Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
@slniecko77 ano, ale pomaranc ma nikto povinne nenuti jest.... 😉
@kubisovaanna hepatitida B treba očkovat, napriklad pretože nikdy nevieš čo sa kde stane a či tvoje dieta nebude potrebovat transfuziu. a bolo by krásne dožit sa dna kedy by hepatitida bola vykynožená ako napr. pravé kiahne.
@slniecko77 Naaštuduj si informácie o zložení vakcín a ich nežiaducich účinkoch, alebo si presvedčená, že ortuť, olovo a iné je to, čo tvoje telo potrebuje? Aj doktori sa v tomto smere učia niečo nové, lebo na medicíne sa učili len o tom, aké je očkovanie super. Očkovacie látky môžu spôsobiť závažné ochorenia, z kt. nie je cesty späť a každý rodič, kt. si čo to preštuduje je jasné, že zvažuje, čo je väčšie riziko. Nereagovala by som, ale dvíha ma zo stoličky, keď čítam o tom, aké je očkovanie super, keď nieje.
@slniecko77 ale nahlasuju....v akej miere to netusim...ale pisala som vyssie, ich za tie NU odskodnia, cize priznajju nebezpecnost vakciny...u nas sa to radsej ututle(cize nenahlasi...)
@slniecko77 prepáč neukladám si všetko čo som kedy študovala a čítala a zaujímala sa - ale najdem ti to. len to chvilku potrvá
@slniecko77 moje dieta malo dostat 11 ockovani....do 1,5 roka...ja ich amm tak polovicu......MMRku sme vtedy este nepoznali.....cize som si v pohode prekonala ruzienku a mumps nie, aj ked ockovana nie som....moje dieta schytalo dost neprijemny nez. ucinok....takze viem, o com pisem....
@slniecko77 po mojej skusenosti sa viac bojim toho vaz. nez. ucinku!ktorym moze byt aj smrt......rakovina, mrvtvica, vsetko pripady z mojho okolia)....ako choroby, kt. sa tu uz davno nevyskytla alebo sa da v pohode zvladnut....
@slniecko77 ale oni ju nezrusia, o to ide.......(TBC bol uz len tlak EU)....ano, suhlasim, kadeco moze mat nez. ucinky.....ale opakujem sa....to jedlo si vyberam sama, nikto ma do toho nenuti.....
@slniecko77 ano, u mojej kamaratky.....v roku jej syna....3. davka hexy....par dni na to sa zrazu nemohol pohnut........skoncil na ARE, verdikt....mmozgova prihoda....teraz ma 4....doteraz enmoze hybat lavou castou tela, konk. poriadne rukou......ak si precitas letak hecy, vies ake neurolokicke ucinky mozu nastat....neurolog....to medzi 4mi ocami potvrdil.....vsade v nemocke kam prisla, prve co sa jej pytali, ci nebol v poslednej dobe ockovany....hmmmm.....nepekny pribeh...ale pravdivy....
@slniecko77 Ty si predstavuješ pod nežiadúcim účinkom asi zvýšenú teplotu, že? Tak teraz neviem, či je horšia cukrovka, autizmus (toto sú nežiadúce účinky, kt. sa rodičia obávajú) ako osýpky
@vanessm preco ma podcenujes? 😀 autizmus nebol v suvislosti s MMR vakcinou dokazany
@sorciera24 ako som napisala, neziaduce ucinky urcite su (to som nikdy nepopierala), ale ked si porovnas pocet NU s detmi co nemali ziadne je to velmi nizke percento
..ale keby sa toto stalo mojmu dietatu, tiez by ma nezaujimali tie deti, ktorim sa neziaduce ucinky vyhli
..ja som len chcela poukazat aj na druhu stranku ockovanie, ja viem, ze vy tu brojite proti..ale nic nie je cierno-biele
..ockovanie zachranilo mnozstvo deti
..mozete dakovat kolektivnej imunite, ze niektore choroby, proti ktorym nie su vase deti ockovane pravdepodobne nedostanu, lebo je ockovana takmer cela populacia..z mojho pohladu je to nefer 😉
Chcem sa opytat ako je to na Slovensku ked dieta nastupuje do skoly a nie je zaockovane.
Pretoze u nas na prijem do skoly musi byt dieta zaockovane, aj ked ockovanie ako take je uplne nepovinne.
@slniecko77 tiez som bola kedysi velky proockovac, az kym sa nam nestalo to, co sa stalo.....fer, nefer, nehnevaj sa, budem si chranit svoje dieta a jeho zdravie, ekd on nik iny zaujem nema....a ver tomu, keby si to zazila, rozmyslas rovnako a dalej by si tiez prestala ockovat....a len na margo toho, ze o kolektivnej imunite to len nebude...to by sme tu potom mali mor, ci choleru a vidis, ten sa tu neockuje, hoci stale existuje a ziadne pripady tu nemame.... 😉
@briketa u nas ako kde....ale napr. v nasom meste udaje o ockovani na prihalsku nevyzaduju, len si je dieta sposobile navstevovat MS;)
@sorciera24 mor a cholera je nieco uplne ine, tu dostanes hlavne z nedostatku hygieny, napr. cholera sa prenasa znecistenou vodou, mor zvieratami...
..pleties tu hrusky s jablkami
@vanessm
Očkovanie proti osýpkam vedie k autizmu
Tejto téme sa vo svete venovala a venuje neutíchajúca pozornosť. Je to pre podobné dôvody ako pri cukrovke. Výskyt autizmu u detí sa v posledných desaťročiach významne zvýšil – hlavne v druhom roku života. V tom istom období sa realizuje očkovanie proti osýpkam – opäť časová zhoda.
Autizmus je chronická vývojová porucha charakterizovaná ťažkosťami v sociálnych vzťahoch, komunikácii, v schopnosti primerane reagovať v bežných situáciách a v rôznych činností, či nadmernom viazaní sa na určité záujmy. Hoci príčiny autizmu sú z veľkej časti neznáme, štúdie v rodinách a štúdie dvojčiat ukázali, že genetický podklad hrá pri vzniku zásadnú úlohu. Navyše, u detí s neskôr diagnostikovaným autizmom sa zistili zvýšené aktivity neuropeptidov a neurotrofínov v perinatálnom období. Je predpoklad, že prenatálne alebo perinatálne faktory, prípadne oboje, majú väčší význam ako narušenie neskôr po narodení. Pretože autistické prejavy sa všeobecne spozorujú v druhom roku života, niektorí vedeckí pracovníci a rodičia sa zamerali na úlohu MMR vakcíny (osýpky, mumps, rubeola), MMR vakcína je totiž prvá podávaná v tomto období.
Do pozornosti sa MMR vakcína (špecificky osýpková zložka) dostala v roku 1998, kedy bola publikovaná štúdia Dr. Andrewa Wakefielda v odbornom časopise The Lancet s predpokladaným súvisom medzi chronickým zápalom čreva a regresívnou vývojovou poruchou. Bolo urobených mnoho epidemiologických štúdií (hneď prvá štúdia, ktorú ešte v roku 1998 realizovali vo Veľkej Británii, nepotvrdila súvis očkovania MMR so vznikom autizmu), ani jedna z doteraz urobených štúdií nezistila súvis autizmu s očkovaním MMR. Zistilo sa, že Dr. Wakefield podvádzal (napríklad niektoré deti mali príznaky autizmu už pred očkovaním MMR, došlo k falšovaniu výsledkov pri výskume), prípad sa dostal pred britskú lekársku radu (komoru) a vďaka početným zasadnutiam sa stal najdlhšie prejednávanou odbornou otázkou v histórii britskej lekárskej rady. Nakoniec Dr. Wakefieldovi zakázali vykonávať lekársku prax vo Veľkej Británii pre vážne profesionálne pochybenie, bol vyškrtnutý zo zoznamu lekárov, podobne ako jeho hlavný spoluautor (Prof. John Walker-Smith). Ostatní spoluautori sa od pôvodnej vedeckej práce dištancovali.
Medializácia štúdie Dr. Wakefielda viedla k spochybneniu očkovania, hlavne proti osýpkam, poklesu očkovania proti osýpkam, čo malo za následok zvýšený výskyt ochorení a vznik epidémií v oblastiach, kde sa už roky nevyskytovali. V súčasnosti sa v odbornej verejnosti prijal záver, že sa nepredpokladá príčinná súvislosť medzi očkovaním proti osýpkam a vznikom autizmu.
..a este ma tu v statoch zaujalo, ze ockovanie povinne nie je, ale na imigracny urad bolo treba predlozit platny ockovaci preukaz a prejst imigracnym lekarom, krvnymi testami, komplet prehliadkou. cize chtiac nechtiac sa clovek zaockovat musel.
system to ma sikovne vymyslene
@vanessm a ver tomu, ze v Britanii by len tak z ''pleziru'' hocikomu nezakazali vykonavat lekarsku prax 😉
@briketa presne tak, uz som si to zistovala 😉
..bez ockovania sa do USA nedostanes
@slniecko77 Mizivé percento? Ako to môžeš vedieť, keď nežiaduce účinky sa nikde nenahlasujú? Toto nevie nikto, aké je to percento, pretože to ani radšej nechcú vedieť.
@vanessm nikde nenahlasuju??? 😀
..a nenapisala som mizive percento, prosim ta ''nevkladaj mi do ust'' tvoje fabulacie
@vanessm podla odbornikov autizmus moze nastat aj uzivanim ATB v utlom veku dietata..aj na toto budes mysliet ked bude tvoje dieta vo vysokych horuckach..napr s hrozbou prepuknutia diabetu, alebo mozneho umrtia a tie ATB mu nepodas?

@slniecko77 a kde sa mame orientovat, ked tu zijeme?.....tu je ockvoanie povinne, inde nie.....v Nemecku odksodnuju ludi po vaz. NU, u nas nie...tak co je to za zodpovednost statu?.....ak je nieco tak super ako vakciny, tak nech ma potom odskodnia, ak mam NU...ako je to inde....