icon

Namiesto štandardného očkovania detí podanie homeopatických vakcín

1982zuzka
12. sep 2012

Ahojte mamičky.

Som mamou 3,5 mesačného syna a čoskoro náš čaká prvé očkovanie. Mám veľa kamarátok čo dali zaočkovať bez akýchkolvek problémov a následkov ale aj kopec mamín nedalo zaočkovať. Nedávno som sa dozvedela o možnosti podania homeopatickej vakcíny.
Budem úprimná nie som zástancom toho, že úplne vylučiť očkovania - som však zástancom toho, že ak sa dá robiť niečo menej násilnou formou pre to malé telíčko a má to rovnaký efekt tak idem do toho.

Chcela by som sa spýtať ktorá z vás má s týmto skusenosti - ako reagoval pediater na to, že chcete podať homeopatickú vakcínu, ako sa to vybavuje, platili ste pokutu akoby ste nedali vôbec očkovať? vraj je to cenovo náročné - kolko vás to vyšlo?

Prosím maminy ktoré zastávajú názor úplnom neočkovaní aby sa v rámci tejto diskusie vyhli príspevkom o škodlivosti očkovania - myslím, že do patrí do iných for, tu sa chcem venovať vylučne teme homeo vakciny.

za každý jeden príspevok vopred dakujem

Zuzka

sissmiss
15. júl 2015

@edko22 nielen homeo nema vedlajsie ucinky. Ani vakciny/ ockovanie nemaju vedlajsie ucinky.

horana
15. júl 2015

@aristka Komercne (viaczlozkove) homeopatika su biznis a velky, klasika homeop ani nie, tam je vela malych firiem, niektori homeopati si dokonca aj sami tie lieky vyrabaju.
Zato farma biznis na klasicke lieky je este len iny level, "studie" sice su ale naco, ked pri kazdom zavaznejsom porbleme o ktory sa sporia su obvykle aj s presne opacnymi vysledkami, studie sa veselo kupuju na objednavku, to nie je ziadna zaruka, len na zalepenie oci stada.

aristka
15. júl 2015

@horana ono je to o ľudoch ,biznis sa da robit všade ,ale bohužial ,medinske postupy vyhravaju aj napriek nazvime to ľudom ,čo to robia len pre peniaze....s tym moc nespravime

horana
15. júl 2015

@aristka Criepky pravdy - uspesnosti sa vynaraju z mora biznisu, aj v klasike aj alternativach. Ludstvo vnimam v poznani ako takom, takze logicky aj zrucnosti liecit tak ci onak este v plienkovej urovni. Tie najdolezitejsie veci este nevieme. Treba podporit vsetku snahu a vsimat si vysledky, nie podla toho ci nam pasuju do sablony naskladanych vedomosti ale vzhladom k funkcnosti. Byt otvoreni a vnimavi, pohotovi rozsirit obzory aj do miest, ktore sme uz mali za uzavrete a slepe. Pretoze aj netabulkove dieta moze vyrast do zdravia a prekvapit, a skor nez snazit sa ho vtesnat do tabuliek je nacim porozmyslat o nutnosti striktne hodnotit len podla tabuliek a ci a do akej miery je to vobec efektivne.

adsumus
15. júl 2015

@horana prestav si, že su nezaujatí ludia, ktorým je šumafuk, či to je homeo alebo klasická medicína, alebo čokolvek a nevadí im porovnávať a týmto ludom vyjde, že homeo a aj celá alternatívna kvázi medicína je jedno veľké klamstvo. Ako si to vysvetlíš?

horana
15. júl 2015

@adsumus Ze maju na to plne pravo. Nech kazdy robi tak ako povazuje za najlepsie, resp. kazdy jedname prave na zaklade doterajsich skusnosti ktore nas formuju. Ked si o tom napr. nieco nastudovali a vyslo im tak ze toto nie, mozno im to nakoniec radi aj vlastna intuicia a prave im by to nakoniec ani nepomohlo a moze to byt uplne OK.
Alebo to bez predsudkov skusili a sklamali sa, tak to odsudia, to je pochopitelne.
Aj opacny scenar je pochopitelny, su ludia ktori sa sklamali v klasike a utiekli sa nejakej forme alternativy a ta im bud pomohla alebo nie a to nasledne vyformovali ich nazory. Ti co ju obhajuju su vacsinou ludia prave z tejto sorty.

rough
15. júl 2015

@horana problem ockovania je prave ten, ze sa nesmie prestat kym choroba existuje niekde na svete. Najma v sucasnosti, ked ludia cestuju aj do krajin, kde neexistuje celostatne plosne ockovanie. Ockovanym neublizi, ale rozsiri sa velmi rychlo medzi neockovanymi, moze zmutovat a skaza je tu.

V podstate nemam problem s alternativnou medicinou. Ak niekto veri, ze mu pomaha, preco by sme ho mali nutit prestat uzivat? Niekedy clovek potrebuje zaplatit vela penazi az potom ma pocit, ze dostal nieco kvalitne, co mu zaberie. Podobne je to s original liekmi a generikami. Avsak nesmu byt tieto alternativne sposoby odporucene ako jedina moznost, resp bez konzultacie zdravotneho stavu s klasickym lekarom. clovek musi vediet, ze sa zveruje do ruk zastupcov pseudovedy. Astrologia je rovnaky pribeh, kym neublizuje, nech sa tym clovek riadi. Problem nastava, ak niekto taketo pavedy zacne zneuzivat pre svoj prospech. Amen🙂

horana
15. júl 2015

@rough
Priroda si vzdy hlada cesty k nastoleniu rovnovahy, ked "vyhubime" choroby ockovanim, zmutuju ine, lebo ide o to ze ludia neziju spravne a preto su choroby. Priroda si uz cestu najde aby nastolila rovnovahu: nespravny sposob zivota, myslenia... = choroba. Ak potlacime tu proti ktorej sme sa naockovali, vymysli inu. Nema s tym problem. Liecenie bude v budunocnosti podla mna viac smerovat tymto smerom, nez k prehnanej ochrane pred vsetkym moznym, to je taky velmi naivny scenar, zatial nie sme ineho schopni vo vacsine.

Moze sarlatan vyzyvat nejakeho chudaka aby uveril iba jemu a na klasiku sa vykaslal. Su taki a su z toho skody, zial, aj toto je realita. Moze vsak byt za to aspon nasledne stihany, a byva castejsie, ale je to aj na zodpovednosti a rozmysle daneho pacienta. Ale zatial ma zakon v rukach mainstreamova klasika a prave ona tresta ak sa niekto nepodrobi, napr. ako pri ockovani. Vela sa hovori o fanatizme antiockovacov, ale zatial prave stat je jediny ktory nielen moze ale aj postihuje realne financne. Ziadny antiockovac nema tu moc. Prave naopak, rodic ktory je presvedceny ze jeho dieta prestalo rozpravat prave po ocko ze zacalo mat problemy rozneho druhu prave po ocko je vysmiaty, zlaheceny, nik ho nepocuva. Nikto nepotresta lekara, ani ked ockoval dieta oslabene a pod. a nikto ani nevykompenzuje rodicovi ujmu zmrzaceneho diatata. Radsej sa to zametie a to je skoda.
Ono oficialne ziadne pavedy ako to volas nemozu byt doporucovane ako jedine a ak je niekto co i len trochu pricetny, staci mu ze sa bude drzat oficialnej linie a ma po probleme a ciste svedomie. Robi tzv. dobre a nemoze sa pomylit.
Rovnako pri potrestani za nespravnu liecbu, malokedy je potrestany oficialny lekar, iste su pripady ale len spicky ladovca, ako nedavno ten v Amerike co predpisoval nadmerne chemoterapiu. Je naivne si mysliet ze sa to nedeje v omnoho vacsom meradle a aj u nas. Nehladiac na to co si o nej myslim ako celku, este ju aj naviac predpisuju nadmerne.
A to prave preto ze nejaky postup, aj ked sa neskor ukaze ze nebol dobry, kym je tak zakonom schvaleny lekara kryje. A on ma mnohe nastroje ktorymi sa v mnohych pripadoch moze vykryt aj ked pochybil, niekedy sa to prakticky neda dokazat.
A nielen lieky, su dobre zname dokonca aj cele odvetvia postupov napr. zbytocne a pomerne caste zomieranie na prelezaniny geriatrii - postihnuty nikto.
Klasika aj ked skodi, nikto okrem cloveka a jeho intucie mu nepomoze, je to nevyslapana cesta, ktorou sa mnohi pokusaju ist a niektori uspeju a niektori nie. Je to na vrub nedokonalosti poznania klasiky a nedostatkom charakteru lekara. Aj ublizuju casto, aj tak sa tym ludia riadia, lebo nemaju inu moznost.
keby bolo take jendoduche drzat sa klasiky a clovek by dopadol ako najlepsie je v sucasnoti mozne, to by bol este len krasny a jednoduchy svet.

edko22
15. júl 2015

@horana pre mna je ovca zo stada ta, ktora si zakryva oci pred realitou. Ako placebo OK. Nech si plati 5E za skatulku a navstevuje pseudoliecitelky co ju obtiahnu kazdy mesiac o 50E za vysetrenie kym sa to nefixne imunitou rovnako ako pri jedeni lentiliek. Ale je to blba ovca s psychozou k mainstreamu. Niekde som cital trefne prirovnanie: to, ze sa v 5% neotvori padak pre mna neznamena, ze budem skakat bez neho.

horana
15. júl 2015

@edko22 Tak hej, ked je alternativa neuspesna a klienta obtiahnu o 50E mesacne je to aspon jeho strata a ujma vzhladom na rozhodnutie. Ked je kopa neuspesnej liecby, casto vyzadujuca nasledne ine liecby, liecby nadmerne a pod. ale neplatime to, zdanlivo, zda sa nam to OK, akurat ze klasika obera o to nas vsetkych. Lebo nic nie je zadarmo, iny je len mechanizmus a co komu prudi do vrecka a akymi cestami. Kedze prave klasika ide z penazi nas vsetkych, teda aj mojich, som k nej dokonca kritickejsia. Je to uplne ina liga v porovanani s alternativou a ake ciastky tam prudia pritom. Kolko ludi ma placebo smerom ku klasickemu lekarovi, hlavne mi nieco predpiste pan doktor. A cim pestrejsie a cim viac, prip. silnejsich ATB tym lepsie.
Ale pre vacsinu ludi je lahsie si najsit obetneho baranka alternativu a vidiet v nej hlavneho nepriatela, hoci je inde, a byt nasledne spokojny. To je klasicky scenar nielen v lekarstve.

horana
15. júl 2015

Toto poznam, okridleny pribeh.
Poznam take kydanie presne v tomto zmysle na napr. waldorfske skoly, tvrdia tam veci ktore ked poznate rodicov co tam maju deti su uplne haluze.
Duchom podobne clanky hojne vychadzali aj pri referende o homo aj po tom ako na zapade detom natlacaju nasilu simulaciu sexu v kutikoch a ako homo znasilnuju adoptovane deti.
Volakedy som mala aj linky spochybnujuce tieto a vyvracajuce ich hodnovernost. Ale uz som z toho fakt vyrozpravana, dnes sa uz len zasmejem.
Co uz, snad skutocnych krestanoch "zachrani pred diablom", uprimne im to prajem. Rovnako dufam ze ani toho Harryho Pottera nedate detom citat, tiez to bolo oficlanymi kruhmi podobne vyhodnotene ako cierna magia nevhodna pre spravneho krestana. 😠

adsumus
15. júl 2015

@horana Ja som sa ťa nepýtala, či má človek právo mať skusenosť, ja sa ta pýtam ako na takúto skusenosť budeš reagovať, pretože ak odmietaš odlišné názory ludí s tým, že su príliš racionalni a nedokážu pochopiť urovne mimo racia, ako odmietneš tých, čo nie su výlučne racionálni a su otvorení urovniam mimo racia a napriek tomu homeo odmietaju ako nefunkčné, prípadne dokonca na urovni energetickej nebezpečné. Tiež by ma zaujímalo, prečo skusenosť doktorky označuješ za kydanie, ked ako ty píšeš má nato právo. To vobec nie je pekné, na energetickej urovni. Ináč, veríš aj na prevtelovanie a karmu a veci blízke? Napríkad antropozofiu?

horana
16. júl 2015

@adsumus Snazim sa pochopit tu otazku. Homeopatia vznikla nie ako mimo racia, ale iny sposob nazerania, ovsem stale v oblasti racio. Prave preto ten clanok a biela a neviemaka magia a ze sa priznali nejake v Nemecku ze je to magia, je uplne od veci, nakolko o toto vobec tam nejde a kazdy seriozny homeopat sa akurat uskrnie. Kto to pise, umyselne alebo neumyslene, ten nepravom uvadza nerealny stav teda kyda, lebo to neodraza realitu. Pani zrejme ani nevie co udajne "studovala".
Tie clanky su pisane na objednavku, su vedene s istym zamerom.

Ked ide o jemnejsie urovne nez vylucne hrubohmotny svet, nazeranie na ne sa moze lisit, podla urovne cloveka. Nie vsetci co sa zaujimaju o "veci ducha" ich vnimaju rovnako, je to podobne ako ked sa nezhodnu materialisticki vedci. Ved aj vo vede su prudy, a pritom je tzv.exaktna, kedy si odporuju. Takze ked ju niekto vidi ako nefunkcnu, mal by sa venovat tomu co poklada za funkcne. Mozno ine jemnohmotne veci (inej urovni), mozno vyhradne hmotu.
Ja uplne chapem uprimynch veriacich krestanov ze sa obracaju len k Bohu a ostatne nepotrebuju, lebo to je prave ich cesta. Neznamena ze jeidna spravna a neznamena rovnako ze sama o sebe nespravna.
Svetje siroky a pestry a kazdy by si mal byvrat nieco co ho oslovi, jednu alebo viac veci, ale obvykle nemoze mat vsetko dohlbky, vsetkemu rozumiet a vsetko pouzivat, len to co zarezonuje.
Je to nieco ako s povolaniami, jeden clovek nemoze sa vyznat do vsekteho, max. par obasti. Tie, ktore ho podevedomo pritiahnu.

opica89
16. júl 2015

@horana pozri ked tomu neveris tvoja vec, ked ti to pomaha homeo uzivaj, ale nie je tam ziadna ucinna latka a navyse je to okuktizmus. Kazda jedns mate na homeo, krestanstvo a ine veci svoj nazor. Mozno pred pol rokom by som aj ja taky clanok vysmiala. Len zivot to chcel inak. Prajem ti aby si pravdu spoznala co najskor, ako to je.

edko22
16. júl 2015

@horana ja alternativu neodsudzujem a niesom zastanca bezhlaveho uzivania ATB. Nedelim to na ciernu a bielu. Ale nenecham zo seba robit somara sarlatanmi, akych bolo v minulosti viac ako dost. Rozum sa zastavuje, comu ludia naivne naletia.

sasa1983
16. júl 2015

Na margo polozenej otazky ma napada otvorenie diskusie (preboha nie tu) ohladne odobratia volicskeho prava urcitym spoluobcanom v tomto state.

horana
16. júl 2015

@opica89 Okultizmus je suhrnny nazov pre subor pomerne roznorodych praktich ktorym spolocnym znakom je vplyv istych sil, ktore su vo svete/vesmire, v prospech cloveka, ich kedy sa ale clovek necha nimi ovaldat, necha ich cez seba posobit. Magia je to iste s tym rozdielom ze tieto sily si viac alebo menej uspesne aspon ciastocne podmanujeme vo svoj prospech.
Malo by to byt cez poznanie tychto sil, cim prestavaju byt tajomne, ale zjavia nam svoje zakonistoti. Mag ich uz poznava.
Sem homeopatia nepatri, ta jendoducho pracuje s jemnohotnou urovnou, ktora funguje bez ohladu na nejake nase ovladanie. V tomto je podobna chemickej liecbe, ta tiez "vyuziva" latky prirody aj ked hrobohmotnejsie. Skor nez co ine je pri nich dolezity zamer v pozadi,co sa este prilis nevidi.
Take pristroje ktore pani popisuje v clanku, homeopat nepoziva. Bud si to vymysla, alebo bola zneuzita, nie vsak pravymi homeopatmi. Kazdopedne uz to ako sa nejasne a mlhavo vyjadruje o principoch liecby ktorej nerozumela, hlavne ze nou liecila, odkazuje na to ze bola bud jednoduchsia sama o sebe alebo je to naskrze tendencny a manipulativny clanok. Tam nie je comu verit alebo neverit, clanok zavadza ludi!
Chapem ze uprimnemu veriacemu tieto veci mozno netreba, ale preto este nemusi navyse naspravne, bez praveho poznania hanobit jej mechanizus ucinku, a tym pliest hlavu inym. To je totiz tiez hriech. Ale niet divu, kym cirkev nieco prijme (ze zem je gulata a toci sa, ze Cyril a Meted boli najprv odsudeni ako hetetici ked len chceli Pismo svate priblizit ludom aj v jazyku akemu by rozumeli...)...niekedy to trva, aj storocia. Obvykle este neskor nez oficialna veda. Takze si pockame, nielen v tomto.
PS: aj kopec jednoduchsich veriach ktori prosia boha (lebo Boh takto naklananie vo svoj prospech nepocuva, resp. ani to k nemu neprenikne ako prilis nizke) o uspech v skole, praci a pod. Je to zobranie a ked to aj vyjde obvykle preto ze sa toho chopia nizsie sily. Uz to je okultizmus, len mnohym este potrva kym budu vediet rozlisovat.

opica89
16. júl 2015

@horana kazda jedna magia okultizmus a atd. Nie je od Boha ale od diabla. Bohuzial malo ludi veri v existenciu diabla. Jezis uzdravuje aj dnes tak ako pred 2000rokmi, kona cez ludi veriacich v neho,ktori su naplneni Duchom Svatym. Takze krestania by sa mali v prvom rade obracat na Boha. Ja neviem s cim sa pracuje pri homeopatikach ani ma to nezaujima. Viem ze to nema ucinky ziadne. A napr.je zaujimave ako rychlo a ucinne zaberu ako je to mozne ze liek ktory ma nizke percento liecivej latky je taky ucinny?
Pozri ja ti to vyvratit nemozem ani ta od toho neodhovaram to je tvoja vec ci to budes uzivat alebo a to aj ostatnych, len chcem poukazat aj na tuto stranku tych ,,zazracnych liekov,,
Mame kopec byliniek, v knihach si mozme nastudovat naco co je a mozme sa tym liecit aj ked to trva urcity cas ale aspon vieme co uzivame. Ani farmaceuticke lieky nie su vyhra je to tiez uz viac menej biznis a dopuju nas neodskusanymi liekmi a vela neziaducich ucinkov su zatajenych. Najhorsie js ze to praktizuju na detoch s vymyslenymi diagnozami ako ADHD atd. Deti dopuju liekmi a beru im detstvo.
Ono je to vsetko velmi diskutabilne co je dobre a co nie. Homeo neuzivame a lieky len ked naozaj musime.

opica89
16. júl 2015

@horana a to ci sa Boh o nas stara a ako nam pomoze, a preco sa nam vsetko deje v zivote aj to co sa nemusi sa dozvieme na druhom svete. Tam dostaneme odpoved na vsetko... Pozri verit nemusis On nam dal slobodnu volu a mozme sa sami rozhodnut on nas nenuti. Na Bohu nie je nic zle neviem preco sa tomu branime a myslime si ,ze len my sme strojcom.svojho stastia... Nuz kazdy ako si mysli, ze je dobre.. ;)

horana
16. júl 2015

@opica89 V niecom sa zhodneme, v niecom nie. To ze lieky len ked sa musi, beriem aj ja, aj vyuzivanie byliniek (babky bylinkarky pritom volakedy upalovali) sa zhodneme, tiez ich mam rada a vyuzivam rozhodne castejsie nez nejake homeo.
Ale zas ked napises ze NEVIES s cim pracuje, ale VIES ze nema ucinky, tak ja zas neviem co si mam o takejto logike mysliet. 😕
Aj to ze ADHD povazujes za vymyslenu diagnozu, hmmm...aj by som k tomu nieco, ale mala som narocny den, som ako zbity pes, pojdem radsej doobriadzovat deti a skor spat...

opica89
16. júl 2015

@horana myslela som.ze neviem s akymi pristrojmi sa tam pracuje ale citala som clanky,ze to nema ucinky, ze sa to velmi riedi takze ta ucinna latka je tam nulova. O tom ADHD nemusis nic radsej to je len na nervy dobre :D chod si oddychnut pekny vecer ti prajem a som rada,ze aspon v niecom sa zhodneme ;)

edko22
17. júl 2015

@horana citam tvoj prispevok (19:34) a pozeram, ze si presla nejakym vymyvacim kurzom uz.
Vysvetli mi, co je "jemnohmotna uroven" a ake magicke zakonitosti sa ti zjavili pri homeopatikach.
Znie mi to ako zahmlievanie a ohurovanie nachylnejsich individui pri praktikach Smejdov, ale necham sa prekvapit vysvetlenim, nehadzme flintu do zita.

Este taka motivacia pre teba, ak preukazatelne dokazes ucinok homeopatik, tak dostanes 1.000.000 USD cenu (James Randi Challenge). Par "uznavanych" homeopatov si pri pokuse ziskat vyhru ukoncilo karieru.
Staci ze najdes hocake homeopatikum co vylieci hocico (hoci aj nadchu) s ucinkom vacsim ako placebo.

Tam sa asi konci cela tvoja magia a jemnohmotna uroven - ze je to len placebo a zarobok sarlatanov.

horana
17. júl 2015

@opica89 ADHD na nervy hej, hlavne rodicom takych deti co sa stretavaju s nepochopenim a vysmechom ze je to nevychovanost. A ze sa s tym stretavaju casto, ci uz od ucitelov, susedov, na ulici, v obchode, dokonca vraj casto aj od sirsej vlastnej rodiny. Tymto nepomoze ani to ze podla oficialnej lekarskej linie je riadne ocislovana a schvalena diagnoza. Cize aj ked to veda uznava (konieckoncov na eeg vidno zmeny na mozgovych vlnach takeho dietata a pod.), tak mnohi chudaci radsej siahaju po liekoch nie z pohodlnosti, alebo ze by zlahcovali ich mnohe vedlajsie ucinky, ktore su v tomto pripade zvlast krute, ale jendoducho lebo uz nevladzu a spolocenske nepochopenie zo vsetkych stran ich k tomu tlaci.

horana
17. júl 2015

@edko22 Jemnohmotna uroven je uroven poli: magnetickeho, elektrickeho, gravitacneho, pola zivotnej energie ktore je meratelne okolo rastlin a zivocichov kym ziju (aura), energia drah organov na zaklade ktoreho pracuje aj oficialnou lekarskou vedou schvalena akupunktura, ma roznu formu, hustotu meni sa v zavislosti na mnohych faktoroch, myslienkove pole...je ich vela a bez nich by nebol mozny zivot.
Akesi magicke zakonitosti pri homeopatikach tam praveze vidia akurat jej neprajnici (mimochodom vaj studovani lekari ako pani z clanku), nie ja.

Dokazovat homeopatiu vedecky, znova to opakujem ako verklik sa z principu neda, lebo reaguje na aktualny stav daneho cloveka v celom kontexte a nie na staticku chorobu, cize opakovatelny pokus v tomto zmysle nemoze byt logicky mozny, aby vyhovel poziadavkam vedy vo forme v akej ju dnes pozname. To ovsem neznamena ze nefunguje. Resp. je uplne uz zo zakladu logiky nespravne mysliet si ze vedecke skumanie tak ako je nastevene teraz, postihne a dokaze ohodnotit vsetko, nebol by tak mozny vyvoj.
Veda, oficialna veda 19. storocia, dokazala nemoznost lietadiel, nemoznost telefonu, verejne a oficialne na parizskej akademii vied. Je to celkom vtipne sledovat. Taki vtedajsi Syzifovci. Kazda doba ma take, az neskor cas ukaze.
Ked sa to mnohym nehodi do svetonazoru tak musia vytesnit a zosmiesnit, aby mohli kludne spavat, ze vsetko je tak, ako "ma byt", ono je to dost typicky crt. Zatial je to tak ze my, co im to zabralo, tak tych klamu zmysly a bolo to placebo a sme celi pomyleni. OK. Nemam ambiciu presvedcat ta, nevidim v tom zmysel.

edko22
18. júl 2015

@horana "poziadavky vedy vo forme ako ju dnes pozname" ?!
Co do prdele je vedeckeho na tom, ze pacient ani lekar netusia pri skusani, ci podavaju dany liek alebo len prazdnu pilulu? Neviem teda aku skolu si dokoncila, ak toto povazujes za "vedu" 😀

horana
18. júl 2015

@edko22 Tak, tak, cely svet sa zblaznil! Zblaznila sa horana, ktora ma elektrotechnicke vzdelanie so specializaciou elektronicke pocitacove systemy a pracuje ako informaticka. A veri homeopatii! Zblaznili sa vsetci ti ktori liecia homeopaticky su nezriedka vystudovani klasicki lekari! Zblaznilo sa cele Francuzsko, Svajciarsko, Nemecko, USA ... kde na homeo lieky prispievaju zdrav. poistovne a homeopaticke vysetrenie je hradene z verejneho zdravotneho poistenia. Idu sa zblaznit aj v Anglicku, Dansku, Belgicku, Norsku, Taliansku, Portugalsku kde prave prebehiaju kroky pre zacleneneie homeo do statom zabezpecovanej zdravotnej staristlivosti. Ani Slovensko nie je ciste, ked uz nic ine homeopatia vramci mediciny predsa len torchu figuruje a sice na urovni prepsisovania registrovanych liekov. Budes sa uz musiet zmierit s tym ze pomerne velkej casti sveta reguelrne sibe 😠 .

edko22
18. júl 2015

@horana blbcov je plny svet ako uvadzas, ale to nepotvrdzuje, ze to funguje 😒
Gravitaciu tiez nijako nevysvetlili, ake ked pustis jablko tak dopadne na zem.
Cely "ucinok" homeo lieciv sa vypari v momente, ked subjekt ani lekar nevedia co podavaju. A to je definicia placeba.

horana
18. júl 2015

@edko22 Nema vyznam sa tocit v kruhu, buducnost ukaze.

edko22
20. júl 2015

@horana tak ta asi nepotesim. Buducnost (200 rokov) homeopatie je cca teraz a ziaden naznak efektu. Otvor oci.