Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?
Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.
@lenadka Bexsero 🙂
@kittykat22 áno ušlo mi písmeno 😬
menigokova infekcia znacne klesla v anglicku po prijati povinnej vakciny. Navyse, teraz je problem s migraciou z afriky. Migranti su nosicmi menigogovych bakterii, kedze meningokovy pas je v afrike. Tieto vakciny su jednodruhove, nezive a urcite su bezpecnejsie ako MMR - ktora je ziva a navyse kombinovana vakcina. Tieto vakcíny sú veľmi dobré. Pretože proti meningokovi je nemožné sa brániť a ani nie je možné zastaviť alebo spomaliť priebeh infekcie.
Ja si budem dávať vakcínu toto leto. Mám oslabenú imunitu a všetko na mňa skočí okolo čoho prejdem. Príde leto, budem zdravá aspoň 10 týzdnov, a dám si ju tiež.
@lenka110611 proti tejto chorobe nemam ockovane ani jedno dieta. Ja som sa teda snazila co najviac okolo toho zistit ...odiagnostike tej rychlej sme boli pouceni i lekarom. Zijem v de tak neviem ako na slovensku, ale vzdy ked su chalani chori, tak ich doktor prezrie tak, ze spravi tu pohybovu diagnostiku. A kedzeje to pomerne zakerna choroba a ci to ockovanie pomaha ci nie treba tak ci tak rychlo jednat a ist k lekarovi. A doktor nam vzdy prizvukuje radsej prist aj trikrat aj ked sa vykluje z toho len nadcha ako neprist vobec a bude to nieco vaznejsie.
@cianna čo je to pohybová diagnostika? Nikdy som o tom nepočula. Napíšeš o tom viac prosím.
@cianna to aj moja dr vraví, navyše niekedy má nespecifickē prvé príznaky ako napr. črevná viróza, deti majú horúčku a môžu zvracať, nedávno mala taký prípad. U nich v bytovke ju zavolali k 6 ročnému dieťaťu. Príznaky vracanie, bolesť brucha, teplota...no bola svetlo plachá. Viac krát skúšala a dieťa sa nedokázalo pozrieť do svetla tak ich hneď poslala do nemocnice. O pár hodín užsla aj iné meningialne príznaky dostala včas infuznu liečbu a vyzdravela bez následkov 🙂.
@cianna
@kittykat22 plus ďalšie príznaky petechie. Od obyčajných ich rozlíšiš tak, že po stlačení obycajna zmizne. Ale to neuvidíš ak to stlačíš prstom, treba priložiť sklenený pohár.
@kittykat22
Su vlastne dva jeden je tzv.tumblerov test pohárom a druhy test v ľahu
Na túto amatérsku diagnostiku ti stačí pritlačiť priesvitný sklenený pohár o kožu a ak ide o meningitidu tak tie škvrny na koži nezmiznú.
No a test v ľahu.
Dieťa položíš na chrbát a pokúsiš sa mu pritlačiť hlavu na hrudník. Ak sa ti to nepodarí a pokrčí pritom nohy alebo v ľahu nedokáže zdvihnúť vystretú nohu či ju zohne v kolene, tak ide o príznak meningitídy.
@peter952 vieš keby aspoň o jednom jedinom takom viem, chvíľu by som zaváhala,ale takto, že by som 40 ročná nepoznala dní jedno jediné také dieťa v obci, meste, okrese, rodine...ale napr. v susedstve žije mladý muž mentálne zaostalý po prekonaní komplikovaného zápalu stredného ucha pneumokokom to prešlo do meningitídy a pôvodne zdravý chlapcek ostal postihnutý.
@peter952 a vieš čo najstaršia dcéra sa narodila s vrodenou vadou úplne malinkou ale musela na operáciu trojročná s potom rehabilitácie pobyt v rehabilitačnom centre a bolo tam veľa postihnutých detí a ani jedno jediné po očkovaní. Zvyčajne sa čudovali čo tam vlastne robíme. Navzájom sme sa maminami o tom rozprávali po týždni už vieš všetky príbehy. A boli sme takto 2x a zas iné deti tam boli. Takže nie je to tak, že sa s postihnutými nestretávame. Do 6 rokov rehabilitovali.