icon

Čo robiť, keď pediatrička nahlási neočkovanie syna?

17. nov 2023

Nedávam syna očkovať.. pediatricka ze to nahlási..
Co mam očakávať?

Strana
z2
lucky_k
17. nov 2023

Preco nechces?

mamina7070
17. nov 2023

pokuty do 333€

terry658
17. nov 2023

Papier z RUVZ s časom pojednávania. Tam vás budú presviedčať a k odmietnete zaplatíte pokutu a idete domov.

anjelicek26
17. nov 2023

Ked ochorie, tiez ho budes riesit doma a neodnesies do nemocnice,ze?

A ano lekarka ta nahlasi, ty zaplatis pokutu, vybavene. Je to len tvoje rozhodnutie a nikoho ineho.

lienka.7
17. nov 2023

@autorka je to tvoja slobodná voľba. Nahlási ta na úrad verejného zdravotníctva tusim, lebo je povinná. Zavolajú si ta tam, dajú ti pokutu a mas vybavené. Inak pokial tvoje dieta potom dostane nejakú chorobu, a bude potrebovať hospitalizacou/liečbu v plnej výške by som ti ju dala uhradiť, keďže si odmietla ockovanie, ktoré ma to dieta chrániť.

terry658
17. nov 2023

@lienka.7 ale ak dieťa náhodou ostane postihnuté po očkovaní tak to už nezaplatí tej pani nikto. Páčia sa mi takéto výroky. Potom si to zaplaťte samy. No keď dieťa ostane postihnuté donkonca života tak sa staraj sám.

misiak7777
17. nov 2023

@terry658 z očkovania? 😃

simsalabim
17. nov 2023

Poznam taku maminu a deti sa uz blizia k dospelosti a pokutu neplatila. Ale zato mala jej dcera neprijemne osypky s vysokou horuckou a vyrazkami.... chudatko. vraj velmi trpela. V sucasnej dobe velkeho cestovania a presuvania narodov / migrantov by som sa niektorych ochoreni naozaj bala, je to riziko dieta nezaockovat.

lienka.7
17. nov 2023

@terry658 ale prosím ta 🤦‍♀️ samozrejme, všetci čo sme ockovani, sme postihnutí, vsak?
A nemám ti náhodou zaplatit aj za to ze si ti narodilo dieťa s downovym syndrómom?
Si pozri, aké nebezpečné sú také osipky napr. Ze ti dieta môže umrieť. A to aké iné "lahodky" sem podoba sali migranti, o tom sa ani radšej nepíše.

anjelicek26
17. nov 2023

@terry658 akoze lekar odmietne liecit chore dieta, lebo mu to sposobilo ockovanie? Nikto sa tu nejde bavit o tom, ze je ockovanie bezrizikove. Ockovanie ma svoje rizika a niektore deti vzhladom na predispozicie zareaguju zle. Len tie rizika su podstatne nizsie, ako tie, co prinasa dana choroba, preto sa pre toto plosne ockovanie rozhodlo. Syn mal tiez velmi skaredu reakciu na tretiu hexu,s kolapsom, 40kou horuckami a 3 rokmi hrabanim sa imunitneho systemu (spal mi 22/24h prve tyzdne po ockovani)... pointa bola ina, ma velmi vzacny autoimunny defekt, o ktorom sme nevedeli... a ano ma to normalne v karte, ze je to z ockovania, v kombinacii s jeho defektom katastrofa... dalsie ockovania dostal az 10 rocny, v nemocnici, pod dozorom. Tam uz bolo vsetko v poriadku. Jeho by ale zabili aj obycajne kiahne, vzhladom na dany imunitny defekt, tak si fakt vyber, co by bolo lepsie, ja som rada, ze tie kiahne vdaka ockovaniu v zivote nedostane, protilatky sa mu vytvorili slusne...

angela85
17. nov 2023

@terry658 no dobre,viem že také existuje,ale sama nikoho takého nepoznám,ani to není potvrdene,možno len to že je spúšťačom. Ale keby niet koníka tak o Tom ani pomaly neviem

maminkasisa
17. nov 2023

Autorka, aky mas dovod neockovat?

katus226
17. nov 2023

Je to jej volba. Nepytala sa na vas nazor, ci ockovat alebo nie. Ja tiez uz nedam, otazka je, ci mi to neurolog bude ochotny dat na papier. Ak nie, tak musime ratat s pokutou, ale radsej pokutu ako zase ohrozit ich zivot. Uz stacilo, som rada, ze dcerka zije.

stanielka17
17. nov 2023

Ze ta podla svojej povinnosti nahlasi socialke za zanedbavanie zdravotnej starostlivosti dietata. Vola sa to aj nasledky svojho konania.

cimage
17. nov 2023

Zalezi od lekara, moze a nemusi nahlasit. Je dobre si najst ustretoveho pediatra. Je tu aj skupina o ockovani.
https://www.modrykonik.sk/group/1799/

janinah
17. nov 2023

Ovela viac ako možnej komplikácie z očkovania /vidieť štúdie a dokazovanie či je daná komplikácia ozaj z očkovania by bolo zaujímavé/ sa bojím ťažkeho priebehu a možných komplikácii takých "chripôčiek" ako osýpky,obrna,rubeola,tetanus atd atd....
Takže zaplatiť pokutu a vytešovať sa ako vybabral niekto so systemom je prízemné...dnešné deti budú cestovať po celom svete a získať takú hoc "len" tuberkulozu môže byť fakt "super".to sa potom rodičom podakuju......našťastie do niektoých krajín bez povinných očkovaní ani nepustia

mery333
17. nov 2023

Kurnik šopa, to tu proočkovacej modrokoníkovskej mafii ani nepíš, že chceš mať "čisté" dieťa bez akéhokoľvek farma produktu. Tu Ťa za to zvalcujú, zatratia a odpoveď sa aj tak nedozvieš. Napíš mi IP, nasmerujem Ťa na skupinu rodičov, ktorí sú rovnako orientovaní ako Ty. 🙂

stanielka17
17. nov 2023

@janinah Myslim si to iste, ale zial viac ako udelit pokutu stat urobit nemoze. Nemozu jej vytrhnut dieta a zaockovat ho, aj ked ja by som urcite bola za to.

janinah
17. nov 2023

@mery333 tak verím,že tvoja skupinka rovnako odmieta dalšie vymoženosti typu atb a liečite sa len bylinkami z lesov...asi si nepostrehla,že nik jej tu revolver pri hlave nedrží...očkovania zachránili miliony životov,či sa to vám a vašim čistým deťom páči alebo nie,je to neodškriepiteľný fakt

katus226
17. nov 2023

Pekne nacistky tu mame, len co je pravda

stanielka17
17. nov 2023

@mery333 Len vdaka tomu, ze vacsinova populacia sa radi k proockovacej mafii tu neumierame na stredoveke choroby, ale ok 🤣🤣

janinah
17. nov 2023

@katus226 mala by si poznať význam slova,ak ho chceš používať,lebo niekedy sranda končí....

mery333
17. nov 2023

@janinah Nevieš, nerieš, napíšem len jednoducho, kiežby sa dal vrátiť čas a mala viac informácií o rizikách očkovania, keď si moje dieťa po očkovaní prešlo peklom na zemi.

@stanielka17 Ty koky, fašistický názor proti slobodnej vôli človeka bez jeho súhlasu. Toto sa robilo v koncetračných táboroch. Tu už niet, čo dodať.

katus226
17. nov 2023

@janinah presne tak, tu sranda konci!!! Moje dieta očkovanie skoro stalo zivot!!! Preco nie ste ochotne pripustit, ze všetko nie je čierno-biele? Ze su deti, ktorych organizmus nie je schopný zvladat taku zataz? A ze ked narazi rodic na lekara, ktory je ockovanim posadnuty ako poniektore z vas, tak tu naozaj sranda konci!

anjelicek26
17. nov 2023

Baby ja to vzhladom na moje vedomosti o synovej diagnoze dnes vidim inak. Tiez sme mali velmi velmi zlu reakciu. Roky sme to riesili. Ale viem, ze keby dostane danu chorobu priamo a "nie len tu malu davku v ockovani", tak tu s nami uz dnes vzhladom na priebeh nie je...ocakavany priebeh viacerych chorob u neho by bola - smrt... toto si trosku treba zohladnit... a ano aj ja som mala roky strasne tazke srdce na to... a trvalo velmi dlho si to v hlave zrovnat a niektore veci pochopit....

janinah
17. nov 2023

@katus226 ja velmi dobre viem,že existuju komplikácie,niked nepíšem ,že absolutne nie...otázka je čo je väčší risk....keby svet nevynašiel očkovania,tak sme dávno ako ludstvo v keli ....pri všetkom okolo zdravia človeka existuju štatisticky prípustné čísla,jednoducho je to tak,to nie je môj vymysel
sranda končí,ked niekto v dnešnej dobe nadáva v bežnej diskusii do nacistov,toto tu nemá čo robiť a si nahlasená

janinah
17. nov 2023

štatisticky prípustné čísla komplikácii....

katus226
17. nov 2023

@janinah aj udavaci boli u nacistov oblubeni 🤣 ja nie som proti očkovaniu ako takemu, pisem to aj inde. Ale musite vy maniaci pochopit, ze u niekoho to jednoducho nejde, a nie hned trhat dieta z ruk a nasilu ockovat. Zaujimave, ze niekde vraj nie je problem davat ocko postupne, nie 3 v jednej vakcine a pod. Dokonca jednej nasej lekarke vyrobili vakcinu na mieru, bez pridavnych latok, na ktoré dieta zle reagovalo a skoncilo na jiske. Preco to nejde aj inde? Nie je vola, nie je cesta.

stanielka17
17. nov 2023

@mery333 Ano, porovnavat ockovanie s fasistami a koncentracnymi tabormi, to chce inu mentalnu atletiku 😊

mery333
17. nov 2023

@stanielka17 To jo, to máš recht o mentálnej atletike. Pesne v koncetračných táboroch fašisti vytrhávali deti z rúk matiek a robili im veci, s ktorými nesúhlasili.
Kde je slobodná voľba každého jedinca? Kde je do frasa pochopenie, že každá matka vie, čo je pre jej dieťa najlepšie?

Prikladám Tvoj koment, že by si si ho pekne pomaly párkrát prečitala, čo za choré bludy šíriš.

Strana
z2