icon

(Ne)očkovanie u MUDr. Sallingovej

sadika
26. jan 2017

Ahojte maminky, viete mi prisim posunut vase skusenosti s neockovanim dietatka u dr. Sallingovej? Je naklonena ockovaniu? Hlasi uradom ak sa rozhodnete neocjovat? Dakujem.

Strana
z4
erikavesela
28. jan 2017

@volterra
Nie, ty pouzivas !!!!!!
Pytala si sa na odockovanie...moju odpoved si dostala, teraz zase, ze ci zomreli...co si schyzofrenicka?

Precitaj si:
http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...

volterra
28. jan 2017

@adsumus to kde si zobrala tieto udaje? Že jedna choroba pod určité percento, iná pod iné percento?

volterra
28. jan 2017

@adsumus "v každej osade,kde prepukla nakaza a zomierali deti, boli povinne všetci doočkovaní," toto si napísala, čo si tým myslela, vieš asi len ty. Nemôžeš napísať niečo, čo nemôžeš podložiť. Prečítaj si to po sebe ešte raz a buď to podloz faktami, alebo si prestaň do budúcna vymýšľať a potom prekrucat, že veď ty si to myslela inak a my sme tí blbi, čo to nechápu. Tvoji chlebodarci tí za takúto proockovaciu agendu asi moc nepodakuju. Alebo si platená len za pocet príspevkov v prospech ockovacej propagandy? Kvantita na úkor kvality.

volterra
28. jan 2017

@erikavesela teba konkrétne som sa pýtala na toto, čo si napísala ty: "ockovanie proti TBC nebolo zrusene, lebo rodicia bla, bla, bla...ale preto, ze nema opodstatnenenie, lebo vyskyt TBC v europe ma klesajucu tendenciu" na nič iné. Ty si sa sama zapojila do diskusie medzi mnou a adsumus. Od teba som na moju otázku odpoveď nedostala. Prejdi si ešte raz celú diskusiu , si sa v nej zrejme stratila.

hexena
28. jan 2017

a rodicia neockovanych deti v osadach si tiez platia tie pokuty okolo 300e za kazde dieta???

adsumus
28. jan 2017

@volterra mne ak niečo nie je jasné, dak sa doinformujem ako to ten človek myslel a nezačnem hned utočiť že klame, myslela som celá osada, ale len tá časť ktorá pred tým očkovanie nepodstupila, to si nemyslím, že bol dovod na take utoky ako si predviedla voči mne. doučovať ťa nebudem, prečo sa prestava okčovať v krajinách, kde chorobnosť klesne pod určite percento, je to na nete, nájdi si aspon nebudeš na mna kydať, že ťa klamem. 😉

adsumus
28. jan 2017

@hexena tam išlo o to, že deti neboli očkovane proti tuberkuloze, lebo očkovanie bolo zrušene, ak sa v osade alebo inde začne zvyšovať vyskyt tbc deti v okolí sa očkuju povinne, to iste aj v prípade žltačky, tam je potom pokuta ak odmietneš vyššia, tuším okolo tisícky.

beton
28. jan 2017

@erikavesela len upozornujem, ze stranka sprievodca ockovanim nie je relevantny zdroj. je financovany farmafirmou Pfizer, dodavatelom vakcin. tym sa doveryhodnost konci. je to PR stranka. marketing na predaj vakcin.

volterra
28. jan 2017

@adsumus Takže už nie v každej osade, ale len v jej časti. 👍 Takže už nie všetci, ale len deti. 👍 No ešte pár príspevkov dáš a dozvieme sa celú pravdu, ako to nakoniec bolo, alebo mozno aj vôbec nebolo, že? Nikto nie je povinný sa niečo doinformovavat, ako si to myslela. Ak niečo napíšeš, musíš to vedieť doložiť faktami. Takže si rozmysli pre druhý krát, čo napises.

adsumus
28. jan 2017

@volterra škoda, že ti nevadí nato, čo som reagovala, čo tu tvrdila neočkujuca, že lekári neočkuju aj napriek epidemiam, ale ti vadí, že som nevyšpecifikovala svoje vyjadrenie do poslednej bodky, ale už som to vyjasnila, dufam a prestaneš sa navážať. fakty si dostala, nič sa nemení,a kurát, že ich ignoruješ akosi. tiež nevadí.

volterra
28. jan 2017

@adsumus aké fakty som dostala? Presné názvy osád, kde prepukla nákaza? Roky, v ktorých v tých konkrétnych osadách prepukla nákaza? Presný počet zomretych detí v konkrétnych osadách a v konkrétnych rokoch? Info o tom, že boli všetci doockovani? Nie, nič také som nedostala. Ale ty si to napísala ako fakt, takže ho musíš vedieť podložiť. Inak napíš, že ty si LEN MYSLÍŠ, že: "v každej osade,kde prepukla nakaza a zomierali deti, boli povinne všetci doočkovaní,".

hexena
28. jan 2017

robila som v nemenovanej farmaceutickej firme a tam ide len o biznis o nic ine...lekari a lekarnici sa podplacaju drahymi dovolenkami, darmi, autami aby predpisovali a odporucali urcit lieky atd

adsumus
28. jan 2017

@volterra dostala si aj názvy osád, kde sa vyskytli epidemie, prípady zomretých detí, vyjadrenie lekárov, zápisnicu z uvzsr, neviem čo ešte by si chcela, asi umrtne listy tých detí, neviem, viac, prepáč, nemám a fakty to su, bohužial, aj napriek tomu, že tebe sa asi nepáčia.

tin007
28. jan 2017

@sadika Odporucam ti poziadat admina, aby tuto diskusiu zatvoril. Ako sama vidis, a aj aj si pisala, uz je daleko od toho, ako bola povodna otazka.

aristka
28. jan 2017

@hexena prosim ta to aky hoax si vypustila ...

prevenar
28. jan 2017

@sacli tu mas cely clanok aj s kontextom 🙂 a LINKOM na originalny statisticky material > ceskeho zdravotneho ustavu. < vesele studium. ..a nemas zaco 😉

https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...

sacli
28. jan 2017

@prevenar
čítal si to do konca? alebo s porozumením? pochybujem len si našiel graf ktorý ti vyhovuje a hurá očkovanie nefunguje.

"Podle současných studií nás před možností onemocnět
pertusí dlouhodobě neochrání ani očkování ani prožité onemocnění;
po očkování proti pertusi lze onemocnět v průbě-
hu 3–5 let, po onemocnění v průběhu 4–20 let. Očkování
proti pertusi však snižuje pravděpodobnost těžkých průbě-
hů onemocnění, zejména u nejmenších dětí, a omezuje cirkulaci
původce onemocnění B. pertussis v populaci. Oč-
kování tak zůstává nejlepší možnou prevencí onemocnění."

čím menej očkovaných tým väčšia šanca, že ľudia ochorejú na čierny kašeľ. V posledných rokoch vďaka ľuďom ako ty klesá preočkovanosť tak stúpa počet chorých. Nič nelogické.

Tiež tam bola spomínaná lsabá diagnostika u dospelých, ktorá sa časom tiež zlepšuje.a preto stúpa počet chorých.
A netreba zabúdať, že tých 20 rokov pri normálnom ochorení, neplatí pre každého to je len maximálna hranica, ale reálne ju môže dosihnuť len zlomok ĺudí. Takže "prirodzena" imunita veľmi nepomôže.

Očkovanie má zmysel. Globálne zniži šancu, že ĺudia ochorejú a keď už ochorejú príznaky sú miernejšie. Bez očkovania by bolo chorých oveľa viac.
škoda strácať čas s ľudmi ako vy, väčšinou fakty nikde a keď aj nejaké dáte tak ich zle interpretujete alebo sa nimi rovno strelíte do nohy. presne ako s tým vaším super grafom.
úplne ste odignorovali iný graf, ktorý je najpodstatnejší
nechce sa mi robiť screenshot tak len názov
Graf 5A: PERTUSE, úmrtí, historické země a ČR, 1890–2012

pekne na ňom vidno ako počet úmrti u detí do jedného roku (čo je najohrozenejšia skupina) po zavedí očkovania klesol prakticky na nulu. (4 smrti neočkovaných detí počas 30 rokov)

erikavesela
28. jan 2017

@hexena
Ano lobisti existuju, ako v politike, tak aj vo farma firmach, alebo v tabakovom priemysle..ano..s tym suhlasim, suhlasim aj s tym, ze lekari predpusuju liekt podla toho, aka farma firma im co im poskynu za sluzbu
Ale aky to ma suvis s epidemiami, ktore vypukli na svete napr. 1952, 1970 aky to ma suvis s tym, ze kolektivna zaockovanost, teda kolektivna imunita bola narusena a opat sa zacinaju vyskytovat choroby,.ktore vyzeralo, ze su zlikvidovane?

erikavesela
28. jan 2017

@volterra
Tvoj zdroj..teda tabulka hovori o tom, ze choroby boli na minime, ked bola v danej spolocnosti zaockovanost 100%..na grafe je krasne najlepsie na osypkach vidiet, ako sa znizenie zaockovanosti prenasa na pocet pripadov vyskytu choroby...
Tbc
V historickom kontexte sa ukazalo, ze zlepseni zivotnych podmienok tbc preukazuje klesajuci trend...pretoze v europe sa zlepsili podmienky ma tbc klesajuci charakter a nebolo nutne ockovat, zatial, co ostatne choroby su vysoko nakazlive a nezavisle od zivotnych podmienok spolocnosti
Zdroj:
http://www.impfungen-und-masern.de/tuberkulose-...

erikavesela
28. jan 2017

@volterra
Nie v diskusii som sa nestratila, len som musela napisat, ci si mysli a navyse...nevedela som, ze volne dostupna diskusia znamena, bestrkaj nos, ked sa bavim s niekym inym

erikavesela
28. jan 2017

@beton
Takze aj zdroj sme.sk je tiez nedoveryhodny, lebo v okolisme sa vyskytuje jedna financna skupina, ktora na sk posobi v oblasti zdravotnictva?...dobre som ta pochopila?

erikavesela
28. jan 2017

@sacli
Mas uplnu pravdu...nebudem sa vyjadrovat na afresu tych diskutujucich...fakty ignoruju....neprajem im, aby sa u nich vyskytla jedna z nezaockovanych chorob
Vues mi pisla screenshot toho grafu z cr? Dakujem😉

volterra
28. jan 2017

@erikavesela no hlavne sa ukľudni, lebo v záchvate afektu netriafaš písmená a potom ani boh nerozumie, čo chceš povedať. Pred odoslaním nejakého príspevku si ho po sebe prečítaj.

volterra
28. jan 2017

@erikavesela a to nehovorím len o odpovedi pre mňa.

adsumus
28. jan 2017

Takže ked nám stupa chorobnosť na čk, nemáme sa očkovať lebo je to zbytočne, som sa zasa raz dozvedela zaujímavosť. 🙂

adsumus
28. jan 2017

len teraz neviem, či to bude aj opačne platiť, lebo už začala zas klesať za posledný rok, že teda očkovanie predsa len funguje? poprosím vysvetliť tento zaujímavy jav. a ešte mi nie je celkom jasné ako to, že pri našej vysokej hygienickej urovni nám tu ludia choreju na čk? žeby očkovanie a prekonanie choroby neposkytovalo doživotnu imunitu? dufam, že sa dočkám fundovanej odpovede.

erikavesela
28. jan 2017

@volterra
Pisem cez telefon..takze sa za tych 5 chyb ospravedlnujem a ked clovek chce, vie sa dovtipit, co som chcela povedat, ......ale mam pocit, ze ti dochadzaju argumenty, ked sa sustredis na preklepy a nie na text
Ja som celkom kludna, na rozdiel od teba... o com svedcia tvoje prispevky a tvoje reakcie

to nehovorím len o odpovedi pre mňa....nechapem k comu mam tvoju reakciu priradit

Strana
z4