Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja
Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam
@aristka ja uz mam po skole par rokov 😉 a knihynemam velmi stare 2007, 2010 stale sa updateuju...a kupujemnnove... a s heb mi nemusis nic dokaazovat, mam dostatok materialov aj lekarov s ktbmozem konzultovat. Okrem ineho ako som pisala hlinik prechadza aj dospelemu do mozgu.
@leishmania hliník je zas iná kategórie,takže konzultuj... 😉
@aristka v com ina kategoria, s mozgom a ockovanim yuzko suvisi....ja budem konzultovat a ty studuj...aj z knih 😀
@adsumus
@leishmania
@aristka
jedna chemicka poznamka: je obrovsky rozdiel medzi formami hlinika. V inej sa nachadza v pribore, v inej vo vskcinach, atd. A tato forma podstatne ovplyvnuje jeho ucinok/neucinok na organizmus a prechod/ neprechod cez HEB, takisto ako sposob podania do organizmu. Podla mna uplne zbytocne porovnavate pribor s vakcinami. 😉
@aurorag to viem. Tu islo len o porovnanie. Akurat sa hliniku trocha venujem, aj ked teda chemik nie som ale formy hlinika sme na toxikologii mali
@leishmania ved prave. Ani polovica ludi tuna nerozumie zakladnym pojmom, preto aspon ten, kto vie, by mohol pouzivat presne pojmy. Lebo inak je to dost zavadzajuce a laik si z toho odvodi vsetko, len spravne nie. Je velky rozdiel medzi oxidom hlinitym, koloidnym hydroxidom hlinitym a hlinikom.
Aj barium je jed a siran barnaty sa pije pri diagnostike!
Ja viem, ze je to zdlhave vypisovat....
@aurorag
@aurorag dobre si to napísala a pravdivo ,dosť som si o tom prečítala a je to markantný rozdiel hydroxid hlinitý a hliník celkovo idú dotyčný proti sebe ,lebo hliník sa nachádza všade a príjmame ho stravou ,vodou a dokonca aj materským mliečkom..takže by sme mali samé choré detičky ,nehovoriac aj my by sme si tu takto nepísali ...
@irenkask toto som čakala ,kto vám je dobrý človek ,ktorý je úplný laik ,ktorý nemá šajnu ani o anatómii človeka ,prof.má čo z očkovaním ,nie je vlastníkom farmafirmy ,sú to veľmi vzdelaný ľudia ,ktorý neustále študujú .. u vás každý kto povie ako s veci majú ...je zlý ,nevzdelaný ....a neviem si jeho účtovníčka ,keď vieš čo obsahuje jeho výplatná pásak .... 😀 ,kto chce si spraví záver ,nepotrebuje k tomu tvoje teátra....takže nejdeme rozoberať profil nikoho ,ale daj niečo k veci....
@leishmania preto som napísal ,že je to iná problematika a nie je to také jednoduché tu písať celý metabolizmus....,ale aspoň mamička si môžu naštudovať konkrétne a pýtať sa ..... 😉
@aristka Toto som dala z vlastnej skúsenosti osobnej s ním, z telefonátu,tak tu nenúť aby ho človek nasilu chválil a výplatná listina je na stránke sloboda v očkovaní zverejnená,takže si sama nájdeš.
Ak si to dohľadáš v archíve STV,keďže chceš byť objektívna,tak tam budeš počuť celý môj telefonický rozhovor s ním a okrem iného som mu povedala že pre mňa keď mu je ako hrajúcemu sa na odborníka moja vnučka ukradnutý kus dreva,tak pre mňa je on len členom bielej mafie.
Takže toto dávam k veci,ako mi odpovedal na moju otázku prečo sa nútia očkovať všetky deti ako prasce rad radom , že mi miesto odbornej fundovanej odpovede odpovedal že neexistujeme pre neho,sme len kus.
Tak kde som sa mala ešte ísť opýtať akého odborníka by si doporučila,dám si poradiť.
@irenkask ale samozrejme ,len na vašej stránke je výplatná páska ,kde inde....,inak ak si k nemu bola tak slušná ako tu a nepočúvala ,tak sa nečudujem....inak ak popieraš jeho vzdelanie a spomínaš sociálnu prácu to Mudr.je medicínske a aj CSs je medicínske...inak ja som toho našla viac ,ale jednoducho ako to on podal ohľadom anatomickej informácie o h.encefal.bariére najlaickejšie a pochopí každý ,nič viac a ni iné vyjadrenia som nepísala len čisto o anatómii...nie o očku.... 🙂
@aristka ja uz sa fakt nevyznam v nicom hoci ja som presvedcena stale o neockovani aspon viem, ze teraz urcite nie lebo ze vraj sa nemaju ockovat deti , ktore maju znizenu imunitu ale ako ona na to pride ci trojmesacne babatko ju nema znizenu povedala mi ze ona si malu popocuva prehliadne a co sa jej nebude len trosku pacit tak ockovanie presunie , ze ona sama deti ma zaockovane a aj proti zapalu mozgovych blan .
@lenka1989 je rozdiel ,keď povieš dieťa má zníženú imunitu a dieťaťku sa imunita sa vyvíja ,to sú dva rozdielne pojmy ,kde si zobrala ,že malá má zníženú imunitu,máte nejaké ochorenie ,alebo niečo v rodine ..ak nevieš ako a kde zobrať informácie ,objednaj sa k imunologičke ,kde dostaneš informácie..alebo si to daj dobre vysvetliť dr....alebo popozeraj aj iné témy ohľadom očka obidve strany ,ale ber ich ako podnet čo sa máš pýtať dr. ,nie niečo na základe čoho sa pevne rozhodnem.... 🙂
@mariuskaa Tu má fotoblog https://www.modrykonik.sk/fotoblog/katka0210/
A tu má stránku http://simonka.webnode.sk/
My sme to zverejnili ako sa vyrába z úplne zdravého dieťaťa doživotná kalika. Máme tu na to majstrov odborníkov.
A nech sa modlia aby žila kým ja žijem,lebo potom zoberem spravodlivosť do svojich rúk po svojom. 😉 😉 😉
@mariuskaa Aj tu o nej písali http://simonka.webnode.sk/news/v-mamaaja-vysiel...
Zhodou okolností v tom istom časopise ako je v názve témy.
Dúfam že ti to ukáže.
ako povieš 😉
@leishmania Profesor Dluholucký sa nedá považovať za objektívneho odborníka k téme očkovanie. Mnohokrát bol prichytený pri uvádzaní neúplných alebo celkom nepravdivých informácií, a prakticky vždy to bolo v prospech očkovania.
@leishmania Hej, štúdia porovnávajúca očkované deti s inými očkovanými deťmi... a ten záver je fakt zaujímavý: "Napriek nedostatku kvalitných dôkazov, odporúčame, aby sa v tejto oblasti nevykonával už žiadny výskum".
To je v podstate princíp väčšiny propagátorov očkovania. Dôkazy sú slabé, ale nám stačia, iné nepotrebujeme a vám musia stačiť tiež. Verte nám, my sa nemýlime. Čistý stredovek.
@petot tu poslenu vetu som citala asi patkrat ci zle vidim alebo maju daky preklep 😀
OMG a toto určuje čo mame s našimi deťmi urobiť, no mám dosť halooo admini chyba tu ten grcajuci smajlík 🙄
@petot Tá štúdia porovnáva deti, ktoré dostali vakcínu bez hlliníka a vakcínu s hlinkom a ked nebol rozdiel v nežiadúcich účinkoch tak je jasné, že hliník ich nespôsobuje.Navyše zistila, že nespôsobuje žiadne dlhotrvajúce účinky. Či to je také ťažké pochopiť? To stačí, aby sa to nemuselo dalej skúmať. Je to jednoducho dostatočne dokázané.

@leishmania takže už som na chvíľu tu ....citujem...hematoenceflická bariéra je vysoko efektívny anatomicko -fyziologický mechanizmus a chráni mozog pred prienikom väčšiny škodlivým z krvi do mozgu.Je dávno preukázané ,že jej zvýšená priepustnosť je u čerstvých novorodencov 3 až 5 dni a u predčasne narodených detičiek 1 až 3 týždne podľa nezrelosti,po pôrode v prvých dňoch môže byť priepustnosť spôsobená pri pôrode ťažkom ,vďaka pridusenie ďieťatka ,následou nerovnováhou vo vnútornom prostredí,akonáhle sa tento stav zvládne bariéra chráni mozog plne a funkčne..citovala som Prof.Mudr Svetozár Dluholucky CSc a mamičky si to nájdu v sprievodcovi v očkovaní....takže si toto môžeš overiť priamo v škole...to čo a píše v kníhách ,ktoré sú niekoľko rokov staré ,nemusí platiť ohľadom nervovej sústavy lebo ešte pred 20 rokmi sme sa učili ,že aj napriek pokroku je to veľká neznáme ,ale veda ide dopredu míľovými krokmi aj výskum...takže máš sa čo pýtať v škole.... a pridávam ešte niečo novorodenecká žltačka -bilirubín poškodzuje mozog dieťaťa citujem ...tieto obavy sú založené na hypotéze ,je dokázané ,že bez ohľadu aká je vysoká hladina bilirubínu ,nedokáže tento bilirubín prejsť cez hem-encefal.bariéru medzi krv.riečisko a mozgom ,ak táto bariéra neporušená a ak je dieťa zdravé je jeho hematoencefalická bariéra plne funkčná.....hovoríme o novorodeneckej žltačke a spojitosť vys.hladiny bilirubínu a spojitosť s poškod mozgu...tiež sa môžeš v škole pýtať ...týmto ja o tej neťastnej bariére končím...