Môžem ísť na očkovanie po vracaní?
Ahojte zajtra dom chcela so synom na očkovanie a 4 ročnú prehliadku. Včera večer ale 3x riadne vracal. Dnes mu nič nie je nemal ani teplotu ani nič vyzerá v pohode. Neviem či mohol vracať len z únavy alebo čo. Moja otázka môžem ísť s ním na to očkovanie? Respektíve išla by som tam s ním a poviem doktorovi že vracal a nech on rozhodne. Čo myslíte?
@viestta no len on kým bude úplne zdravý bude mať aj 10 rokov 🙈 vkuse má buď kašeľ alebo nádchu
@veronika2316 Určite by som dr zavolala a preložila aj preventívnu prehliadku. Nebrala by som ho medzi zdravé deti.
Nie preložiť
@veronika2316 ano sopel nie je kontraindikaciou
@veronika2316 náš bývalý ped očkoval dieťa len vtedy, pokiaľ nebolo choré dieťa ani nikto v rodine min. 2 týždne pred očkovaním (ani sopel nemohol byť).
Vždy muselo byť dieťa na 100% zdravé a aj naša súčasná ped tak očkuje, vždy pozrie a ani so soplom nezaočkuje.
@veronika2316 to máš uplne jedno tak bude mat 10 r, niekto kto ma očkovaci kalendar tak je aj neskoršie ako 10 r
zavolaj mudr, ja by som odložila , 14 dni nie je vela
Dr ti povie
Podľa teba zvracal z únavy? To čo robil cez deň 🫣. Tiež by som ho nebrala do ambulancie, ak telo s niečím bojuje, ešte si odtiaľ aj niečo ďalšie donesie…určite odložiť už pre jeho dobro.
A naša pedi tiež očkuje, len ak sme celá rodina zdraví, nielen dieťa.
No bol včera riadne nevyspany neviem nič také nejedol a ani nemal teplotu dnes mu nič nie je. Ale dobre radšej to teda odložím ďakujem 🙂
@jazula

Ockovat treba uplne zdrave dieta. Preventivku moze absolvovat, ja by som ockovanie odlozila