icon

Môže byť 5 mesačný syn zaočkovaný, keď má hlieny?

madu8653
6. jan 2015

Ahojte,idem si po radu. Moze byt 5 mesacny drobcek ockovany ak ma hlieny? Tych hlienov sa ale nemozme zbavit,davam solny roztok a odsavam. Dakujem

vefi89
6. jan 2015

@madu8653 neskúsila si si pýtať výtery?

stanulienkat
6. jan 2015

Pero ockovani by mal byt absolutne zdravy. To by ti mala povedat aj tvoja dr.

monicm
6. jan 2015

@madu8653 ak hlieny trvajú dlho,treba zistiť prečo a liečiť ich hoc aj lokálnymi atb.na očkovanie by malo byť dieťa zdravé,dr. si predsa vždy predtým dieťa skontroluje a rozhodne,či je dieťa možné očkovať,alebo to treba odložiť.

ushuaia
6. jan 2015

@madu8653 dieta sa ockuje zdrave, predides zbytocnym problemom...a najma ockovanie mozes odlozit

zita19
6. jan 2015

@madu8653 Urcite neockuj kym je zahlieneny. Ockovat sa ma uplne zrdrave dieta a ani v rodine sa 2 tyzdne pred ockovanim nemy vyskytnut ziadna infekcia vratane banálnej nadch. Ak je aly zahlieney dlhsie, treba spolu s lekarkou patrat po pricine a odlozit ockovanie kym sa pricina nenajde a problem nevyriesi.

katrin21
6. jan 2015

@madu8653 NIE, musi byt absolitne zdravy... pockaj az po doliecení nejaky cas...

aduskatt
6. jan 2015

@monicm bohužiaľ nemás pravdu - zážitok z čakárne, keĎ lekárka mala dovolenku - bola len sestrička. Mamička jej povedala, že dieťatko ma ešte doznievajúcu nádchu, sestrička povedala, že to nevadí a zaočkovala ho...........následne poslala zastupujúcej lekárke mamičku na kontrolu........takže máš pravdu v tom, že by sa to tak robiť malo, ale realita, žiaľ, pokrivkáva

monicm
6. jan 2015

@aduskatt ja som hovorila moje skúsenosti s mojou dr. verím ale,že niekde to môže byť aj inak,bohužiaľ 😖 😖

@zita19 neviem si predstaviť situáciu u 5-člennej rodiny,kde by dva týždne nik nemal ani len nádchu,teda u nás určite nie a to nebývame nejako extra chorý,ale v počasí,ktoré bolo v podstate ešte pár dní dozadu to fakt bolo nemožné 🙂 🙂

katrinka8
6. jan 2015

Nie, nemal by byť. Dieťa sa ma očkovať úplne zdravé 😉