vypisovat. Nezaujima ma ziadna Elekova, ani niekto kto tu siri paniku ze sa nema ockovat, ja sa chcem len sama spravne rozhodnut, aby som svoje rozhodnutie nelutovala. Nemienim tu nikomu davat ziadne argumenty, pre mna za mna, nech si da kto chce napichat aj kyselinu sirovu. Vazne. Vobec ma netrapi, ci budu v mojom okoli deti ockovane, alebo neockovane, nebojim sa ani jednej skupiny, ja neznasam len hlupakoch, zial keby to slo, dam to povinne ockovat proti sprostosti, rad radom, a dam aj seba pichnut, lebo nerada by som to chytila. Ja som sa na ockovanie pytala 3 lekarov, ani jeden nebol proti ockovaniu. To vsak neznamena, ze ma presvedcili. Ale ani natlakova kampan ma nepresviedca. A ked aj dospejem k zaveru, nemam v plane to tu vypisovat, preco som sa tak rozhodla, jednoducho to tak necitim. Mne to pride tak chulostiva tema akoby som mala niekomu vysvetlovat, ze je zle byt ateista, ze musia verit v Boha. Nevidim dovod, preco niekoho o niecom presviedcat. Keby mi zato niekto platil, tak ok, potrebujem peniaze, budem niekomu tlacit kaleraby do hlavy. Ale ja fakt nemam potrebu niekoho do nieco nutit, niekomu tlacit moje nazory, preco? Mna nezaujimaju ini, ale moja rodina. Sebecke? Mozno ano, ale ina nebudem. Prepac ak som na teba vyletela, nic proti tebe nemam, mne len lezie na nervy ta vojna, je to ozaj chore ked sa povie ockovanie alebo neockovanie, tak to na koni vrie. A ja ozaj nechapem preco..... Ja si rada precitam, ked niekto napise, ze ano po ockovani malo dieta taky a taky problem, alebo ze jeho dieta nemalo ziadne vedlajsie ucinky a hotovo, ale nie propagovat silou mocou za, alebo propagovat silou mocou proti. Ja toto neznasam. A co sa lekarov tyka, myslim si svoje, su aj super lekari a su aj neschopaci a viem, ze pokial by som bola slaboducha, tak mam aj taku super starostlivost od lekarov..... nastastie si viem vybrat a viem co chcem, tak si aj lekarov a zdravotne vykony dokazem vybrat aby som bola spokojna a viem si aj povedat, nie, ten obstrek si pichat nedam, alebo prosim vas dajte mi este pred injekciou sprej od bolesti, nie, tie lieky brat nebudem, predpiste mi tento liek, ten mi lepsie zabera a podobne. Pouzivam vlastny rozum, nenecham sa ovlyvnovat nazormi, lebo je to in a podobne. A dlho zvazujem za a proti. Fu ale som sa rozpisala.

alietam
16. máj 2016

@katka1981 nastastie nemame nic vazne ale furt ked sme sa dohodli ze ideme dat ho zaockovat tak furt mal sople alebo daco potom sme na to zabudli a na prevetivke v 7 rokoch nam povedala ze sa mame rozhodnut do juna ze ci ano alebo nie klasika od minuleho tyzdan mal 40 horucky tazke zase najblizsi mesiac ho urcite nedam a ked nam dala pribalovy letak muz ho cital tak sa rozhodol ze ho nedame lebo je tam hnus ze aj tak ked sa mu daco stane tak aj tak ho zaockuju proti tetanu tak to asi nechame tak nasa vdr vyzrea ze v pohode ak sa rozhodneme ze nie lebo kamoska k nej patri a druhe dieta ma zaockovane lne tie prve dva a zvysok odmieta aj pri prvom aj druhom a nic im na to nepovedala

mirkaaa80
16. máj 2016

@katka1981 vies, presne toto je ten prípad....že my sa normálne bavime...a ja som písala že čakám kedy príde tá chodiaca encyklopédia...a už je tu, samozrejme ako vždy ma iný názor....to je v poriadku....lenze ona ho musí mať zo zásady....napísala si tl k tých hulicoch obrazne a vidíš, už sa toho chytila a ide pisat ako majú postihnuté deti. Veď všetci to tu pochopili, čo si tým myslela. Len jedna osoba zase nie a ide nás tu poučovať 😉. Pekny večer kočky

katka1981
16. máj 2016

@mirkaaa80, ale dnes je v pohode. S tymi hulicmi som to nebrala vobec osobne, ani utocne. Takze ok. Mna daleko viac trapi to, aby nase rozhodnutie bolo spravne, nic ine. Ved nejde o fazulky, ze? Myslim moje rozhodnutie a manzelove.