icon

Dieťa nedám viac zaočkovať

gerda125
27. nov 2012

ahojte, potrebovala by som sa poradit o ockovani. pretoze som hlupa a uz som dala nejake ockovanie 😢 , rozhodla som sa ze taku chybu uz neurobim a povedala som svojej doktorke, ze uz nejdem davat ockovat.ona ma samozrejme odhovarala,a povedala mi co vsetko sa moze stat ked nedam zaockova. no v januari mame ist na preockovanie. sme rozhodnuti, ze nasho chlapceka uz nedame zaockovat. potrebujem vediet, ze ci mam svojej dr. nieco podpisovat alebo nie. a ak nie tak ako sa obhajit. dakujem moc

prevenar
27. nov 2012

@czechzuzanaba

v tom prispevku pre @nae mas logicku chybu. davas do korelacie vyznam ockovania a to ,ze kto neockuje si mysli ,ze tie choroby su neskodne . to spolu samozrejme nema ziaden suvis.

zaroven vychadzas z predpokladu ,ze vakcinacia ta chrani pred nejakymi chorobami .. ale ked sa nad tym zamyslis, tak to predsa nemusi byt pravda , ze. ..a ak by to nebola pravda , tak potom by cela rovnica davala uplne iny zmysel. to ze ti reklama a lekar kt. zaraba na predaji vakcin tvrdia ,ze to pravda je este neznamena ,ze je to pravda skutocna.

vies kolko je polia v indii rovne ? tato krajina ma 1,2 biliona obyvatelov , otvorenu kanalizaciu , desive zivotne podmienky mimo luxusnych centier , myslim ze velmi slabe ockovanie .. rocne maju zhruba 100 pripadov a to cislo stale klesa.

inak co sa tyka polia ^^ - http://nanicmama.sme.sk/zdravie/polio-v-pakista...

pozri sa aj na toto a posud sama .. http://nanicmama.sme.sk/zdravie/neskodne-vakcin...

ono spravy su ..len z "nejakeho" dovodu nie v hlavnych spravach , ale treba ich hladat dobre ,ze nie po kanaloch ^^

azarijka
27. nov 2012

@nae no presne, toto je pre mna asi najabsurdnejsie ockovanie... malicke babatenko (od nenakazenych rodicov) na ktoreho rodicia davaju pozor aby ani muska na neho nesadla (obrazne povedane) sa musi ockovat proti pohlavne prenosnej chorobe..... kde je ta logikaaaaa .... aaaaaaaaaaaa ..... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

czechzuzanaba
27. nov 2012

@nae mas pravdu, 3. hexa.
Jen ci se ta epidemiologicka situace v nasem pasmu casem nezmeni 😒 Vidis, a toto je zajimave, proc tu 3 a v CR 4. To se zitra dr. zeptam, schvalne, co mi rekne.

prevenar
27. nov 2012

@czechzuzanaba hmm.. myslim ,ze v belgicku maju pokutu 10 000eur + 2 roky vezenie ? 😀 ..ale aj v madarsku je to poriadny hardcore 😉 ak potrebujes typ na krajinu .

v 80% EU je ockovanie dobrovolne . "povinnost" az na par vynimiek je vyhradou postkomunistickeho bloku. 😖

lili_mia
27. nov 2012

@xlucia a klieščová encefalitída? (dúfam, že netrepem blbosť) viem, očkovanie na 3x v stanovených rozostupoch, aby očkovanie bolo účinné

nae
27. nov 2012

@czechzuzanaba Prosím, potom mi napíš, akú odpoveď ti dala, som zvedavá!
To, či sa epidemiologická situácia zmení, je mi úprimne jedno, pretože očkovanie má bohužiaľ len krátkodobú účinnosť.
Ja sa omnoho viac bojím jazdy autom a detských úrazov, únosov, apod. ako spomínaných infekčných ochorení.
Musím končiť, ozvi sa potom, ako ste dopadli, držím palce.

czechzuzanaba
27. nov 2012

@prevenar no, napada me treba jak pises o te Indii - neni tam prece jenom jeste porad zakon prirodni - teda ze jen silnejsi prezije?...U nas uz to napr. tak moc nefunguje, u nas preziji i slabi, uz kvuli te hygiene jak pises, kvuli zdravotnictvi, celkove kvuli zpusobu zivota....Nevim, ci jsem to nenapsala uplne blbe, aby jsi me zle nepochopil... Potom jestli se to da vubec porovnavat....

srdiecko9
27. nov 2012

@nae vies co, najprv som ti isla odpisovat a tiez presne tak ako ty mne. Tiez som vynala to co si mi ty napisala a rovnako zacala argumentovat. Lenze potom som to vymazala. Nema to vyznam. Pochopila som to. Uz len jedna vec..ja nerozmyslam tak, ze moje dieta je chranene a koniec. Ja sa zaujimam o dianie okolo, o zdravie spolocnosti. Nechcem sa dozit niecoho, co moze sposobit neockovanie, aj ked mam dceru zaockovanu. Ja mam vela kamaratiek a vela znamych a ich deti po precitani tohoto tu nemusia dostat ziadne ockovanie..pretoze poviem ti pravdu, je to tu vsetko napisane akoby sme dieta odsudili na smrt alebo minimalne mu privodili vazne zdravotne komplikacie.
Potom niekedy po dlhych rokoch si sem napiseme co a ako. Mozno ti napisem, ze si mala pravdu..a mozno nie..a ja budem dakovat Bohu, ze som sa rozhodla dat zaockovat svoje dieta..

prevenar
27. nov 2012

@lili_mia

ja zas viem ,ze vakcina ktora sa u nas predava bola vyrobena pre rakusko, kde klieste prenasaju uplne iny typ virusu ako u nas ^^ ..a zaroven, kto raz zacne tuto vakcinu musi ju brat do konca zivota , ak prestane a dostane kliestovu en. tak bude mat daleko horsi priebeh, ako nevakcinovany clovek . ..ale mozno to viem zle, boh vie ^^

lili_mia
27. nov 2012

@nae hepa B, nie to kvôli tomu, že dieťa môže dostávať infúziu? ako prevencia pri odbere krvi a ták? viem, osoba, čo má hepa B, by nemala v zdravotníctve čo robiť, no v čase inkubačnej doby to nemusí vedieť .. akú hepa chytím z prešlej čokolády?

jerryjanka
27. nov 2012

inak k tym porovnavaniam mam kamaratku jej syn dostal len BCG - má 19 mesiacov - a ešte nemal ani len soplíky. proste nič. my sme teda mali dve kola hexa, synflorix + bcg a Janka mala laryngitidu, sopliky. a 6.ta choroba a kiahne ale to su vírusové ochorenia. Som zvedava ako na tom bude Dadka ta očkovana nebude vôbec

lili_mia
27. nov 2012

@prevenar toto som riešila s imulogičkou .. že nechcem vakcínu vyrobenú podľa rakúskeho peľu a nie podľa slovenského ... poznám ľudí, ktorým to zabralo a zmiernil sa priebeh alergie... ale to je iná téma

lili_mia
27. nov 2012

@jerryjanka to je proti tubere? google mi vyhadzuje nejakú organizáciu z Bostonu 🙂

prevenar
27. nov 2012

@czechzuzanaba 100 pripadov nakazy rocne +/- je oficialne cislo svetovej zdravotnickej organizacie. ine o tom neviem . nie som si isty ,ze to ci si napisala ma nejaky logicky vztah k tomu o com sme sa bavili. vyzera ,ze ma ..ale zdanie moze klamat 😉

problem je v tom ,ze mala by si si nastudovat vsetko co je dosiahnutelne sama . musis to spoznat ako komplex . takto vytrhas z kontextu veci kt. v konecnom dosledku nemusia suvisiet. ja ti proste v 40tich vetach nedokazem vysvetlit vsetko tak , aby veci zacali davat zmysel .. to by som potreboval tak 300-400 stan ..a na to nemam cas ^^ .. zacni od seba ak ta to zaujima. informacie su , tak ich hladaj porovnavaj ..atd. vyzaduje si to vsak vela casu a usilia .. ak chces nastupit na "lacnu cestu" ,ze nieco si poskladam v hlave za 30 minut a vyriesim to , tak to zrejme dojdes k velmi nepresnemu vysledku. ..co moze mat vazne nasledky pre tvoje dieta a rodinny zivot.

zelam ti pekny zvysok vecera 🙂

prevenar
27. nov 2012

@lili_mia ok , hlavne ze ste to spolu vyriesili.

jerryjanka
27. nov 2012

@lili_mia ano tbc

czechzuzanaba
27. nov 2012

@xlucia prosim te muzes mi napsat, odkud mas tyto informace o cernem kasli? Bo kdyz si hodim cerny kasel do googlu, vyhodi mi tam napr. toto
http://nemoci.vitalion.cz/cerny-kasel/

A tam se pise uplne neco jineho.

czechzuzanaba
27. nov 2012

@prevenar Vis, ja vubec nemam problem tomu venovat cas. Aj sem se k tomu parkrat uz odhodlala, ze jdu do toho budu cist a cist a cist...Jen vzdy narazim na to, ze napr. klinicika studie prokazala...Klinicka studie kde? Na jake klinice? Co to je za slovni spojeni vubec?
Uz to co jsem rikala o tech nasledcich..to je hrozne rozporuplne. Vsude na to narazim. Na jedne strane - to je urcite z toho - na druhe strane - to z toho neni. Tak si mam vybrat.
Nemuzu jen cist a slepe verit...

prevenar
27. nov 2012

@czechzuzanaba dufam,ze nakoniec najdes to co hladas 🙂 paa

jerryjanka
27. nov 2012

@czechzuzanaba odporučam pozrieť trva to sice takmer 2 hodiny ale stoji to za to možno ti to dá vela odpovedí

https://www.youtube.com/watch?v=TJFIYkON8u4
kbeata
27. nov 2012

@srdiecko9 dobre si to napisala,ze po niekolkych rokoch si mozme znovu napisat o ockovani,inac aj mna by to osobne zaujimalo...ako by to vyzeralo,ale nikto z nas nema krystalovu gulu... 😒
ja len na margo toho,ze starsi syn 23 rocny,ktory absolvoval vsetky povinne ockovania,sme sa skoro po dvadsiatich rokoch dozvedeli,ake nekvalitne ockovacie latky sa pouzivali,tak ma islo rozhodit normalne,
konkretne polio vakcina,a este neviem ktora,co obsahovala ortut ☹

czechzuzanaba
27. nov 2012

@hajanka pises o farmaceutickem prumyslu, ze je zkazeny a ze jde jen o prachy. Tak tomuto bych verila! Na druhe strane - tyto povinne ockovaci vakciny prece byly vyvinuty par desitek let dozadu. Proti chorobam, ktere byly neskodne, jak tu pisete? Na zacatku je prece vyvijely statni organizace, ne soukrome firmy, ci se pletu? Ze by nekdo utracel statni prachy s vedomim, ze jsou vakciny neucinne, zdravi skodlive, proti neskodnym chorobam s ucelem, ze za nekolik desitek let z toho bude dobry byznys? Nevim, to se mi verit nechce.

czechzuzanaba
27. nov 2012

@jerryjanka Podivam se. No rychlostne jsem to proklikla, a nevim, ci toto pomuze. Uz to, ze tam ta pani zase rika, ze "jednoznacne prokazal autizmus z ockovani'' . Ja vim, jedna veta, ale jak to do prcic prokazal, to by me zajimalo 🙂 Ale nebudu delat unahlene zavery, podivam se na to. Diky.

b1105
27. nov 2012

@xlucia no ale mam znamu co dostala rubeolu v tehotenstve a dieta je nepocujuce

czechzuzanaba
27. nov 2012

@kbeata nak mi to dlouho nacita nejaky preklad, jestli je to original v angl, tak hod original link...

czechzuzanaba
27. nov 2012

@czechzuzanaba aha, uz to jde.

kbeata
27. nov 2012

@czechzuzanaba s autizmom je to podla mna zlozite,ale tie deti napr.maju naruseny system travenia,zle im pracuje tenke crevo,pise sa o nejakej perforacii,nemali by jest mliecne vyrobky,nestiepi sa im mliecna bielkovina,je toho o tom fakt dost popisane...

kbeata
27. nov 2012

@czechzuzanaba daj do googlu
Bordetella pertussis a Bordetella parapertussis

czechzuzanaba
27. nov 2012

@kbeata juj dost slozity text, co to znamena, ze ta vakcina proti cernemu kasli je neucinna? Tak to mam chapat? Nevyznam se na te strance dost - veta - Aktuálne pertussis celej bunky vakcína bude čoskoro nahradený acelulárna vakcíny obsahujúce hlavné adhezín (vláknité hemaglutinín a pertactin) a hlavné toxín (pertussis toxín) - z toho vyplyva, ze ta prvni vakcina byla ucinna, druha uz nebude? Kterou se ockuje u nas?