icon

Juvenilná justícia a neočkovanie

emita
9. sep 2013

Bola som rozhodnutá že nedám deti ďalej očkovať, ale teraz keď strašia s juvenilnou justíciu, som na pochybách. Čo ak mi vezmú dieťa, lebo som ho odmietla očkovať? Nebojíte sa?

kristinaanna
10. sep 2013

@bezaz príspevok nad

marika_marika
10. sep 2013

Prekvapuje ma, že niekto si myslí, že s deťmi sa neobchoduje. K tomu ani netreba JJ, deje sa to aj u nás. Veď o čo asi tak išlo v prípade detí adoptovaných do Talianska, o ktorých chýbajú správy. V dnešnom svete mobilov a internetu sa ministerstvo nevie dopátrať po mnohých deťoch adoptovaných zo SR do zahraničia. http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/330609/Zmlu...
A archív so správami o deťoch adoptovaných do zahraničia pred rokom 1993 akosi neexistuje. Sú / boli to živí ľudia, ktorí prešli sociálnym systémom, adoptovali ich do zahraničia a viac o nich nechyrovať.... Takže názor, "prečo by mi brali deti, veď načo by im boli?" je veľmi veľmi od veci.

prevenar
10. sep 2013

@mirka "tiež je deklarácia ľudských práv a práv dieťaťa " ..ano iste 😀 ..asi si si vsimla slovenske "povinne" ockovanie na slovensku ,ze ? ..napadlo ti niekedy ,ze na zaklade tychto deklaracii a dodatku o biomedicine je nutenie kohokolvek do takehoto zakroku, absolutne nelegalne ? presne koli tymto zakladnym ludskym pravam a slobodam , musis pred ockovanim podpisat INFORMOVANY SUHLAS , aby ockovanie mohli vykonat - akurat "zabudli" ,ze ked musis suhlasit , aby ho mohli vykonat , je tam aj druha cast ,ze po prestudovani faktom proste NESUHLASIS. 😀 ..lenze akosi na slovensku suhlasit proste MUSIS - tak to je potom divny suhlas, ked vlastne nemas inu moznost ,ze ? 🤐

teda ..nesuhlasis sice mozes , ale budu ta trestat za PRIESTUPOK a ostanes pokutu do vysky 320e na dieta. cize doteraz to bolo tak ,ze proste im tu nelegalnu pokutu zaplatis a mas "pokoj". LENZE ich najnovsie snahy su , aby lekar ta nehlasil len na RUVZ , ale aj na SOCIALKU a zaroven sa v pripravovanej novele snazia , aby bolo odmietnutie ockovania deklarovane , ako ZANEDBAVANIE zdravotnej starostlivosti o dieta ! ...no a teraz si spocitaj 2+2 . 🙄

tento system zaujimaju prava , len pokial sa nekrizuju s ich EKONOMICKYM zaujmom ..ked hej ..tak tvoje prava idu von oknom . ci , ty ockujes, takze je ti to asi jedno ..tak pockaj ked, tito isti ludia dostanu nove pravomoci , ktore budu siahat po tvoje dieta a rodinu ..to uvidis ine divy, ze ako si to nakoniec budu vysvetlovat. napise sa jedno - a oni si tam precitaju, co sa im bude hodit ..tak ako doteraz. mozem ti priam garantovat, ze ked k tomu pride velmi sa to to lubit veru nebude. 🤐 🤐 🤐

luba41
10. sep 2013

k včerajšej diskusii v tejto téme, že v Rakúsku sa sociálka "nezaujíma" o deti - skopírovaný príspevok z inej verejnej diskusie zverejnený asi pred mesiacom /ak som niečo porušila, dajte zmazať/
ellie13
Ahojte mamičky, až dnes som si všimla túto skupinu a ešte som si nestihla pozrieť všetky príspevky a priznávam, že nemám až taky prehľad o tom čo sa momentálne deje na Slovensku, pretože tam nežijeme, ale to málo čo som sa tu dočitala ma desí ☹ je to choré a zvrátené čo sa v EU deje ! ☹ ja žijem s deťmi v Rakúsku a vždy som sa tu cítila bezpečne no v poslednej dobe je to inak , myslela som si, že si to nahováram, doktor sa k nám kolkokrat správa "divne" , ked s niečím za ním prídem tak pozerá na mna ako keby som bola padnuta na hlavu ☹ no priateľ mi vždy vravel, že to nemám riešiť , ze je proste taky a to ze sme si "nesadli" neznamená , ze je to zlý lekár ... Až keď sa s dcérou dostal pred dvomi mesiacmi do špitalu mi potvrdil, ze aj tu sa to už deje ☹ Pia (23 mediacov) chytila nejakú "gastritídu"- hnačky, zvracanie a tým, ze ja kojím malého nemohla som od neho odísť šiel s ňou priateľ, teda jej otec na pohotovosť kde ich hneď hospitalizovali pretože už zvracala krv.. Ja som za nimi nemala vôbec chodit, tým ze to bolo infekné aby som to nechytila a nepreniesla to ešte aj na syna ☹ bolo to pre mna hrozne, ale musela som rešpektovať lekárov ☹ a tam to začalo! Pia mala modrinu na tváričke, pretože pár dní predtým spadla, takze začali otázky na priateľa: čo sa stalo?ako spadla?ci si je istý, ze naozaj spadla? Kde je matka? prečo nie je pri dcére?A pod. A tento "výsluch" sa opakoval 3 dni dookola to iste... Do toho čo sme sa už týždeň predtým snažili riešiť s našim pediatrom sa dcéra sťažovala na bolesť na genitáliach, to ma vtedy samozrejme lekár považoval za "švahnutú" vraj tam malá nič nemá ... No v nemocnici si všimli, ze si stále šahá medzi nohy a vraví "aua" takze nastal ďalší "výsluch" ,potvrdilo sa to čo som predpokladala, ze ma zrastene pysky a priatelovi, kázali aby jej to natieral, čo odmietol s tým , ze od toho tam sú sestričky a doma take veci robím ja... Zasa blbé poznámky.. Nikto poriadne neriešil to s čím dieťa vlastne priali... Priateľ mi vyvolával, že to nie je normálne, sám pracoval donedávna v zdravotníctve ako záchranár a nikdy sa s takýmto prístupom nestretol... Jeden ošetrovsteľ (tunisan) čo si ich veľmi obľúbil prišiel za nimi na tretí deň keď sa malej trochu polepšilo a povedal priatelovi, ze má podpísať revers a čo najskôr odtiaľ vypadnúť! Vraj raz keď nám zavesia na krk socialku sa ich už nezbavíme... Priateľ mu povedal, ze on sa sociálky nebojí, sme slušná rodina, deti milujeme a starame sa o ne ako najlepšie vieme! Nie sú ani bite a majú všetko čo potrebujú...a na to mu ten ošetrovsteľ len povedal, ze už dávno to funguje inak , sme cudzinci a pochádzame z postkomunistického štátu, ktorý v podstate o nás nemá záujem... Je ľahké vziať deti ľuďom z takejto krajiny ako je Slovensko, Česko, Poľsko, a ľuďom s chudobných krajín sveta...asi sprosto povedane, ale je toľko veľa žien čo materstvo odkladali na poslednú chvíľu , až im " ušiel vlak" , tým pádom je veľká požiadavka po deťoch a tie treba niekde zohnať ☹ a na otázku prečo neberú deti napríklad Turkom alebo Arabom sa len pousmial:" pretože sa boja! Turci sú v Rakúsku veľká, silná komunita ktorá drží spolu a nemá problém pre rodinu niekoho zabiť ... Ešte v ten večer podpísal priateľ revers a prišiel s malou domov,no odvtedy stále na to myslím a pravdupovediac sa bojím o svoje deti! Keby sa nám to nestalo asi by som si naďalej myslela, že deti len tak z normálnej slušnej rodiny v rukách sociálky skončiť nemôžu! ☹

mirka
10. sep 2013

@prevenar určite máš v tvojom príspevku pravdu, viem ako to funguje s očkovaním a ver mi, že nesúhlasím s tým, aby bolo povinné, nesnažím sa ani zľahčovať túto tému, nakoľko sa týka možno v blízkej budúcnosti aj môjho dieťaťa, len si myslím, že sa tu šíri panika, ľudia skôr veria tomu, čo je pre nich napísané "polopate", rozumejú tomu a skôr uveria tomu, že jedna pani povedala, na koníkovi sa písalo.... každá minca má dve strany, preto sa snažím túto záležitosť hodnotiť racionálne

ani3012
10. sep 2013

@luba41 aj moju malú kontrolovali kvôli modrinám na nožičkách...je to šidlo, všade vylezie,vlezie, ešte si nedáva tak pozor-nemá odhad a bola som zarazená, keď na urgente sa venovali modrinovým nohám a nie tomu, kvôli čomu sme prišli...
viem,že treba preveriť, ale veď vidieť,aké to dieťa je, že je čulá, zvedavá....a modrinku mala aj na chrbátiku, lebo keď vyliezala z pod stoličky, tak si šuchla chrbátik...no čo už

ani3012
10. sep 2013

a ja opäť opakujem:
Každý jeden, čo bagatelizuje tieto problémy , útočí na aktivistov, ak to nedajboh schvália, dúfam,že budete prví, ktorým to dieťa VEZMÚ! Lebo len "vďaka" takým ako ste VY, sa podarilo schváliť takéto veci !!!!!!!

sjuzan77
10. sep 2013

@ani3012 tak toto si snad ani nemyslela vazne. Len ma to utvrdzuje v tom, ze sa cele dianie okolo JJ zvrhava na nejaky fanatizmus, do kelu, ved racionalne zmyslajuci clovek s normalnymi zivotnymi hodnotami nemoze nejakej matke priat, aby jej vzali deti - bez ohladu na to, co si o tom celom mysli. Z tvojho postoja mi je naozaj smutno 😔

kristinaanna
10. sep 2013

@mirka nepoznám anglický sociálny systém ale súhlasím s autorkou
http://sukovska.blog.sme.sk/c/336982/Ad-Juvenil...

kristinaanna
10. sep 2013

@ani3012 a to akože myslíš vážene 😨

veronikax
10. sep 2013

@majusqwa ano v tych percentach som sa velmi sekla.. Musela som si to s niecim inym zmylit ... Pozerala som si potom tie tabulky kde je kolko % zaockovanych. A videla som aj video ... kde rozprava jedna brutalna osoba o tom .. ako skresluju tie statistiky.. ze vraj to nie je vobec tolko percent.. a dokonca ze do toho rataju aj nezaockovane deti. Je to asi hodinove video na konferencii... Vazne sila... ako tam krasne vsetko vysvetluje...

kristinaanna
10. sep 2013

@ani3012 a nikto ešte nič neschválil 😉 z tvojho príspevku by som povedala že si práve opustila brány SS a chceš sa hrať na super matku, a nie že už máš už niečo odžité:(

a kto sa má starať o zdravie dieťaťa ak nie lekár? najviac NASILIA páchaného na deťoch sa stáva v RODINACH ☹

viete aké deti končia v DD, alebo v krízových centrách, čo predchádza tomu aby mohli byť umiestnené do náhradných rodín alebo adoptované?

právna ochrana detí je nejaký systém, a v systéme robia ľudia, a té robia chyby, ale až tak že by sme sa mali báť o deti?
ja osobne sa bojím skôr toho, že mi ho niekto ukradne, alebo vbehne pod auto, alebo dostane nejakú zákernú chorobu:(

prevenar
10. sep 2013

@kristinaanna co sa ti nelubi, len chce , aby si dostala moznost si osobne vyskusat tie veci o ktorych tvrdis ,ze neexistuju. 😅 ..kedze je toto vsetko nerealne, nemas sa samozrejme coho bat , ved ty sa o svoje deti staras dobre , tak co 😅

ani3012
10. sep 2013

@sjuzan77 @kristinaanna nie nie je to fanatizmus, ale keď niekto má skrížené ruky a odsudzuje tých, čo sa tomu venujú, ako čo čakáte? až to niekto za vás urobí? a keď bude zle, tak poviete: ja nič, ja muzikant?
Najväčšie starosti tu podstupujú tí aktivisti, nie vy, čo čakáte,až sa bude niečo diať...poviem ti tajomstvo: ono sa to už deje...a myslím to vážne!
ak ty nezdvihneš zadok a nebudeš konať proti takýmto zákonom, nech berú tvoje dieťa nie moje! ja sa snažím moje ochrániť.
Nebudem tu obviňovať ostatných z konšpirácii a obviňovať z neopodstatnenej paniky.
Či panika až vtedy,keď zazvoní sociálka? Alebo lepšie: ak ti zo školy nepríde dieťa?

Práve sa spracováva náučný dokument pre deti, bude sa premietať na každej škole...volá sa to:
Tomáš, dieťa s modrinou
https://sclib.svkk.sk/sck01/Record/000384239
http://baila.net/kniha/166682025/tomas-dieta-s-...
Brožúrku mám doma!!!!!

je to vymyslené? Fakt neveríte, že sa to deje? pokiaľ to nevysiela Markíza alebo JOJka a nepíšu v Novom čae?
http://hu.gloria.tv/?media=475906

kristinaanna
10. sep 2013

@prevenar ja som nepovedala že to neexistuje!
ja viem, že autom sa dá havarovať, ale ešte sa mi to našťastie nestalo! ale zato tu nebudem vykrikovať, nejazdite, a potom im želať aby havarovali!

ani3012
10. sep 2013

@kristinaanna systém máme dobrý, len ľudí treba vymeniť...nikto sociálke nebráni s policajtmi na základne súdneho opatrenia vojsť do bytu...len to by nemohli byť leniví!
ale ktovie, ak sa budú dávať bonusy a provízie za každé "zachránené"dieťa ....

kristinaanna
10. sep 2013

@ani3012 a čo s tými zachránenými deťmi? kam ich šupnú?

kristinaanna
10. sep 2013

@prevenar rozumieš pojmu diskusia?! otvor si ďalšiu skupinu a tam diskutuj!

prevenar
10. sep 2013

@kristinaanna ano. ..a ty ?

prevenar
10. sep 2013

@kristinaanna na "trh" s detmi . 🙄

ani3012
10. sep 2013

@kristinaanna na nič, budú sa z nich tešiť...odchádzam z diskusie! šťastný život prajem
p.s. sa môžeš napr. prihlásiť ako profesionálny rodič, potrebujú ich veľa veľa!
http://www.upsvar.sk/mi/zverejnene-dokumenty/pr...

maznacik007
10. sep 2013

@ani3012 ty si videla tu brozuru o tom Tomasovi a bola si tam ked natacali ten filmik pre skoly videla si scenar ... uplne zbytocne to tu tabuizujes ...

ano v nasom socialnom systeme je plno chyb jednak malo socialnych pracovnikov, jednak katastrofalne sudnictvo ... nedodrziavaju sa lehoty na konania vo veciach deti ...
ak niekto kradne tu deti tak je to skor medzi manzelmi ci vlastnou rodinou .... si fakt myslite ze ti homosexuali tak tuzia po detoch ... ved lesbicky si to vedia zariadit kludne aj bez adopcie a v podstate u nas nie je problem aj teraz osvojit si dieta ako single partner ... a asi aky je zaujem ... velmi maly ...
u nas deti kde je zaujem biorodicov ani do pestunstva neponukaju ... teda myslim naozaj zaujem nie ze raz za pol roka zavolaju

ja v tomto vidim len akcie extremistov zo strany krestanskych spolocenstiev... /inak prave medzi krestanmi je vela pestunov a profi/ a je to urazajuce ako sa tu napadaju tito ludia ...
na jednej strane ked tu clovek napise prispevok o tom ze by bolo treba pomoct nejakej rodinke ktorej hrozi realne vynatie deti do domova ... a potrebuju nejake veci do bytu ci pre deti tak sa tu spustila sprska reakcii ze ak neuzivia nemaju si ich robit a pod a na druhej strane chcem vidiet co by sa spustilo ak by sa zvysili davky v hmotnej nudzi .. co by to zasa bolo za nazory ...

tak za co vlastne ste ?
ja som za viac penazi do sanacii biologickych rodin, za zrychlenie sudnych konani a nepresuvani si spisov po celom SVK, za realnu osvetu co sa tyka nahradnej starostlivosti aby sme cim viac deti aj velkych dostali z domovov do rodin /viete kolko percent deti z domova skonci ako bezdomovci/ a kolko percent pri detoch v pestunskej starostlivosti
centralny kontrolny urad ktory by vedel promptne zasiahnut ak sa stane bezpravie /co je ale casto otazka sudov/
za zlepsenie starostlivosti pre nahradne rodiny najma terapie detom ak celym rodinam
za to aby sa mohla skola slobodne rozhodnut spolu s radou rodicov co sa tyka sexualnej vychovy

Za co bojujete vy? ci vy viete len proti comu ... /resp. proti niecomu co si myslite ze sa u nas zavadza/

ani3012
10. sep 2013

@prevenar oni tomu neveria...my sme fanatickí aktivisti a ony "realistky".... ale bez sluchu a zraku

prevenar
10. sep 2013

@mirka ono ..ked sa to nedaj boh prijme ..a tito ludia si budu vysvetlovat "zakony" tak ako si vysvetluju zakony dnes v pripade inych tem ..co budu, tak to potom uvidis ine divy. 🤐 nic viac mi uz k tomu nenapada. niekomu stacia skusenosti ludi zo zahranicia ..a niekto proste potrebuje silou mocou svoje vlastne 😕

ani3012
10. sep 2013

@maznacik007 áno, videla som brožúru, bola som pri natáčaní..... tak nehovor, že zbytočne tabuizujem 😝

bluerose
10. sep 2013

mne sa dostal do ruk tento clanok: http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/336975/Homo...

maznacik007
10. sep 2013

@ani3012 a kedy sa to natacalo? a z akeho dovodu si tam bola, myslim ako zastupca koho

melpomene
10. sep 2013

A prečo nejdete kričať do ulíc? Choďte diskutovať na verejnosť na koňovi nevyriešite nič. Lenže Slováci nemajú gule na to, aby vyjadrili akúkoľvek nespokojnosť verejným zhromaždením, pričom si treba zachovať triezvosť v hlave. Myslím, že pre ľudské mozgy by bolo najlepšie, keby sa úplne zrušil internet, pretože nie všetci rozumejú informáciám, ktoré nájdu.

ani3012
10. sep 2013
prevenar
10. sep 2013

@ani3012 jasne, ja to chapem 🙂 ...ono ich ta realistickost velmi rychlo prejde , ked im zaklopu na dvere 3 socialne pracovnicky, dvaja ozbrojeni policajti s pravnikom , kt. bude mat povolenie na odobratie dietata zo sudu ...lebo ucka v skolke s ktorou sa pred tyzdnom pohadali ,ze maleho nechala pocikaneho ich udala ,ze videla na dietati modriny ..a po par mesiacoch zistia ,ze dieta uz ma vybratu "nahradnu rodinu" - nejakych dvoch homosexualov, alebo len ludi kt. uz maju 3-4 taketo deti a maju len ako zdroj dobreho prijmu, alebo nejaky stary par v taliansku ..kde starcek nutne potrebuje novu ladvinu. ^^ potom tu budu kvilit, zvijat sa po zemi a pachat samovrazdy ^^

..ale ved sa vravi , lepsie raz zazit, ako 100x pocut , mozno sa drzia tohto hesla. 😅 🙄