Ideme očkovať. Čo robiť, ak sa objaví horúčka?
Ahojte mamičky na budúci týždeň ideme na prvé očkovanie ktoré sa odkladalo lebo malá bola choručká.Chcem vás poprosiť o radu čo robiť ak mi maličká dostane horúčku poprípade bude mať bolesti v nožičkách poprípade opuch?Ďakujem za vašu pomoc a za každý príspevok. 🙂
@pectore práveže do toho všetkých veľa...pretože sa týka všetkých detí a ich mamičiek ktorých takto môžeš upozorniť a možné riziká očkovania...lenže tvoje rozmýšľanie je veľmi prízemné na to aby si to bola schopná pochopiť 😔
a ja nechápem ako si prišla na to, že zachraňuje? študovala si si ty vôbec niečo o tých chorobách? naozaj nebezpečných je pár...ale očkuje sa proti x ďalším...a vieš prečo sa očkuje? lebo liečenie je časovo a finančne náročné a pre štát je jednoduchšie očkovať...lebo rodičia nie sú na OČR a farma firmy sa nabalia.. 😔 dobrý dôvod dohodnúť sa...všetci na tom zarobia, bohužiaľ okrem nás 🙄
ty si fakt taká naivná, že si myslíš, že by si získala dôkaz? tak ako ho nemajú iné mamičky tak isto by si ho nemala ani ty...museli by totiž priznať, že očkovanie môže aj škodiť nie len pomáhať a hrozilo by že prídu o milióny...zamysli sa už trošku...
@barbyes upozornovat na rizika ano ...ale nie to nafukovat a prekrucat a zosmeistnovat argumenty protistrany.... nepripustat kompromis a jedine svoje riesenie pokladat za spravne .... pretoze vy protistranu mozno pocujete ale absolutne nepocuvate co hovori.....ktore choroby niesu nebezpecne pre deti do jedneho roku? Ktore z nich niesu nebezpecne pre deti s oslabenou imunitou...ktore z nich niesu nebezpecne pre starych ludi s podlomenym zdravim...ktore z nich niesu nebezpecne pre tehotne zeny??? .... tu sa nebavime len o zdravych detoch a zdravych dospelych ale o vsetkych ludoch....na ktorych by mala infekcia dopad.... to co ty tu davas ako riesenie tu uz bolo pred tym nez sa zaviedlo ockovanie...... pozrime sa na cisla.... a ekonomika je dolezity aspekt.... vsetko to liecenie a naklady by slo s nasich penazi ..boli by preplnene nemocnice chorobami ktorym sa da predist....
umrtnost na ochorenia z doby pred ockovanim a po zavedeni rutinneho cokovania v USA. Celkovy efekt ockovania je 92% pokles vyskytu ochoreni proti ktorym ockujeme a 99% pokles umrtnosti na nasledovne ochorenia:
Zaskrt - vyskyt/umrtnost pred ockovanim: 21053/1822 Po ockovani 0/0
Osypky vyskyt/umrtnost pred ockovanim 530217/440 Po ockovani 55/0
Priusnice vyskyt/umrtnost pred ockovanim 162334/39 Po ockovani 6584/0
Cierny kasel vyskyt/umrtnost pred ockovanim 200752/ 4034 Po ockovani 15632/27
Obrna vyskyt/umrtnost pred ockovanim 19792/1955 Po ockovani 0/0
Pralyticka forma vyskyt/umrtnost pred ockovanim 16316/1879 Po ockovani 0/0
Ruzienka vyskyt/umrtnost pred ockovanim 47745/17 Po ockovani 11/0
Prave kiahne vyskyt/umrtnost pred ockovanim 29005/337 Po ockovani 0/0
Tetanus vyskyt/umrtnost pred ockovanim 580/472 Po ockovani 41/4
ak ti teda pridu malo nebezpecne a lahko liecitelne.... mnozstvo z nich sa neda liecit a stoja na imunite jedinca a na potlacani symptomov..... 😒
@pectore Oháňaš sa kolektívnou imunitou, o ktorej je aj v lekárskych kruhoch uznané, že nefunguje. Tvoje obľúbené osýpky šíria napríklad aj netopere. To aby sme ich stihli všetky zaočkovať, kvoli kolektívnej imunite, tak nestrácaj čas na webe spamovaním tém, ber do ruky vakcíny a hor sa do jaskýň očkovať netopiere, aby si zachránila ľudstvo.
Osýpky môj muž mal aj napriek očkovaniu, a predstav si že žije!!! A aj mamičky predtým ako sa na toto SMRTELNE ochorenie očkovalo robili measles party, čo asi vypovedá o tejto hrozivej chorobe veľa, ked dobrovolne nakazíš vlastné dieťa.
@katarinka81 ... absolutne nechapem pohnutok ockovat netopiere...
kto vie mozno tvoj muz zije vdaka tomu ze bol zaockovany a mal miernejsi priebeh choroby...
neviem v akych kruhoch je uznane ze kolektivna imunita nefunguje.... ale akurat v tych co vystupuju proti medicine s alternativnym smerom liecby...
meanles party pri ktorej 1 z 1000 pacientov dostane osypkovu encefalitýdu spôsobujúcu poruchy vedomia, kŕče až epileptické záchvaty, ako aj ochrnutia. U ca. každého tretieho pacienta s osýpkovou encefalitídou sa musí počítať s trvalými následkami. Tieto siahajú od ochrnutí až po duševené postihnutia. Letalita (úmrtnosť) osýpkovej encefalitídy je vysoká asi 25 %. ...uzasna party..... priam silvester ktory najviac budu oslavovat matky deti do jedneho roka....
measles party su povazovane za obyčajny hazard s detmi...a su tipicke pre oblast velkej britaniie kde mali problem uz s ockovanim proti pravym kiahnam.... v momente ako sa stalo povinnym > Očkovací zákon v Britanii z 1853 definoval očkovanie ako povinné pre všetky deti v prvých troch mesiacoch života. Očkovanie bolo povinné , pokutované, hrozilo za neuposlúchnutie väzenie. Takéto opatrenia boli sprevádzané násilnými nepokojmi v Ipswich, Henley, Mitford, a niekolkých ďalších mestách. V podstate okamžite bola v Londýne založená antiočkovacia liga. Zákon z roku 1867 rozšíril povinné očkovanie o vekovú skupinu 14 ročných s kumulatívnimi sankciami za nedodržanie. Tieto zákony boli politické inovácie, ktoré predlžovali vládne právomoci do oblastí tradičných občianských slobôd v mene verejného zdravia. No stretli sa s tvrdým odporom aktivistov. Vznikalo veľké množstvo anti-očkovacích materialov, kníh, časopisov v 1869 a 1880. Podobné aktivity sa začali objavovať aj inde v Európe. V Štokholme, väčšina populácie začala odmietať očkovanie až v takej miere, že 1872 zaočkovanosť v Štokholme spadla tesne nad 40%, vzhľadom k tomu, že sa blížil 90% vo zvyšku Švédska. Lekár, Dr CA Grähs, žiadal prísnejšie opatrenia…a dlho sa nemuselo čakať na to čoho sa ako odborník obával. Veľká epidémia v roku 1874 šokovala mesto a viedla k rozsiahlemu očkovaniu a týmto krokom zároveň k ukončeniu vzniknutej epidémie. Vo Veľkej Británii naďalej rástol tlak anti-očkovanie hnutia. Po masívnej anti-očkovacej demonštrácii v Leicesteri v roku 1885, ktorá pritiahla až 100.000 ľudí, bola vymenovaná kráľovská komisia pre vyšetrenie anti-očkovacieho rozhorčenia a zároveň posudzovala aj dôkazy v prospech očkovania. Komisia riešila rozsiahle svedectvo od oponentov a priaznivcov očkovania. Jej správa v roku 1896 došla k záveru, že očkovanie chráni proti pravým kiahňam! Ale protistrane ako gesto ponúkla zrušenie kumulatívnych sankcií. Nový Očkovaci zákon v roku 1898 odstránil kumulatívne sankcie a zaviedol ustanovenie “ svedomia” ktoré umožňuje rodičom, ktorí neveria v účinnosť očkovania aby mali možnost svoje deti neočkovať. pretoze to bol zasah do ich tradicnych obcianskych slobod... Odborna debata prebehla a je v prospech ockovania.....co sa tyka osypok uz to su lokality ktore si na tomto zakone zakladaju no ziadna odborna debata, ziadne lekarske nazory ... rovno odmietanie .... takze odborna debata na temu measles v tychto kruhoch nikdy neprebehla a ani nieje s principu možna... pretoze tam ma odpor k ockovaniu tradiciu... no jeho odborna uroven je zero....inak povedane ...nejde o nejaky osvieteny sposob ale o obycajny vzdor .... ale tiez to tam tak vypada... minuleho roku cez 1400 pripadov osypok.... vacsinou ohniska v neockovanych kolektivoch. Measles party su ostro kritizovane ako hazard s detskymi zivotmi..... 😒
statistyka a info o priebehu osypok v britanii...
http://www.ecdc.europa.eu/en/publications/Publi...
@pectore moja zlatá a o tom, že aby dieťa nadobudlo imunitu potrebuje min 2 možno až 3 očkovania si už počula(čo tiež nie je 100%-né lebo nie každý si protilátky očkovaním vytvorí)? čiže v dobe kedy je dieťa najviac náchylné na ochorenie vôbec nie je očkovaním chránené? a ak by sa neočkovalo na určité choroby a matka by si ich v detstve prekonala tak by to dieťa chránila práve ona dojčením nakoľko by mala protilátky z prekonanej choroby?ako sú napr. čierny kašeľ, ktorý je pre dieťa naozaj smrteľný vo väčšine prípadov ak ho dostane v prvom polroku, možno až roku života...ale ak by si ho matka prekonala tak by ho práve v túto najhoršiu dobu prirodzene chránila a kopu ďalších...tu nejde o to, že my nepočúvame teba, ja mám skôr pocit, že ty nepočúvaš nás...my Ťa nijako neodsudzujeme a ani z teba nerobíme blbcov za to, že očkuješ, je to tvoje právo, ale nerob zato blbcov z nás...
a moja zlatá, dieťa s podlomenou imunitou by som už neočkovala vôbec lebo práve takéto dieťa má najväčšiu pravdepodobnosť, že bude mať vážne vedľajšie účinky 😔
a čo sa týka tehotných žien a starých ľudí, tak ak by si tieto choroby prekonali v detstve tak by pre nich už neboli nebezpečné 😉 a ja by som fakt dala zo srandy urobiť test na protilátky u týchto starých ľudí práve na choroby proti ktorým sa očkuje...ver tomu, že len mizivá časť z nich by tieto protilátky naozaj mala ak si ju samozrejme aj neprekonali 😒
ja sa fakt pozastavujem nad tvojim rozmýšľaním...išlo by to z našich peňazí...ty sa počúvaš? mám riskovať zdravie svojho dieťaťa pre nejaké peniaze? ja viem, že ty neveríš, že očkovanie môže mať akékoľvek vedľajšie účinky, ale ono ich bohužiaľ má...a to že ich ty nevidíš, resp. nechceš vidieť za to my nemôžeme 😔
tie pravé kiahne ma pobavili najviac 😀 😀 😀 ja neviem, že by sa priti ním očkovalo...a tieto tvoje štatistiky...zaujímalo by ma bližšie u ľudí ktorý umreli v akom boli veku a či nemali nejako podlomené zdravie...lebo to je dosť dôležité a u týchto ľudí aj očkovanie môže spôsobiť smrť...a ešte z akého roku sú tieto štatistiky lebo veda išla dosť dopredu a voľakedy sa umieralo napríklad aj na obyčajnú chrípku...ja osobne by som zvažovala očkovanie len u tetanusu lebo ten je a bude...aj dnes a je to naozaj zákerná choroba, ťažko liečiteľná až dnes 😒 a záškrt, ale ten sa už nevyskytuje, čiže...nepíš mi sem prosím Ťa krajiny tretieho sveta, že tam je...lebo to ma fakt nezaujíma 😔 a obrna je tu aj dnes a to dokonca aj napriek tomu, že sa proti nej očkuje...čiže týmto ma nepresvedčíš
čierny kašeľ veľa ľudí prekoná a ani o tom nevie lebo nie je natoľko nebezpečný, akurát sa dlho lieči, nebezpečný je u malých detí, ktoré ale nie sú chránené 😒 inak je to dobre znášana choroba, ktorú je lepšie prekonať, posilniť si tým imunitu a získať si doživotné protilátky...lebo možno si už počula o tom, že imunita je ako sval...treba ho posilňovať podobne ako u cvičenia v tomto prípade chorobami, nie ho ničiť umelo podanými antigénmi u ktorých sa protilátky ani nemusia vytvoriť
mums a ružienka, pozri sa na tie čísla...museli to byť veľmi špecifické prípady, to sa s tebou aj stavím...lebo toto je absolútne neškodná choroba...viem čo môže spôsobiť mums tak mi tu zas prosím nič nekopíruj, mám to všetko naštudované 😉 a ak by si ružienku prekonali dievčatá tak by ich ich už neohrozovala neskôr v tehotenstve a mums prekonal napr. aj môj otec 😉
@pectore z tvojho nenazvem to príspevkom, lebo to je zasa len prekopírovanie....že Ťa to ešte baví 😔 ale skopírujem Ti z toho tvojho "príspevku" len jedno:""" Nový Očkovaci zákon v roku 1898 odstránil kumulatívne sankcie a zaviedol ustanovenie “ svedomia” ktoré umožňuje rodičom, ktorí neveria v účinnosť očkovania aby mali možnosľ svoje deti neočkovať. pretoze to bol zasah do ich tradicnych obcianskych slobod...""""
a toto je to jediné čo chce aj v dnešnej dobe celé to "hnutie" ako si nás nazvala proti očkovaniu...nechceme nič viac a nič menej len mať právo sa sami rozhodnúť podľa nášho "svedomia" nechceme aby sa zakázalo očkovanie ani nič podobné 😉
@pectore Ked je zdroj nakazy možný aj iný ako u ludí, tak ti je kolektívna imunita nanič. Ked to prenasaju aj netopiere, tak ti je kolektívna imunita nanič. Chápeš? A na kolektívnu imunitu verí už asi iba Dluholudský, Lipták a ty (len tých dvoch za to aj platia), však ľudia sú kadejaký, niekto verí aj že darčeky nosí Ježiško. A tie tvoje čísla, už to prosím ťa nekopíruj, hádam si nemyslíš že výrobca ti k vakcíne napíše, že je to blbosť, nefunguje to a chcem len zarobiť. Jasné že si spraví k tomu štatistiku. Ja sama som voľakedy predávala vakcíny, netreba byť naivný, že niekto chce tvoje dobro.
@barbyes je kupa matiek co dojcit nemozu... ich deti maju zomierat pretoze matka nema mlieko?
Dieta co ma podlomenu imunitu bude mat problem prekonat aj samotnu chorobu.... ked malo problem sa vyrovnat s reakciou na vakcinu....
Ak vies nieco o casovej osi...tak v prihodnej dobe kedy bolo pre niekoho vhodne prekonat chorobu ....by zilo aj mnozstvo ludi pre ktorych by to bolo nebespecne.... takze iluzia toho ze keby ludia prekonali chorobu detstve by nic neriesila..pretoze v rovnakom casovom useku by sa vyskytovala aj rizikova skupina pre ktoru by bola nakaza nebezpecna....
hovorit o tom kto ma kolko protilatok je spekulacia...
Vyhladenie pravych kiahni sa poklada za jeden s najvacsich uspechov ockovacej kampane.... az sa desim ze mi tvrdite za sa proti nim neockovalo....!!!!
zaskrt este v roku 2008 bol pocet nakazenych (posledny monitoring)
Francúzko : 5
Anglicko: 6
Svedsko : 1
SLOVENSKO: 0
Lotyšsko: 29
netvrd ze neexistuje....je sice pekne ze ta to nezaujma ale pokial bude co i len v afrike..nic mu nebrani aby ho niekto ku nam zavliekol...
Umelo podavane antigeny imunitu aktivuju..inymi slovami ju precvicuju...
Rubeola vyse 25000 pripadov rumunsku ti pride ako velmi specificke pripady....???? 25 000 nakazenych????
a zas v obdobi kedy by ju dievcata prekonalavi by zili aj tehotne zeny ktore by boli ohrozene... a hlavne v situaci ked sa nevyskytuje a prestalo by sa ockovat nikto by nemal protilatky.... ?????...vies co by sa dialo....??? rodily ba sa postihnute decka... tak jak to bolo kedisi.... uplne uzasne riesenie...!! prestanme ockovat a jedna ci dve generacie nech si to odnesu.....ak nie viac....a kto vie ci by vobec taka teoaria fungovala....ked to nefungovalo v minulosti
ano lenze nech slobode predchadza to co bolo v anglicku...nech sa k tomu vyjadria odbornici...sudnou cestou...nech je jasne stanovisko...pretoze takto vyznievaju lekari ako klamari... a to je zavadzuajuce...si myslis ze preco je v anglicku vysoka preockovanost hoc je tam slobodna volba uz takmer 2 storocia??? Pretoze je v povedomi ze je to dolezite..pretoze nepodcenuju druhu stranu ....a hlavne testovali si tieto neockovacie teorie na sebe..... mi nic take nepozname.... Nazor ako teraz u nas ze ockovanie skodi a preto prestanme ockovat.... ...to je jedno stanovisko a na skutocnu slobodnu volbu treba aby v povedomi ludi bolo objektivne stanovisko...a sama na tebe a ostatnych vidim ze to nieje...ani zdaleka.... ked mi tvrdis ze sa neockovalo proti pravym kiahnam... !!!!!
to co vy tvrdite napadam protiargumentmi a to som este nikto... co by na to povedal imunolog, alebo clovek co 30 rokov pracuje na infekcnom....najskor by vas sfukol ako sviecku!!!!
vsak si prezri sudny spor... tam mas ostre argumenty homeopata proti ockovaniu...a imunologa za ockovanie... pred sudom nikto nikoho nesetril....matky odmietali ockovat svoje deti a otcovia na ockovani trvali.... zaujmave citanie...
@katarinka81 s 1000 ockovanych ludi je citlivych na chorobu 7 aj keby tu lietali netopiere tak tu chorobu nechyti 993 ludi (odhad - vzhladom na ucinost vakciny ktora sa pohybuje od 85-95%).
keby neboli ockovany tak ju chyti vsetkych 1000...
@pectore Inak ty zástanca vedy a dokazov, ako možes vobec vypustiť vetu, že vdaka očkovaniu bol priebeh choroby lahší? To je jedna z viet ktoré sa dookola opakujú až nad nimi nik nerozmýšla. Takýto dokaz sa urobiť nedá, len to sa treba najprv zamyslieť. Čo by bolo keby... ako by to prebehlo. To možem rovnako tvrdiť že osýpky majú lepší priebeh ked mám oblečené červené nohavičky. Ako by si dokázala že to je alebo nie je pravda. Nijako. Nedá sa to.
Štatistika a jej prisposobovanie potrebam ti asi nič nehovorí, keby boli tie tvoje čísla o citlivosti pravdivé, tak by nikdy nebola žiadna epidémia napr v USA kde majú úžasnú preočkovanosť. A o to vlastne ani nejde. Kto povedal, že absolvovať chorobu je zlé. Konkrétne osýpky niekoľkonásobne znižujú po prekonaní výskyt rakoviny. A keby to tak nebolo, tak by na to nevymýšlali vakcínu s použitím práve vírusu osýpok
@pectore @barbyes Pravé kiahne prenasala plostica postelna, cize povazovat očkovanie proti tejto chorobe za úspech je smutné. Stačila dezinsekcia. A na očkovanie práve proti tejto chorobe zomreli mraky ľudí.
Na mor sa nikdy u nás neočkovalo, a dnes nie je, vymyzol sám. Žeby to bolo tým že ho prenášali blchy?
@katarinka81 ockovanim sa do tela dostane patogen ktory aktivuje imunitu a zacne s tvorbou protilatok...ked sa stretnes s chorobou telo uz virus alebo bakteriu rozpozna a zacne s bojom...ked ju nepozna nejaky cas trva kym zareaguje a vytvorisi protilatky.... co ma za nasledok tazsi priebeh......no a cervene nohavicky ti naozaj houby pomozu....
V usa je podobny problem ako v britanii: Anti-očkovacia činnosť sa tiež zvýšila v Spojených štátoch na konci 19. storočia, keď sa tam v ohniskách s nákazou pravých kiahni začalo používať očkovanie. Avšak, v roku 1870 choroby prerástli do epidémii vzhľadom k citlivosti populácie. V roku 1879, navštívil New York William Tebb, predný britský “ anti-vaccinationist” čo malo za následok založenie antivakcinačných hnutí v Amerike... Silnou kampaňou a súdnymi bitkami sa nakoniec podarilo aktivistom dosiahnuť zrušenie povinného očkovania v Kalifornii, Illinois, Indiana, Minnesota, Utah, Západná Virgínia, a Wisconsin a neskôr v ďalších mestách.
takze epidemie tam posobia prave takyto vesely aktivisti...
je pekne ze mi tu citujes co je napisane na stranke sloboda v ockovani.... : Silné zápalové udalosti, spojené s ligatúrou (znepriechodnením) vajcovodov a zápalom prsnej žľazy chránia pred rakovinou vaječníkov tvorbou MUC1 co moze mat viac dovodov nez len paramyxoviry .... oreginal zverejnena studia...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC295...
Je o nieco zaujimavejsi nez strucny svojvolny komentar.... a hlavne samotna studia je v duchu ze NAZNACUJE, a dokazy mozu byt vykladane, je tu mozna suvislost....a nikde nieje napisane ze priusnice chrania pred rakovinou....!!!!... a navyse priusnice a osypky su nieco ine.... ked uz sa do mna pustas...tak si to aspon sleduj... 😉 (i ked mylit sa je ludske)... dezinfekcia bude isto stacit ked sa to bude sirit s cloveka na cloveka... ci kvapockami .... aj v skolkach ked chytis ovcie kiahne tak staci iba dezinfekcia....... vazne??? ..mor je viazany na hladomor a zlu hygienu...ked tieto aspekty vymizli... vymizol aj mor..a navyse dodnes sa vasnivo diskutuje co ho sposobovalo najskor Yersinia pestis.... netrufala by som vonkoncom povedat ze vinikom boly blchy..... (isto mali podiel ) no blchami je velky problem aj dnes... mozno by si bola az prekvapena... kolko domacich mylacikov ich na sebe nosi....a moru niet.... a aj ludska blcha sa vyskytuje pomerne casto... nebude to blchou... Problémy s morom sa vyskituju hlavne v Afrike. Za problémový štát je považovaná hlavne Demokratická republika Kongo (bývalý Zair), kde v niektorých regiónoch dlhoročná občianska vojna zničila aj tu najzákladnejšiu lekársku starostlivosť. Kritická je napríklad aj situácia na Madagaskare, v Tanzánii, Ugande alebo Mozambiku. Výnimočne zaznamenávajú nákazu morom aj Spojené štáty, ročne ide o desiatky prípadov...Mor nevymizol... mor je tam kde je hladomor a nizka zivotna uroven.... a aj tam kde su blchy...no nie len tam. ..niekde su blchy bez moru.....🙂
@pectore Vola sa to očkovacia teoria, to ako to ASI funguje. Teoria!!! Nie dokaz. Pritomnost protilatok neznamena, ze na chorobu neochories. No imunologiu si asi neštudovala. Cize nik nevie ani skutocne posudit priebeh ochorenia.
Áno aj prekonanie priusnic maju takuto výhodu. Aj osýpky. Lepšie googluj.
dezinfekcia a dezinsekcia je rozdiel
Prenasali to blchy zijuce na hlodavcoch. No preco sa nan u NAS nezomiera aj napriek ockovaniu. Vsak ty tu hovorís castokrat, ze keby sa neockovalo tak sa vratime do stredoveku a kolia nas epidemie. Kedy pride ten mor!
a co ak sa nakazi aj napriek ockovaniu a vdaka nemu bude z neho este aj ekzematik, pripadne autista?
@katarinka81 nechapes ??? je viazany na hladomor na podvizivu...aj osypky su velmi nebespecne ked je clovek podviziveny...... zle zivotne podmienky a hygienu...ak tu bude hladomor... a budeme pit s kanalov tak ma mor branu otvorenu....a nic mu nebude branit v navrate...staci zabespecit velky hladomor a podmienky ako v afrike a mozno sa objavi aj mor.... navyse som napisala paramyxoviry do ktorych patria aj osypky.... takze som to v prispevku spomenula... ale to je jedno... a ani dezinsekcia (precitala som si to zle - pravda) by nepomohla keby sa to zacalo sirit s cloveka na cloveka...
@pectore SOm rada že si to sama povedala. Len zaujímavé je, že podmienky a životný štandard a hlavne výživa sa berú do úvahy u jednej choroby a u inej je prevencia jedine očkovanie. Nie je čo viac dodať.
@katarinka81 ty to vazne nechapes.... zivotosprava a zvysena hygiena u niektorych druhov nestaci.... skratka nestaci... si vezmi obycajnu chripku ci ine respiracne ochorenia ktore sa siria podobne ako niektore infekcne choroby....vyskyt chripky je vysoky v zavislosti od rocneho obdobia .....jak to ze u tohto ochorenie hygiena a dobra zivotosprava nestaci????neni obrna rovnake ochorenie ako osypky ci cierny kasel... to je jaka logika davat vsetko do jedneho vreca?
@pectore ja to práveže chapem. Polož si otázku prečo niekto na tu chripku ochorie a niekto nie? Vakcínou to nebude. Ked má choroba kde sa realizovať tak sa aj bude.
@katarinka81 lenze chripka nieje taka nebespecna....ako poniektore choroby proti ktorym sa ockuje..... !!!! A meni serotypy kazdu sezonu...preto je ockovanie diskutabilne....
a ked sa nema kde realizovat tak sa realizovat nebude... pretoze jej v realizacii brani odolnost zaockovanych jedincov....
@pectore sama si s prepáčením, serieš do huby 😉 ako by mohla byť nebezpečná keď sú všetci zaočkovaní a chránení?? 😀 😀 a to že matka nedojčí...to je čo za argument? zamysli sa nad tým...je to momentálne úplne jedno lebo aj dojčiaca matka nemá tomu dieťaťu čo ponúknuť keďže nemá protilátky z prekonanej choroby 😔 a žiadne dieťa nie je chránené v prvý polrok lebo protilátky si telo začína vytvárať až po druhom preočkovaní, možno až treťom...ak teda vôbec...čiže je tu úplne jedno či dojčí alebo nie 😔
a ja naozaj nerozumiem ako môže byť neočkovaný človek hrozbou pre zaočkovaného jedinnca ak je očkovanie úspešné a ak očkovanie úspešné nie je a môže sa nakaziť aj on...tak potom sa na mňa nehnevaj, ale hrozbou sú aj očkovaní jedinci pre neočkovaných 😅
pravé kiahne...pozor!!! neočkuje sa!!!! mňa nezaujíma čo bolo v roku 1800...moja je rok 2000 😀
a tie tvoje čísla nakazených na rubeolu...na internete sa očividne orientuješ celkom dobre tak si naštuduj priebeh choroby...je absolútne neškodná, asi ako ovčie kiahne...napr. aj tie sú nebezpečné pre tehotnú ženu ak ich v detstve neprekonala? to si napr. vedela? sú to veľmi podobné choroby s veľmi podobným priebehom...a vieš koľko bolo nakazených na kiahne napr. len tento rok...dokonca aj moje dve deti 😉 číslo nakazených ma nezaujíme, nech je vysoké aké chce, ja som Ti hovotila o tých prípadoch smrti, že to museli byť špecifické prípady...čítaj poriadne 😉
a vieš čo Ti poviem, že ak by som vedela o niekom kto by mal rubeolu tak ich nechám nakaziť obe...a sú doživotne a prirodzene očkované 🙂
a aj na SR by bola vysoká preočkovanosť aj keby bola na našej voľbe...lebo stále je tu veľmi veľa ovečiek 😉 a ja by som dala zaočkovať ak by sa očkovalo na nebezpečné choroby...ale prepáč...č.kašeľ? žltačka typu A? rubeola? mums? osýpky? nehnevaj sa na mňa, ale podľa mňa je to zbytočné,,,veľa som si o tých chorobách čítala a naozaj ma nepresvedčíš ničím...tak mi tu zasa prosím nekopíruj nejaký článok na celú stranu 😝
na chripku rocne umiera viac ludi ako na tetanus, ktorý sa povazuje za nebezpecny. v ramci EU je mortalita , co sa týka chripky 40-220( v tisicoch) za sezonu...zdroj WikiScripta, 30,6,2012, kontrolovane diplomovanými lekrami, ak by chcel niekto rypat, ze internet znesie vsetko..........
@aduskatt Presne ako hovoriš. Sezonna chripka vie narobiť šarapatu, ale dovolim si povedať že vždy tam musí byť aj nejaký bonus v podobe inej choroby alebo podlomeného zdravia, čo v dnešnej dobe (ked jeme farbené mäso, posypovú soľ, a všetko lacné lebo je to lacné) nie je žiadny problém. A tú pravú chrípku rozozná málokto, preto sa dnes mnohé choroby volajú chrípke podobné stavy. No a očkovanie proti chrípke vie narobiť ešte vacsie skody, napríklad za život sa staci zaockovat 5 x a máš 10 x vyššiu pravdepodobnosť že dostaneš Alzheimera.
@billam vsak ja som aj myslela povinne vakciny..ktore poblbnu cely ludsky organizmus.. a potom ked clovek dostane rakovinu ..tak si povie co uz.. vska nikto nie je vinny. hlavne ,ze som ockovana proti mumsu alebo pneumokokom,ktore keby som dostala tak som to mohla pekne zvladnut.. ale takto mozno umrem na rakovinu ale vsak co uz za to nikto nemoze...ak by som umrela na mums..tak za to bude moct moja mama ,lebo hnusoba ma nedala zaockovat.., ale ked ten mums chytim napriek tomu ,ze ma dala zaockovat.. aha tak som vlatne na vine ja lebo ,co si to moje telo dovolilo..vsak toto nie je mozne lebo vakciny ucinkuju na 200% a na 400% su neskodne a nemaju vedlajsie ucinky...... 🙂 Kaslite na to uz.. ..kazdi si z toho zobete ,co chcete ..., kto nechce nevidi a nepocuje...../ TO MYSLIM VSEOBECNE NIE KONTRETNE NA NIEKOHO TU/

@aduskatt 😀 😀 😀 😀