Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?
Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.
@lenadka prosim ta ma toto vyznam ?? Nema ....nemusis jej vypisovat kto co ako a z kade co ma a co nema lebo aj tak ockovat nebude ako ani ja ockovat som nedala kedze mame neziaduce a mna uz nik nepresvedci ze ockovanie je to najlepsie ked to tak nie je bohuzial niekedy ... ja sa tu nechem hadat ale nema to vyznam to dalej rozoberat su dve strany ktore vzdy budu ako vsade vo vsetkom bio matka nebio matka a ocko a neocko ale nema pravo nik urazat ani jeden ani druhy idu vianoce treba sa usmievat a budte stastne ze mate doma zdrave deti coz ja o mojej starsiej povedat nemozem 😢
@evittam existuje jeden citát: "100% nie je nič, len smrť a dane..." pri očkovaní porovnávam benefity oproti rizikám (ako pri všetkom o čom človek v živote sa rozhoduje - manželstvo, materstvo, povolanie, dovolenka.... - nič z toho nie je 100% 🙂 ) a tak aj pri očkovaní... benefit prevyšuje mnohonásobne riziko... a keď by som chcela byť hodne drzá po prečítaní niektorých príspevkov - áno predstavte si, ja oželiem "doživotnú alergiu" o ktorej ani nebudem vedieť či ju ozaj má alebo nemá z očkovania moje dieťa či ja oproti riziku, že umrie na záškrť, tetanus atď... kde je dokázané, že po očkovaní v populácií tieto choroby nie sú... zaujímalo by ma, či rodičia čo sú tak proti očkovaniu, dajú zaočkovať svoje dieťa proti tetanu, keď už u neho choroba prepukne po úraze... vtedy áno ale preventívne nie? či? nechajú ho umrieť? aby ho náhodou vakcína nezabila? nechápem tú logiku... ale nemusím rozumieť všetkému 🙂
@evittam chemický kokteil 🙂 žiješ na lazoch uprostred lesa, ješ len to čo si dopestuješ a dochováš (pobiješ sa o stravu pritom s chorobami a škodcami aby si hladom neumrela), piješ len vodu z bystrého potôčika a dýchaš vzduch pochádzajúci z dažďového pralesa? upratuješ len čistou vodou a osviežuješ vzduch len lesnými a lúčnymi kvetinami?
@evittam už si si niekedy pozrela koľko chémie zješ? vypiješ? nadýchneš? dennodenne? umývaš si telo čistou chémiou... klasické osviežovače vo wc v aute, ktorých výpary dýchaš čistá jedovatá chémia 🙂 celkovo za svoj život zješ, vdýchneš vypiješ na kilá a nie pár injekcií za celý život ... nejaký argument, že nebudeš zbytočne do človeka pichať chémiu je úplne od veci... nie je to totiž zbytočné... zbytočná je chémia na hygienu, vôňu, oblečenie, obuv atď... a nie na záchranu života či už priamo alebo nepriamo... a k tomu čo oželiem a čo nie... moja stará mama by rada oželela pri svojich dvoch deťoch o ktoré prišla nejakú alergiu... takto chodila len na malé hrobčeky a teraz na ne chodíme my... takže mi každý rok pripomínajú, aké máme šťastie, že existuje očkovanie... si uvedom... z piatich detí stratila dve... a ty tu obhajuješ návrat k tomuto riziku a stratám... ozaj a bola neskutočný pedant... to pre tých, čo si myslia že dokonalou hygienou vykynožia všetky choroby... akurát si tak vypestujú tie alergie, ktoré potom odôvodnia očkovaním 🙂
@evittam nie len očkované mamičky ale aj staré mamy ktoré v pohode a zdraví prežili očkovanie starými očkovaciu látkami ale aj viac ako 95% zaočkovanej dnešnej populácie. Ak by to očkovanie bolo tak strašne škodlivé tak by bolo oveľa viac prípadov z ťažkým postihnutím a následkami nie ojedinelé prípady s nejasnou príčinou. Boli by ich tisíce. Preto považujem túto diskusiu s tebou za ukončenú. Čo sa týka očkovania mám určite väčšiu kompetenciu vyjadriť sa k tomu ako ty. Mám možnosť vdelavania v tejto oblasti. Ruvz totiž neočkuje ani nevyrába vakcíny ale vykonáva kontroly. Vo všeobecnosti nad výrobcami priamo šukl, ale v teréne a čo sa týka následkov, epidémií my, tak isto ako oni musia dodržiavať zákony, tak isto musia aj fyzické osoby, v tomto kontexte rodičia detí. Aj tvoje deti sú vďaka tomu momentálne chránené kolektívnou imunitou, tá však nie je 100% lebo očkovanie populácie je len na 95%. Takže stále reálne hrozí, že budú v nesprávnom čase na nesprávnom mieste a môžu ochorieť. Ty nemáš skúsenosti z terénu nemáš reálnu skúsenosť, ver tomu, že vlastná skúsenosť by ti otvorila oči. Napríklad minulý rok epidémia žltačky
ano, dali sme malu zaockovat. Dr nam to ockovanie odporucila 🙂
V ohniskách nákazy sa zabezpečoval lekársky dohľad a vykonávalo sa aktívna profylaxia teda ockovanie
VH-A očkovaním priamych kontaktov. Celkovo bolo postexpozične v ohniskách chránených
aktívnou imunizáciou 16259 osôb, čo je o 84,9% viac ako v roku 2015. Na jeden prípad
ochorenia pripadá 12 chránených osôb - kontaktov. Pasívna profylaxia nebola použitá.
Z chránených osôb po podaní očkovacej látky ochorelo 118 osôb, t.j. (0,7%) chránených, vo
väčšine prípadov sa však jednalo o ochorenia krátko po podaní vakcíny, t.j. osobám na vrchole inkubacneho času. Preventívne očkovaný neochorel nikto.
To je príklad z terénu, prečítaj si tú výročnú správu tam budeš mať oveľa viac týchto popisov s nie len to, dočítaš sa ako sa nemocnice snažia ututlať nozokomialne nákazy, že práca ruvz nie je len kontrola očkovania, ver tomu, že to je na chvoste z reálne sa riešia epidémie, či už z chorôb alebo z potravín, a riešia sa aj iné veci ako ochrana zdravia pri práci, alebo si pozrite koľko nebezpečných výrobkov či už kozmetiky, alebo hračiek sme našli.
@evittam ani nekomentuj melu si svoje skoda sa rozculovat 😊😊😊😊 no nie naco niekomu nieco vysvetlovat a hadat sa a kazit pekny den ???
@cicka22312 Ja som diskusiu skoncila.😉 Jasne som to napísala. Ja tu nemienim riesit niekoho kompetencie a "záchvaty typu len ja mam pravdu lebo..."
@evittam však presne dobre robis 🙂
@cicka22312 že sa nehanbíš klamať, pozerala som si tvoj blog a tvoja dcéra má poškodenia už po pôrode, museli vás obe kriesiť. Buď si klamala vtedy alebo klameš teraz a skopírovala ti to čo som písala evittatam že do vakcín sa už nepridava od roku 1999 Thiomersal, ktorý obsahuje ortuť v po-
dobe etylortuti (ktorej sa pripisuje toxicita, toxická je však metylortuť a tá vo vakcinach nikdy nebola) . Popisovať ich účinok na organizmus ti popisovať nebudem, ale ak budeš chcieť kľudne. Ide však o to, že od roku 1999 sa thiomersal vo
vakcínach prestal používať, nakoľko sa začali po-
užívať JEDNORÁZOVE balenia vakcín. Avšak, antivax propagátori
tvrdia, že bol z očkovacích látok odstránený pre svoj toxický účinok.
Ak má teda tvoja dcéra 6 rokov tá ortuť sa jej do tela cez vakcínu dostať NEMOHLA.
@willino1 moja mama je ročník 1956 najmladší poškrabok, narodila sa v čase keď niektorý jej súrodenci boli už na strednej škole, pochádza z 9 detí dospelosti sa dožilo 5. Jedno umrelo pri autonehode ostatné na tie "neškodné" choroby proti ktorým sa dnes očkuje. Ale dámy vyššie nevidia súvislosti medzi minulostou a dneškom bohužiaľ.
@lenadka Ja som vyjadrila svoj nazor a to je vsetko. Nemienim tu s niekym rozoberať moje vzdelanie,nakolko je to irelevantné voči diskusii. Ja mam svoje vedomosti odkial ich mam a od kompetentnych. A naozaj a bez urazky-tu mi môže vypisovat kto len chce a tvrdit, že je kompetentny kolko len chce. Ja sa informujem a radim s ludmi a lekarmu, ktorých poznám a ktorym verim.
A nie nedala si mi odpoveď-na jednu jednoduchú otazku. Nechaj to uz tak. Naozaj sa mi dve nemame o com bavit.
A nikde nepisem žiadne sprostosti.
@lenadka Ja ziadneho prevenara nepoznam. A nie, este raz a naposledy - ja nie som taka hlupa aby som sa rozhodovala na zaklade nejakych dristov nejakych anonymnych ludi. Napisala som ti už vyššie. Omáčky tu vypisujes jedine ty. Naozaj mi uz daj pokoj. Nema to vobec zmysel, nakolko -a znovu sa opakujem- my dve si nemame čo povedať. A zdôrazňujem-nie neodpovedala si a opakovať sa nemienim. Uz som to spravila 2x. Takze ty si svoje omacky nechaj pre seba. A ja nemám záujem svoje nazory a skutočnosti rozoberat s osobou tvojho typu,kt.si mysli,ze iná pravda okrem tej jej neexistuje len kvoli tomu,ze pracuje na RUVZ.
@evittam nepoznáš?!? Aspoň vidno ako klameš! Si s ním spolumoderatorka v antivax skupine. Tieto údaje sú verejné a prevenar nie raz ďakujem odkaz na skupinu v tejto diskusii. V diskusii v ktorej ty nemáš čo hľadať, pretože k téme nemáš čo povedať. A takýto ľudia - klamári šíria antivax propagandu.
My dve si naozaj nemáme čo povedať a dúfam, že ostatní čo to tu čítajú sú už tiež v obraze.
... oprava už nie raz dal odkaz na skupinu (antivax)
@lenadka Nie nepoznam ho. Neviem kto to to je. Je to len anonymny nick na verejnom fore. Este raz-neosocuj ma!!! Nikde neklamem. A tá skupina nie je ziadny antivax. A v akej skupine ja mam alebo nemam co hladat nechaj laskavo na mojom rozhodnuti.
Sa konečne upokoj. Tvoj nazor a vedomosti ti nikto neberie ale to ako ich prezentujes je už smiešne. A ostatnych kto majú ine nazory a pohlad na vec tak len zhadzujes a osocujes.
Je to skupina "nesúhlas s povinným očkovaním a rizika ockovania". Ziadny antivax. A na to moze prist kazdy sam ak bude mať záujem.

@evittam keď nie si proti očkovaniu prečo neočkuješ?
Kde porovnávam vakcíny z pred 30 rokov a teraz? Dnes sú dokonca lepšie vakcíny. Napríklad sa už do vakcín nepridava Thiomersal, ktorý obsahuje ortuť v po-
dobe etylortuti (ktorej sa pripisuje toxicita, toxická je však metylortuť a tá vo vakcinach nikdy nebola) . Popisovať ich účinok na organizmus ti popisovať nebudem, ale ak budeš chcieť kľudne. Ide však o to, že od roku 1999 sa thiomersal vo
vakcínach prestal používať, nakoľko sa začali po-
užívať JEDNORÁZOVE balenia vakcín. Avšak, antivax propagátori
tvrdia, že bol z očkovacích látok odstránený pre svoj toxický účinok. Takisto sa sleduje účinnosť a vyvyjajú sa vakcíny zabezpečujúce lepšiu imunitnú odpoveď napr. proti pneumokokom bol pôvodne prevenar dnes sa očkuje synfarixom.