icon

Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?

lenka110611
30. jún 2012

Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.

peter952
Odpoveď bola odstránená
luliu
2. dec 2017

@peter952 nie nevravis k téme, stále tu spamujes. Chod sa vykecavat do vašich antivax tém. Tu tvoje názory nikoho nezaujimaju. Táto téma sa týka niečoho iného a nie tvojich názorov o neockovani.

kittykat22
2. dec 2017

@lenadka Bexsero 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
2. dec 2017

@kittykat22 áno ušlo mi písmeno 😬

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
2. dec 2017

@peter952 ešte u nás ako? Aby to bolo k téme 😊

kittykat22
2. dec 2017

menigokova infekcia znacne klesla v anglicku po prijati povinnej vakciny. Navyse, teraz je problem s migraciou z afriky. Migranti su nosicmi menigogovych bakterii, kedze meningokovy pas je v afrike. Tieto vakciny su jednodruhove, nezive a urcite su bezpecnejsie ako MMR - ktora je ziva a navyse kombinovana vakcina. Tieto vakcíny sú veľmi dobré. Pretože proti meningokovi je nemožné sa brániť a ani nie je možné zastaviť alebo spomaliť priebeh infekcie.

kittykat22
2. dec 2017

Ja si budem dávať vakcínu toto leto. Mám oslabenú imunitu a všetko na mňa skočí okolo čoho prejdem. Príde leto, budem zdravá aspoň 10 týzdnov, a dám si ju tiež.

peter952
Odpoveď bola odstránená
cianna
2. dec 2017

@lenka110611 proti tejto chorobe nemam ockovane ani jedno dieta. Ja som sa teda snazila co najviac okolo toho zistit ...odiagnostike tej rychlej sme boli pouceni i lekarom. Zijem v de tak neviem ako na slovensku, ale vzdy ked su chalani chori, tak ich doktor prezrie tak, ze spravi tu pohybovu diagnostiku. A kedzeje to pomerne zakerna choroba a ci to ockovanie pomaha ci nie treba tak ci tak rychlo jednat a ist k lekarovi. A doktor nam vzdy prizvukuje radsej prist aj trikrat aj ked sa vykluje z toho len nadcha ako neprist vobec a bude to nieco vaznejsie.

lenadka
2. dec 2017

@peter952 n vidíš a moje dieťa nebude v tej skupine 0,18 prípadov 😉

kittykat22
2. dec 2017

@cianna čo je to pohybová diagnostika? Nikdy som o tom nepočula. Napíšeš o tom viac prosím.

lenadka
2. dec 2017

@cianna to aj moja dr vraví, navyše niekedy má nespecifickē prvé príznaky ako napr. črevná viróza, deti majú horúčku a môžu zvracať, nedávno mala taký prípad. U nich v bytovke ju zavolali k 6 ročnému dieťaťu. Príznaky vracanie, bolesť brucha, teplota...no bola svetlo plachá. Viac krát skúšala a dieťa sa nedokázalo pozrieť do svetla tak ich hneď poslala do nemocnice. O pár hodín užsla aj iné meningialne príznaky dostala včas infuznu liečbu a vyzdravela bez následkov 🙂.

lenadka
2. dec 2017

@cianna
@kittykat22 plus ďalšie príznaky petechie. Od obyčajných ich rozlíšiš tak, že po stlačení obycajna zmizne. Ale to neuvidíš ak to stlačíš prstom, treba priložiť sklenený pohár.

cianna
2. dec 2017

@kittykat22
Su vlastne dva jeden je tzv.tumblerov test pohárom a druhy test v ľahu

Na túto amatérsku diagnostiku ti stačí pritlačiť priesvitný sklenený pohár o kožu a ak ide o meningitidu tak tie škvrny na koži nezmiznú.

No a test v ľahu.

Dieťa položíš na chrbát a pokúsiš sa mu pritlačiť hlavu na hrudník. Ak sa ti to nepodarí a pokrčí pritom nohy alebo v ľahu nedokáže zdvihnúť vystretú nohu či ju zohne v kolene, tak ide o príznak meningitídy.

cianna
2. dec 2017

@lenadka ano presne a kazda mama ozaj pozna to svoje dieta a vidi na nom ci ideo nieco vazne alebo nie a aj takkazda druha bezime hnedk doktorovi.🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
luliu
2. dec 2017

@peter952 to nie je šírenie informácií, to je vymyvanie mozgov, šírenie klamstiev a paniky medzi najzranitelnejsimi.

lenadka
2. dec 2017

@peter952 majú už všetky očkovania aj tie naviac prežili úplne zdravé 😉
Ja stále neviem o akých deťoch to píšeš lebo žiadne také nepoznám. Široko ďaleko. 🤔

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
2. dec 2017

@peter952 vieš keby aspoň o jednom jedinom takom viem, chvíľu by som zaváhala,ale takto, že by som 40 ročná nepoznala dní jedno jediné také dieťa v obci, meste, okrese, rodine...ale napr. v susedstve žije mladý muž mentálne zaostalý po prekonaní komplikovaného zápalu stredného ucha pneumokokom to prešlo do meningitídy a pôvodne zdravý chlapcek ostal postihnutý.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
2. dec 2017

@peter952 a vieš čo najstaršia dcéra sa narodila s vrodenou vadou úplne malinkou ale musela na operáciu trojročná s potom rehabilitácie pobyt v rehabilitačnom centre a bolo tam veľa postihnutých detí a ani jedno jediné po očkovaní. Zvyčajne sa čudovali čo tam vlastne robíme. Navzájom sme sa maminami o tom rozprávali po týždni už vieš všetky príbehy. A boli sme takto 2x a zas iné deti tam boli. Takže nie je to tak, že sa s postihnutými nestretávame. Do 6 rokov rehabilitovali.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
2. dec 2017

@peter952 tak nepi vodu 😋

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená