Juvenilná justícia a neočkovanie
Bola som rozhodnutá že nedám deti ďalej očkovať, ale teraz keď strašia s juvenilnou justíciu, som na pochybách. Čo ak mi vezmú dieťa, lebo som ho odmietla očkovať? Nebojíte sa?
@melpomene je tu o chvilu Pochod za zivot,su aj ine aktivity roznych spolocenstiev,kt.chcu "zachranit"klasicke hodnoty....a kto bude na tych akciach????...lepsie v teplucku s kavou v ruke nadavat a byt dostocne skryty,lebo co ked ma niekto uvidi,co ked niekto zisti,co si myslim a za cim stojim 😠 😠 😠 😠
@maznacik007 natáčalo sa to cez prázdniny-teda koncom prázdnin, ešte tento rok sa to bude vysielať na školách
príde sociálka do domu, prídu policajti, vezmú otca na políciu a ten sa zmení a bude všetko ako v rozprávke...len sa nebojte deti povedať, ak vás rodič udrie alebo je na vás nervózny, lebo to sa nesmie, to je týranie a treba to ohlásiť učiteľke, polícii, sociálke ale nebojte, my len povieme NO No No a bude všetko ešte lepšie ako doteraz!
takže tak
@sjuzan77 si predstav, že si myslím, že nie si schopná sa postarať o dieťa a počula som, že tvoj muž je dosť nervózny! asi ťa ohlásim na sociálke, aby sme ochránili tvoje dieťa....lebo čo ak v budúcnosti mu ublížiš?
ja si svoje dieťa snažím ochrániť a ty myslíš čo? že vás ochráni štát? ako rodinu? 🙄
@ani3012 ja si prosim datum kedy to bolo presne ja som tam bola brozuru aj scenar som citala ... takze tak .. vobec nic take tam nebolo ... velmi solidne spracovana brozurka a bohuzial u nas aj potrebna ...
ja narozdiel od teba viem ako funguje u nas terenna socialna praca nevravim ze sa nestanu omyly stanu to je jasne ale je tam prioritne problem v sudnictve a v jeho slimacej rychlosti ... na konania ..
toto co robite vy je uplne scestne stale som tu nevidela ZA CO TEDA BOJUJETE? chcete zachovat tento system ako je teraz tu /co je inak tak poddimenzovane a tie sudy ... /
a aki policajti v tom filmiku .. ved to boli preventisti? a od policie mali daleko ... v podstate oni posobia aj teraz takto najma v petrzke ... riesia aj sikanu a pod... ale teda s policiou to nema nic spolocne ... predpokladam ze si tam nebola a nevidela to ...
@ani3012 z toho békania nerozumieť za akým účelom tam ste...ja som svoj čas venovala svojim chorým deťom, keď ťa to veľmi zaujíma....totálne nezorganizované a nekultúrne...so stádom kričiacich ľudí sa nik baviť nebude...a ak chcete, aby tam bolo viac ľudí, musíte ich presvedčiť, ale zatiaľ sú vaše argumenty nepostačujúce.
@ani3012 ok, tak matka asi nebudes.. A vies co, ano, denne ohrozujem svoje dieta. Ohrozujem ho doobeda pri prechadzke, pretoze nas moze na priechode zrazit auto a moje dieta si ublizi. Ohrozujem ho pri obede, pretoze mu moze zabehnut polievka, zacne sa dusit a ublizi si. Ohrozujem ho poobede na ihrisku, pretoze moze spadnut a ublizi si. Ale nebudem ho ohrozovat este aj tym, ze sa z jeho matky stane klbko nervov, pretoze "co ak". A aj napriek tomu, ze si zautocila na moju osobu a mojho manzela, neznizim sa k tomu aj ja a zelam ti vsetko len to najlepsie 😉
a aby nedoslo k omylu toto je misia Pochodu za zivot /ja osobne sa s nou stotoznujem, na pochod nepojdeme sme na opacnom konci SVK, ale pripajame sa modlitbami/ aj vo svojom profile mam ze treba chranit zivot od pocatia po prirodzenu smrt a rovnako treba chranit rodinu /aj ked je u nas tak vela rozvodov / ale nikde tam nic nevidim o JJ, ani o antivakcinistoch
O pochode za život 2013
Misia a posolstvo
Misiou Národného pochodu za život je na celoslovenskej úrovni a verejným spôsobom vyjadriť túžbu po spoločenskej zmene, ktorá by sa prejavila v ochrane života každého človeka od počatia po prirodzenú smrť vo všetkých oblastiach života.
Národný pochod za život je celoslovenské stretnutie ľudí, ktorí sú presvedčení, že život každého človeka by mal byť bezpodmienečne chránený počas celej jeho dĺžky a mala by byť rešpektovaná jeho ľudská dôstojnosť. Rovnako by mala byť chránená a podporovaná rodina založená manželstvom muža a ženy, pretože v rodine sa vytvárajú ideálne podmienky na vznik a rozvoj života každého človeka.
Týmto pochodom vyjadrujeme požiadavky, aby zákon:
chránil ľudský život od počatia po prirodzenú smrť
chránil a podporoval rodinu založenú manželstvom muža a ženy
chránil rodičovské práva na výchovu detí
Národným pochodom za život sa chceme vyjadriť za zmeny v spoločnosti, ktoré by viedli k ochrane práva na život a dôstojnosti pre každého človeka od počatia po prirodzenú smrť. Potrebu týchto zmien pociťujeme predovšetkým v oblastiach ľudských práv, legislatívy, školstva, zdravotníctva a médií.
Národný pochod za život je platformou na spoločné vyjadrenie jednoznačného, ale zároveň pokojného stanoviska „za život“ všetkých organizácií a jednotlivcov, ktorí sa hlásia k hnutiu za život.
Pochodom chceme vyjadriť, že v súčasnosti už nestačí byť za život iba v našom súkromí, ale je potrebné sa aj verejne vyjadriť za ochranu života a vyžadovať zmeny vedúce k jeho ochrane.
Pochodom chceme vyjadriť tiež nesúhlas so všetkými formami potierania ľudskej dôstojnosti a útokmi proti ľudskému životu, zvlášť počas prenatálneho vývinu človeka.
Pochody za život sú najčastejšou formou, ktorú používa hnutie za život vo svete na vyjadrenie svojich postojov. Národným pochodom za život sa tak aj slovenské hnutie za život pripája k celosvetového hnutiu.
Vždy aktuálnou výzvou pre každého z nás zostáva snažiť sa ochraňovať život každého človeka v rámci možností každého jednotlivca, rodiny, skupiny, organizácie, inštitúcie, iniciatívy či zoskupenia.
@luba41, takto vznikaju bludy. Namiesto toho, aby som vymenila pediatra, s ktorym som si "nesadla" (moze sa stat, preco nie) radsej na seba necham pozerat ako na svacnutu - aha, no jasne. Ze s ani nie dvojrocnym dietatom pride do nemocnice otec, je neobykle, ked ma to dieta este aj modriny a chyta si bolestive genitalie, tak NASTASTIE, ze doktori spozorneju. Okrem vyplasenej matky v hre socialka vobec nebola, pytal sa len personal nemocnice (na to maju pravo) a co tvrdi nejaky Tunisan (zvlast doveryhodny zdroj, asi ako nasi opaleni spoluobcania) je irelevantne. Mimochodom ani rok nie je stary pripad, ze otec systematicky tyral starsieho syna, matka s nim chodila do nemocnice, lekari hlasili - a nic. Ked malo dieta dva a pol roka tak ho otec uspesne dorazil. Ani v tomto pripade tej bezmozgovej krave mladsie dieta nezobrali - boli to Chorvati, tak neviem, co ich "akoze" malo hatit (mladsie dieta malo par mesiacov, ani argument o citovej deprivacii ci debilite nebude v tomto pripade namieste)
@monika111111
@kristinaanna pred 70 rokmi tiež ľudia nechceli veriť že existuje niečo ako holokaust. Uverili až keď videli koncentračné tábory. Ono sa to NAOZAJ deje a nejaký dôvod na odobratie dieťaťa sa stále nájde. Soc. pracovníkov končí ročne na Slovensku viac ako dosť a sú skupiny ktoré majú v tomto štáte veľa peňazí a môžu ho ovládnuť. stačí len zmeniť zopár zákonov... A sú z nás otroci. Mimochodom, nemyslím si že by niekto mal záujem o rómske deti... To je realita. A teraz zobuďme sa! Aby sme tomu v našej krajine zabránili. Ja idem na Pochod za život do Košíc (22.9.) a ako učiteľka na SŠ sa snažím robiť osvetu. Ja verím že to zastavíme!
@kristinaanna http://www.cas.sk/clanok/233955/zufala-matka-su...
Tu mas slovensky pripad, ked neveris.. Dopadlo to tak, ze dievcatko je po tvrdom boji spat s maminkou. Na sud nebola matka anilen pozvana!!! Dieta odobrali bez akehokolvek jednania s matkou alebo s dcerou!!! Na zaklade modriny.
Uz si prestan robit iluzie.. Je to aj na Slovensku. Bohuzial.
@kristinaanna závidím ti tvoj stoický pokoj a bezstarostný pohľad na vec 😉
@tiffanka ja len uvažujem, rozmýšľam 😉 ja som nikde nenapísala, že neverím že sa niečo také nemôže stať, ale mám preto teraz svoje deti držať zatvorené doma v izbe?, ale vlastne aj to je dôvod na odobratie sociálkou 😉
@emita neviem koľko je u vás v okrese soc. pracovníkov ale u nás 6 žien a jeden psychológ na celý okres, a to majú na starosti aj kuratelu dospelých
@kristinaanna isto ich nieje veľa, ale stačilo by naliať do systému viac financií a neverím že by neboli schopní v priebehu mesiaca ich počet zdvojnásobiť. Ja stále verím, že k tomu nedôjde, ale nedovolím si tvrdiť že u nás sa to stať nemôže.
@vroni ten pripad si nepamatam, pamatam si rodinu co mala 2 dievcatka, z toho jedno babatko a rodicia ich zanedbavali, deti zomreli na podvyzivu a rozne choroby a vtedy bolo tu v chorvatsku take halo, ze socialka si nesplnila svoju pracu, kedze rodina bola sledovana uz dlhsie a nikto nezakrocil a tie deti nevzal.. dotycne pracovnicky mali okamzitu vypoved
ale viete čo je najsmutnejšie? ak sa len šušká, že by mohli znížiť rodičovský príspevok alebo tam robiť zmeny v neprospech matky poberajúcu RP , vtedy sa zakladajú témy jedna za druhou, najradšej by vystrieľali všetkých poslancov, nikto nespochybní, že by to nemohla byť pravda, lebo čo AK?
peniaze peniaze peniaze...všetko je o peniazoch.....aj naše deti...
@sjuzan77 no..takto..nezaútočila som na tvoju osobu...povedala som, že kto ani prstom nepohne, a nedajbože sa to presadí, nech tí, čo nič neurobili, prví pocítia silu JJ
Ľahostajnosť k druhým a ľahostajnosť k osudu je presne tým, čo otvára dvere zlu.
@kristinaanna @emita EU rada zafinancuje novych socialnych pracovnikov z eurofondov, uz sa na to chystaju projekty po novom roku.
@ani3012 o tom RP máš v statuse ty🙂
JJ je podobná téma ako legálnosť interupcií, povinného očkovania, drogy a ich legalizácii, náboženstva na základných školách, sexuálnej výchovy, atď, atď, niekoho to nezaujíma vôbec, niekto má k tomu vyhradený názor, a nič ho nezmení, niekto hľadá pre a proti, niekto ma vlastnú zlú skúsenosť, preto je o tom dobre hovoriť , ale nie hne´d strašiť 😉
@ani3012 precitaj si este raz, ako si sa vyjadrila o mne a mojom manzelovi v prispevku o 12.59
co sa tyka znizenia RP, ano, pripravovali sa podpisove akcie, sama som v tom bola aktivna, ale preto, ze to bol realne vypracovany navrh, ktory siel na prerokovanie. a kedze to bolo skutocne, tak sa to preberalo aj v mediach - na margo toho, preco sa problematikou JJ media nezaoberaju. ze vsetci na znizovanie RP nadavali? a cudujes sa? ved tie peniaze poberaju skutocne zeny, ktore ziju v skutocnom svete a boria sa so skutocnymi problemami, zeny, ktore musia casto riesit existencne problemy, ktore ako na spasenie cakaju na dalsiu davku RP. zeny, ktore si k svojim starostiam nemusia pridavat este nejaku fantazmagoriu, ze im zajtra na dvere zaklope socialka a zoberu im dieta, aby ho mohli predat na organy 🙄
@alikaa podľa mojich inf. už sú vytvorené nové miesta a už sú aj obsadené 😉
a ešte k tej panike, z ktorej to všetko začalo, riešenie rodín a odoberanie detí tu bolo aj pred tým, niektoré sa mohli stať, že neprávom, každý systém má nejaký chybný článok, ale to treba riešiť, a nie robiť medzi matkami paniku, ako s tými pedofilmi - niektoré matky objavili ameriku 😒, škoda že aj o tom nebola nejaká brožúra, alebo len nedávali v škole pozor?
@ani3012 asi by si mala nad sebou trošku porozmýšľať, "trošku" si to prehnala, neodvážila by som sa ani pomyslieť na niečo také, nie to tu ešte niekomu želať
@kristinaanna podla noveho navrhu maju zobrat asi 90 soc. pracovnikov navyse..
a niektorým maminám tu by som odporučila si niečo naštudovať o týraných deťoch, možno sú vo vašom okolí a vôbec o tom neviete ☹
@ani3012 a čo je zlé v tej brožúrke?
@kbeata ale určite nie štát, ak tak mestá a tie majú úplne inú náplň práce 😉
@kbeata áno tí pracovníci sú už navýšení 😉 , máš vôbec predstavu, čo taký sociálny pracovník na kuratele rieši? ak si dobre čítala, tak na jedného pracovníka pripadá 250 prípadov, a to nie sú prípady, čo sa vyriešia za jeden deň ☹ , to sú prípady, od ponechania dieťa v pôrodnici, cez rozvod, záškoláctvo, zneužívanie,musia preveriť každé podozrenie na týranie od učiteľov, lekárov, krízové centrá, atď, ja s mojim sedliackym rozumom neviem prísť na to, že prečo a kedy by vlastne mali čas na to aby sa starali o moje deti 😨

@ani3012 a co je zle na vydani nejakej brozury, beriem to ako nejaku osvetu. Deti sa nevedia branit, tak im treba ukazat, co je zle. Ved kolko deti je fyzicky a psychicky tyranych, podstupuju sexualne zneuzivanie v domnienke, ze oni su tie zle a oni to sposobili. Ze sa tym nezaoberaju media? Aj oni musia mat aspon nejake overene informacie, ze je to pravda, inak by denne museli uverejnovat ospravedlnenia. Ze sa to deje, ze odoberaju deti? Pozri si raz " modre z neba" ( tym tu nejdem robit nejaku propagaciu toho programu) - kolko deti je tam bez zakladnej starostlivosti, ziju v neludskych podmienkach bez zakladnych potrieb, uz davno by ich vsetky pobrali.. A este k tym pripadom, ktore sa vraj stali. Pozrela som si 2 odkazy. Na 1 ma zarazalo, ze otec cele odoberanie dietata chladnokrvne natacal bez vyjadrenia akychkolvek emocii, ako nejaku sou. Moj manzel je kludas, ale asi by ich v tom pripade "prizabil". V druhom videu tiez emotivne odoberali dieta. Len zabudli spomenut fakt, za matka ma vazne psychicke problemy a otec nastupuje do vykonu trestu. Priznalo sa to az neskor. Tolko moj pohlad na vec. A na zaver, neviem, ci si matka, ale ak ano, tak bez ohladu na tvoje nazory ti zelam, aby sa tvojmu dietatku nikdy nic zle neprihodilo a nech mozte byt navzdy spolu. Pekny den sa zela..