icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
carimari
Odpoveď bola odstránená
eva8
3. nov 2019

@cianna nie je to tak, že každý štátik má svoje nariadenia?

adsumus
3. nov 2019

@cianna pytala som sa, ale chapem, ze nie je odpoved, ved podla teba ocko deti nech lezu po kanaloch, aby nenakazili vyvolene bohate neocko deti.

adsumus
3. nov 2019

@cianna inak, ziadne ockovanie nikde nie je povinne, ked mas grosiky, aj ked nemas, mozes sirit nakazu ako uznas za vhoddne, elitam je to jedno samozrejme, kedze tipujem, ze su ocko zhora zdola, ale epidemie tam maju, kde sa neockuju, choroba neriesi tvoj financny status, iba ten imunitny.

evittam
3. nov 2019

....a očkovaní mozu šírit nakazu aj bez "grosikov"...Lebo ved su očkovaní...

eva8
Autor odpoveď zmazal
cianna
3. nov 2019

@adsumus myslí si čo chces, máš na to právo. Rovnako ako ja mám právo neodpovedat. ☺️

cianna
3. nov 2019

Doteraz som všade čítala, že vakcíny sú bezpečné a toť čítam, že Ministerstvo zdravotníctva SR pripravuje zákon o odškodňovani nežiadúcich účinkov po očkovaní. Som normálne v šoku. To akože tie vakcíny už zrazu nie sú bezpečne? A v minulosti, resp.doteraz boli?
https://dennikn.sk/minuta/1639244/

carimari
Odpoveď bola odstránená
tin007
4. nov 2019

@cianna Je sice mile (ironicky), ze stat zrazu pripravuje zakon o odskodnovani (po tolkych rokoch odmietania), ale ked sa pozrieme co i len k susedom - CR, tak uz vidim, aky paskvil z toho bude. Najma potom ako v CR Prymula vyhlasil, ze on to vidi na max 5 odskodneni rocne.
To mi pride ako limity u lekarov, prvych 8 dni v mesiaci berieme vsetkych pacientov a ked sa minie limit z poistovne, tak ostatni bud sup do dalsieho mesiaca alebo si zaplatte sami. Toto iste asi bude aj tu; prvych 5 vaznych NU odskodnia a zvysok papa.

cianna
4. nov 2019

@tin007 jasné veď vieme ako to vo svete chodí....ale doteraz všetci hovorili aké je to super a nič to nespôsobuje a zrazu verejné povedia ideme odškodňovať. No ktorí človek, keď vie, že je tam nejaké riziko nežiadúcich účinkov, tak bude dávať svoje dieťa očkovať? Keď zoberie dieťa nejaký liek tak je to raz za rok povedzme ATB, ja ani to nedávam pokiaľ fakt že nemusím, lebo to má tiež vedľajšie účinky a to je raz za rok a decko mi budú pichať každý rok niekedy aj viackrát v roku a mam to akože riskovať, že každý krát môže s niečím s nejakým zdravotným poškodením moje dieťa skončiť? No nie ďakujem neprosím. Radšej budem inak posilňovať jeho imunitu. Ale s vedomím, že môžem poškodiť ja vlastné dieťa, tak s tým isto nemienim žiť. Keď sa niekedy sám bude chcieť dať doockovat, tak prosím, bude to ale jeho rozhodnutie. A teraz keď ešte aj štát si je zrazu vedomí a verejné príde s tým, že áno vakcíny môžu spôsobiť aj nežiaduce účinky, tak to už kde sme. Buď su tie vakcíny bezpečné alebo nie.

tin007
7. nov 2019

ANI DIEŤA SO ZÁVAŽNÝM EKZÉMOM, KTORÝM TRPÍ OD NARODENIA, NEDOSTALO VÝNIMKU Z OČKOVANIA https://www.dieta.sk/kym-hodime-kamenom-do-rodi...

cianna
7. nov 2019

@tin007 aj my máme ekzém a to bol dôvod, prečo sme nedali očkovať, lebo len 100% zdravé dieťa sa má očkovať. Lekár nám vyhovel, ale žijeme mimo Slovenska, kde je očkovanie našťastie dobrovoľne.

tin007
7. nov 2019

Český Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) dočasne pozastavil očkovanie jednou šaržou vakcíny Infanrix hexa. Urobili tak po tom, ako po očkovaní touto vakcínou zomrelo dieťa.

Zarazilo ma, ze islo o 4.mesacne dieta, ktore dostalo 3. davku Infanrixhexa.

https://www.aktuality.sk/clanok/262280/dieta-zo...

katharines
7. nov 2019

@tin007 to je z 2014. Vysledok vsak zrejme nezverejnili

carimari
Odpoveď bola odstránená
adsumus
14. nov 2019

@cianna trosku viac sa mylis, nikdy nikto netvrdil, ze ockovanie je bez neziaducich ucinkov, len antivac aby mohol zosmiesnovat tych, co su za ockovanie, klasicka taktika manipulatorov, vkladaju oponentom slova, ktore nikdy nepovedali a hlupac sa uz namota.

adsumus
14. nov 2019

@carimari k tomu ti poviem tolko, ze som za ockovanie a mam zakazane zacat akukolvek diskusiu o ockovani a to nema ani jeden z fanatikov antivax. Takze moja sloboda vyjadrenia je kde? Ak zacnem komunikovat z hladiska provax, antivax osobne utoci na mna aj na moje dieta, vyhrazkami na zivote, takze co sa ujko fillo stazuje, jemu hubu akosi nikto nezavrel. Huba sa tu zatvara ockujucim.

cianna
14. nov 2019

@adsumus tak ja som éste nestretla žiadneho človeka ani v médiách nepočula, že by niekto provax alebo samotní doktor mi povedal alebo má upozornil na nežiadúce účinky vakcín. Z toho vychádzam ja. Ale ak máš niekde nejakého videjko prípadne rozhovor s niekým z provax, kto hovorí aj o nežiadúcich účinkoch vakcín, tak sme s nim. Rada si pozriem alebo vypočujem. Díky.

adsumus
14. nov 2019

@cianna mas to v letaku, mas si to citat alebo sa pytat. Na neziaduce ucinky vakcin, ktore si vymysle a nikdy nedokazal fanaticky antivax nie je samozrejme dovod upozornovat, kedze ide o manipulaciu strachom.

adsumus
14. nov 2019

@cianna napriklad mamka si zabila dieta a antivax to uvadza ako neziaduci ucinok. Bez toho aby si cokolvek overil, des.

adsumus
14. nov 2019

@cianna alebo zmena sexualnej orientacie, uz som sa ockoval proti chripke viac krat a nemenila som ani pohlavie, ani svoj zaujem o ine pohlavie, aj ked som sa triasla, lebo v dnesnych casoch byt inac orientovany hotova smrt.

cianna
14. nov 2019

Ale vcelku by ma zaujímalo, že sú doktori aj na SVK alebo v Čechách, ktorí sú proti tomu, aby sa ockovalo hala bála každé dieťa bez ohľadu na jeho zdravotný stav. Teda čo robí ten rozdiel, kto to rozhoduje, že toto je antivax odbornik a toto je provax odborník.Že rovnako napr. vyštudovali lekárske fakulty, majú atestácie, sú v komore lekárov, ze kto to rozhoduje a na základe čoho, že sú to antivax? Len preto, že mali otázky, že sa im niečo nezdalo počas Ich praxe? Že si začali všímať podobny priebeh nežiadúcich účinkov po očkovaní u detí a prišli s tým na verejnosť? Všade sa ti odborníci rozchádzajú v tejto téme, tak a čo spraví a prečo z jedného z nich menšieho odborníka, resp.sarlatana? Len to, že má iný názor?

cianna
14. nov 2019

@adsumus no a to hovoríš ty za seba a teraz tu iný napíše, že on mal nežiaduce účinky. A čo teraz?

cianna
14. nov 2019

@adsumus no ale ten leták som nedostala k vakcíne len pichli injekciu a dostali sme poučenie prečo očkovať

lauritka
14. nov 2019

"jedním z oblíbených mýtů antivakcinačního hnutí je tvrzení, že prodělaná infekce, proti které existuje očkování, je vlastně v pořádku, protože to "posílí imunitu". To tvrzení je přinejmenším pochybné, u spalniček (rozumej osýpky) pak rozhodně není pravdivé. I když budeme ignorovat, že na spalničky lze zemřít, případně mohou mít trvalé následky, tak stále k žádnému "posílení imunity" nedochází. Staršího data je epidemiologická evidence, že po prodělaných spalničkách je vyšší náchylnost k dalším infekcím. Před několika dny byly publikovány dvě práce, které ukazují, že toto není náhoda, ale že prodělané spalničky vedou k poškození imunitní paměti. Tedy místo "posílení imunity" by se dalo hovořit spíše o "skleróze imunity"...
Proto připomínáme, že je na místě se v dětství očkovat a v dospělosti se přeočkovat."
https://www.nature.com/articles/d41586-019-0332...

lauritka
14. nov 2019

Nemecký parlament prijal zákon o povinnom očkovaní proti osýpkam detí v materských školách aj zamestnancov verejných inštitúcií. Platiť bude od 1. marca 2020, nezaočkovaným hrozí vylúčenie z dennej starostlivosti alebo vysoké pokuty. https://www.bundesgesundheitsministerium.de/imp...

lauritka
14. nov 2019

Tymto pozdravujem Petra ak tu este je a jeho iluziam, ze bude raz očkovanie dobrovolne- neočkovanim sa dosiahol uplne opačný efekt- tým, že sa rozšírili epidemie a "starodavne" choroby nie su stale eradikované sa pristupuje aj vo svete čoraz k prísnejším opatreniam..

tin007
15. nov 2019

PORUCHY IMUNITY
Lekár povedal, že nevie zaručiť, ako naše deti zareagujú na očkovanie, či sa ich stav nezhorší. No túto skutočnosť odmieta uviesť do dokumentácie.
https://www.dieta.sk/kym-hodime-kamenom-do-rodi...

cianna
15. nov 2019

Ešte bude druhé čítanie v decembri a musí to prezident podpísať. A v Nemecku je naďalej očkovanie dobrovoľne, vzťahuje sa to len na osýpky. Rodičia, ktorí očkovať nedajú, zaplatia pokutu.