icon

Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

luxikate
13. júl 2018

@anickadusicka13 to fest trapny vykrik do prazdna,ze chces osypky.Chod sa nakazit.Nebolo ano vtipne,len uplne odveci

veronikadomanova
13. júl 2018

Ja som sa osýpok bála minulý rok, keď moja malá ešte nebola zaockovana a začali sa šíriť po Európe...ale doktorka ma upokojila,že je z toho len veľké haloo...a keďže kojim,tak povedala, že bude mať imunitu zo mňa...takže ak aj kojis, tak sa nejako báť nemusis 🙂 a ak aj nekojis, tak si myslím, že báť sa nemusíš pokiaľ to nie je celoslovenské 🙂

diana20
autor
13. júl 2018

@veronikadomanova ďakujem, že nie som jediná, ktorá sa toho zľakla..

diana20
autor
13. júl 2018

@katharines pôvodne to boli niečo ako Osypky - mám ísť na Slovensko?

vanesanova
13. júl 2018

@diana20 ja ta nenapadam ja len reagujem ked si nechcela taketo komenty nemala si to uverejnit na verejnom fore tu ide hlavne o to ze ty vlastne urazas vsetky slovenske maminy takto...to akoze vsetky zeny s detmi ktore sa nevystahovali teraz kvoli osypkam za hranice su podla teba zle matky???kvoli tomu ze je to na druhej strane republ

vanesanova
13. júl 2018

@diana20 republiky v nejakej osade?a v inych krajinach vam nic nehrozi?a aksa tak bojis mas sa spytat hlavne tvojej pediatricky...a urcite tu neni vyhlaseny nejaky vynimocny stav a urcite nie su uzavrete ani skoly ani nemocnice ani hranice

diana20
autor
13. júl 2018

@vanesanova ja som nikdy nepovedala nič proti matkám na Slovensku pre boha!!! Nepreháňaj.. Nikdy som nikoho neurazala a hlavne nikdy som nepovedala, že niekto je ZLA MATKA!!!! To by som si v živote nedovolila, dokonca tu milo píšem od začiatku a ty na mňa útočíš.. No ved ale ako chceš, len dá sa aj milo reagovať a nie hneď sa snažiť hádku vyvolať... Podľa mňa však žiadna matka nie je zlá pokiaľ sa o dieťa stará, či už ockuje alebo nie a teda to ze kde je vôbec na toto nemá vplyv.. Ja som svojho prvého syna porodila na slovensku a tam som s nim bola ešte pol roka, bol očkovaný na slovensku, ešte som odtiaľto tam chodila na dokončenie vakcín a predtým nez som šla sem som toto iste riešila s doktorom tiež... No vieš tu to nie je ako na Slovensku, že hocikedy sa rozhodneš ráno ideš a môžeš sa s doktorom porozprávať.. Tu na doktora aj keď si chorý musíš niekedy čakať deň aj dva.. A zakaždým co tam ideš musíš zaplatiť 23€,takze ja si radšej rozmyslím, či sa spýtam tu, nezaplatím, alebo môjho doktora, ktorý o situácii na Slovensku nemá ani šajnu a navyše budem musieť zaplatiť...

slimstar
13. júl 2018

@vanesanova
Neberte to tak tragicky, salám parky. Nič také hrozne sa neopýtala a aspoň som sa dozvedela že čo je nové v Fr. ;)
@diana20

diana20
autor
13. júl 2018

@slimstar máš pravdu.. Veď mne je to aj jedno, ale tak za nič na mňa hentak vyblaknut.... Nech sa ukludni 😂

Všetkým, čo sa cítili dotknuté mojou otázkou a mali pocit, že ich nou označujem za zlé mamy, sa teda OSPRAVEDLŇUJEM!!! Myslím to úprimne.. Prepáčte, vôbec som to takto nemyslela.. ☺️
@vanesanova

adsumus
14. júl 2018

@nadazdi to je zbytočne neočko matky si nikdy nepriznajú, že robia chybu a riadia sa podla klamstiev, ona neočkuje mmr aby do dieťaťa nenepachala kovy, ak ju upozorniš na zjavný nezmysel a že je zavádzaná a jej dieťa ohrozene a spolu s ním ostatní ludia, dočkáš sa výlučne len jedovaých osobných utokov a urážok a znova ti zopakuju mantru o neškodných detských chorobách, lebo babka povedla, že super že dieťa ma vyrážky ale ako neočkvane dieťa može mať vobec nejaké vyrážky ked ma byť chodiaci super zdravý jedinec lebo mu hrdinská matka nedala napichať kovy, ktoré tam nie su vo vakcíne. neviem ale obávam sa, že fatálne zlyháva výchova na školách, ludie neuvažuju kriticky a príjmaju za svoj akýkolvek nezmysel, len trochu na neho urobí antivax bububu a dám mu vymyslený príbeh,že dieťa zomrelo z očkovania.

katharines
14. júl 2018

@adsumus odporucam ti precitat si pribalovy letak vakcin 😉. Vakciny nie su lieky.

adsumus
14. júl 2018

@diana20 tak to by si spusta rodičov rozmysela neočkovanie ak by si museli platiť tolko ako u vás a plus dva dni čakať, plus mesiac v karantene, mesačný príjem v ťahu, zničená imunita na najbižšie 2 roky, pretože osýpky zničia dieťaťu imunitný system, može si zopakovať všetky chroby voči ktorýmuž bol imunny, takže z mesiaca bude pol rok, kým sa dá dokopy. čo sa týka utokov, radím ti nebrať soobne, oni to robia každemu, cielene, kto očkuje a dovolí si sa vyjadriť k teme na fore. zosmiešnuju, zhadzuju, vkladaju ti slova do ust, potom sa tvária ublížene, materská školka sa može schovať. lenže kde nie su argumenty, tam ine nezostáva.

adsumus
14. júl 2018

@katharines ja som letáky čítala podrobne a žiadne kovy v mmr nie su ako tomu veria neočko matky, to je trochu na zamyslenie, často nás odporcovia očkovania označuju ako stádo, ovce, roboty ale vyzerá, že podla seba sudim teba.

nadazdi
14. júl 2018

@adsumus mne to príde tak, že sa proste tých nú tak veľmi boja, že asi by tie deti potom ako autistov dali do ústavu, alebo do kontajnera.. som rada že majú zdravé neočkovane deti, lebo ak by boli choré, tak by ich asi neľúbili a nedopriali by im plnohodnotný život.. je to taký hop alebo trop, snáď ich deti budú mat v dospelosti rozum a zaočkuju sa sami 🙂 dovtedy sa takým ľuďom chcem oblúkom vyhýbať aj s celou mojou rodinou

katharines
14. júl 2018

@adsumus v MMr sice ako v jednej z mala hlinik nie je, no je tam kombinacia patogenov i chemikalii, aj karcinogennych. MMR vakcina sa "vyraba" na b. Linie z potrateneho dietata.
https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-a...

katharines
14. júl 2018

@adsumus opovrhnutie a utoky voci neockujucim citam i zo strany ockujucich a casto su ovela horsie, hraniciace s vyhrazanim. Preto je dolezite drzat sa v medziach slusnosti.

abbey1
14. júl 2018

@nadazdi Nechcela som v tejto téme reagovať, ale tvoj posledný príspevok ma donútil. To si naozaj dovolíš o nejakej matke, ktorú vôbec nepoznáš, povedať, že by neľúbi ma svoje dieťa a dala ho do ústavu, ak by bolo choré? Neverím vlastným očiam, že také niečo dokážeš napísať a naozaj si to myslieť. 13 mesiacov sme s láskou opatrovali nášho zomierajuceho synčeka. Ani len netušíš akej lásky je človek schopný i keď vie, že svoje dieťa stratí, nech by urobil čokoľvek. Svojim príspevkom si hlboko urazila každého rodiča, ktorí roky rokúce denno denne opatruje svoje choré či postihnuté dieťatko. A predstáv si, že i tie s NU.
Chyba ti akákoľvek pokora. Neželám ti napriek tomu, aby si zažívala to čo rodičia, ktorí by svoj vlastný život vymenili za zdravie svojho dieťatka.
Vravíš, že sa budeš vyhýbať nezodpovedným neockujucich. Nech sa páči. Ver, že ani jeden z nás netúži stretávať ľudí s tvojim zmýšľaním.

adsumus
14. júl 2018

@katharines kde su tie utoky zo strany očkujucich, vymyslené a prekrutene vyjadrenia, vkladáte nám do ust, čo sme netvrdili, ja ked poviem že neočkovať je sakra zle rozhodnutie, tým netvrdím, že si zlá matka, opovrdhnutie? skor smutok, že deti budu zbytočne chorieť na základe klamstiev a snimi aj iní ludia, to nie je sranda, toto zasahuje silne emocie ludí na najjhlbšej urovni, psychologovia už zistuju prečo je to tak, čo sa deje s myslením ludí, že sa rozhoduju na základe klamstiev v neprospech zdravia detí, uvidíme, čo nám v teto veciprinesie buducnosť ja som skpetická, ešte skor ako sa mi narodilo dieťa mi kamoška susksy susky že ona neočkuje lebo jedy, ked som za zavrtala do temy zistila som, že nás čakaju epidemie, vedela som to a písala už pred siedmimi rokmi, či tak nejako, teraz je to tu aj my tam lezieme do jamy levovej a nie je mi všetko jedno, okolo mna su iimunosupresívni ludia, čo ak ich nakazím a oni zomrú, je mi z toho zle a nemuselo to tu byť.

adsumus
14. júl 2018

@nadazdi su take prípady matku antivaxerku skoro piclo, ked dieťa len čo dosiahlo svojprávnosť dalo sa preočkovať horem dolem, to si treba asi na vlastnej koži zažiť všetky choroby a potom mudrovať a nemáš sa im začo ospravedlnovať. aj takí boli neočkujuci rodičia, že si synčeka nezaočkovali, dieťa im ochorelo na pneumokoka, ktorý je vo vakcíne skončilo, chudatko s doživotne poškodeným mozgom a veru sa nemali k tomu aby si ho zobrali domov, doživtone poškodeneho, je to hrozné.

adsumus
14. júl 2018

@abbey1 prečo píšeš, že jej chýba pokora, poznáš ju vieš čo zažila? iba boh sudi ludí, ty nato nemáš ako to povedať? kompetencie?

abbey1
14. júl 2018

@adsumus Samozrejme, súdiť môže len ona a ty. Ocenim, ak mňa zo svojho zúfalého života vyčleníš. My dve sme si už svoje povedali dávno.

katharines
14. júl 2018

@adsumus pozri, ja chapem, ze si presvedcena o tom, co pises. Avsak nie si jedina, co studuje. A farmafirmy zaplatili bilionove pokuty za umrtie deti z ockovania, kde im neboli sudy naklonene. Riadne overene a platne testovania s placebom (teda vodou) sa s vakcinami nerobia, lebo neeticke, avsak ich bezpecnost sa testuju priamo na ludoch, to uz eticke podla farma firiem je.

evittam
14. júl 2018

@abbey1 Lepsie by som to nenapisala. Uplne suhlasim.☺️

diana20
autor
14. júl 2018

@nadazdi to je akoby si povedala, že keby si myslíš, že je to pravda, že z vakcín sú autisti aj napriek tomu by si to riskla a dala zaočkovať svoje dieťa... Aj keď by si mu tým mohla ublížiť..
@adsumus snažte sa zase trochu aj pochopiť tie mamičky.. Oni si myslia, že je to pre ich dieťa zlé.. Ze mu tým ublížia.. Vy by ste dali niečo vašemu dieťaťu , o čom ste presvedčené, že je to preňho zlé? Myslia si to nie preto, lebo sú hlúpe, ale preto, že je urobených toľko štúdií pre a proti a obe vedia byť veľmi presvedčivé, že ani nikto nemôže vedieť, kde je pravda naozaj.. Ja som dala svoje deti zaočkovať, lebo som zaockovana aj ja a myslím si, že mi to nič zlé neurobilo.. Ale sú aj mamičky, ktoré spozorovali zmenu na svojom dieťati po očkovaní, to sú reálne skúsenosti a keby sa to stalo v mojom okolí asi tiež začnem rozmýšľať ci dám, či nedám zaočkovať.. Osobne nie som v tejto debate ani za očkovanie, ani proti.. Každá mama robí tak, ako si myslí, že je pre jej dieťa najlepšie.. A to je správne! každá mama ľúbi svoje deti nekonečne, nemôžeme si tu povedať, že ty ľúbiš menej a ty viac.. To sa nedá.. Aj váš by sa určite dotklo takéto vyjadrenie o vás.. O matke môžeme povedať, že neľúbi svoje dieťa ak ho bije, nadáva mu atď.. Ale nie za to, že neockuje.. Veď chce pre svoje dieťa len to najlepšie presne ako aj vy.. Len ma iný názor na vakcíny..

Dúfam, že týmto nerozviniem ďalšiu hádku.. Veď snažme sa radšej pochopiť rozhodnutia druhých, ako im vstepovat naše názory..☺️ Žiadna matka v tejto téme nie je zla matka.. Všetky robíme naše najviac pre svoje deti..

evittam
14. júl 2018

@diana20 Pekne napísané ale pre určite osoby zbytočne, nakoľko ako si si mohla precitat vsetci co neockujeme tak sme hlupane,ktore to robia len preto lebo to spravila aj suseda a podobne. Nedokazu pochopit,ze aj my sme matky a inteligentne co sa radia s lekarmi. ☺️😉

katharines
14. júl 2018

@diana20 👍😘

adsumus
14. júl 2018

@diana20 ja nikoho neodsudzujem, nepripisuj mi to, mne ale osobne napísali take kvantum urážok a vyhrážok aj mojmu dieťaťu, že sa voda na mna varí a podobne, že mám odovodnený pocit, že to s ich láskou k ludom až take ružové nebude. ak by si počula od matky, že jej dieťa zomiera po mmr a začala by si pochybovať nedala dieťa očko a potom by sa ukázalo, že dieťa bolo vymyslené ako by si sa cítila? toto provax nevyvádza, taketo hysterie.

adsumus
14. júl 2018

@abbey1 ja ta nesudim a ani nikoho, nedovolila by som si to, nikdy. zao ty vyhlasuješ sudy len taký fukot,a le to je tovja vec, a nehnevaj sa budem reagovať na nezmysly, ktoré ohrozuju životy ludí.

katharines
14. júl 2018

@adsumus provax media napisu. Do BA prisli 2 ludia s osypkami (zaockovani, vynechaju) na Sk je epidemia a spusti sa hon na tych, co sa vymanili z tejto hysterie.

abbey1
14. júl 2018

@adsumus Ale však reagujte na čo len chcete. Len ma prosím neoznačuj. Tvoju existenciu nepotrebujem vidieť svietiť v mojich upozorneniach. Ja tvoje príspevky nečítam, pokiaľ mi tam nesvieti môj nick.