icon

Môžem dať zaočkovať 8 mesačnú proti kliešťom?

lillian8910
3. máj 2011

kolko stoji vakcina.

Strana
z2
naty
3. máj 2011

@lillian8910 mám dojem, že se očkuje až od 1 roku...u nás, co sem se dočetla, stojí do 700,-

sisaha
3. máj 2011

jedna vakcina tusim okolo 13 eur, ale informuj sa vo svojej poistovni ci ti nahodou jednu vakcinu poistovna nepreplati. Myslim, ze Union, aj Dovera prispievaju na toto ockovanie.

latvia
3. máj 2011

ja by som s tym pockala aspon do 2.roku veku, na toto ockovanie byvaju dost silne reakcie (horucky,hnacky,zvracanie), tak male deti to znasaju vcelku tazko 😅

denduska
Odpoveď bola odstránená
sofia2008
Odpoveď bola odstránená
zlatka10
Odpoveď bola odstránená
bobocka
3. máj 2011

no ja osobne somm za ockovanie,no toto osobne by som malemu nedala.aj pediatricka mi to odobrila.toto ockovanie musisi mat podchytene ty a preockovavat treba stale a ak na nejake preockovanie pozabudnes,tak si v keli a cele to bolo zbytocne a mozes zacat odznova.klistovej encefalitidy by som sa nebala tak ako uz spominanej boreliozy.ta sa vsak ockovat neda 😒 a mas priiilis malinke babo na toto ockovanie.vsak si len zober,ze behom prveho roka bude ockovane 7x.dalsia vakcina do toho je riadne zatazujuce pre take male mimi.a myslim,ze po roku sa da ockovat a po roku nasleduje ta vsetkymi nenavidena mmr vakcina a tu najlepsie podvat s vacsim odstupom od inych ockovani,nech to male telicko tak velmo zatazene nie je.takze ak by si veeelmi chcela ockovat,tak odporucam po 2 narodeninach ked tak.

ela2710
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
3. máj 2011

V Nemecku ju ockovali zadarmo, neni sice povinna, ale na poziadanie nebol problem. Ockovacia latka je povolena od roka - ale moja lekarka ju do 3 rokov nechcela zaockovat. Vraj je to svinstvo pre tak malinke dieta. Takze ju dostala ako 3 rocna (jesen) a o par mesiacov (jar) ju preockovali . Reakciu nemala ziadnu.

gaby21
Odpoveď bola odstránená
edita84
Odpoveď bola odstránená
petrahy
4. máj 2011

Ahojte ak sa nemylim ockovacia latka stoji okolo 20 euro poistovna preplacala Apollo ale musis si dat predpisat, vybrat v lekarni, dat zaockovat a potom priniest potvrdenie do poistovne ze doktorka naozaj ockovala. Očkuje sa na jesen az zimu ked su klieste neaktivne teplota by mala byt tusim pod 8 stupnov dalsia davka o mesiac a tretia o 9 mesiacov. potom sa preockovava po 5 rokoch Po mojej skusenosti zaockovane dieta lepsie znasa postipnutie hociakym inym ,,hmyzom,, skoncili sme dva krat na pohotovosti ustipnutim niecoho a vzdy otazka ci sme ockovany. Vzdy povedali ze sme spravili spravne pretoze v dnesnej dobe vseliaky hmyz prenasa vseliake nakazy. Ja som ockovala az okolo tretieho roka tych starsich a najmladsieho v 2 a pol a nežiaduce účinky neboli žiadne

azarijka
Odpoveď bola odstránená
blovitc120
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
Odpoveď bola odstránená
divoska
Odpoveď bola odstránená
bambi2
Odpoveď bola odstránená
adriana7
Odpoveď bola odstránená
zuzikm
Odpoveď bola odstránená
kaja73
Odpoveď bola odstránená
manof
13. jún 2011

Podľa tejto rakúskej stránky:
http://www.netdoktor.at/thema/fsme/impfstoff.shtml
je možné očkovanie proti kliešťovej encefalitíde (po nemecky skratka FSME) od ukončeného prvého roka.

Cenu som na slovenskom webe nenašiel, ale na tomto rakúskom píšu o 21,50 € pre deti.
http://www.st-poelten.gv.at/Content.Node/buerge...
U nás by to malo byť niečo podobné.
Podotýkam, že základné očkovanie je v troch dávkach, takže to treba násobiť tromi.

Inak ale toto očkovanie považujem za veľký (a úplne zbytočný) hazard so zdravím Tvojho dieťaťa.

Viac o kliešťoch a kliešťovej encefalitíde sa dočítaš tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/klieste-bor...

Možno Ťa zaujme aj táto zvuková nahrávka prednášky o očkovaní proti kliešťom:
http://www.auria.sk/blog/kliest-hysteria-okolo-...

petot
Odpoveď bola odstránená
jonas17
Odpoveď bola odstránená
vejinka
Odpoveď bola odstránená
danka.chomka
Odpoveď bola odstránená
maroli
Odpoveď bola odstránená
maggie2
Odpoveď bola odstránená