Čo mi hrozí ak odmietnem očkovanie?
Ahojte, mam takmer 15 mesacnu dcerku, o 2 tyzdne by mala byt ockovana (MMR). Ja sa ale obavam moznych nasledkov a rozmyslam ze ju nedam ockovat. Co ma caka ak ockovanie odmietnem? zaujima ma to uplne presne... teda ak je tu niekto kto odmietol toto ockovanie-uvitam presny popis toho cim si musel nasledne prejst 😅 vopred dakujem 🙂
PS: mozu mi malu za to odobrat?
@zuzkat1 Ono zaleži na tom aka choroba sa rozbehne-diabetes by mal trvat dlhsie,ale alergia sa može spustit velmi rychlo.Tiež encefalopatie vznikaju rychlo,ved už večer po očkovani, ktore obsahuje zložku na cierny kasel-napr hexa,alebo predtym DI.TE-PER ka,sa popisuje neutichajuci dlhotrvajuci plač ako vedlajsi učinok a ak trva viac ako tri h,už by sa malo zvažovat dalsie očkovanie,pretoze sa može jednat o encefalopaticky plač,ktory može skončit s poškodenim mozgu.Autizmus ma napr podobne priznaky ako otrava tažkymi kovmi,teda už velmi rychlo sa možu rozbehnut priznaky podobne autizmu po očkovani-ved hlinik je prkročeny az 20 nasobne pri vahe dietata 6kg-a tolko ani mnohe deti v troch m nemaju.Ako hovorim,je to tažka tema a mne hlavne chybaju relevantne dvojito zaslepene studie,ktore sa vždy robia pri akomkolvek novom lieku.Prečo ich za 50 rokov nik pri vakcinach nespravil?
@zuzkat1 Po uraze sa podava ludsky protitetanovy imunoglobulin-je to pasivne očkovanie už hotovými protilatkami.Aktivne očkovanie sa robi ako prevencia a vtedy si telo vytvara same protilatky.Može sa to po uraze aj kombinovat, ale pasivne sa robi v podstate vždy, ked sa stal uraz, ktoreho nasledkom by mohol byt tetanus.Teda hlavne hlboke ,uzke rany-napr vpichnutie hrdzaveho klinca,vpichnutie vidli zaspinenych hlavne od konskeho hnoja .Doležite je zbezpečit, aby rana krvacala,to znižuje pravdepodobnost tetanu a tiež pritomnost kyslika ju znižuje.Najhoršie su hlboke neprekrvene rany bez pristupu kyslika.
@zuzkat1 samozrejme nikto im oficialne nepovedal, ze to je z ockovania, iba o tom par lekarov polemizovalo, ale len medzi 4 ocami, nikto to na papier nedal. Ta cukrovka sa prejavila priblizne ako pisala @tin007 po par tyzdnoch sa dieta velmi potilo, vela pilo, schudlo, ale az ked sa po par mesiacoch dostali do nemocnice sa prislo na to, ze ma cukrovku. Chlapec co prestal chodit a rozpravat sa prejavilo cca do tyzdna po ockovani.
@zuzkat1 mala by si sa bat aj pripadnej neplodnosti svojho syna po mumpse, lebo ak nahodou nevies, tak z neho moze vzniknut zapal semennikov a neplodnost. Alebo co takto rubeola u dievcat a nasledne problemy s otehotnenim, potraty a poskodenia plodu? Vsetky choroby, ktore su v povinnom ockovani, tak maju svoje opodstatnenie a vela ludi nevidi, ze to nie su iba vyrazky a teploty a mozno zdurene uzliny, ale ze to ma aj dosledky.
ahojte,ja len tak narychlo,bola spustena nova stranka oautizme.sk,v uvode je pisane,ze kazde 110-te dieta je postihnute autizmom ☹ podla mna je to alarmujuce cislo,tyka sa to asi Slovenska,tak maleho statu,s malym poctom obyvatelstva,a s tak vysokou zaockovanostou ☹
@magimi prave kvoli tymto pripadnym komplikaciam by bolo ovela vhodnejsie, keby deti mali moznost prekonat tieto choroby v detstve, kedze ide o detske choroby, ktore normalne existovali este za nasho detstva. V dospelosti mozu (nemusia, ale iba mozu) sposobovat vacsie problemy. A kedze prekonanie choroby poskytuje dozivotnu imunitu ale ockovanie nie, je to jasne.
Problem je skor v tom, ze v dnesnej dobe uz ani blba ruzienka nie je...
http://www.blip.tv/file/2224472/ je to dlhsie, ale oplati sa pozriet.....cele ockovanie je len hlupy biznis farmac. spolocnosti.
@magimi Naše dôsledky ležia na cintoríne,ale bohužiaľ sú to následky očkovania.Skús poležať zopár mesiacov na onkológii a rozprávať sa s mamičkami týchto detí.Potom môžeme debatiť,či a ktoré choroby sú tak nebezpečné v dnešnej dobe.Kde môže moje mimino dostať pohlavne prenosnú chorobu alebo tetanus,že potrebuje byť zaočkované už v 3.mesiaci?
neviem o tom, ze by sa deti ockovali proti pohlavne prenosnej chorobe...a tetanus moze dostat hocikde, napriklad ked sa bude hrat na piesku a porani sa alebo ak nedajboze utrpi nejaky vaznejsi uraz...Clostridium tetani je totiz pritomna v zemi, prachu.
Ja som momentalne nereagovala na bezpecnost vakciny, ale na to, ze tie ochorenia proti ktorym sa ockuje nie su len take obycajne a ze maju tiez svoje komplikacie. To je vsetko na co som chcela poukazat.
Ja som momentalne ZA ockovanie, lebo situaciu ktoru vidime v chorobnosti je situacia, kde vacsina populacie je zaockovana a neodvazim sa povedat, ako to bude, ked sa ockovat prestane. Preto je blbost povedat, ze naco ockovat, ked sa choroba uz nevyskytuje..ale preco sa nevyskytuje? no lebo je populacia zaockovana. Malokto totiz vidi, ze v casoch ked sa neockovalo, bola umrtnost deti ovela vyssia. Ked pred 40 rokmi detskí lekari tvrdili, ze je nemozne dat umrtnost pod 10 promile. Dnes sa umrtnost deti rata na stotiny promile. netvrdim, ze len vdaka ockovaniu...ale je mozne ze k tomu aj trosku dopomohlo.
Nechapem tiez taku filozofiu, ze na jednej strane dnes matky odmietaju povinne ockovania a na druhej strane ockuju proti HPV infekciam, rotavirusom...
Ako nikoho nepresviedcam o svojej pravde, netvrdim tiez, ze ockovanie je uzasna super bezchybna a na 100% ucinna vec...len sa zatial priklanam skor k nazoru ockovat.
@tin007 ja som konzultovala s mnohymi lekarmi posledne dni a vsetci mi povedali ze ano moze to vzniknut po ockovani lebo ak ma dieta predispoziciu na cukrovku - teda ju v sebe ma - tak prepukne po hociakom virusovom ochoreni aj po chripke napriklad... teda tak ci tak by ju dostalo...
@kaja73 no ved to ze nicim tie tvrdenia nie su podlozene... uprimne cim viac sa tym zaoberam tym viac mi to pride cele nafuknute... a to ockovanie u otca - je to mozne v tej dobe to nikoho z mojej rodiny nezaujimalo ze co mu davaju🙂
@magimi no ja uz zacinam zvazovat ze dam..
inak teraz pre vsetkych asi 3ja lekari mi povedali ze ked je skoro kazdy ockovany a len malokto nie tak u tych neockovanych byva priebeh choroby velmi tazky... lebo nie je ta prirodzena odolnost v spolocnosti... virus napadne organizmus co nie je chraneny a tam sa riadne vyburi
@kbeata mozno sa to tyka aj slovenska ale urcite nie len slovenska... ja som videla nedavno dokument anglicky - velka britania - a tam uvadzali podobne cislo... je nutne dodat ze v anglicku tato vakcina povinna NIE je
@petot no ale ved slovensko a cesko uz nie je za zeleznou oponou
je to ale v poriadku vela veci je vo svete znamych a tu nie.. ale veci vo svete znamych je aj nepravdivych... ale to je v podstate jedno - ako som uz spominala ja som apriori proti vsetkym ockovaniam ale cim viac konzultujem s lekarmi tym viac sa mi vidi nafuknuta tato cela vec... dodam ze ani jeden lekar mi nepovedal ze tato vakcina je na 100% bezpecna... vsetko to boli moji znamy ktory nemaju nic z toho ak mi klamu
@zuzkat1 ano to je zltacka typu A...takzvana choroba spinavych ruk.....ale v hexavakcine, ktoru dostane 3msacne dieta je prave zltacka typu B...prenosna len krvou alebo pohlavnym stykom....
mna by zaujimalo,ci ten ktory ockoje si cita predtym aj pribalove letaky vakcin 😉
ja sa chystám MMR odmietnuť teraz na nabližšej poradni, tak neviem ako dopadneme, ale naša pediatrička je v tomto super, takže nemám nejaký strach 🙂 dcérka má predispozície na cukrovku aj je sledovaná v endokrinologickej ambulancii, takže nemám chuť privolať jej to skôr 😝
@kbeata poznam pripady kedy rodic/rodicia si mali moznost precitat pribalovy letak po upozorneni na neziaduce ucinky a radsej tak neurobili..odovodnili to tym, ze radsej to ani nebudu citat..pride mi to tak, ze vacsina ludi nechce preberat zodpovednost za seba/svoje deti radsej budu doverovat autoritam..
@dadis Ty si zoberies na zodpovednost zivot nejakeho dietata, ktore zomrie na nasledky nejakej infekcnej choroby, voci ktorej mohlo byt ockovane? Nie, ved ty nie si lekar, ty len davas nezavazne rady na fore.
A KTORY dr. si zoberie na zodpovednost dieta, ktore doplati na nasledky ockovania?? ZIADNY..ziadny dr. sa Ti pred ockovanim nezaruci, ze vedlajsie ucinky ktore ockovanie ma nepostihne prave TVOJE DIETA !!!
Obycajne C vitamin v tekutej forme podany intravenozne vo vyssich davkach vam nik na SK nepoda ,ale aj v inych krajinach je to strašny problem a pritom na to existuju 3 zaslepene studie,ktore potvrdzuju jeho efektivitu a absneciu negativnych učinkov.Vakciny nik nikdy takto neoveril-žiadnu- a napriek tomu ich povinne pchame do nasich deti.Takže nech sa každy riadi čim len chce.Ja sa v tomto fore lučim -už mi to tu pride ako mlatenie prazdnej slamy - a prajem každemu nech sa rozhodne spravne. 😉
@abbey1 tak hepatitida B je zavazne ochorenie, moze sposobit zlyhanie pecene, prenasa sa prevazne krvou a tvoje dietatko ju moze dostat od hocijakeho nakazeneho cloveka, ktory vyroni kvapocku krvi, tvoje dieta ma nahodou nejaky skrabanec a uz to ma, alebo nahodou ochoriete, dostanete sa do nemocnice, vedla dieta nakazene, alebo matka nakazena, alebo nedajboze dopravna nehoda, vodic druheho auta ma hepatitidu, zdravotnici robia co mozu, zachranuju, behaju od jedneho k druhemu....nahoda je svina...nechcela by som byt na mieste matky, ktorej dieta takto ochorie a pritom by nemuselo...keby bolo zaockovane. Keby sa dalo ockovat proti rakovine, AIDS alebo nejakej vazne smrtelnej chorobe, nedala by si ockovat svoje dieta..pretoze "ved kde by ju mohlo chytit"?

@zuzkat1 tomu dietatu zistili cukrovku asi 4-5 mesiacov po ockovani, ale uz 2, ci 3 tyzdne od ockovania zacalo dieta chudnut, chcelo vela pit. lenze bolo leto, rodicia to davali do suvisu s pohybom vonku a potrebou pit z tepla. cukrovku typu 1 zistili z vysetreni v septembri, medzi 4 ocami dr. priznavaju suvislost medzi ockovanim a prepuknutim cukrovky, ale oficialne radsej nie, lebo vakciny su predsa bezpecne 😝 mimochodom, dieta uz ma preukaz ztp, extremne prisnu stravu, vazenu na gramy a inzulin niekolkokrat denne. velmi pekne dakujem za taku prevenciu!