Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
@slniecko77 Neviem moja logika mi len hovorí, že aké mal pohnútky Dr. Wakefield, aby niečo falšoval? Skôr si myslím, že tlak farmaceutických firiem je natoľko veľký, keďže je to len a len biznis, že zmenia aj vedecké výsledky. Presne praktiky ako v knihe od Virapena.
@sorciera24 ja ta chapem, preto som napisala, ze keby moje dieta malo vazny neziaduci ucinok (a tym nemyslim zvysenu TT), tak by ma nezaujimalo mnozstvo deti, ktore to obislo
..mne napriek tomu vychadza ockovanie ako lepsia volba
..nie nezijem na SVK, ale nase dieta je ockovane vsetkymi vakcinami, ktore sa ockuju v krajine nasho pobytu a tiez ma ockovania, ktore su povinne na SVK 🙂 snad som odpovedala dostatocne
@slniecko77 Velmi nízke percento a mizivé percento, to je fakt veľký rozdiel. A kde sa nahlasujú???? 😀
@vanessm opakujem sa v Britanii by len tak hocikomu nezakazali prax, mimochodom je to tam aj vysvetlene., viem o com pisem, aj preto ma tvoje dohady nepresvedcili
..a viem co je lobbing farma firiem a tiez mi je z toho na zvracanie
..ale nejak sa nevyjadrujes k dotazom na ktore nemas odpoved 😉
..mizive a nizke percento je velmi velky rozdiel, minimalne u mna..
@vanessm zabudla som odpovedat, nahlasuju sa napriklad na Statny ustav pre kontrolu lieciv 😉
@slniecko77 ja len k tomu nahlasovaniu vedlajsich ucinkov-uvediem priklad-horucka-je bezna ako vedlajsi ucinok,nepovazuje sa nebezpecnu-ale v letaciku mas pisany aj jej vyskyt v percentach-a teraz mi povedz podla coho sa to vyrata,ked je to tak bezne ,že sa to ozaj nikde nenahlsuje-ako vedia aky je teda jej vyskyt?
Asi si to cucaju z prsta 😖
To iste su vyrazky-aj tie sa povazuje za bezne napr po MMR ke a tiež sa nehlasia,dokonca sa to nazve casto 6 choroba a takto sa da pokracovat ale naco-oci sa otvaraju casto az ked je neskoro-vid ja a moj syn 😒 ☹
Nase vedlasie ucinky nik nikam nehlasil-bola to len "casova zhoda,nahoda,smola" nazvi si to ako chces a poznam vela podobnych pripadov,kde rodic bud nahlsoval sam,alebo to nenahlasil nik-nie je totiž ochota to hlasit-niežeby nebolo kam to hlasit.
@kaja73 never tomu, ze sa to cucia z prsta, robia sa statistiky a vyskumy este pred tym ako sa ockovacia latka da na trh, odtial su tie percenta..nie z toho co sa nahlasi na Statny ustav pre kontrolu lieciv...to by uz bolo dost neskoro robit statistiky 😉
@slniecko77 Si ozaj mimo 😝 statistika sa musi robit priebezne aj po zavedeni lieciva,vakciny atd.na trh.
Az potom je to na ostro.
A sama predsa pises kam sa to ma hlasit-tak naco hlasit, ked je to vopred z vyskumov jasne.
@kaja73 urcite sa robia statistiky aj pocas, ale prvotne statistiky sa robia pred tym
..skus sa vyvarovat invektivam 😉
@slniecko77 Tak ako pri hexe,že deti sa sledovali dheeeee 3 dni po jej podani-to je ozaj veeela. 😉
Co sa deje s dietatom na 4,5 den už nikoha nezujima. ☹
@kaja73 prosim ta mohla by si mi dat link kde je robena studia, ktora trvala tri dni? dakujem 🙂
@slniecko77 skusim to najst-nemam to zazalozkovane-ale mozes skusit aj sama vyhladt to testovanie- ked to najdem hodim link. 😉
@kaja73 dakujem 🙂
@slniecko77 zatial som nasla toto-je tam aj odkaz na anglicke stranky http://www.slobodavockovani.sk/news/odbornicka-...
@kaja73 web stranka Sloboda v ockovani, nie je pre mna relevantna a dost odborna
..zobrazila som si aj anglicku stranku, preletela som klincke studie, ale nikde som nenasla zmienku o 3 dnovej studii 😉 ak to tam niekde najdes, upozorni ma na to a suhlasim s MUDr. Urbancikovou
@slniecko77 strana myslim 14 tam to je-v tej anglictine
@slniecko77 Mám z teba pocit, že až moooc obhajuješ niečo, čo sa ani nedá obhájiť a hľadáš a presviedčaš tu ľudí prečo by sa mali očkovať. A už vôbec sa do tak háklivej a pre veľa ľudí smutnej témy nehodia tvoje oblúbené smajlíky a výsmech.
@slniecko77 Clinical safety
The safety of the vaccine and the reactogenicity profile was evaluated on the day of the vaccination and on the 3 following days on the basis of a checklist of solicited local and general signs and symptoms. Non solicited symptoms could be recorded on the diary cards. The parents were instructed to immediately inform the investigators of the occurrence of any serious adverse event occurring during the study period and investigators had to notify the sponsor within 24 hours.
Serious adverse events
In total, 99 subjects reported a serious adverse event after receiving a dose of the candidate vaccine. Only 3 reports were considered as related or probably related to vaccination.
In the booster trials, all SAEs were assessed as unrelated to vaccination, except one considered suspected to be related to vaccination. This subject recovered without sequelae.
@kaja73 uz som to nasla 😉
..je tam pisane, ze studia sa robila tri nasledujuce dni po ockovani ale nasla som aj toto: http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-hex...
napr tu pisu, ze na hexa vakcina maju viac ako 10 rocne klinicke studie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20481658
strana 18 http://www.gsk.ca/english/docs-pdf/Infanrix-hex...
..tu je pisane o pozorovani na 8 den po ockovani
...vies, velmi sa mi paci ako niektori ludia vytrhaju co sa im hodi z kontextu...a to som len randomne nasla dve studie 😉 😉
..ak chces mozem hladat dalej
..a este k dlzke pozorovania, po uziti napr. ibuprofenu sa tiez konkretny clovek nesledoval napr. tri roky
..ale citam, ze ste tu vsetky fanaticky proti ockovaniu a ziadne konstruktivne argumenty povacsine nemate
mam hladat dalej?
@slniecko77 Nerob si starosti 😉 aspon nie kvoli mne.
My mame odzite svoje 😔 a tebe prajem, aby ti tvoje presvedcenie zostalo aj nadalej,aby si ho nemusela menit pod vplyvom okolnosti-tak ako ja a mm-mas male babo,tak nech to vsetko zvladne aj v buducnosti OK.
Ja už nemach chut ani silu presviedcat takych ako som bola ja-viem ze ani mna by nik neprsvedcil este pred rokom a pol. 😲
maj sa pekne.
@kaja73 ja nechcem nikoho presviedcat, viem, ze neziaduce ucinky vakcin existuju
..len preco pisete klamlive informacie
ahojte, nejdem sa sem nejak výrazne zapájať, len vám chcem napísať, že lekári nežiaduce účinky nenahlasujú, dokonca, ak ich maminy chcú cez nich nahlásiť, odhovárajú ich, že to nie je z očkovania, smutné 😢 😔 , mám jednu kamarátku a jednu známu,ktorých deti po očkovaní (do 5 dní) začali strácať rovnováhu,padali z nôh, bolia ich nožičky, sú po viacerých neurologických vyšetreniach a stav sa nezlepšuje...lekár odmieta nahlásiť 😕
@kaja73
@tin007
@vanessm
..v tejto studii je to dokonca dlhsie http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01353703
..bolo by fajn keby nebola zavadzana verejnost nezmyslami typu: studie robili len 3 dni
@adriana7 ale tu nikto nevyvracia, ze neziaduce ucinky su
@pici no moja ako si vyššie napísala, že hrozba ubliženie je mensia ako to čo neočkovanie može priniesť je dobra sprostoť, vidim, že to môže tvrdiť iba človek, ktorý mal štastie a a vyšiel z očkovania najlepšie. ja som človek čo doplatil na očkovania na vlastnej koži od 3 mesiacov narodienia - 2 diagnózy nevyliečitelne a kopu iných pridrzužených zdravotných problemov a je to o toho očkovania čo sa robi v 3 mesiacoch - neviem ako by si sa tvárila keby tie choroby malo tvoje dieta a trpelo by snimi kurva celý život a to nehovorím o finančných nákladoch či si liečba vyzaduje!!! (ešte kedysi za komunizmu naši za to dostavali od štatu finančnu kompenzaciu aj ked minimálnu ale nejake nákady to pokrylo, ale teraz aj to zatrhli ale hlavne že to spôsoblili niečím čo je povinne, ale dôsledky už nechcu príjmať a tie chcú ponechať na rodičoch na trapení ich deti a na ich penaženkách)
Bola som očkovaná na osýpky tiež som ich mala a vieš o tom, že pred tým ked osypky neboli očkované tak sa tato choroba tiahla iba po končatinach a akonáhle sa začala očkovať sa začala tahať na životne dôležité organy - čím to asi bolo.
je podla teba normálne ked malinkemu dietaťu vpichnu priamo do krvneho riečista toxicke látky, rôzne proteíny zo zvierat - opic, psov a pod??? nevadí ti že vakcína mums, rubeola a osýpky sa kultivujú na mrtvych ľudských umelo potratených ludoch??? ty budeš určite jeden z priaznivcov umelo modifikovaných potravín, ečok a podobne.
ja svoje dieta určite nedám zaočkovať!!!!!
@chelonka chudak @pici aj tu ju uz zatahujete 😀
..asi necitas co som napisala, ja nepopieram vedlajsie ucinky vakcin
..nie som priaznivec Ecok ani umelo modifikovanych potravin...a este nieco...vakcina sa nepicha priamo do krvneho riecista...uff uz ma unavuje vysvetlovat niektore fabulacie zarytym PROTIockovancom

@slniecko77 viem o com pisem......TBC je nieco podobne, ale ako vravim, kto nezazije nepochopi (aj ked niektori pochopili......a boli to aj lekari, kt. neockuju svoje deti.....)....a ty zijes na Slovensku, smiem vediet?