icon

Čo robiť, keď pediatrička nahlási neočkovanie syna?

17. nov 2023

Nedávam syna očkovať.. pediatricka ze to nahlási..
Co mam očakávať?

Strana
z2
stanielka17
17. nov 2023

@mery333 Slobodna vola kazdeho jedinca konci tam, kde zacina verejne ohrozenie inych jedincov. Lebo potom je to to iste, ako soferovat opita a tvrdit, ze vo svojom aute si mozes robit co chces. To mozno ano, ale ohrozujes ludi v inych autach. Neockovane dieta ohrozuje ine deti, ktore z medicinskych dovodov nemozu byt ockovane, a je to v podstate chodiaca petri miska, kde moze vzniknut ockovaniuvzdorna varianta virusu. Ze vy nechapete takto prachsprosto jednoduchu logiku ma zaraza.

mery333
18. nov 2023

@stanielka17
Ja sa opýtam teda ináč, pokiaľ vakcína funguje, ako môže byť neočkované dieťa hrozbou pre očkované?

Citujem Ťa: neockovane dieta ohrozuje ine deti ... to je najčastejší argument zástancov očkovania, lebo týmto je veľmi ľahké emocionálne vplývať na ľudí a priviesť ich do rozpakov. Dokonca sa takto ľudí útočí - „Akí ste, nedovolíte, aby vaše dieťa podstúpilo také malé riziko, aby ste ochránili tie chúďatká, ktoré sa nemôžu očkovať“. Ale to absolútne nikam nevedie. Existenciu tzv. kolektívnej imunity relevantné publikácie popierajú a jednou z nich je práve tá izraelská štúdia, kde preukázali, že deti, ktoré boli očkované šírili nákazu. Ak by neboli očkované, dostali by to s výraznejšími prejavmi a boli by izolované.

Každopádne očkovanie je medicínsky úkon, ktorý sa praktizuje na úplne zdravých ľuďoch, ktorí možno ochorejú, možno neochorejú. Keby aj ochoreli, tak aké je riziko, že by dostali tú ťažšiu formu choroby, aké je riziko, že z toho budú nejaké následky ??? Ak sa to všetko zráta, tak nevychádza, že to riziko je väčšie ako priame riziko z vpichnutia vakcíny. A tam sa už priamo koleduje o následky.

Bodka. Viac sa tejto téme už venovať nebudem.

evaachesa
18. nov 2023

Možno dostaneš pokutu, možno nie. Potom ale ak chytí nejaké ochorenie, na ktoré si ho odmietla dať očkovať, lieč ho doma svojpomocne.

terry658
18. nov 2023

@stanielka17 videli sme to pri covide. Tí čo boli zaočkovaní šírili nákazu kade chodili. A neočkovaní boli akože hrozba aj keď boli zdraví. Toto celé očko neočko zmýšľanie je choré a vyvrátiteľné. Avšak slepé nasledovanie príkazov je pohodlnejšie ako zisťovanie faktov.

anastazia333
20. nov 2023

@terry658 ale prosím ťa z očkovania dieťa postihnuté nebude ….

anastazia333
20. nov 2023

@terry658 áno radšej roznášať hoaxy ako si zistiť informácie o očkovaní, a ešte potom plakať ,že dieťa je choré a vyniť každého len nie seba …

terry658
21. nov 2023

@anastazia333 tiež si myslím 😂

myrra81
22. nov 2023

tiez deti neockujem, mame v rodine “krasnu” skusenost, pokuta neprisla

lienka332
24. nov 2023

na takýchto ľudí treba ísť s pokojom a úsmevom že budte taká dobrá a prosím podpšte mi papier - že preberá všetku zodpovednosť majetkovú (vyčísli sumu) aj nemajetkovú za prípadné akékoľvek poškodenie dieťaťa na zdraví- vypísať všetky nežiadúce účinky z príbalových letákov pozor nielen slovenských ale aj zahraničných nakoľko aj pri rovnakých vakcínach, sa vypísané nežiadúce účinky líšia na sk aj v zahraničí... očkovanie nie je zákonom dané je to iba vo vyhláške.

lienka332
24. nov 2023

@anastazia333 ťa vyvediem z omylu, že vakcíny chránia- moje dieťa bez očko má 18 rokov nemá alergie, nebýva choré, nemalo ani choroby proti ktorým sa očkuje, toto je prax a realita. očko deti v okolí presný opak

juriji
Autor odpoveď zmazal
juriji
25. nov 2023

@lienka332 Tvoje decko je zdrave vdaka kolektívnej imunite, ktorá vznikla vdaka tomu ze si ostatni rodicia okolo teba dávajú svoje deti zaočkovať. Mozes im poďakovať.

iwusa14
29. nov 2023

@juriji chcela by som reagovat moje deti maju ockovanie komplet okrem starsieho syna ktory nema len MMR ockovanie a predatavte si, ze sme dostali Cierny kasel na ktory sme boli ako rodina ockovany. Mesiac sme prezivali peklo, nemohli sme jest, spat kasel bol taky, ze sme zvracali žlč a mali sme nabeh na zapal pluc. Skoro 2 mesiace sme brali ATB, kde bolo to slavne ockovanie ktore nas malo ochranit? Je velmi trufale tvrdit, ze vdaka ockovaniu sme chraneni. Dalsia vec MMR nema okovanu len starsi syn ktory ma neurologicku poruchu ADD, zial aj tak sme predvolany zajtra regionalkou za ohrozenie, ze syn nema dane ockovanie. Uz duplom by som mu nedala toto ockovanie ked ma tuto poruchu kde moze byt ockovanie spustacom este horsieho neurologickeho stavu. Nech sa paci obhajte teraz to ockovanie!

juriji
9. dec 2023

@iwusa14 Dobry den, to je bohuzial normalne. DTP vakcina nie je stopercentna a samozrejme aj po ockovani existuje sanca, ze sa choroba prejavi. Ockovanie DTP, respektive DTaP vakcinami je dolezite predovsetkym pre male deti, ktore by na cierny kasel mohli aj zomriet; dospeli a starsie deti sa s tym dokazu vysporiadat lepsie aj ked je to velmi neprijemne ochorenie. Kazda vakcina neznamena ze sa chorobe uplne vyhnete ale to su uplne zakladne informacie a s tym ste urcite oboznamena, kedze Vase dieta ockovane nie je. Da sa predpokladat, ze ak by ste ockovani neboli, priebeh ochorenia by bol este drsnejsi.

Strana
z2