icon

Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?

luciferkax
6. dec 2011

Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP

sasa1983
11. júl 2018

@peter952 jasne že máš nárok. Len si zaplať. Zadarmo ani kura nehrabe

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vevesh
11. júl 2018

@peter952 nech sa paci vyskum neockovanych deti s autizmom vs. Ockovanych deti s autizmom - tento konkr. Z japonska (ale su aj z inych krajin, kto chce hlada. ..)
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111...

peter952
Odpoveď bola odstránená
andisko
11. júl 2018

aktualne aj spoza oceanu (anglicky) https://www.boredpanda.com/anti-vaccine-respons...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
11. júl 2018

@peter952 jemen je daleko, ale v michalovciach si uz bol na prirodne zaockovanie osypkami, ci?
alebo mas v gatiach, krasavec?

ja viem, ze neodpovies. lebo ste neboli. lebo sa bojis. a bojis sa, lebo ste co? nezaockovani. 🙂

sasa1983
11. júl 2018

@peter952 ak je to ona, tak je to moja kolegyna (nie na rovnakom pracovisku a ja nie som pediater). Asi usúdila, že si fanatik. Ja napr.nemyslím, že treba očkovať a že musíme a všetci. Kto nechce, nech neockuje, jeho vec. Keď bude mať dieťa náhodou hepatitídu, tak bude, tiež sa o nič nejedná, pokiaľ sa nejedná o moje dieťa, žily mi to netrha. Klinické ťažkosti si Ty doma na gauči zjavne nevidel. Teória je krásna vec. Najmä kolacove grafy a jednosmerne uvažovanie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
nivea777
11. júl 2018

@peter952 ked "No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism" prekladas ako "Deti ktorym nebola podana vakcina MMR maju rovnaky pomer autizmu ako deti ockovane vakcinou MMR" tak sa ani necudujem ze podavas taketo informacie :D kedze tvoja znalost anj je velmi nizka :D

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre
11. júl 2018

@peter952 nie si fanatik, ale o inom ako o farmamafii pisat ani nevies.. co.to potom je ak nie fanatizmus? 🤔 (este ma napadla pracovna napln, len neviem kto ta plati)

peter952
Odpoveď bola odstránená
dorotik
11. júl 2018

@candii V skutocnosti to nie je len tvoja vec, pretoze neockovanim sa oslabuje kolektivna imunita a je riziko navratu chorob, ktore tu neboli uz desatrocia. Ockovanie nie je stopercentne, a preto to moze ohrozit aj niektorych jedincov, ktori ockovani su.

nivea777
11. júl 2018

@peter952 len tak mi napadlo,nie si ty ten peter ktory bol v kazdej diskusii o ockovani a vsade pisal to iste ? :D a zbytocne pojdes do Michaloviec,kedze pochybujem ze uz si mal 49 rokov ;)

jana005
11. júl 2018

@peter952 ahoj,moja kamarátka nedala svojho syna vôbec očkovať a aj tak ma malý diagnostikovaný aspergera.

vevesh
11. júl 2018

@peter952 co takto precitat? Ake hrusky s hablkami? deti, ktorym nebola podana vakcina= neockovane vs.ockovane. Japonsko prestalo v 1993 s mmr ockovanim a ejhla vysledok...

moonlight1210
11. júl 2018

@nivea777 ale je to petko, modrokonikovy kral neockovanych.
uz mal mat zorganizovany zajazd na zdrave prirodne ockovanie so zarukou dozivotnej imunity a kde nic tu nic.

klavesnicovy zbabelec. ukazal presne to, co som vzdy o nom hovorila. zakopmlexovany chlapec v tele dospeleho chlapa, ktoreho ignoruju kolegovia, za chrbtom sa mu potichu smeju kolegyne a zrazu nasiel oblast, kde moze zo seba robit hviezdu a nic nemusi v realite dokazat. jeho celozivotny sen.

a ked zbadal, ze je prilezitost, aby svoje reci skutocne dokazal, tak nasilu zivi diskusie o autizme, lebo sa boji, zeby mal podat rukolapny dokaz svojho predstieraneho hlbokeho presvedcenia.
cert aby bral osypky v michalovciach, museli sa vyskytnut prave na potvoru tu na slovensku. co ma teraz chudak robit? ako sa ma vyhovorit?
strunecka radu nema. wakefield je po anglicky, tomu nerozumie...
a taky pekny bezpecny obor to vyzeral doteraz byt.

myslim, ze az osypky odzneju, zacne tocit o tom, ze strasne chcel a uz sa aj chystali na cestu, ale maju hroznu smolu, lebo nakaza medzitym zmizla. 🙂

zooeynka
11. júl 2018

@jana005 aaale prosim ta, podla petra urcite zavadzas a vlastne ziadnu kamaratku s neockovanym dietatom nemas....co sa mu nehodi to poprie, prekruti, upravi...s nim tazko, on si ide len to svoje...

candii
12. júl 2018

@dorotik na to aby fungovala kolektivna imunita je potrebne aby sa preockovavali aj starsie rocniky nie len deti, bola si na preockovali v 30r? Ja este 30r nemam ale priatel nebol a ani ho nevolali+ su starsie rocniky napr. nasi stary rodicia ockovany trebars na osypky, mumps, rubeolu, predpokladam ze urcite nie. Cize z ockovanosti 95% ktorou sa ohanaju je podla mna tak 60% viacej nie. A aky navrat chorob? Choroby tu vzdy boli a aj budu, jednak sa virus mutuje a dolezita je imunita cloveka, ked jedinec nema imunitu zomrie aj na chripku. Samozrejme ze ockovanie nie je 100% vsak vsetci co maju/mali osypky boli ockovany 🙂

mirien22
12. júl 2018

@peter952 to mal byt sarkazmus, ale zjavne nepochopený, nevadí 🙈😂 Aj som si myslela, lebo keď niekto použije “argument”, že očkovanie PRIAMO spôsobuje autizmus, tak jeho IQ asi vysoko nesiaha, ale nebudem ta súdiť, nepoznám ta. Zhrniem to jednou vetou. Žiadna vedecká štúdia doposiaľ nedokázala, že by očkovanie priamo spôsobilo autizmus. Nechce sa mi to rozpisovať, tu je jeden článok, ktorý to celkom dobre zhrnul, že čo to vlastne autizmus je a ako to bolo s tým pánom “doktorom”, ktorý vydal vyhlásenie, že očkovanie spôsobuje autizmus, ktoré si si možno niekde prečítal a teraz s tým “argumentuješ” (dávam to do úvodzoviek, lebo argument musí obsahovať určite náležitosti 😉). http://jozefmarec.blog.pravda.sk/2017/03/28/nes... Ja som tu nedošla nikoho presviedčať a ani vnucovať svoj názor, nemám čas si dopisovať na koniku s ľudmi, ktorí sú 100% presvedčení o svojej pravde, ktorá vychádza z nepodlozneho základu, lebo to nemá význam ani pre jednu stranu. Len som poukázala na dôsledky, ktoré sa môžu objaviť v budúcnosti pre neočkovane deti. That’s all 😉

dorotik
12. júl 2018

@candii Priznám sa , že viac informácií k tomu, ako funguje kolektívna imunita nemám, takže je pre mňa náročné k tejto téme ďalej diskutovať. Ako píšeš, choroby tu boli sú aj budú, no kedysi na ne umierali tisíce ľudí a dnes chvalabohu nie. bežným argumentom je, že je to dôsledok zvýšenej hygieny a lepšej výživy. Platí to však aj pre krajiny globálneho juhu, kde zďaleka nedošlo k tak zásadnému posunu v tejto oblasti, no očkovaním sú pokrytí.

candii
12. júl 2018

@dorotik ja sa zase priznam ze nie som proti ocko fananik. Moje deti su ockovane, nemaju len MMR, tejto vakcine nedoverujem. Dokonca som sa bola informovat aj na urade verejneho zdravia, kde mi povedali ze nerucia za bezpecnost a ani nerucia ze moje dieta neostane poskodene.

dorotik
12. júl 2018

@candii Tak to je super :D. Mne sa narodi prve dieta v januari a velmi zvazujem, ako sa s tymto celym vysporiadat. Najst relevantne data je dost zlozite a este zlozitejsie je ich interpretovat. Nebavia ma velmi stranky, ktore maju jasne vyhraneny nazor a ponukaju len tie studie, ktore ho podporuju (alebo su bez zdroja 😉 ). Nastastie mam este cas to cele zvazit 🙂.

candii
12. júl 2018

@dorotik drzim palce, je to naozaj velmi tazke rozhodnutie. Ved to ze mas blaznov aj na jednej aj na druhej strane a tazko najst nejaky nezaujaty nazor odbornikov

peter952
Odpoveď bola odstránená