icon

Dilema z očkovania

macka2236
26. aug 2013

Kocky o mesiac ideme na MMR ockovani citala som vela clankov aj ze sa detom pohorsilo aj nie...ale ide o imunitu dietatka ako zistim ci ma nizku imunitu?ma len 14 mesiacov to hadam ani este nezistim. A popripade ak nedam ockovat neviem ake caste su tie ochorenia proti ktorym sa ockuje...nepoznam vela ludi co malo mumps alebo ruzienku...tak naco ockovat? Ale na druhej strane cim viac mamiciek nezaockuje deti tym skor sa asi ochorenie v buducnosti vyskytne...a este my nejde do hlavy ako moze dieta z ockovania proti osypkam dostat napr.autizmus ved po ockovani napriklad proti chrypke tiez nedostaneme trebars HIV...dam a zaockovat a ochorie budem si buchat hlavu preco som dala...nedam ochorie budem si vycitat ze som nezaockovala...no veru Help...

Strana
z2
natas4
29. aug 2013

@fidka79 to, ze ty si nemala komplikacie a nasledky neznamena, ze sa tak nenastane u inej osoby...ako som pisala, komplikacie ma cca 15-20% z tych co ochoreju na osypky...NU po ockovani je menej ako pocet nakazenych chorobami proti ktorym sa ockuje

jerryjanka
29. aug 2013

@macka2236 ak si sa už rozhodla tak si myslím že správne, ak ešte si na vážkach odlož očkovanie a študuj - čo najviac, na viacerých póloch. A zabudni na klud duše, za jedno ťa budú bombardovať ludia ktorým bude vadiť tvoje rozhodnutie, za druhe, o svoje dieťa sa budeš báť - či zaočkuješ, alebo aj nezaočkuješ. Ide o volbu toho menšieho zla. Držím palce.
u nás je stav - staršia - očkovana čiastočne, 2x hexa, 2x pneumokoky, BCG, potom už nič, mladšia neočkovaná.

natas4
29. aug 2013

@fidka79 a niektore mamicky by ti povedali, ze radsej by mali dieta postihnute ako mrtve

jerryjanka
29. aug 2013

@niikoletka povedz mi jedného lekára ktorý vezme na svoje triko dieťa poškodené očkovaním??? ani jedno, dokonca aj za smrť dieťaťa je teraz oslobodená lekárka ktorá to všetko zanedbala. Takže tuto si uplne mimo, a ano aj my sme očkovaní, ale pozri si kolko toho máme my a kolko naše deti - tolko k tebe

louvre
29. aug 2013

@macka2236 rozhodnutie si nechaj radsej na neskor. Skus najprv ziskat viac informacii. Ale nie tu na MK. Lebo tu je dost nickov ktore su specialne vytvorene aby robili dusno v temach o ockovani. Jedna mamicka ti napisala, ze jej dietatko dostalo autizmus po ockovani, ina ti napisala ze jej dietatko zomrelo lebo ockavane nebolo a tretia ti napisala ze osypky su nebezpecne a stvrta ze osypky prekonala a je tu ziva a zdrava. A vies co je na tom najlepsie? Ze vsetky mozu mat a pravdepodobne aj maju pravdu! Taky je zivot..... Nech sa rozhodnes akokolvek urob to sama a po porade s co najvacsim mnozstvom odbornikov ktori s tym maju viac osobnych skusenosti ako jednotlive mamicky.( Ktore hovoria len svoje skusenosti ale skusenosti s vacsim mnozstvom deti nemaju)

billam
29. aug 2013

A nie je tu uz dost tém o ockovani??????

monika15
29. aug 2013

Baby to fakt je tu malo cirkusu ???

Naco zbytocne take duplikovane temy !!!! kde sa len v kuse bude hadat je tu X milion skupin....

PLEASEEEEEE nebudte lenive si to vyhladat :((((

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mata128
30. aug 2013

@tanapeta tiez mam na ockovanie svoj nazor. Mam dieta po tazkej operacii srdca. Moja prva pediatricka nemala nic ine na starosti ako ockovanie. To,ze sme prisli na poradnu a ona isla na postu,dieta mi zmerala aj odvazila sestricka a kym sa ona vratila,my uz sme tam neboli,to je podla nej ok. Ved naco by sa zucastnovala poradne. Ale maly dovrsil 3mesiace a hura ockovat. Vtedy som si povedala a DOST. Jasne mal napisane v sprave,kolko od operacie nema byt ockovany,ale to ju nezaujimalo. Nasla som si ineho PANA DOKTORA,ktory ked zbadal nasu zdravotnu dokumentaciu,tak nam sam povedal- s takymto chorobopisom vam ja dieta nezaockujem!!!.To si na seba nezoberiem!!!
Myslim si,ze keby boli tie vakciny take bezpecne,toto by mi lekar nepovedal. Nie som zasadny pdporca ockovania. Starsiu dcerku mam plne ockovanu. Ale podla mna kazde jedno ocko treba poriadne zvazit. V pripade mojho syna bol pre mna strach z ockovania a moznych vedlajsich ucinkov ovela vacsi ako strach zo samotnych chorob!!!

aristka
30. aug 2013

@tanapeta takže nedonosené dieťatko ,aj som si myslela a hovorí to za všetko....

aristka
30. aug 2013

@mata128 vakcínu treba brať ako každý iný liek a má kontraindikácie ,aj vitamíny si nemôžeš dávať len tak a ani bylinné prípravky a ani homeo ....lebo môžeš veľmi ublížiť .....všetko má svoje pravidlá podávania...

natas4
30. aug 2013

@tanapeta za vsetko hovori tvoja veta citujem ta "a ci sa bojim ze sa mi nakazia? A odkial, ked vy vsetky ockujete 😀 "

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mata128
30. aug 2013

@aristka tu je tazko polemizovat...ja nehovorim,ze je vyhra neockovat,ale ako som napisala,treba zvazit aj zdravotny stav dietata...my sme 12dni nevedeli,ci nas drobcek bude vobec zit...kto nieco take zazil,vie o com hovorim a kazde svoje rozhodnutie velmi dobre zvazi...a tie,co mate deticky zdrave,vazte si to...

aristka
30. aug 2013

@mata128 reagovala som na bezpečnost vakcín ,čo si napísala ...a vaše dieťatko má kontraindikáciu,tam nie je čo riešiť

Strana
z2