Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?
Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.
@anicka766alo na to predispozície bez ohľadu na očkovanie 😉
*to
@evittam mám vysokoškolské vzdelanie 😉 a naďalej sa vzdelávam popri práci. Vysvetlila som ti ako by to fungovalo bez očkovania na konkrétnych ochoreniach, keď už toto nechápeš tomu za hovorí zabednenosť. Držím palce tvojim deťom aby sa jedného dňa nezobdili s celkovou alebo čiastočnou obrnou, alebo sa vyhli komplikáciám spôsobených agresívnym druhom pneumokoka, ak sa to stane môžu poďakovať jedine tebe. A dúfam že si podpísala u lekárky odmietnutie očkovania, aby to tá dr. raz malá dôkaz, že to nie ona zanedbala zdravotnú starostlivosť, ale ty.
Neveríš osvedčeným vakcínam, ale veríš výmyslom antivax stúpencov bz akýchkoľvek podložených dôkazov.
Áno dala som a rozhodne dám aj druhé.A bez váhania !
@lenadka Pises o SOS, tak prepac. A ani tvoje vysokoskolske vzdelanie nie je dokazom toho,ze tvoj nazor je ten správny. Dalej si vyprosujem aby si o mne tvrdila, ze som zabednena len preto lebo uvadzam fakty a moj nazor sa nestotoznuje s tvojim vysokoskolsky "podlozenym". Ja nepotrebujem tvoje vysvetlenia-na to som sa nepýtala a ani som ta o ne nežiadala. A ja neverím žiadnym stúpencom nejakeho antivaxu-nie, nie som taká hlupa a dokonca ani zabednena a ani ziadny antivax nepoznám. Nemusíš mat obavy. A žiadnu zdravotnú starostlivosť som nezanedbala.😉
@evittam reagujem len na tvoje otázky z vak by si sa ma nič nepýtala nereaguje na teba to ty si ma oslovila. K téme tak isto nemáš čo povedať že, ale zapajaš sa vo veľkom. Ak si si nevšimola tak ti pripomeniem, že pracujem na ruvz a mám podložené info z prvej ruky a ty si ma chce môžeš tiež prečítať z bezpečia domova za monitorom a nebeháš v teréne a nedavaš svoju kožu na trh v mieste epidémií.
@evittam načo ti mám písať názvy tých vakcín, prečítaj si ich v očkovacie kalendári, vakcíny jednoducho fungujú pretože tu nemáme epidémie chorôb proti ktorým sú.
Som zvedavá či by si neletela do nemocnice s tvojim dieťaťom ak by ho napr. pohrýzla líška a nedala ho zaočkovať, veď to aj tak nefunguje.
@evittam ak si za neočkovaním stojíš ako tvrdíš tak to tomu lekárovi podpíše, nech je do budúcna chránený ak tvoje dieťa ochorie napr. na obrnu a ty zrazu zmeniš názor. Ak si za niečím stojím tak to podpíšem. Lekár ti nič nepodpísal lebo nebolo k čomu keďže neočkuješ ( alebo si ho o to žiadala?)
@anicka766 na margo tých alergií si podala dôvody ktoré sú skutočne okrem iných dôvodom alergií, súhlasím s tebou, plus ďalšie faktory.
Alergia je podstate prehnaná reakcia imunitného systému na bežné látky s ktorými sa bežne stretávame v našom prostredí. Je spôsobená nesprávnou aktiváciou protilátok.
Je všeobecne známe že aj príliš sterilné prostredie zvyšuje riziko alergie, lebo imunitný systém sa laicky povedané nudí a prehnane reaguje na bežné veci.
A ako funguje ockovanie? To vlastne zamestnáva imunitný systém, ten sa aktivuje a bojuje a tým pádom sa nemá kedy zaoberať sprostosťami. Takže mi to vychádza skôr tak, že očkovanie znižuje pravdepodobnosť alergií.
Ahojte zeny nehadajte sa tu prosim vas na co to je dobre ??? Kazda matka vie co ma robit nie ??? Ja mam dcerku ktora ma aj potvrdene ze ockovanie jej ublizilo neurologom aj pediatrickou bohuzial mame nasledky bola zdrave dieta a teraz ?? Ma 5 rokov rozpravanie ziadne par slov motorika patologicka 2 roky dozadu sa naucila po schodoch chodit po ockovani zacala chodit ako male dieta na siroko prestala vediet jest sama sa nenaje nenakresli nic ..bohuzial aj ockovanie ma svoje pre a proti ...Jedna dala ockovat proti obrne a to dieta do tyzdna obrnu dostalo ... takze tolko k veci neurazajte matky ktore neockuju ani neviete preco dakujem

@lenadka Nie.