Dali ste očkovať bábo proti pneumokokom?
Dali ste ockovat babo proti pneumokokom /Prevenar 13/ a proti rotavirusom ?? Malo babo nejake reakcie na to ??? okrem teplotky 😒
Chyba nam posledná dávka Prevenaru 13.. Zatiaľ bola klop klop klop bez priznakov,. davala som pred očkovanim homepatikum, lebo som mala strašny strach. Mali by smw mat aj MMR, ale to asi odmietnem.. Dcerke sa momentalne idu robit odbery na imunologiu,. lebo je často choručká a to MMR je až moc nebezpečna podľa mňa. Budem to natahovať, nechcem ju už dať zaočkovať
my sme absolvovali všetko a bez najmenšieho problému 🙂
Tak ja som bohužial dala malej všetky povinné očkovania do 2 rokov, až neskôr som sa o očkovaní začala informovať viac, nielen to, čo nám povedia dr. Dala som aj proti pneumokokom, ale aj tak sme dostali zápal plúc, ktorý vyvolali pneumokoky. Ale už nedám ani jedno očkovanie a vyčítam si, že som ju dala napichať takým jedom.
A Prevenar už nie je povinný? Ani som nevedela...No my prevenar máme, posledná dávka v januári, a práve teraz sme doliečili zápal str. ucha 😠 ...takže tá ochrana asi biedna a to ešte môžem byť rada, že sme nemali nežiadúce účinky ako mnoho iných... A v podstate to isté si myslím o Rotavírusoch, tie našťastie nemáme...
ja som dala,uplne bez problemov obaja... 😉
ale ved pneumokoky su povinne už, to som dala ale nepovinne ani za svet 😠
nie, nedali.
nie nedala a ani žiadne nepovinné. a ani MMR nedám 😉
Nič na viac som nedávala a keby sa dalo vyhnúť aj povinným pez pokuty, tak ani tie nedám.
Pneumokoky su povinne, ale mladsiemu uz nedam...skor som ochotna zaplatit pokutu. Odmietnut sa mozu aj povinne ockovania.
nemali sme ziadne komplikácie.
nie nedala a ani nedam
My mame za sebou 2 vakciny prevenaru a hexy, priama reakcia ziadna (teploty, opuch, nepokoj ci plac), iba strasna unava. Obe vakciny boli o mesiac odsunute kvoli zlemu hojeniu po BCG vakcine. Na druhy den sa spustili sopliky, bolo to neuveritelne mnozstvo a trvalo to 3 tyzdne (odsavacka sla den - noc), potom tyzden prestavka a sli sme na 2. vakcinu, znovu to iste, na druhy den zase enormne mnozstvo soplikov, zase 3 tyzdne boli, tyzden neboli, potom zase 3 tyzdne boli, tyzden neboli. Skoncili sme s obstrukcnou bronchitidou v nemocnici na inhalaciach, s infuziou v hlavicke a pod. - prepustali nas na Stedry den o 17-tej ☹ Po navrate z nemocnice sa ale nic nezmenilo, taketo "soplikove" obdobia sa dcerke tahali od zaciatku oktobra (po podani 1. davky) do konca aprila. Vzhladom k tomuto sme dali odlozit 3. davku, ktoru mala dcerka dostat v maji. Robili jej aj krvne testy, ze preco bola tak casto "chora", ale kedze to bolo az po tom, ked uz jej to preslo, nic sa nezistilo. Teraz mame odlozenu aj hexu s prevenarom a tym padom aj MMR. Stale premyslame, co dalej s povinnym ockovanim. O tom nepovinnom ani neuvazujeme v ziadnom pripade!
Mame aj Prevenar aj Rotavirusy....Dominika nemala na ziadne ockovanie reakcie, ani horucky a ano mrzutost...nic...
Michal ma za sebou rotavirusy a tiez nic....prevenar nas caka zaciatkom novembra a aj preockovanie rotavirusov
rotavirus nie
pneumokoky - prva a druha davka - tretiu už nedam
mali sme NU po vakcinacii
ja som nechcela dat dceru zaockovat proti pneumokokom, zda sa mi to zbytocne, len lobby farmaceotickych koncernov. no neubranila som sa dr a nakoniec sme sa ockovali ☹ . zatial len 2x, ale obidva x mala horuckovala 2 dni 😠 😠 😠 . je ockovana synflorixom, to je bezplatne. za 13 valentny prevenar sa doplaca. a este som nan citala nelichotive veci http://spravy.pravda.sk/ockovanie-proti-pneumok... . takze radsej som volila "slabsiu" vakcinu.
rotavirusy sme neockovali, ani nedame. myslim ze je to zbytocne. z nepovinnych uvazujem v buducnosti len nad hepatitidou a.
moja najmladsia dcerka je proti pneumokokovi proti rotavirusovi nie je sme aj voci kiahnam
nie nedala a ani nedam.
moj maly ma zatial 2x hexu .... akuratne doktorka tlaci s 3 davkou, ktoru uvazujem ci dam, tbc som nedala a mmr asi tiez nedam
prosim vas co to je MMR? 😕 😅 a tie pneumokoky su podla ockovacieho kalendaru povinne ci nie? my sa mame rozhodnut ci dame 10valentnu alebo 13valentnu vakcinu (s doplatkom)...?
my sme dali, a boli sme bez komplikácií
nie.
oplati sa pozriet si :
lekarka prehovorila - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
dalsi nazor - http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029
slovensky dokument -
https://vimeo.com/40119480vyborna stranka - zoznam linkov - http://vakcina.szm.com/
Ano dala,ziadne reakcie ani horucka
kazde ockovanie je umelym zasahom do imunity organizmu. zavisi na mnozstve faktorov ako sa organizmus vysporiada s "koktailom" vsetkeho mozneho, co vakcina obsahuje (vratane toxickych latok, zvieracej DNA a podobnych "chutoviek"). u niekoho sa neziaduci ucinok prejavi ihned, u niekoho po urcitom case, niekto si vznik chronickeho zdravotneho problemu vobec neda do suvisu s predchadzajucim ockovanim (zvali sa to na geneticku predispoziciu, nahodnu casovu zhodu ...), u niekoho sa neziaduce ucinky neprejavia. je to ovplyvnene stavom imunity v momente ockovania a v case po ockovani, genetikou, pripadnou alergiou na urcitu zlozku vakciny .... co z toho, ze udaj vyrobcu vakciny prizna vznik neziaducich ucinkov len u miziveho percenta zaockovanych, ak to bude prave nase dieta, u ktoreho sa prejavia? dalsou dilemou je skutocna "ucinnost" vakcin. nikto ju nikdy neskumal dvojito slepou studiou s pouzitim placeba v kontrolnej skupine. jednoducho sa predpoklada, ze ak si telo po ockovani vytvori "protilatky", na danu chorobu neochorie. a tak slepo verime, ze ockovanie nas ochrani pred chripkou, pnemokokovymi infekciami, ciernemu kaslu ...atd. a popri tejto viere mame medzi sebou coraz viac astmatikov, alergikov, mame ekzem, problemy s imunitou, onko oddelenia praskaju vo svikoch ☹
ak to este niekto nedal, vyborna reportaz:
nie, my sme mali len povinne ockovanie. uz len to stacilo... nie to este nieco ine 🙄
Ano, dala som očkovať. Nemali sme žiadne ťažkosti.
Ano dala, obe. Nemali sme tazkosti nasledne, ani len teploty.

Dcéra bola očkovaná aj Prevenrom, aj Rotarix sme dali. Už má za sebou aj MMR. Všetky očkovania prebhli úplne pokojne, ani dokonca neplakala. Reakcia nebola ani vo forme teploty. Na miesto očkovania som jej bezprostredne po ňom dala vždy studený obklad. A bolo všetko ok.