icon

Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?

zuzkat1
6. apr 2011

Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?

kaja73
11. apr 2011

Moj otec napr nikdy nebyval chory,nikdy nemal alergiu-až do jeho prveho očkovania v jeho živote.To mal vyse 40 rokov-dostal očkovanie na tetanus a do roka mal alergiu na pel ako vysitu a bežne infekty sa ne neho odvtedy začali lepit.Mnoho ludi v mojom okoli-nad 40 rokov-moja mama,otec stara mama,stary otec,svokra,moj muž moji známi-maju prekonane vsetky bežne detske choroby-a bez nasledkov.Ked si pozrieš grafy klesania chorob,tak uvidiš, ze choroby akonapr. zašktr,polio klesali vyrazne davno pred zavedenim pov.očkovani.Očkovanie len nasadlo na už klesajuci trend a dobre sa na to priživilo.P.S-ked nepozname etiopatogenezu dakej choroby,tak je lahke povedat-očkovanie to nema na svedomi.Ale casovu suvislost-ich narast,že koreluje so zavedenim očkovani- nepoperieš.

dadis
11. apr 2011

@kaja73 kolko inych faktorov okrem ockovania na nas posobilo? keby bolo take jednoduche vychadzat zo statistik, tak by bolo vsetko jasne. No nie je. Ja nehovorim, ze s tvojim nazorom absolutne nesuhlasim, ja len hovorim, ze to nikto este nedokazal (nie je pravda, ze su vsetci kupeni, zaslepeni, neodborni) a niekto to tu prezentuje ako hotovu vec a bodka.

kaja73
11. apr 2011

ked sa robili pokusy na potkanoch užv 40 rokoch min. storočia,tak sa zistilo,že napr vakcina na hep.B sposobila zničenie pankreasu,teda sa vyvinula u potkanov cukrovka.Po zavedi tohto očkovania začal stupat počet autoimunych diabetov u ludi-ale suvislost sa nikdy nepotvrdila-- a ver že ani nepotvrdi-ved by vakcina musela byt stiahnuta z trhu a prišlo by sa o miliardove zisky.

dadis
11. apr 2011

@kaja73 mne sa objavila alergia v 18tich..

kaja73
11. apr 2011

@dadis No kolko-povedz mi to.Nevieš,tak ako ani ja neviem ,ale ani NIK KOMPETENTNY-ale každy povie očkovanie v tom je nevinne a pritom jedine, ako sa to da potvrdit alebo vylučit su tie dvojito zaslepene studie,čo sa zhodou NAHOD nikdy pri ZIADNEJ vakcine nespravili.Nikdy sa neporovnali vobec neočkovane deti s očkovanymi pomocou tejto studie-tak KTO može ZODPOVEDNE povedat kde je pravda.A kedže sa na tom aj fantasticky zaraba,tak mi zdravy rozum hovori POCHYBOVAT o vakcinach.

dadis
11. apr 2011

@kaja73 kto ma vsetko tie miliardove zisky? Vsetci? Kazdy je zaslepeny, len par jednotlivov je "zasvatenych" do tejto PRAVDY? To co su za bludy. Zisky ma farmaceuticka spolocnst, jej vedecky tim (plat), lekari (provizny system)..ale urcite nie vsetci na svete..to by bolo co za sprisahanie? Mas predstavu kolko stoji stat rocna liecba diabetika? Vzdy su skupiny, ktorym by to nevyhovovalo a boli by prvi, ktory by proti romu bojovali. Preco nebojuju?

dadis
11. apr 2011

@kaja73 napr. zivotne prostredie, aditiva v jedlach, potravinove a vyzivove doplnky, zivotny styl, ine lieky atd

kaja73
11. apr 2011

@dadis A mas predstavu kolko na tej liečbe zarobi farma firma,ktora vyraba inzulin.a prave tato farma firma dodava aj očkovaciu latku.Zisk produkuje zas len zisk.A stokrat opakovana lož sa stava pravdou aj pre takych čo na tom nezarabaju-vid TY a mnohi dalsi čo uverili iluzii očkovania.

kaja73
11. apr 2011

@dadis To čo si vymenovala su len slova.Aj neočkovani žiju v tomto svete,prijimaju zdevastovanu potravu a preto sa zas len dostavam k tomu, že treba porovnat tieto dve supiny a potom to statisticky vyhodnotit uvidime kto je zdravši-očkovani alebo neočkovani.

dadis
11. apr 2011

@kaja73 sto krat opakovana loz moze byt aj ta tvoja PRAVDA.. 😉

dadis
11. apr 2011

@kaja73 ale ved si mi davala za priklad Amishov, bol to opat blud

kaja73
11. apr 2011

@dadis Cez DANA OLMSTEDA sa dopatras aj k tym AMISHOM http://www.rense.com/general85/cant.htm ale znovu opakujem -slo LEN o obycajne porovnanie,to nie je dvojito zaslepena studia.Len taka može byt smerodatna.Ale blud to nie je.

kaja73
11. apr 2011

@dadis ja som tej tvojej pravde verila 37 rokov a až na vlasne koži zažite problemy s mladsim synom mne aj mm otvorili oči.lahko je verit tomu čomu veri vačšina,ale to čo zažiješ sam je iny level.

dadis
11. apr 2011

@kaja73 ja nehovorim, ze to je moja pravda. Sama som pisala, ze neviem, kde je pravda. Ide o to, ze tu na fore sa tu vo velkom zbroji proti ockovaniu, funguje to tu ako univerzalna PRAVDA a odpoved na vsetko. Nikto tu nie je v nazorovej opozicii, lebo nikto nema chut sa natahovat s fanatikmi, ani MUDr., ktore na tomto fore pravidelne prispeivaju. Vela mamicik je uz vystrasenych, informacie, ktore nie su potvrdene, sa tu uvadzaju ako fakty..

Ty si zoberies na zodpovednost zivot nejakeho dietata, ktore zomrie na nasledky nejakej infekcnej choroby, voci ktorej mohlo byt ockovane? Nie, ved ty nie si lekar, ty len davas nezavazne rady na fore.
Farmaceuticke firmy su obchodne spolocnosti, ich cielom je zisk, nastrojom nase zdravie. Nie kazdy krok bol a bude stastny, ale nastastie tieto firmy prosperuju a su schopne produkovat nove patenty, ktore mozno zachrania teba alebo tvoje dieta. Ak mas problem s konkretnou farmaceutickou firmou a konkretnou ockovacou latkou, ktora bola aplikovana tvojmu dietatu, tahaj z nich odskodne, sud sa a potom prezentuj vysledky, nie predpoklady, tak pomozes svetu viac.

kaja73
11. apr 2011

@dadis mam pocit, že ty ptrebuješ presvedčit sama seba,možno začinas pochybovat aj ty.Vieš tu nejde o to kde je pravda-tej sa tu my aj tak nedopatrame.Ide o to čomu sa rozhodnes verit.Ja nepreberam zodpovednost za druhych,ja ju preberam za seba a moju rodinu.To uplne stači, ked vsetci spravime.Mne proste daka teoria stojaca na vratkych nohach bez dakych relevantnych dokazoch nestači k tomu,aby som do mojho dietata pchala tolku chemiu pre vidinu lepsej a bezpečnejsiej buducnosti.A sudit sa ked za pochodu riešim zdravie mojho syna-sama na vlastnu past a naklady-dakujem, ale na to čas nemam.Budem ho potrebovaat aj tak dost,ked nastanu tahanice s uradmi pre neočkovanie.Ty ver čomu chces a natlac do svojich deti bars aj vsetku chemiu sveta ,plus cudziu DNA napr z vakciny na rubeolu.Je to tvoja volba a za tu zas preberaš zodpovednoat ty,lebo ked nastanu problemy nik ti nepomože a nik neprevezme zodpovednost aj ked ta do toho stat nasilu dotalči.

denduska
11. apr 2011

@dadis chcem len reagovat na to co si napisala - napr. Milenka ktora zomrela po ockovani MMR - ty (a mnoho inych) mate nazor ze ked ju dokazalo skolit ockovanie, tak samotne ochorenie by urcite sposobilo takisto smrt.

Ale - toto sa neda len tak jednoducho povedat, je to miesanie hrusiek s jablkami. Pretoze po prve - MMR su 3 rozne zive, aj ked oslabene virusy, a nie jeden. S pravdepodobnostou takmer rovnajucou sa 100% by nikdy nedostala vsetky tieto tri choroby naraz.
A po druhe - aj keby dostala len jednu z nich - virus by postupoval svojou prirodzenou cestou - sliznica dychacich ciest -regionalne lymfaticke uzliny - krvne rieciste - koza (alebo iny organ). Vakcina tuto prirodzenu cestu - a velmi velmi dolezitu cast obchadza a dostava sa rovno do krvi, pretoze sa predpoklada ze na ochranu pred ochorenim stacia protilatky. Lenze prave prva faza ochorenia aktivuje bunkovu imunitu a az ta startuje specificku imunitnu reakciu - vznik specifickych B lymfocytov a naslednu tvorbu cielenych protilatok. Bez toho je je to len arteficialne vyvolany a docasny proces.

Mozno sama poznas deti ktore nevedia dostat ovcie kiahne. Matky ich vlacia po navstevach, obtieraju o chore deti a nic. Napriek tomu ze je to tak vysoko nakazlive ochorenie. Mozno aj Milenka by bola taketo dieta. A nedostala by ani jednu z tychto chorob, aj keby sa vyskytovali bezne. Ale to sa uz bohuzial nedozvieme.

Len tolko som chcela na margo nazorov ze ked clovek nezvladne ockovanie, tak uz vobec nezvladne chorobu. Neviem kto to kedy dokazal, ak sa toto vobec dokazat da.

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@dadis nechce sa mi to vsetko citat... resp. ani nemam moc cas... bavite sa tu o amishoch ze oni su proti ockovaniu a tak?

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@kaja73 inak ja som proti ockovaniam ale tvrdit ze kvoli tomu mal tvoj otec alergiu je zas uz pritiahnute mierne za vlasy... alergia sa skor ci neskor prejavi.. moja mama tiez dostala alergiu ako dospela... az po 40ke a nedostala predtym ziadne ockovanie

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@alikaa aj mne ako odporcovi mmr a vsetkych ockovani pride nejaky zvlastny ten hromadny vyskyt nasledkov okolo teba... ja mam v okoli jednu ktoru realne poznam (prestala hovorit) a o 2 som pocula, od znamych (nikto ale nevie dokazat suvislost s mmr, len si to myslia) a este viem o 1nej z netu... a to su vsetko ludia uplne nezavisli od seba... vam povedali (teda tym ludom o ktorych si pisala) ze je to z ockovania?

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@alikaa teraz citam ze zmeny prebehli chvilu po ockovani... co je to chvila? lebo ja som konzultovala s jednou dr a vraj na to aby sa takato zmena mohla dat do suvislosti s ockovanim nestaci chvila... vraj to je niekolko mesiacov ...ak sa take nieco vobec moze stat... lebo vraj suvislost este nikdy nikto nedokazal ale ze mesiac je malo....

kaja73
11. apr 2011

@zuzkat1 Toto je tažka tema a ked niet relevantneho vyskumu,tak može každy tvrdit čo chce. 🙂 Alergie stupaju od zavedenia očkovani-ma to na to vplyv? Možem si myslit čo chcem,kedže to casovo vsetko sedi.bez naležitych studii s takymito postojmi treba rata.Mojmu otcovi mohlo spustit alrgiu očkovanie,tvojej mame niečo ine.A inak ona nema žiadne očkovania-vet tetanus je povinny aj pre dospelych?

kaja73
11. apr 2011

@zuzkat1 Tu je niečo o alergiach a očkovani. http://www.rizikaockovania.sk/dok/vran/Anafylak... možme tomu verit,nemusime.každy nech sa rozhodne sam.

petot
11. apr 2011

@dadis Citovala si články všetky o jednom a tom istom - ako novinár na voľnej nohe, najatý magazínom BMJ, napísal úvodník, v ktorom opäť rozbehol pohon na Wakefielda. A vieš, čo nasledovalo? Wakefield vydal tlačovú správu, v ktorej celkom otvorene označil novinárika za klamára, bez strachu z žaloby. Uviedol totiž staršiu štúdiu celkom iného lekára, v ktorej bolo 7 z jeho detských pacientov, a klinické zistenia boli... úplne totožné s jeho nálezmi. Takže ťažko mohol "falšovať údaje" ešte aj do minulosti...

Mimochodom, BMJ je magazínom BMA - lekárskej asociácie, ktorá lekárom v Británii zakázala očkovať jednotlivými vakcínami proti osýpkam mumpsu a rubeole po tom, ako Wakefield odporučil takéto očkovanie ako krok opatrnosti kým sa nevyšetrí 3-kombináciu MMR. Trochu zvláštny postoj, nie? Rodičia mali záujem očkovať monovakcínami, ale úrady a BMA povedali "MMR alebo nič". Do pol roka zrušili dovtedy desaťročia platné registrácie na monovakcíny, a pod hrozbou straty licencie zakázali očkovať ich keby si ich rodičia doviezli zo zahraničia.

Takže takto nejako chránili deti pred črtajúcim sa rizikom. Alebo chránili výrobcu MMR vakcíny?

petot
11. apr 2011

@dadis Rozprávať o "neznámej etiológii" autizmu sa dalo tak pred 16 rokmi, než prišli imunobiologické práce, ktoré odhalili autoprotilátky proti MBP, v korelácii s abnormálnymi hladinami protilátok proti osýpkovému vírusu, a ďalšie štúdie.

V dnešnej dobe je známy tucet možných etiológií. Ratajczak HV. Theoretical aspects of autism: causes--a review. J Immunotoxicol. 2011 Jan-Mar;8(1):68-79.

Len ignoranti ešte aj dnes rozprávajú, že "nevie sa" akým spôsobom vzniká autizmus. Dnes je dostatok údajov ku formulácii solídnych mechanizmov. Zmätok je spôsobený tým, že autizmus je považovaný za jedno ochorenie, a pritom ide o skupinu príbuzných syndrómov spôsobených viacerými biomechanizmami.

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@kaja73 neviem o tom zeby bola moja mama na nejakom ockovani v dospelosti...otec bol na tetane lebo ho kusol pes... ale mama nie... a v rodine mame dost alergii vzniknutych v dospelosti a alergie podla mna suvisia so zmenou ovzdusia..ale jasne kazdy si mysli co chce🙂 cukrovke a autozmu verim (cukrovka je koniec koncov uvedena aj v letaku) ale alergie to uz sa mi nezda...

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@petot no ja som sa este nestretla s lekarom ani psychologom ktory by vedel ako vznika autizmus
ty si lekar?

kaja73
11. apr 2011

@zuzkat1 ked tvojho tatina kusol pes ,tak už by bolo neskoro na očkovanie,asi dostal len -myslim gamaglobuliny,alebo ako sa to vola.Očkovanie už ,ked vznikne problem zmysel nema.A ja verim tomu, že alergie može mat na svedomi očkovanie,ved cudzoroda bielovina aj ked ju normalne spapame vie narobit sarapatu a nie ešte priamo vstreknuta do krvi-teda, že neprešla travenim.To už tvrdil Robert Richert v roku 1913-nositel nobelovej ceny.Ved si prečitaj tie anafylakticke deti,čo som ti poslal link.a to iste tvrdia aj ine zdroje.Ale je to ako hovorim o tom kto komu a čomu veri.Mojmu malemu sa na 7 den po hexe rozbehla potravinova alergia v podobe generalizovaneho ekzemu a presne toto je popisovane ako možny nasledok napr. po očkovani na hemofila B.telo si pomyli cudzorodu bielkoviny vsterknutu do krvi s bielkovinou s podobnou molekulovou vahou a začne tvorit protilatky nielen tam kde ma,ale aj tam kde nema.Inak na každej home je napisane, že na lek.predpis,ale v skutočnosti sa to dava bez predpisu.Ja by som sa toho ozaj nebala,ale je to tvoja volba.V porovnani s očkovanim,alebo ATB je to pohodička.

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@kaja73 ja som tam nekupovala prvykrat homeo a len na toieto monozlozkove ma upozornila ze vsetky monozlozkove su len na predpis...aj stroj jej to tak vyhodil... a neviem teda ci sa to len alergii tyka ale mne jedna dr povedala ze ak ma byt reakcia z ockovania (cukrovka atd...) tak na to nestaci tyzden ci dva ale niekolko mesiacov... ja som teda bola odhodlana dat jej tie homeo ale teraz fakt neviem ked vravela ze na to moze aj velmi zle reagovat, nechcem jej pred ockovanim nahodou nimi oslabit organizmus

zuzkat1
autor
11. apr 2011

@kaja73 inak otec vtedy na 3x dostaval nejake ockovanie, povedali mu ze tetanus tak neviem

tin007
11. apr 2011

@dadis mojho manzela brat zomrel po ockovani (na druhy den) ako 3 mesacne babatko, sesternicine dieta dostalo cukrovku po MMR pred rokom a pol. a vsetko to bolo o prevencii proti chorobam, s ktorymi sa statisticky s extremne malou pravdepodobnostou stretnes, resp. ani nestretnes!