icon

Juvenilná justícia a neočkovanie

emita
9. sep 2013

Bola som rozhodnutá že nedám deti ďalej očkovať, ale teraz keď strašia s juvenilnou justíciu, som na pochybách. Čo ak mi vezmú dieťa, lebo som ho odmietla očkovať? Nebojíte sa?

7katka
9. sep 2013

sestra tam byva uz pomaly 20 rokov a taku skusenost mala, nastastie nie svoju

vroni
9. sep 2013

nuz, potom sorry, na skusenosti sprostredkovane spoza osemnasteho rohu neverim, agenturu JPP za zdroj nepovazujem (ked postihnute mamicky "zabudnu" spomenut, ze dieta nechodilo do skoly, otec je nasilnicky psychopat, matka ma problem so zakonom a podobne "detaily") Faktom je, ze tu nie je ani jeden jediny pripad, ze by socialka rodine odobrala dieta.

7katka
9. sep 2013

@vroni tak toje len dobre, cim viac pozitivnych skusenosti, tym lepsie, dufam, ze Slovaci dostanu rozum a postavia s aproti pripravovanej novele, nemoze sa cele Slovesnko vystahovat do zahranicia

vroni
9. sep 2013

@7katka, v tom sa zhodneme 😉

monika111111
9. sep 2013

Pane bože, o čom to tu píšete? To sa budem musieť báť na ulici zvýšiť hlas na neposlušné decko? Veď to je choré. Nemôže mi predsa nikto vziať dieťa, o ktoré sa príkladne starám len preto, že naň zvýšim hlas, keď je to potrebné? Príde mi to strašné nafukovanie problému a nechce sa mi veriť, že takto bezdôvodne niekde berú deti. Je to podľa mňa len šírenie strachu medzi ľuďmi, aj ja už mám z toho husiu kožu. Teraz mám zo strachu pred JJ dať zaočkovať svoje dieťa, hoci s očkovaním absolútne nesúhlasím? Keď sa budeme navzájom takto strašiť budeme očkovať hlava- nehlava naše úbohé deti zo strachu pred úradmi a budú z nás vystresovaní, vystrašení rodičia. Dúfam, že takáto budúcnosť naše deti nečaká.

monika111111
9. sep 2013

A ešte niečo. Ak by brali nezaočkované deti zodpovedným rodičom, kam by ich vlastne dávali? Veď už teraz ich je strašne veľa, kto by ich kde živil? Náš štát na také niečo nie je pripravený a predpokladám, že ani nikdy nebude. Nešírme zbytočne strach.

kristinaanna
9. sep 2013

baby, rozmýšľajte, a prečo by vám brali deti? prečo ich neberú tam kde je jasné že nie je ne na 100 % postarané, kde nemajú čo jesť, chodia nahé, nemajú základné podmienky na dôstojný život, nik sa o ne nestará, sú celé dni špinavé, nechodia do školy, a aj horšie?
prečo by brali práve tie vaše? a kto by vám ich tak bral? policajti? soc. pracovníci? tí majú iné starosti
ve´d nezoberú dieťa matke ktorá nechá dieťa po pôrode v pôrodnici, a vráti sa na piaty deň, tak prečo by ich brali vám?
prečo nezoberú dieťa od rodičov, ktorý sú neustále sfetovaní a naliati v alkohole?
nezoberú deti, ktoré nechodia do školy, aj keď jej dochádzka je povinná,
a kde by ich dali? do pestúnskych rodín, ktoré sú už aj tak plné, do DD ktoré chcú zrušiť, na adopciu? na tú musí byť dieťa právne voľné,

monika111111
9. sep 2013

@kristinaanna maximálne výstižné, nešírme paniku, lebo na ňu doplatia len naše deti

prevenar
9. sep 2013

@monika111111 ..kam by ich davali ? ty si si nic neprecitala o JJ ? LOL . PREDAJU ich ako zemiaky na trhu s detmi. napriklad nejakemu homosexualnemu paru ..lebo niekomu, kto ich potrebuje na vnutorne organy. ^^

majusqwa
9. sep 2013

@veronikax no tak polovica populacie zasa nie, to by sme sa klamali :P decka su ockovane vo vysokych percentach, na SVK vsetky ockovania 99% + - 0,4. kazdy rok sa to hybe o par desatin dole. hexa isla s pneumokokmi v minulom roku dolu o 0,3%, co bolo najviac. som zvedava na statistiky za rok 2013. v dospelej populacii je to na zvlast temu, lebo to uz sa do statistiky nedava :P

@adsumus no asi som hlupa, ale u mna cisla v poradi 99,1 99,0 98,7 klesaju a rozhodne nestupaju (pre tvoju informaciu, to su percenta zaockovanosti hexou v prvom roku zivota za roky 2010 - 2012).

@emita nuz, vysokopostaveni si mozu dovolit len to, co im sami dovolime. ale ako vidis, jednoduchsie je tvarit sa, ze sa nic nedeje. tak neviem, ci tie peticie budu stacit (dufam, ze ano). sama som zvedava, ako sa to nakoniec cele vyvrbi...

warholette
9. sep 2013

@prevenar staci zlegalizovat adopciu deti homosexualnymi parmi a tie sa mozu pekne zaradit do poradovnika ako ostatne pary a nemusia sa sirit taketo famy...

monika111111
10. sep 2013

@prevenar prepáč, ale to sa mi zdá taká blbosť, chceš povedať, že štát bude predávať deti? Predaj dieťaťa je trestná činnosť. Neverím, že sa to v skutočnosti niekde naozaj deje. Dieťa predsa neodoberú rodičom, ktorí sa oń príkladne starajú, aby ho dali nejakým homosexuálom, alebo na orgány. Šírite tu poplašné správy, ľudia zbytočne panikária a zo strachu aj deti nechajú zaočkovať proti vlastnej vôli len, aby na nich neposlali sociálku. Ak by sa takéto niečo v skutočnosti dialo, rodičia by len tak ticho neboli, očakávala by som riadne vzbury. Dieťa nikomu nezoberú bezdôvodne, alebo len preto, že nań v obchode nakričíš, prípadne ho nedáš zaočkovať. Verím však, že ako zastrašovací a manipulatívny prostriedok funguje veľmi účinne.

adsumus
10. sep 2013

@majusqwa Dakujem za informáciu, ale ja to sledujem dosť podrobne. Na Slovensku klesajú a ešte budú klesať, sledujeme trend v zahraničí spred desať rokov, ked sa tiež prestávali očkovať, potom nastúpili epidémie a zaočkovanosť sa vracia späť. Ešte upozorním, že severské krajiny očkujú staále rovnako vysoko a epidémiám sa úspešne vyhýbajú. to asi nebude slovenská cesta. Čo narobíme?

kveta
10. sep 2013

@monika111111 Prestuduj si pripad Boorovcov. Deti sli na adopciu k anglickej dochodkyni /!/. Pod vymyslenou zamienkou. Znie to neuveritelne.. Ale NAOZAJ sa to deje. A preco sa o tom mlci? Lebo v Anglicku Ti vezmu decko a daju na podpis, ze nesmies nic zverejnit, inak o dieta prides, lebo zverejnenim si poskodila prava dietata. Je to hrozne, ale je to tak.

prevenar
10. sep 2013

@monika111111 moze sa ti zdat co len uznas za vhodne, o danom probleme nevies nic, strata casu vobec citat tie hluposti co pises.

monika111111
10. sep 2013

Nepoznám ten prípad, ale prečo zobrali deti? Len tak? A čo ich chceli predať homosexuálom alebo na orgány ako sa píše vyššie? Určite bol dôvod na odobratie detí a neverím, že sa to deje v Anglicku ako na bežiacom páse. Či?

kristinaanna
10. sep 2013

@kveta ale mi nie sme v anglicku, u nás je úplne iný soc. systém a to by museli zmeniť úplne všetko, napr. tri roky RP, prídavky na deti, legislatívu ohladne detských domovov a tak ďalej,
v prípade Boorovcov to tiež nebolo tak, že deti sa hrali na ulici, prišla sociálka a deti zobrala 😠

@prevenar ty si už odborník aj na JJ 😉

@tiffanka podľa tohto článku, by museli zobrať deti 70 % rodinám 😀 ak nie viac

monika111111
10. sep 2013

@prevenar šírite strach medzi rodičmi, odobratie dieťaťa z rodiny nie je taká jednoduchá záležitosť a ktorý štát predáva deti homosexuálom alebo na orgány ako píšete vyššie?

aduskatt
10. sep 2013

@monika111111 odobratie dieťaťa z rodiny v prípade "potreby" je veľmi jednoduchá záležitosť. Napríklad: http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/328036/Dava...

kristinaanna
10. sep 2013

@kristinaanna ospravedlňujem sa malo byť my 😅

mirka
10. sep 2013

začala som čítať o JJ, napíšem úprimne, že som dostala reálny strach, čo sa deje, ale tiež ako nad tým rozmýšľam, súhlasím s
@monika111111
@kristinaanna
treba o tom hľadať informácie, ale nie na MK, lebo tu má na to každý svoj názor a niektoré sú naozaj odveci, šíri sa tu totálna panika, treba si to rozoberať s chladnou hlavou, veď prepána tiež je deklarácia ľudských práv a práv dieťaťa

kristinaanna
10. sep 2013

@aduskatt áno, ten prípad som už dávnejšie čítala, ale tiež to nie je len tak, že z ničoho nič, niečo tomu predchádzalo, 😒
a je to vôbec reálne? ja som čítala veľa príbehov, ktoré sa naozaj mohli stať a pritom to boli len majstrovky napísaná kniha 😉
treba hľadať informácie, ktoré sa dajú overiť, na blogy si môže napísať hocikto hocičo, a je len na nás ako s tým naložíme, 🙂

aduskatt
10. sep 2013

@kristinaanna Boorovci su dost realni, moja znama v jednej krajine EU zazila na vlastnej kozi nieco podobne pred par rokmi, takze asi az tak vymyslene to nebude☹

kristinaanna
10. sep 2013

ak si hodíte do googla pojem JJ, vyhodí vam to v slovenčine zopár stránok, ktoré keď si prečítaťe, tak sú všetky rovnaké , alebo len ja mám zlý google? 😉

mirka
10. sep 2013

a keď sme pri blogoch, ako opisoch reálnych situácií, tak aj tento stojí za prečítanie: http://sukovska.blog.sme.sk/c/336982/Ad-Juvenil...

marika_marika
10. sep 2013

Ak niekto chce informácie o JJ, určite by ich mal hľadať niekde inde ako v diskusii, kde každý napíše, čo počul od JPP. Fakt je, že V SR sa práve mení zákon o sociálnej kuratele a plánujú sa ním posilniť právomoci soc. pracovníkov. http://ludovitkanik.blog.sme.sk/c/335244/Nasiln...
... a tiež môžete nájsť vyjadrenie MPSVR, ktoré mnohé tvrdenia vyvracia.
Existuje k tomu aj petícia napr.: http://www.peticie.com/peticia_na_ochranu_deti_...

A k tomu ako to funguje v zahraničí je ťažko posúdiť, ktoré informácie sú objektívne. Mňa dosť zaujala táto britská relácia:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJn9TlWEQHI
kristinaanna
10. sep 2013

@aduskatt ja som nepovedala, že to bolo vymyslené, ja verím že sa to stalo, ale niečo príchodu ss predchádzalo, myslím, že udanie lekárom, pre podozrenie z týrania, takže to nebolo len tak. To, že potom sa to ťahalo a celé bolo zle, to je už na inú diskusiu .

bezaz
10. sep 2013

@kristinaanna boorovci su velmi realni, chodia s mojimi detmi do skolky

aduskatt
10. sep 2013

@mirka precitala som si aj diskusiu k tomu clanku, aj ta stoji za to