icon

Mám dať očkovať deti proti meningitíde pred cestou do Egypta?

3. mar 2025

Prosim vas mate ockovane deti na meningitidu ked idete do takych krajin ako egypt tunisko turecko a podobne ? Dnes na mna vybehol clanok ze po dovolenke 4 rocne zomrelo prace na meningitidu akoze mam strach a rozmyslam ze im dam
Ak ano a dali ste ake neziaduce ucinky boli na nimenrix ?

kaca222
3. mar 2025

Samozrejme, mám očkované dieťa na meningitídy, oba druhy vakcín. Bčko je základ aj na Slovensku, zvyšok som dávala až v dvoch rokoch.
Neviem, o aké staré dieťa ide, ale do vymenovaných krajín by som s dieťaťom pod 4r nešla očkované/neočkované. Len do krajín, ktorých zdravotníctvu dôverujem.

kiki68
3. mar 2025

Toto som dala ockovat tak, ci tak. Ma to nepekny priebeh a vlastne skusenosti pri podozreni u mna boli „ ked budete v bezvedomi, tak nech vas partner donesie naspat „ , to vsetko v BA na Kramaroch.

autor
3. mar 2025

Tak nimenrix by sme este stihli pred dovolenkou ale bexero uz asi nie :(

kaca222
3. mar 2025

Na meningitídu ti dieťa môže zomrieť aj na Slovensku, keď už ste sa rozhodli ísť do takých krajín, dajte to čo stihnete a kvôli zvyšku sa nestresuj, doočkujte dodatočne a budeš pripravená do budúcnosti.

autor
3. mar 2025

@kaca222 vdaka ozvem sa lekarke ci este nimenrix stihame

petamich
3. mar 2025

Dieta je ockovane bez ohladu na dovolenkove destinacie 🙂 davali sme ho ockovat hned ako sa dalo. Zatial ma Bexero a Nimerix planujeme dat tiez. Reakciu nemal absolutne ziadnu resp. mozno jeden den zvysenu teplotu ale nic zasadne, lebo si to vobec nepamatam.

kaca222
3. mar 2025

Náš teplotu nemal, akurát po Bexsere sa mu na nohe urobilo také tvrdé miesto a mal to tam niekoľko týždňov/mesiacov

autor
3. mar 2025

Ale asi nie je vhodne ockovat spolu aj nomenrix aj bexero co ?
Neviete aka je cena ?

ninazemna
3. mar 2025

Bexsero 88,46 €, Nimenrix 47,05 € (na 1 inj.).

autor
3. mar 2025

Dakujem

evaachesa
3. mar 2025

My sme chceli dať očkovať najprv kliešťovú encefalitídu a potom meningitídu, no vzhľadom na to že sme mali naplánovanú cestu do zahraničia tak doktorka odporúčala očkovať proti meningitíde, že je vyššie riziko už len pri pohybe po letisku. A to sme ani nešli do krajiny ako je Egypt či Tunis.

autor
3. mar 2025

Ani nevaham zajtra volam o objednanie na nimenrix , bexero ale nestihneme

kiki68
3. mar 2025

Dajte co stihnete, nas mal akurat dva tyzdne bolave plece, inak nic. Ako prve ocko, co ho nieco bolelo potom. Ale vraj je to jedno z tych neprijemnejsich skrz moznu bolest. FSME mame tiez, to ho nejak nebolelo.

autor
3. mar 2025

@kiki68 dakujem pekne zavolám zajtra aspon o ten nimenrix aj ked bexero uz nestihneme lebo toto je choroba z ktorej mam paniku strasnu , aj ked co pozeram chodia aj s babatkami a mensimi detmi do tychto krajin a su v pohode

truhlikvseved
16. sep 2025

V egypte je rozsireny retazec A, B, C, Y W135, takze nimenrix je podstatny